bilya Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Το θέμα με τις σκουριές είναι ένα politic game. Μάλιστα πολύ χαμηλού επιπέδου. Οποίος λέει πως υπάρχει θέμα με το περιβάλλον, είναι απλά χαζός. Συγγνώμη, αλλά στη χώρα που καίει λιγνίτη για ρεύμα και πετά τα σκουπίδια του σε "χωματερές" που τις καίει κιόλας.... Δεν τα λες αυτα. δλδ επειδή κανουμε ενα λαθος σκουπίδια πρέπει να κάνουμε κ αλλο??? Τον λιγνίτη δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε με τπτ ακομα κ πυρηνικό εργοστάσιο να φτιάξουμε το χουμε τζαμπα κ συμφέρει.... Τις σκουριές επίτηδες προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν πολιτικό παιχνίδι γιατι θέλουν να κρύψουν το οικ σκάνδαλο που υπάρχει με τα ισχύον δεδομένα δεν θα λάβουμε ουτε 200εκ σε φόρους κ ουτε ουγκια χρυσού ( δεν προβλέπεται πουθενα) επισης ο τρόπος που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη καθιστα αδυνατη την επαναφορά του περιβάλλοντος για δεκάδες χρόνια πχ ορυχεία σε Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδά δεν αναφέρω καν το γεγονός πως ήταν ενα απο τα αρχαιότερα δάση στην Ευρώπη
παπι Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Ποιο οικονομικό σκάνδαλο; Τους έπιασε ο πόνος για το περιβάλλον ναι ή όχι;
defacer Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Οποίος λέει πως υπάρχει θέμα με το περιβάλλον, είναι απλά χαζός. Συγγνώμη, αλλά στη χώρα που καίει λιγνίτη για ρεύμα και πετά τα σκουπίδια του σε "χωματερές" που τις καίει κιόλας.... Δεν τα λες αυτα. Παπί θα τα χαλάσουμε. Έστω ότι το θέμα δεν είναι οι Σκουριές αλλά το αν πρέπει να στήσουμε 20 πλατφόρμες πετρελαίου στο Αιγαίο. Θα μπορούσες και εκεί να αναφέρεις αυτολεξί το ίδιο ακριβώς επιχείρημα, και (θέλω να πιστεύω) προφανώς θα είχες λάθος. Άρα το επιχείρημα δε στέκει. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με.
Liverpool89 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Ειδα μια φωτο στο φβ, οπου δειχνει τα εργοστάσια της ΔΕΗ και αυτα απο τις Σκουριές, λεγοντας για ρο δευτερο ειρωνικα, αυτο μας μολυνει, το αλλο οχι. Δηλαδη φθασαμε σε σημειο να λεμε αφου εχουμε ενα εργοστασιο που μολυνει δις το περιβάλλον, το δικο μας ειναι πτεσμα. Αυτη η λογικη υπηρχε και υπαρχει στο στενομυαλο ελληνα. Εχω ζησει Κοζανη και τωρα Χαλκιδική, τιποτα απο τα δυο δεν θα ηθελα να υπαρχει, αλλα αν ηταν να διαλεξω θα αφηνα της δεη, ο χρυσος ας περιμενει 2
παπι Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Παπί θα τα χαλάσουμε. Έστω ότι το θέμα δεν είναι οι Σκουριές αλλά το αν πρέπει να στήσουμε 20 πλατφόρμες πετρελαίου στο Αιγαίο. Θα μπορούσες και εκεί να αναφέρεις αυτολεξί το ίδιο ακριβώς επιχείρημα, και (θέλω να πιστεύω) προφανώς θα είχες λάθος. Άρα το επιχείρημα δε στέκει. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. Φυσικά και θα το έλεγα. Μιλάμε για Ελλάδα, όχι για καμία άλλη χώρα. Μια τσατσά έριξε πόρτα σε μια κοπέλα που μπήκε με μίνι στο μπουρδέλο. Και συ τώρα μου λες για το ύψος του μίνι... Αστείο δεν είναι;
bilya Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Ποιο οικονομικό σκάνδαλο; Τους έπιασε ο πόνος για το περιβάλλον ναι ή όχι; Δλδ με ολα οσα εχουμε γράψει εσύ συμπεραίνεις οτι δεν υπάρχει οικονομικό σκάνδαλο ok then
παπι Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Το περιβαλλοντικό γάργαρα; Για το "οικονομικό" που λες, είμαι της άποψης money talks bullshit walks. Χτυπά στο google ego quote και πες μου αν αυτή η εταιρεία έχει κάποιο όφελος. Μ' αυτή τη λογική αμα είναι και τον Άκη γιατί να τον τρέχουμε; Ξέρεις πόσα έχουν φάει άλλοι; Και αυτό πολιτικό παιχνίδι δεν είναι; Ο άκης και ο κάθε άκης στάθηκε άτυχος. Όπως και η ego απλά στάθηκε ατυχή. Είτε λυνεις ένα πρόβλημα είτε όχι. Δεν υπάρχει το με δόσεις. Κλεινεις την ego για περιβαλλοντικά θέματα; Τότε θα αρχισεις να κλεινεις και τα χίλια δύο αλλά εργοστάσια που αποδεδειγμένα προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον.
leftermann Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 η μεγάλη διαφορά του εργοστασίου της ΔΕΗ με αυτό των Σκουριών είναι ότι αν κλείσει η ΔΕΗ, θα πρέπει να βρούμε κάπως αλλιώς ρεύμα, αν κλείσουν οι Σκουριές δεν χάνουμε σχεδόν τίποτα. Εγώ συμφωνώ, να κλείσει η ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, μακάρι να βγούν οι κάτοικοι στον δρόμο και να τα κάνουν μπάχαλο μέχρι να κλείσει, και όποιος θέλει ρεύμα για το pc του 200 και 300 χλμ μακριά ας κόψει τον λαιμό του. Δεν θα βγω εγώ να φάω ξύλο για το εργοστάσιο της Πτολεμαϊδας όμως, εγώ θα βγω για αυτά που γίνονται στο χωριό μου. Στο Παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων υπάρχουν οι θέσεις των αντιφρονούντων και στοιχεία που τις στηρίζουν, όποιος έχει όρεξη για διάβασμα ας ασχοληθεί. Πολύ χοντρικά, καταστρέφονται όλα σχεδόν τα νερά της Χαλκιδικής (ήδη κατασκευάζεται φράγμα για να συγκεντρώσει νερό όταν τα υπόγεια ύδατα γίνουν ακατάλληλα, και ήδη υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης σε κάποια πιο ορεινά χωριά), θα καταστραφεί οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα στην περιοχή πέραν της μεταλλουργίας (αλιεία, κτηνοτροφία, μελισσοκομεία, τουρισμός), θα μας μείνουν δώρο και δυο τεράστια τέλματα τοξικών αποβλήτων, ενώ από όλα αυτά το μόνο κέρδος του ελληνικού κράτους θα είναι οι φόροι που θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι από τους μισθούς που παίρνουν. Πάντως, ενώ το εργοστάσιο στις Σκουριές είναι (με μεγάλη βέβαια καθυστέρηση) σχεδόν έτοιμο, το open pit δεν πρόκειται να ξεκινήσει προς το παρόν, το πρόβλημα θα μετατεθεί σε κάποια από τις επόμενες γενιές. Ο λόγος φυσικά και δεν είναι η σθεναρή αντίσταση της κυβέρνησης, μουχαχα, είναι η κατακόρυφη πτώση της τιμής του χρυσού και του χαλκού, που σε συνδυασμό με το τεράστιο κόστος της όλης διαδικασίας και το έξτρα κόστος που έφερε η αντίσταση των κατοίκων και κάποια σοβαρά τεχνικά προβλήματα που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν οι τεχνικοί τους (κυρίως στην κατασκευή της στοάς Ολυμπιάδας-Στρατωνίου, όπου έγιναν όλα πουτάνα, έκαναν κυριολεκτικά μια τρύπα στο νερό), κατέστησαν την επιχείρηση ασύμφορη (προς το παρόν). Οι πίπες που λέγονται περί αδειών που δεν τους δίνουν και αποχώρησης αν δεν τους δώσουν κλπ κλπ, είναι όντως πολιτικά παιχνίδια. 5
the other one Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ ενέργειας και πολύτιμων μετάλλων προφανώς. Έτσι κι αλλιώς φθηνή ΚΑΙ ανώδυνη ενέργεια δεν υπάρχει. Αλλά στα υπόλοιπα θα πρέπει να υπάρχει μια σύνεση δε γίνεται με δεδομένο την κατάσταση της οικονομίας να καλωσορίζουμε την οποιαδήποτε "επένδυση" μόνο και μόνο με την ιδέα της δήθεν ανάκαμψης. Είσαι σαν χώρα σε δυσμένη θέση εξαρχής μόνο και μόνο για αυτό. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. Όσοι ντόπιοι είναι υπέρ της επένδυσης είναι κυρίως οικογένειες μεταλλορύχων. Η πλειονότητα είναι κατά. Αυτό γίνεται εμφανές από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών όπου ο Πάχτας που στήριζε την επένδυση μαυρίστηκε.
