Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα insomniacs!

Ηρθε η ωρα να αγοράσω/φτιάξω ενα νέο γραφείο για το δωμάτιο μου.

Αυτό που έχω ειναι περίπου 8 ετών και μιας και μεγαλώνουμε δεν χωράμε πια εδω.

Δεν έχω δει σε καταστήματα στην πόλη μου αλλα ουτε στο πρακτικερ κάτι μου να μου "κάνει",λόγο του ότι τα καταστήματα αυτά πουλάνε γραφεία για "κανονικούς" ανθρώπους.Σε κάποιο ξυλουργείο δεν έχω πάει να ρωτήσω πόσο κοστίζει να μου φτιάξει ένα στα μέτρα μου.

Ωστόσο έχω δει 2 πράγματα που με ενδιαφέρουν στο ΙΚΕΑ.Το ένα είναι ένα έτοιμο τραπέζι-γραφείο στα 55€+μεταφορικα ( http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/grafeia-kai-trapezia/epifaneies-kai-podia-grafeiou/sunduasmoi/trapezi-48111/74847/ ) ενώ το άλλο είναι μια τάβλα ξύλο στο ίδιο ακριβώς μέγεθος αλλα χωρίς ποδαράκια,στα 42€+μεταφορικά. ( http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/grafeia-kai-trapezia/epifaneies-kai-podia-grafeiou/epifaneies-trapeziou/epifaneia-ergasias-41986/43117/)

Έχω πάρει τα μέτρα και μια χαρά χωράει στο δωμάτιο μου και θα είναι ότι πρέπει επειδή θα εχω χώρο και για τα πόδια και για σιρταριερα αλλά και για το κουτάκι μου (Corsair 900D) και φυσικα θα είμαι άνετος.

Αυτό που με "προβληματισε" ομως είναι ότι λέει και στα δυο "Υλικό γεμίσματος: Χαρτί" και "Μέγιστο φορτίο: 50 kg".Το PC από μόνο του είναι 25-30 περίπου κιλά! Και δεν ξέρω άμα θα το αντέξει ή αμα θα έχω προβλήματα... Εσείς τι λέτε? Μήπως γνωρίζεται κανα άλλο κατάστημα με τέτοιου μεγέθους γραφεία? Άμα πάω σε έναν ξυλουργό,πόσο θα κοστίσει περίπου μια ταβλα ξυλο 200cm*75cm με πάχος 3-4cm και μαύρο χρώμα?

Μήπως δεν συμφέρει? 

Δημοσ.

το πρώτο πού λέει μέγιστο βάρος;

Νομίζω το μέγιστο βάρος είναι θέμα ποδιών-στήριξης, όχι τάβλας. Οι συγκεκριμένες τάβλες είναι όντως γεμισμένες με κατι-σαν χαρτόνι: πάνω-κάτω δυο φλούδες ξύλο, και στην μέση αυτό το χαρτόνι, όχι συμπαγές, μισο-κούφιο είναι :)   Για συμπαγές και πιο ανθεκτικό μπορείς να ψάξεις σε πάγκο κουζίνας, κάπως πιο ακριβό.

• Like 2
Δημοσ.

Ακου τι καναμε εμεις. Ειμαστε 2 ατομα, ο καθενας με το δικο του pc και εναν εκτυπωτη.

Πηραμε αυτήν την επιφανεια (ουσιαστικα ειναι παγκος κουζινας οπως ειπε ο leftermann), 4 πόδια και στη μέση μια συρταριέρα.

Και εδώ το αποτέλεσμα. Λιγο παλιό. