Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει τόσο μεγάλο gif για το facepalm που χρειάζεται μ' αυτά που διαβάζω.

Γνωστός μου άνω των 30 μηχανικός με πτυχία δούλευε με μπλοκάκι, ας πούμε 2Κ το μήνα η απόδειξη. Έναν ωραίο μήνα του λέει κοίτα, δεν έχω τώρα, κάνε λίγο υπομονή να γίνει το ΧΥΖ με την τράπεζα (που όντως εκκρεμούσε) να έρθουν λεφτά. Τι να κάνει, λέει ΟΚ, θα κάνω υπομονή. Ο ένας μήνας έγινε δύο, τρεις, κλπ, κάποια στιγμή του χρωστούσε πλέον 10Κ. Το ίδιο γινόταν και με όλους απ' όσο ξέρω τους άλλους υπαλλήλους.

Δεν υπήρξε οποιαδήποτε στιγμή σε όλη αυτή την ιστορία που να μην είναι μέσα ο εργαζόμενος (λογικό, αφού πρώτα δουλεύεις και τέλος μήνα σε πληρώνουν, ο,τι κι αν γίνει έρχεσαι προ τετελεσμένων). Όποια απόφαση κι αν πάρεις και όποια αντίδραση κι αν έχεις, σε κάθε περίπτωση ρισκάρεις να χάσεις όλα τα χρωστούμενα. Αυτό καθαρά από την οπτική του εργαζομένου, δεν έχει σημασία αν έχεις δίκιο άδικο ή πόσο μαλάκας είναι ο άλλος, το θέμα είναι ότι σου χρωστάνε λεφτά και δεν έχεις κανένα σίγουρο τρόπο να τα πάρεις.

Στο τέλος τυπικά τα φεσώνεσαι όλα, μαθαίνεις το μάθημα και προχωράς.

Συνεχίστε να παραμιλάτε για γιακάδες και 30άρηδες μάγκες και αν είναι πουστιά ή αφέλεια και ό,τι άλλο που δεν αλλάζει το πρακτικό της φάσης.

• Like 3
Δημοσ.

Ο άλλος θα μάθει οτι δεν ειναι ολοι οι χαρακτήρες ιδιοι και κάποιοι μπορει να τον καταστρέψουν. Δεν θα καταπιούμε ολοι το χάπι.

Και για να μην αμφιβάλλει κάποιος η απαντηση θα ήταν σχεδον άμεση.Για να πάρει μια γευση με ποιον έχει να κάνει.

Λοιπον θεματοθέτη θές να τον πιέσεις ωστε να πάρεις τα χρηματα σου? θα ακολουθήσεις συγκεκριμένες οδηγιες ομως. Και να εισαι αποφασισμένος.

Δημοσ.

....ειρων as usual (που θα ελεγες και εσυ) !! Πιανεσαι απο μια φραση για να ξεκινησεις πολεμο..Παμε για αλλα!

Θεματοθετη βαλε καποιον μεγαλυτερο να του μιλησει..τα δεδουλευμενα σου ειναι,δεν θα τα ζητιανεψεις.Τα δικαστικα ξεχνα τα,δεν μπορεις να αποδειξεις κατι και εισαι και ταπι.Αυτα απο εμενα..

Δημοσ.

....ειρων as usual (που θα ελεγες και εσυ) !! Πιανεσαι απο μια φραση για να ξεκινησεις πολεμο..Παμε για αλλα!

Θεματοθετη βαλε καποιον μεγαλυτερο να του μιλησει..τα δεδουλευμενα σου ειναι,δεν θα τα ζητιανεψεις.Τα δικαστικα ξεχνα τα,δεν μπορεις να αποδειξεις κατι και εισαι και ταπι.Αυτα απο εμενα..

Επισης υπάρχει η εξης παρανοηση. Το γεγονος οτι ο μικρος δέχτηκε να δουλέψει μαυρα δεν δικαιώνει τον άλλον ηταν μια συμφωνια μεταξυ τους ... οποτε θα πρέπει να τηρηθει ως το τέλος δηλαδη ηταν παρανομο το γεγονος οτι δεν υπέγραψε κάπου και αρα για αυτο στο τέλος δεν θα ζητήσει τα χρωστουμενα? χαχα πλάκα που έχουν κάποιοι.

Εγω θα τον απειλούσα ανοιχτα οτι θα πέσει καταγγελια οτι δουλευει έτσι αν δεν μου έδινε τα λεφτά μου και αυτο θα ηταν μονο η αρχή.Θα ειχαμε και άλλα παρατράγουδα. Γενικα πρέπει να ασκησεις πιεση ετσι ωστε να χεστει πάνω του να καταλαβει την μαλακια που πάει να κανει και να αφησει τα φιλοσοφικα. Και οι 2 εισασταν στο "κολπο" δεν θα σε ριξει τωρα.Αν δεν ηθελε μαυρους στην εργασια του να μην τους καλούσε.

• Like 1
Δημοσ.

Επισης υπάρχει η εξης παρανοηση. Το γεγονος οτι ο μικρος δέχτηκε να δουλέψει μαυρα δεν δικαιώνει τον άλλον ηταν μια συμφωνια μεταξυ τους ... οποτε θα πρέπει να τηρηθει ως το τέλος δηλαδη ηταν παρανομο το γεγονος οτι δεν υπέγραψε κάπου και αρα για αυτο στο τέλος δεν θα ζητήσει τα χρωστουμενα? χαχα πλάκα που έχουν κάποιοι.

Εγω θα τον απειλούσα ανοιχτα οτι θα πέσει καταγγελια οτι δουλευει έτσι αν δεν μου έδινε τα λεφτά μου και αυτο θα ηταν μονο η αρχή.Θα ειχαμε και άλλα παρατράγουδα. Γενικα πρέπει να ασκησεις πιεση ετσι ωστε να χεστει πάνω του να καταλαβει την μαλακια που πάει να κανει και να αφησει τα φιλοσοφικα. Και οι 2 εισασταν στο "κολπο" δεν θα σε ριξει τωρα.Αν δεν ηθελε μαυρους στην εργασια του να μην τους καλούσε.

Καλα στα μαυρα μονο ο εργοδοτης βολευεται..ο εργαζομενος απο μαυρη αναγκη παει!

• Like 1
Δημοσ.

Ακριβως. Ένας λογος παραπανω να ξηγηθει αντρικια αφου ολη αυτη η ιστορια έγινε για να γλιτώσει τους φορους απο το κράτος. Αλλα οι περισσοτεροι ειναι άντρες μονο στα λογια για αυτο δεν συμπαθώ τους φλυαρους. Εκτος και αμα τα λογια συμβαδιζουν με τις πράξεις τους.

Με μια απλη εξηγηση θα τελειωναν ολα "Φιλε δεν μπορω αυτη τη περιοδο αλλα σε 2 μήνες το πολυ θα σε έχω ξεχρεώσει και θα στα φέρω εγω τα χρηματα σπιτι σου." θα του πέσει ο κωλος του διευθυνταρά?Οι ταμπέλες τους μάραναν.Μολις σε γνωρισουν αμεσως να σου πουν ειμαι ο τάδε εκανα εκεινο κάνω το άλλο... στα @@ μου τι εκανες τι θα κάνεις μαζι μου θα δούμε.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει τόσο μεγάλο gif για το facepalm που χρειάζεται μ' αυτά που διαβάζω.

Γνωστός μου άνω των 30 μηχανικός με πτυχία δούλευε με μπλοκάκι, ας πούμε 2Κ το μήνα η απόδειξη. Έναν ωραίο μήνα του λέει κοίτα, δεν έχω τώρα, κάνε λίγο υπομονή να γίνει το ΧΥΖ με την τράπεζα (που όντως εκκρεμούσε) να έρθουν λεφτά. Τι να κάνει, λέει ΟΚ, θα κάνω υπομονή. Ο ένας μήνας έγινε δύο, τρεις, κλπ, κάποια στιγμή του χρωστούσε πλέον 10Κ. Το ίδιο γινόταν και με όλους απ' όσο ξέρω τους άλλους υπαλλήλους.

Δεν υπήρξε οποιαδήποτε στιγμή σε όλη αυτή την ιστορία που να μην είναι μέσα ο εργαζόμενος (λογικό, αφού πρώτα δουλεύεις και τέλος μήνα σε πληρώνουν, ο,τι κι αν γίνει έρχεσαι προ τετελεσμένων). Όποια απόφαση κι αν πάρεις και όποια αντίδραση κι αν έχεις, σε κάθε περίπτωση ρισκάρεις να χάσεις όλα τα χρωστούμενα. Αυτό καθαρά από την οπτική του εργαζομένου, δεν έχει σημασία αν έχεις δίκιο άδικο ή πόσο μαλάκας είναι ο άλλος, το θέμα είναι ότι σου χρωστάνε λεφτά και δεν έχεις κανένα σίγουρο τρόπο να τα πάρεις.

Στο τέλος τυπικά τα φεσώνεσαι όλα, μαθαίνεις το μάθημα και προχωράς.

Συνεχίστε να παραμιλάτε για γιακάδες και 30άρηδες μάγκες και αν είναι πουστιά ή αφέλεια και ό,τι άλλο που δεν αλλάζει το πρακτικό της φάσης.

Συμβαίνουν κι αυτά, αν και δεν είναι ίδια περίπτωση εδώ. Έχω κι εγώ περίπτωση σαν αυτή που γράφεις που τα χρωστούμενα είναι πάνω από 20 χιλιάρικα. Το άλλο που λες ότι δεν έχεις σίγουρο τρόπο να τα πάρεις επίσης ισχύει, έχω άλλη περίπτωση που έχει δικαιωθεί δικαστικά και λεφτά δεν παίρνει!

Paparouna δες μήπως κάνετε κάποια καλύτερη συμφωνία. Πες του πχ 150€ την εβδομάδα.

Καμιά φορά βολεύει και τον εργαζόμενο και προτιμάει κάτι παραπάνω μαύρα. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Δημοσ.

Ακριβως. Ένας λογος παραπανω να ξηγηθει αντρικια αφου ολη αυτη η ιστορια έγινε για να γλιτώσει τους φορους απο το κράτος. Αλλα οι περισσοτεροι ειναι άντρες μονο στα λογια για αυτο δεν συμπαθώ τους φλυαρους. Εκτος και αμα τα λογια συμβαδιζουν με τις πράξεις τους.

Με μια απλη εξηγηση θα τελειωναν ολα "Φιλε δεν μπορω αυτη τη περιοδο αλλα σε 2 μήνες το πολυ θα σε έχω ξεχρεώσει και θα στα φέρω εγω τα χρηματα σπιτι σου." θα του πέσει ο κωλος του διευθυνταρά? γαμω τις ταμπέλες τους.

Και μιλαμε για το γελοιο ποσο των 600 ευρω..10 ευρω την ημερα να πηγαινεις σαν ζητιανος??ουφ...ανεβασα πιεση,παμε παρακατω!

Δημοσ.

Και μιλαμε για το γελοιο ποσο των 600 ευρω..10 ευρω την ημερα να πηγαινεις σαν ζητιανος??ουφ...ανεβασα πιεση,παμε παρακατω!

Μπορει για αυτον να μην ειναι γελοιο και οντως να χρωστάει και να ειναι σε δυσκολη θέση εγω θα δεχομουν ο πρωτος που θα πλήρωνε να ηταν η εφορια και οχι εγώ. Αλλα τα 10 ευρω καθε μερα να περνάω να τα παιρνω εγω ναι ειναι γελοιοτητα ... με προσβάλλεις.Τι ειμαι ζητιανος? τι εξηγηση ειναι αυτη?

Δημοσ.

Καμιά φορά βολεύει και τον εργαζόμενο και προτιμάει κάτι παραπάνω μαύρα. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Καμια φορα καποιοι καποτε ειχαν μαυρη εργασια ως δευτερη εργασια (λεω καποτε γιατι τωρα ουτε πρωτη δεν υπαρχει)..σαφως καποιοι την επιλεγουν για λιγα λεφτα παραπανω..καλα τα λες και ισχυει!!Πρεπει να στα φαει?Αυτο δεν καταλαβαινω..επισης δεν καταλαβαινω σε πολλα θεματα στο inso γιατι στηνεται στον τοιχο το θυμα και οχι ο θυτης?Δεν βολευεται ο εργοδοτης που δεν πληρωνει ικα μικα συκα?Και αντε βολευτηκες..δωσε αυτα που σου δουλεψαν. Μα τι υπερασπιζεστε?

Δημοσ.

Καμια φορα καποιοι καποτε ειχαν μαυρη εργασια ως δευτερη εργασια (λεω καποτε γιατι τωρα ουτε πρωτη δεν υπαρχει)..σαφως καποιοι την επιλεγουν για λιγα λεφτα παραπανω..καλα τα λες και ισχυει!!Πρεπει να στα φαει?Αυτο δεν καταλαβαινω..επισης δεν καταλαβαινω σε πολλα θεματα στο inso γιατι στηνεται στον τοιχο το θυμα και οχι ο θυτης?Δεν βολευεται ο εργοδοτης που δεν πληρωνει ικα μικα συκα?Και αντε βολευτηκες..δωσε αυτα που σου δουλεψαν. Μα τι υπερασπιζεστε?

Για ολα υπάρχουν λυσεις , ένα ντου μια μέρα που θα δουλευει η εποιχειρηση του με μαυρους ειναι αρκετο και ένα τηλεφωνακι μετα που θα λεει "Οσο δεν με ξεχρεώνεις καθε μέρα θα έχεις τα ιδια και τα ιδια... σου έδωσα 2 μήνες και τι εκανες για αυτο? με κοροιδεψες." B)  απο ενα σημειο και μετά σοβαρεύει το πράγμα.

Ντου εννοω την επιθεώρηση εργασιας.Τι θα κανει? καθε μέρα θα έχει το αγχος? θα συμβιβαστει. Βεβαια ολα αυτα αφου εξαντλησαμε κάθε αλλο μέσο συνεργασιας με διαλογο κτλπ πχ δεν καταλαβαινε ο τυπος και κοροιδευε.

Δημοσ.

Δεν υπερασπίστηκα τον εργοδότη προσωπικά...δεν συμμετείχα καν στο θέμα, εκτός από το μήνυμα του defacer που μου θύμισε 2 περιπτώσεις δικών μου ανθρώπων. Απλά είπα να προσπαθήσει να κάνει ένα διακανονισμό μήπως λυθεί το θέμα ευκολότερα.

Για ολα υπάρχουν λυσεις , ένα ντου μια μέρα που θα δουλευει η εποιχειρηση του με μαυρους ειναι αρκετο και ένα τηλεφωνακι μετα που θα λεει "Οσο δεν με ξεχρεώνεις καθε μέρα θα έχεις τα ιδια και τα ιδια... σου έδωσα 2 μήνες και τι εκανες για αυτο? με κοροιδεψες." B)  απο ενα σημειο και μετά σοβαρεύει το πράγμα.

Δεν μπορείς να μπλέξεις για τίποτα απειλές και εκβιασμούς μετά και να βγει κι από πάνω αυτός;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορείς να μπλέξεις για τίποτα απειλές και εκβιασμούς μετά και να βγει κι από πάνω αυτός;

Πως θα αποδειξει οτι τον εκβιασες? πρεπει να το αποδειξει πρώτα αν υποθέσουμε οτι στέκει το επιχειρημα "Με εκβιάζει.." για πες μου εσυ τι σκέφτεσαι οτι μπορει να κανει?

επισης μετά ας υποθέσουμε οτι σε τρέχει στα δικαστηρια για εκβιασμο ... ωραια και εσυ μπορεις να τον τρέξεις οτι σου χρωστάει λεφτά. Οποτε? που καταληγουμε? καλα κανεις και ρωτάς γιατι ο έξυπνος οντως έχει καλυφτει πριν ριξει. Ωραια ερωτηση.

ΥΓ Δεν μπορει να ζητησει άρση των επικοινωνιων ειναι παρανομο να παρακολουθήσει κάποιος τις γραμμές. Ετσι νομιζω.

• Like 1
Δημοσ.

Στην τελικη βρε θεματοθετη,επειδη καποιοι σου προτειναν να πεσεις στα γονατα που λεει ο λογος για να βρεις το φιλοτιμο του για να παιρνεις το 10ευρω την ημερα..πηγαινε μια μερα που θα εχει κοσμο το μαγαζι και ριξε του μια ξεφτιλα μπροστα στον κοσμο και πηγαινε γι'αλλα!!Πιο αξιοπρεπες ειναι αυτο..Τον Ζαμπουνη και το σαβουαρ βιβρ αστο για αλλα πραγματα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...