actorgr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Ενδιαφέρομαι για ασφάλεια υγείας της κόρης μιας και τελειώνει η κάλυψή της από γονείς.Έχετε να προτείνετε από προσωπικά παραδείγματα τι επιλογές προτιμήσατε για τα βλαστάρια σας ,έως να σταθούν στα πόδια τους και να αναλάβουν τα ίδια την ιατροφαρμακευτική τους φροντίδα.Θα εκτιμήσω στην περιγραφή σας να περιληφθεί ετήσιο κόστος και συγκεκριμένες καλύψεις. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Νομίζω το τι έχει ο καθένας δεν παίζει ρόλο διότι υπάρχουν πακέτα και πακέτα ιδιωτικής ασφάλισης. Θα πρέπει να ψάξεις μόνη σου και να μιλήσεις με ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστές, οτι και να υπογράψεις να χιλιοτσεκάρεις το συμβόλαιο πρωτού το υπογράψετε.
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Νομίζω το τι έχει ο καθένας δεν παίζει ρόλο διότι υπάρχουν πακέτα και πακέτα ιδιωτικής ασφάλισης. Θα πρέπει να ψάξεις μόνη σου και να μιλήσεις με ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστές, οτι και να υπογράψεις να χιλιοτσεκάρεις το συμβόλαιο πρωτού το υπογράψετε. Ετσι !!!Εχουν πολλα ψιλα γραμματα . 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Και μεγάλη προσοχή στον μπούσουλα των "συγγενών (aka. κληρονομικών) παθήσεων" και σε οτι σχετικό με αυτές αναφέρει το συμβόλαιο.
actorgr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 να προτείνετε από προσωπικά παραδείγματα ευχαριστώ τους συμφορμίτες για τις συμβουλές.Θα εκτιμούσα βοήθεια από γονείς που έχουν ήδη προχωρήσει στη θέση μου,δηλαδή να περιγράψουν κατά προσέγγιση το συμβόλαιο που έχουν συνάψει.
idomeneas7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 'Οσες ιδιωτικές ξέρω καλύπτουν το 80% της νοσηλειας και το άλλο 20% ο ΕΟΠΠΥ. Αν θέλεις να σου καλύπτουν το 100% χωρίς άλλο φορέα, θα πληρώνεις αυξημένα ασφάλιστρα. Ενδεικτικά θα σου πω τα παρακάτω: Νοσοκομειακό Εθνικής (μόνο για νοσηλεία, με όριο 400Κ και απαλλαγή 1000 ευρώ, ετήσιο ασφάλιστρο κάπου 350 για τους γονείς) Νοσοκομειακό Generali (νοσηλεία μέχρι 300Κ, χωρίς απαλλαγή, με 1500 ευρω εξετασεις, συμμετοχή 10 ευρώ σε γιατρούς και όλα αυτά μόνο μονο στον ομιλο Υγεία, ασφάλιστρο 220 ευρω για το παιδί) Μου είχαν κάνει κι εμένα προσφορά στα 340 ή κάπου εκεί αλλά δεν το έκανα. Αντίστοιχο κόστος είχε και της Metlife. Και τα δύο καλύπτουν κάποια προϋπάρχοντα ή συγγενή μετά από 2 ή 5 χρόνια. Το δεύτερο σου καλύπτει άμεσα τα προϋπάρχοντα για εξωτερικά ραντεβού. 1
margaritagr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Εξαρταται τι καλύψεις θες να εχει Υπαρχουν προγραμματα μονο νοσοκομειακά αλλα και πρωτοβάθμιας περίθαλψης/πρόληψης. Επισης ρολο στα χρηματα παιζει και η επιλογη θέσης που θα διαλεξεις στο νοσοκομειακό. Το 80-20 ισχυει στα περισσοτερα συμβόλαια οπως σου ειπαν. Εγω εχω κανει ενα πληρες πακετο στην ΝΝ που περιλαμβάνει πληρη νοσοκομειακή κάλυψη με 10% απαλλαγή ,με Α θεση νοσηλείας και προγραμμα εξωνοσοκομειακής φροντίδας που εχει ενα ετησιο οριο διαγνωστικών εξετάσεων, φυσικοθεραπειες με 20€/επισκεψη, και επισκεψη σε ιδιώτες γιατρους. Επισης περιλαμβάνει κάλυψη χ εξόδων ατυχήματος οπως διαγνωστικές, νάρθηκα κλπ κι αυτα με ενα οριο χρηματων/ατύχημα. Και εχεις και ενα οριο κάλυψης στα επειγοντα. Επισης περα απ αυτα εχει αρκετες εκπτωσεις ανα νοσοκομειο για ιατρικα ραντεβου και εξετασεις. Πχ μπορεις στα επειγοντα στο μετεοπολιταν να δέος ορθοπεδικο τζαμπα και αν θες ραντεβου με διευθυντη , εχεις 50% εκπτωση. Συνηθως χρεώνουν 100€ την επισκεψη οποτε μεσω ΝΝ πληρωνεις 50€. Ολα αυτα κατι πανω απο 1000 το χρονο Η ιδια εταιρειΑ εχει και νοσοκομειακά με συγκεκριμενα νοσοκομεια πχ μονο ιατρικο, μονο Μετροπολιταν που βγαινουν πιο οικονομικα. Ολες οι εταιρειες εχουν συγκεκριμενες παθησεις που δεν καλύπτονται το πρωτο χρονο ή τα πρωτα δυο χρονια. Αυτες ειναι στανταρ δε τις θυμαμαι τωρα αλλα ειναι πχ εγχειρηση κήλης. Με το σκεπτικό οτι ειναι κατι που μπορει να ειχε η μικρή κ εσυ περιμενες να κανει συμβολαιο για να το χειρουργησει.. Επισης αν εχει καποια προβληματα ηδη, μπορει να τα εξαιρέσουν σαν κάλυψη. Τα ερωτηματολόγια που συμπληρώνεις εχουν αναλυτικές ερωτησεις για αυτοάνοσα, επεμβάσεις, καρδιολογικά, αιματολογικά κλπ. Εγω εχω κανει εγχειρηση για ενδομητριωση και η εθνικη μου την εξαιρούσε για παντα. Ενω η ΝΝ μου την εξαίρεσε για ενα χρονο, κι ετσι επέλεξα την NN. Καλο ειναι να δεις ποσα χρηματα μπορεις να διαθέσεις και τι κάλυψες σας ενδιαφέρουν και μετα να καλέσεις ασφαλιστή για να δεις τι τπαρχει στην αγορα. 1
idomeneas7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Επίσης υπάρχουν παθήσεις που δεν καλύπτονται απο καμία εταιρεία, πχ aids, ατυχήματα από extreme sports, laser για διαθλαστικές ανωμαλίες, προσθετική δοντιών κλπ. Η θέση νοσηλείας μπορεί να είναι επιλογή της στιγμής, πχ στην Εθνική η απαλλαγή καθορίζεται ανάλογα την θέση που θα διαλέξεις στην κάθε νοσηλεία (νομίζω 750 3κλινο, 1000 2κλινο, 1200 1κλινο και 1500 1κλινο λουξ ή κάπου εκεί στο "πλεονεκτικό" που έχω εγώ). Στα επείγοντα πολλές έχουν δωρεάν επισκέψεις αλλά σε συγκεκριμένες ειδικότητες και νοσοκομεία. Καλό είναι να τα ξέρεις από πριν και να διαλέξεις μια που έχει ευνοϊκές συνθήκες σε νοσοκομεία που σε εξυπηρετούν. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Στα επείγοντα πολλές έχουν δωρεάν επισκέψεις αλλά σε συγκεκριμένες ειδικότητες και νοσοκομεία. Καλό είναι να τα ξέρεις από πριν και να διαλέξεις μια που έχει ευνοϊκές συνθήκες σε νοσοκομεία που σε εξυπηρετούν. Αυτό το εχουν και οι καρτες Υγειας πχ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ με πολύ χαμηλο ετησιο κοστος . Επισης οι ασφαλιστικες για να καλυψουν δαπανες θελουν και σωστα κανουν παραστατικα αναλογα που μερικες φορες είναι δυσκολο να τα εχει καποιος . Πριν πολλα χρονια το 1992 συγγενης μου με πληρη καλυψη από Εθνικη Ασφαλιστικη εκανε εγχειρηση καρωτιδων . Ο γιατρος (πολύ γνωστο ονομα τοτε ) ζητησε 1.00.000 με αποδειξη 200.000.Μαλιστα όταν τα πηγε η γυναια του ασθενους στο ιατρειο του ρωτησε "είναι οσα ειπαμε"? Δεν δεχοταν ουτε αμοιβη 2.000.000 με ισοποση αποδειξη για ευνόητους λογους.
kage Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 http://www.insomnia.gr/topic/531691-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7/?do=findComment&comment=53276132 http://www.insomnia.gr/topic/226292-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%83/page-9?do=findComment&comment=52670226 http://www.insomnia.gr/topic/482659-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B2%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1/page-3?do=findComment&comment=53834984 1
idomeneas7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Σχετικά με αυτό που λέει ο Γιάννης, στα συμβεβλημένα νοσοκομεια η κάλυψη γίνεται άμεσα. Στα μη συμβεβλημένα, ο ασφαλισμένος πληρώνει από την τσέπη του και πάει τις αποδείξεις για απολογιστική αποζημίωση. Εκεί μόνο μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αν είναι λαμόγιο ο γιατρός. Για αυτό είπα να διαλέξει βάσει των συμβεβλημένων νοσοκομείων ώστε να μην έχει αυτό το πρόβλημα γιατί μπορεί να υπάρξουν και άλλα προβλήματα. Π.χ. να έχει μια νοσηλεία 50.000 ευρώ. Ακόμα και να του τα επιστρέψει σε 1-2 μήνες η ασφαλιστική, που θα τα βρει να τα δώσει?
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Σχετικά με αυτό που λέει ο Γιάννης, στα συμβεβλημένα νοσοκομεια η κάλυψη γίνεται άμεσα. Στα μη συμβεβλημένα, ο ασφαλισμένος πληρώνει από την τσέπη του και πάει τις αποδείξεις για απολογιστική αποζημίωση. Εκεί μόνο μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αν είναι λαμόγιο ο γιατρός. Για αυτό είπα να διαλέξει βάσει των συμβεβλημένων νοσοκομείων ώστε να μην έχει αυτό το πρόβλημα γιατί μπορεί να υπάρξουν και άλλα προβλήματα. Π.χ. να έχει μια νοσηλεία 50.000 ευρώ. Ακόμα και να του τα επιστρέψει σε 1-2 μήνες η ασφαλιστική, που θα τα βρει να τα δώσει? Και στην περιπτωση που ανεφερα η καλυψη από το Υγεια ηταν αμεση στην ασφαλιστικη αλλα ο γιατρος κοβει δικια του απδειξη σε περιπτωση χειρουργείου και εκει αρχιζουν τα προβλήματα . Η μονη γιατρος και προς τιμη της ηταν μια που εκανε πριν 10 χρονια γυναικολογικη επεμβαση στην γυναικα μου πηρε 2.000 ευρω και εκοψε ισοποση αποδειξη εστω και αν μετραγε τοτε μονο για την φορολογικη μου δηλωση.Το νοσοκομειο εννοείται οτι για τα αλλα 4.000 εκοψε παραστατικα αναλογα μεσα στα οποια ηταν και η αμοιβη του αναισθησιολογου και το ανεφερε ρητα χωρις να προσδιοριζει ποση ηταν. 1
idomeneas7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δεν ξέρω τι πρόγραμμα έχεις/είχες, πάντως στα δικά μας οι αμοιβές γιατρών καταβάλλονται απευθείας από την ασφαλιστική. Το θέμα εκεί είναι πως ο κάθε γιατρός χρεώνει όσο θέλει ενώ η ασφαλιστική κοστολογεί την κάθε επέμβαση σε κάποια όρια. Αν υπάρξει διαφορά, προφανώς και την πληρώνει ο ασφαλισμένος.
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δεν ξέρω τι πρόγραμμα έχεις/είχες, πάντως στα δικά μας οι αμοιβές γιατρών καταβάλλονται απευθείας από την ασφαλιστική. Το θέμα εκεί είναι πως ο κάθε γιατρός χρεώνει όσο θέλει ενώ η ασφαλιστική κοστολογεί την κάθε επέμβαση σε κάποια όρια. Αν υπάρξει διαφορά, προφανώς και την πληρώνει ο ασφαλισμένος. Ακομα κι ετσι είναι σαν την περιπτωση που προανεφερα που ο γιατρος δεν εκοβε την πραγματικη αποδειξη . Υπαρχουν αν ξερω καλα ότι ασφαλιστικες και σε δημοσιο νοσοκομειο αν υπαρχει βεβαιωση επέμβασης δινουν καποιο ποσο αναλογα την επεμβαση χωρις δικαιολογητικα γιατι το ξερουν το λεγομενο φακελακι
idomeneas7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Στο δημόσιο νοσοκομείο σου δίνουν επίδομα για κάθε μέρα παραμονής συν χειρουργικό επίδομα ανάλογα την επέμβαση. 'Οχι λόγω φακελακίων αλλά λόγω μη χρήσης της ασφάλειας μιας και σε δημόσιο νοσοκομείο δεν θα πληρώσουν τίποτα (όπως θα έκαναν σε ιδιωτικό, άρα σε ανταμοίβουν που τους γλίτωσες λεφτα). Ο γιατρός τιμολογεί απευθείας την ασφαλιστική. Αν αυτός τους τιμολογήσει 100.000 ευρώ για κρεατάκια αυτοί θα του δώσουν 300 ή όσο κοστολογούν την επέμβαση. Τα υπόλοιπα πρέπει να τα διαπραγματευτείς εσύ με τον γιατρό σου. Πρακτικά βέβαια αυτό δεν ξέρω πόσο γίνεται (ακόμα τουλάχιστον), θα πρέπει να είναι πολύ καραγκιόζης ο γιατρός για να το κάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα