Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το ξέλυσα γιατι εκανε περίεργα δεν επιανε, επιανε την αλλη 5 κανάλια στο scan αν το κουνούσα και το βαζα  . Γενικά ήταν ξερχαβαλωμένο.

Πως το βάζω ξανά σωστά και ωραία;
δεν ξερω και πως να το ψάξω στο internet.

προφανώς μιλάω για το καλώδιο που συνδέεται στη τηλεόραση (ξεκινάει απο τη κεράια ομως αυτό από πάνω εξωτερικα παιρνάει τοίχο.)

καλώδιο:

post-312366-0-08627500-1453651512_thumb.png

καψούλι:

post-312366-0-32319200-1453651505_thumb.png

Δημοσ.

Το μεσαίο ματζαφλάρι το χώνεις στο κέντρο και το μαγκώνεις με την βίδα. Το λεπτό σύρμα το τυλίγεις στο σίδερο και το σφινώνεις με το πλαστικό κάλυμμα.

• Like 1
Δημοσ.

Το μεσαίο ματζαφλάρι το χώνεις στο κέντρο και το μαγκώνεις με την βίδα. Το λεπτό σύρμα το τυλίγεις στο σίδερο και το σφινώνεις με το πλαστικό κάλυμμα.

α το τυλιγο γυρω γυρωοχι μεσα απο το σίδερο

δλδ ετσι εξωτερικα ε; γαμώτο παλι μου το κάνει, μηπως γιατι ειναι μικρο το μηκος του;

zhdtuRM.jpg

οκ το αφτιαξα αγορίνες ευχαριστώ πολύ.

εχει κανεις ιδέα γιατί δεν πιάνω κρατικά κανάλια;

πιάνω 22 με πολλά τοπικά και τέτοια, πρέπει να κάνω manual search?

• Like 1
Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι να μην έφτιαξες σωστά το φισάκι, ή να μην γίνεται καλή επαφή κάπου αλλού στην καλωδίωση.

Δημοσ.

α το τυλιγο γυρω γυρωοχι μεσα απο το σίδερο

δλδ ετσι εξωτερικα ε; γαμώτο παλι μου το κάνει, μηπως γιατι ειναι μικρο το μηκος του;

zhdtuRM.jpg

οκ το αφτιαξα αγορίνες ευχαριστώ πολύ.

πιάνω 22 με πολλά τοπικά και τέτοια, πρέπει να κάνω manual search?

Το συρματάκι εγώ το περνάω απο τις εγκοπές που έχει το φις.

• Like 1
Δημοσ.

Επισης καλο ειναι οι εγκοπες που εχουν τα 2 ελασματα να "πιανουν" εξωτερικα του καλωδιου. Οποτε μηπως να το ξαναεφτιαχνες απο την αρχη.

Δημοσ.

Τα συρματακια τα εξωτερικα δεν πρεπει να ακουμπουν σε καμια περιπτωση το μεσα χοντρο συρμα που κουμπωνει στη βιδα..

Επισης θα πρεπει το καλωδιο και απο την αλλη μερια να ειναι φτιαγμενο σωστα στο φις.. ανοιξε το και φτιαξτο οπως εφτιαξες την ακρη που παει στην TV..

Αν το καλωδιο δεν ερχεται απο πριζα αλλα ερχεται απευθειας απο την κεραια πανω, τοτε εχει θεμα η ενωση του καλωδιου στη ταρατσα πανω στη κεραια ή η ιδια η κεραια θελει λιγο αριστερα-δεξια..

Επισης κοιτας προς Παρνηθα ή Αιγινα;, εχει σημασια. .Και η κεραια σου να μην μπλοκαρεται απο σπιτια κλπ

Τα κρατικα δεν τα πιανεις γιατι εχεις αδυναμο σημα και χανεις αυτο το μπουκετο συχνοτητων, ενδεχομενως και το μπουκετο με το extra κλπ Τα 22 καναλια ειναι λιγα, πρεπει απο 28 και πανω..

Φτιαχνω τετοια πραγματα απο μικρος λογω επαγγελματος του πατερα μου, οτι θες πες μου

• Like 2
Δημοσ.

Αν έχει επιλογή για τυφλή αναζήτηση ο δέκτης δοκίμασε αυτό.Εμένα πριν λίγο καιρό επειδή έκανε παρεμβολές απο άλλα καλώδια μου χάλαγε το σήμα.Αν εχει αλλα καλώδια κοντά κοίταξε να το απομακρυνεις λιγο

Δημοσ.

Κατά σειρά:

1. Για να μη πιάνεις κάποια κανάλια , λογικά είναι θέμα σήματος.
Αν είναι εξωτερική η κεραία (δική σου μόνο) , κοίτα στις άλλες ταράτσες πού κοιτάνε οι κεραίες, και στρέψε και τη δική σου προς τα εκεί.

Υπάρχουν περιοχές βέβαια που δεν έχουν καλό επίγειο σήμα (ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, πχ. είναι σε γούβα με κτίρια δίπλα κλπ.).

2. Δοκίμασε με ένα άλλο καλώδιο (πάρε ένα έτοιμο από κάποιο μαγαζί ηλεκτρικών - τηλεοράσεων), μήπως είναι κομμένο - τσακισμένο κάπου. Συμβαίνει συχνά.

3. Δοκίμασε να βάλεις κι ένα ενισχυτή σήματος πριν την τηλεόραση.
Αν έχεις ήδη ένα στη γραμμή,  μη βάλεις δεύτερο, δεν κάνει τίποτα (θα δημιουργεί θόρυβο και δε θα πιάνει τίποτα).

Αν έχεις φορητή κεραία που μπαίνει στο ρεύμα , έχει ήδη ενισχυτή.

4. Αν έχεις φορητή κεραία, βάλε εξωτερική (κανονική).

5. Αν έχεις εξωτερική κεραία και έρχεται το καλώδιο από πρίζα τοίχου , είτε θα πρέπει να ελεγχθεί από τεχνικό για να δει αν είναι κάπου κομμένο μετά την πρίζα, είτε να τραβήξεις μονοκόματο εξωτερικό καλώδιο που θα συνδεθεί απευθείας σε εξωτερικη κεραία.

Οι ματήσεις έχουν απώλειες σήματος.

6. Αν έχεις εξωτερική κεραία και έρχεται το καλώδιο από πρίζα τοίχου , δες αν έχει ξεχαρβαλωθεί κι η πρίζα το(κρέμεται πχ. από τον τοίχο) , μήπως κι δεν πατάει καλά το καλώδιο που έρχεται στην πρίζα (σπάνιο αυτό)

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...