Soulseeker Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Οπως και να εχει... Άκυρη η παύση λειτουργίας των μεταλλείων στις Σκουριές http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/akyrh-h-paush-leitoyrgias-twn-metalleiwn-stis-skoyries.3869912.html
kfyros Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Το θέμα με τις σκουριές είναι ένα politic game. Μάλιστα πολύ χαμηλού επιπέδου. Οποίος λέει πως υπάρχει θέμα με το περιβάλλον, είναι απλά χαζός. Συγγνώμη, αλλά στη χώρα που καίει λιγνίτη για ρεύμα και πετά τα σκουπίδια του σε "χωματερές" που τις καίει κιόλας.... Δεν τα λες αυτα. Σωστός. Το περιβαλλοντικό αφορά την περιοχή τοπικά. Το όφελος αφορά μόνο την περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, αλλά η καταστροφή άλλων δραστηριοτήτων και η μόλυνση την ευρύτερη περιοχή. Εδώ κάποιοι πρέπει να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά. η μεγάλη διαφορά του εργοστασίου της ΔΕΗ με αυτό των Σκουριών είναι ότι αν κλείσει η ΔΕΗ, θα πρέπει να βρούμε κάπως αλλιώς ρεύμα, αν κλείσουν οι Σκουριές δεν χάνουμε σχεδόν τίποτα. Εγώ συμφωνώ, να κλείσει η ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, μακάρι να βγούν οι κάτοικοι στον δρόμο και να τα κάνουν μπάχαλο μέχρι να κλείσει, και όποιος θέλει ρεύμα για το pc του 200 και 300 χλμ μακριά ας κόψει τον λαιμό του. Δεν θα βγω εγώ να φάω ξύλο για το εργοστάσιο της Πτολεμαϊδας όμως, εγώ θα βγω για αυτά που γίνονται στο χωριό μου. Στο Παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων υπάρχουν οι θέσεις των αντιφρονούντων και στοιχεία που τις στηρίζουν, όποιος έχει όρεξη για διάβασμα ας ασχοληθεί. Πολύ χοντρικά, καταστρέφονται όλα σχεδόν τα νερά της Χαλκιδικής (ήδη κατασκευάζεται φράγμα για να συγκεντρώσει νερό όταν τα υπόγεια ύδατα γίνουν ακατάλληλα, και ήδη υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης σε κάποια πιο ορεινά χωριά), θα καταστραφεί οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα στην περιοχή πέραν της μεταλλουργίας (αλιεία, κτηνοτροφία, μελισσοκομεία, τουρισμός), θα μας μείνουν δώρο και δυο τεράστια τέλματα τοξικών αποβλήτων, ενώ από όλα αυτά το μόνο κέρδος του ελληνικού κράτους θα είναι οι φόροι που θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι από τους μισθούς που παίρνουν. Πάντως, ενώ το εργοστάσιο στις Σκουριές είναι (με μεγάλη βέβαια καθυστέρηση) σχεδόν έτοιμο, το open pit δεν πρόκειται να ξεκινήσει προς το παρόν, το πρόβλημα θα μετατεθεί σε κάποια από τις επόμενες γενιές. Ο λόγος φυσικά και δεν είναι η σθεναρή αντίσταση της κυβέρνησης, μουχαχα, είναι η κατακόρυφη πτώση της τιμής του χρυσού και του χαλκού, που σε συνδυασμό με το τεράστιο κόστος της όλης διαδικασίας και το έξτρα κόστος που έφερε η αντίσταση των κατοίκων και κάποια σοβαρά τεχνικά προβλήματα που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν οι τεχνικοί τους (κυρίως στην κατασκευή της στοάς Ολυμπιάδας-Στρατωνίου, όπου έγιναν όλα πουτάνα, έκαναν κυριολεκτικά μια τρύπα στο νερό), κατέστησαν την επιχείρηση ασύμφορη (προς το παρόν). Οι πίπες που λέγονται περί αδειών που δεν τους δίνουν και αποχώρησης αν δεν τους δώσουν κλπ κλπ, είναι όντως πολιτικά παιχνίδια. Ωραίος. Το open pit είναι αυτό με το instant smelting, ή όπως αλλιώς το λένε;
leftermann Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 το open pit είναι η μέθοδος εξόρυξης, χωρίς στοές. Σαν αυτό: το δικό μας θα έχει διάμετρο 700 μέτρα και βάθος άλλα τόσα. Flash smelting (ακαριαία τήξη) είναι η μέθοδος απομόνωσης του χρυσού (και χαλκού κλπ) από το μετάλλευμα (μιλάμε για φοβερά μικρή περιεκτικότητα). Αυτήν υποστηρίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν, αντί για την κλασσική με χρήση κυανίου. Εμείς λέμε ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι εφαρμόσιμη, δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ σε τόσο μεγάλη κλίμακα, συν το ότι το δικό μας μετάλλευμα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό, ενώ το flash smelting εφαρμόζεται μόνο σε μεταλλεύματα μικρής περιεκτικότητας σε αρσενικό. Ρίξε μια ματιά. 2
agrio.imeros Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δε θέλουμε καμιά μέθοδο τους ... Ούτε τα κυάνιο τους, ούτε το αρσενικό τους, ούτε κανένα άλλο δηλητήριο τους. Στον αγύριστο ...
nickarmy Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Το θέμα με τις σκουριές είναι ένα politic game. Μάλιστα πολύ χαμηλού επιπέδου. Οποίος λέει πως υπάρχει θέμα με το περιβάλλον, είναι απλά χαζός. Συγγνώμη, αλλά στη χώρα που καίει λιγνίτη για ρεύμα και πετά τα σκουπίδια του σε "χωματερές" που τις καίει κιόλας.... Δεν τα λες αυτα. και καλα κάνει που καίει λιγνίτη (εκτός αν είχαμε πυρηνικά ) όλες οι άλλες μορφές ενέργειας (ηλιακά και ανεμογεννήτριες και λιγότερη απόδοση έχουν και πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα δημιουργούν προς το παρόν (ασε την greenpeace να βάζει αφίσες στα εργοστάσια..) , όχι οτι για τη περιοχή είναι καλό (κοζάνη που έπρεπε να πάω να μείνω για κάποια χρόνια το αρνήθηκα καθαρα απο θέμα ψυχολογίας ) , για τις χωματερές είμαστε τριτοκοσμική χώρα αντίθετα στο εξωτερικό τα καίνε , όσο για τις σκουριες νομίζω οτι ο apoll το έχει κλείσει το θέμα με αυτά που είπε
redhotstef Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Άκουγα και γω για τις Σκουριές στις ειδήσεις αλλά δεν έδινα σημασία. Με αυτό το θέμα μου άνοιξαν τα μάτια. Ο καθένας μας, βγάζει τα συμπεράσματα του για οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα μας, στο κόσμο και άλλου. Να είστε κάλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις