Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου φαινεσαι αρκετα επικινδυνος

Τιποτα δεν ειναι δωρεαν. Οτι μας δινει το κρατος ειναι ανταποδοτικο, το εχουμε δωσει εμεις (και μαλιστα πολλαπλασια πολλες φορες) με φορους. Για να δωσει σε σενα τσαμπα σπιτι και φαι καθε μερα, τα εχει παρει απο καποιον αλλον που ΔΟΥΛΕΨΕ. Ηδη δινουμε τεραστιο μερος των εισοδηματων μας στο κρατος και οι παροχες που γυρνανε πισω ειναι αθλιες. Οποτε θα προτιμουσα να πληρωνω ελαχιστη φορολογια και να οταν χρειαζομαι κατι να πληρωνω για αυτο. Το μονο που κατα τη γνωμη μου πρεπει να παραμεινει "δωρεαν" ειναι η υγεια αλλα μονο για τους ασφαλισμενους και μαλιστα να μπορεις να εχεις επιλογη δημοσιας ή ιδιωτικης ασφαλειας οπως γινεται στο εξωτερικο. 

Τα ζώα επίσης δεν έχουν νοσοκομεία και συντάξεις. Να τα καταργήσουμε κι αυτά; Natural selection/survival of the fittest FTW?

Το να πληρωνεις εισφορες σημερα για να παρεις συνταξη στο μελλον ειναι τελειως διαφορετικο απο το να μην κανεις τιποτα και να σου εξασφαλιζει το κρατος την επιβιωση, δεν νομιζεις; Αν εξασφαλισεις σε καποιον τα βασικα για να ζησει, τον κανεις τεμπελη. Και σ'αυτο δεν αλλαζω γνωμη. Αντι να διαμαρτυρεσαι και να ζητας ελεημοσυνη απο το κρατος, τραβα δουλεψε. 

(προφανως το β ενικο δεν πηγαινει σε εσενα προσωπικα, μην παρεξηγηθουμε).

• Like 1
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τιποτα δεν ειναι δωρεαν. Οτι μας δινει το κρατος ειναι ανταποδοτικο, το εχουμε δωσει εμεις (και μαλιστα πολλαπλασια πολλες φορες) με φορους. Για να δωσει σε σενα τσαμπα σπιτι και φαι καθε μερα, τα εχει παρει απο καποιον αλλον που ΔΟΥΛΕΨΕ. Ηδη δινουμε τεραστιο μερος των εισοδηματων μας στο κρατος και οι παροχες που γυρνανε πισω ειναι αθλιες. Οποτε θα προτιμουσα να πληρωνω ελαχιστη φορολογια και να οταν χρειαζομαι κατι να πληρωνω για αυτο. Το μονο που κατα τη γνωμη μου πρεπει να παραμεινει "δωρεαν" ειναι η υγεια αλλα μονο για τους ασφαλισμενους και μαλιστα να μπορεις να εχεις επιλογη δημοσιας ή ιδιωτικης ασφαλειας οπως γινεται στο εξωτερικο. 

Το να πληρωνεις εισφορες σημερα για να παρεις συνταξη στο μελλον ειναι τελειως διαφορετικο απο το να μην κανεις τιποτα και να σου εξασφαλιζει το κρατος την επιβιωση, δεν νομιζεις; Αν εξασφαλισεις σε καποιον τα βασικα για να ζησει, τον κανεις τεμπελη. Και σ'αυτο δεν αλλαζω γνωμη. Αντι να διαμαρτυρεσαι και να ζητας ελεημοσυνη απο το κρατος, τραβα δουλεψε. 

(προφανως το β ενικο δεν πηγαινει σε εσενα προσωπικα, μην παρεξηγηθουμε).

μα κι εγω εργαζομαι κι εγω εχω φορολογηθει απ τη στιγμη που γενηθηκα. δηλαδη πληρωνω φορο μεσω φπα, φορολογειται ο μισθος μου χωρια για να πληρωσω απο τον ηδη φορολογημενο μισθο μου ενφιες και ενα καρο αλλα πραματα που δεν ξερω και δε με απασχολει ακριβως πως λεγονται.

θεωρω οτι δεν οφειλουν ολοι να θελουν να δουλεψουν. θεωρω πως οσοι δουλευουν δεν οφειλουν να μην εχουν ελεγχο πανω στο που πανε οι φοροι που δινουν. θεωρω πως ολοι οφειλουν να εχουν τροφη, στεγη και ιατρικη περιθαλψη, ανεξαρτητα απ το αν εργαζονται η οχι. θεωρω οτι υπαρχουν τροποι να γινει αυτο. νομιζω οτι ξεφευγει το θεμα ωστοσο.

Δημοσ.

μα κι εγω εργαζομαι κι εγω εχω φορολογηθει απ τη στιγμη που γενηθηκα. δηλαδη πληρωνω φορο μεσω φπα, φορολογειται ο μισθος μου χωρια για να πληρωσω απο τον ηδη φορολογημενο μισθο μου ενφιες και ενα καρο αλλα πραματα που δεν ξερω και δε με απασχολει ακριβως πως λεγονται.

θεωρω οτι δεν οφειλουν ολοι να θελουν να δουλεψουν. θεωρω πως οσοι δουλευουν δεν οφειλουν να μην εχουν ελεγχο πανω στο που πανε οι φοροι που δινουν. θεωρω πως ολοι οφειλουν να εχουν τροφη, στεγη και ιατρικη περιθαλψη, ανεξαρτητα απ το αν εργαζονται η οχι. θεωρω οτι υπαρχουν τροποι να γινει αυτο. νομιζω οτι ξεφευγει το θεμα ωστοσο.

Έναν που δεν θέλει να δουλέψει δηλαδή πρέπει να του δίνουμε σπίτι, φαγητό και περίθαλψη δωρεάν;!

• Like 1
Δημοσ.

Έναν που δεν θέλει να δουλέψει δηλαδή πρέπει να του δίνουμε σπίτι, φαγητό και περίθαλψη δωρεάν;!

ναι. δηλαδη δεν καταλαβαινω γιατι το να θες να δουλεψεις ειναι αυταξια. ουτως η αλλως εχουμε λιγοτερο φορτο εργασιας απ οσους εργατες.

και οι καλλιτεχνες εργαζονται και δεν πληρωνονται. εξ αλλου δε μιλαμε μονο για ανθρωπους που δε θελουν αλλα για ανθρωπους που δε μπορουν, δε βρισκουν, δεν ξερουν. ειναι πολυ ευκολο το να τσουβαλιασουμε τους παντες και να πουμε "τεμπελιδες", η αληθεια ειναι ομως οτι η τεμπελια, αφ ενος, δε (θα επρεπε να) ειναι μεμπτη και αφ ετερου, οτι δεν εχουν ολοι τα ιδια προνομια αφετηριας.

εγω δουλευω και θα ηθελα να μη δουλευω αλλα δε γινεται γιατι πρεπει να δουλευω σε μια δουλεια που δε μου αρεσει. δουλειες που να μου αρεσουν δε μου προσφερονται αν και εχω ψαξει. τι να πω, μπορει να ειμαι ατυχος. δε νομιζω, ομως.

Δημοσ.

ναι. δηλαδη δεν καταλαβαινω γιατι το να θες να δουλεψεις ειναι αυταξια. ουτως η αλλως εχουμε λιγοτερο φορτο εργασιας απ οσους εργατες.

και οι καλλιτεχνες εργαζονται και δεν πληρωνονται. εξ αλλου δε μιλαμε μονο για ανθρωπους που δε θελουν αλλα για ανθρωπους που δε μπορουν, δε βρισκουν, δεν ξερουν. ειναι πολυ ευκολο το να τσουβαλιασουμε τους παντες και να πουμε "τεμπελιδες", η αληθεια ειναι ομως οτι η τεμπελια, αφ ενος, δε (θα επρεπε να) ειναι μεμπτη και αφ ετερου, οτι δεν εχουν ολοι τα ιδια προνομια αφετηριας.

Ανέφερες ανθρώπους που δεν θέλουν και αυτό έγραψα κι εγώ. Γιατί να είναι αυταξία το σπίτι και το φαγητό τότε; Τζάμπα είναι αυτά;

Αν δεν μπορούν είναι άλλο θέμα.

Δημοσ.

Ανέφερες ανθρώπους που δεν θέλουν και αυτό έγραψα κι εγώ. Γιατί να είναι αυταξία το σπίτι και το φαγητό τότε; Τζάμπα είναι αυτά;

Αν δεν μπορούν είναι άλλο θέμα.

γιατι το φαγητο και το σπιτι ειναι προυποθεση για ζωη. η δουλεια δεν (θα επρεπε να) ειναι βασικη προυποθεση υπαρξης.

δεν υπαρχουν αρκετες δουλειες για ολους, φακτ. υπαρχει περισσευμα χωρου και φαγητου για ολους, επισης φακτ.

δεν ξερω τι αλλο υπαρχει να συζητησουμε.

Δημοσ.

γιατι το φαγητο και το σπιτι ειναι προυποθεση για ζωη. η δουλεια δεν (θα επρεπε να) ειναι βασικη προυποθεση υπαρξης.

δεν υπαρχουν αρκετες δουλειες για ολους, φακτ. υπαρχει περισσευμα χωρου και φαγητου για ολους, επισης φακτ.

δεν ξερω τι αλλο υπαρχει να συζητησουμε.

Θα προτιμούσα να τα δίναμε πρώτα σε αυτούς που κάνουν έστω κάποια προσπάθεια...

Δημοσ.

Θα προτιμούσα να τα δίναμε πρώτα σε αυτούς που κάνουν έστω κάποια προσπάθεια...

δε νιωθω ανετα να αποφασισω "ποιοι θα προτιμουσα να επιβιωσουν πρωτοι" εφ οσων μπορουν να επιβιωσουν ολοι

Δημοσ.

δε νιωθω ανετα να αποφασισω "ποιοι θα προτιμουσα να επιβιωσουν πρωτοι" εφ οσων μπορουν να επιβιωσουν ολοι

Σε γενικές γραμμές ισχύει και το "αργία μήτηρ πάσης κακίας" πάντως...:)

Δημοσ.

Έχει ένα point ο φίλτατος.

Αν θυμάμαι καλά, παράγουμε τρόφιμα για 12 δις ανθρώπους, είμαστε 7 δις και παρ'όλα αυτά, υπάρχει τεράστια πείνα. Άρα κάτι δεν πάει καλά...

Δημοσ.

Alxlightning, η δουλειά, δηλαδή το τι χρειάζεται να κάνει ένας άνθρωπος για να επιβιώσει είναι βασική προϋπόθεση ύπαρξης. Και σε σπηλιά να ζούσες θα έπρεπε να βγεις για κυνήγι, η να καλλιεργείς, να μαζέψεις βότανα, να βρεις νερό, υλικά για φωτιά η κάτι τελοσπάντων για να έχεις τροφή, νερό, θέρμανση, φάρμακα κλπ. Στην κοινωνία, μέσω της αγοράς, το μόνο που χρειάζεσαι είναι χρήματα για να αγοράσεις όλα αυτά τα αγαθά και τις υπηρεσίες από άλλους. 

Δεν θεωρώ ότι είναι "κακός" κάποιος που δεν θέλει να εργαστεί καθόλου. Λογικό το βρίσκω, ειδικά δε αν οι εργασιακές του επιλογές δεν του αρέσουν. Επίσης, εάν σε συντηρούν οι γονείς σου, οι φίλοι σου, οι σύντροφοι σου ή οι γείτονες και αυτό είναι οκ για εμένα, εφόσον γίνεται εθελοντικά από μεριάς τους. Είναι όμως τέρμα ανήθικο, να μην θέλεις να εργαστείς, αλλά να θέλεις να έχεις πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά βάζοντας το κράτος να πάρει χρήματα με το ζόρι από ανθρώπους που εργάζονται και να τα δώσει σε εσένα. Αν δεν μπορείς να εργαστείς για κάποιον σοβαρό λόγο υγείας, είναι άλλο θέμα.

• Like 2
Δημοσ.

Όσο για το ποιοί δουλεύουν, υπάρχουν πάρα πολλοί που προσποιούνται ότι δουλεύουν, ενώ στην ουσία παρασιτούν.

Δηλαδή αν εγώ σορτάρω μετοχές και κονομάω αμύθητα φράγκα από κοπανιστό αέρα, με ποιόν τρόπο ακριβώς είμαι χρήσιμος στην κοινωνία; Είμαι πιο χρήσιμος από τον αγρότη που σηκώνεται κάθε μέρα στις 5 το πρωί για να παράγει τρόφιμα για μένα και εγώ τα χλαπακιάζω παίζοντας με μετοχές μπροστά σε μια οθόνη;

SlickNick όσο ζούσαμε σε σπηλιές, δεν υπήρχε χώρος για παρασιτισμό. Ή δούλευες ή πέθαινες. Σκληρό, αλλά δίκαιο.

Στις οργανωμένες κοινωνίες είναι που εμφανίστηκαν φαινόμενα παρασιτισμού...

• Like 1
Δημοσ.

Όσο για το ποιοί δουλεύουν, υπάρχουν πάρα πολλοί που προσποιούνται ότι δουλεύουν, ενώ στην ουσία παρασιτούν.

Δηλαδή αν εγώ σορτάρω μετοχές και κονομάω αμύθητα φράγκα από κοπανιστό αέρα, με ποιόν τρόπο ακριβώς είμαι χρήσιμος στην κοινωνία; Είμαι πιο χρήσιμος από τον αγρότη που σηκώνεται κάθε μέρα στις 5 το πρωί για να παράγει τρόφιμα για μένα και εγώ τα χλαπακιάζω παίζοντας με μετοχές μπροστά σε μια οθόνη;

SlickNick όσο ζούσαμε σε σπηλιές, δεν υπήρχε χώρος για παρασιτισμό. Ή δούλευες ή πέθαινες. Σκληρό, αλλά δίκαιο.

Στις οργανωμένες κοινωνίες είναι που εμφανίστηκαν φαινόμενα παρασιτισμού...

Φίλε Bedazzled, πιστεύω ότι πάντα υπήρχε κάποιο είδος παρασιτισμού. Πχ μπορεί στις σπηλιές κάποιος πολύ δυνατός και βίαιος σπηλαιάνθρωπος να έπαιρνε το φαγητό η τις γυναίκες από κάποιον άλλον με το έτσι θέλω χωρίς ο ίδιος να κυνηγάει και να συνεισφέρει.

Τώρα σχετικά με τα τραπεζικά προϊόντα και τα χρηματιστήρια κλπ δεν ξέρω κατά πόσο με βρίσκουν σύμφωνο γιατί δεν το έχω ψάξει αρκετά. Πιθανότατα κάποια από αυτά να κάνουν κακό στην αγορά.

Απλά αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι ακριβώς επειδή το τι θεωρεί ο καθένας ως "χρήσιμο" στην κοινωνία μπορεί να διαφέρει γι΄αυτό είναι σημαντική η ελεύθερη(αλλά ρυθμιζόμενη) αγορά όπου ο καθένας μπορεί να συμμετέχει εθελοντικά και η αξία κρίνεται από την ανταπόκριση. Άμα μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε ότι ο αγρότης επειδή παράγει τροφή που είναι βασική για την επιβίωση πρέπει να βγάζει πιο πολλά από τον προγραμματιστή που δεν κάνει σημαντικό για την επιβίωση, μετά μπαίνουμε στην λογική της κεντρικά ελεγχόμενης αγοράς που είναι πολύ προβληματικό μοντέλο. 

Δημοσ.

Ο προγραμματιστής δεν είναι παράσιτο.

Μπορεί παραδείγματος χάριν να γράφει λογισμικό για αγροτικά μηχανήματα.

Πάντως για τον αγρότη δεν εννοούσα να βγάζει περισσότερα από τον προγραμματιστή...

Όμως το να αυξήσεις την φορολογία για ένα επάγγελμα που στην τελική δεν έχει μεγάλη πέραση, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μειώσεις τον αριθμό των αγροτών και κατά συνέπεια να αυξήσεις τις εισαγωγές.

Δημοσ.

Ο προγραμματιστής δεν είναι παράσιτο. Μπορεί παραδείγματος χάριν να γράφει λογισμικό για αγροτικά μηχανήματα.

Οι προγραμματιστές που φτιάχνουν παιχνίδια; Ποιος είναι πιο χρήσιμος, ο προγραμματιστής ή ο αγρότης; Και ποιος θα το αποφασίζει αυτό; Και πόσα λεφτά θα παίρνει ο καθένας;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...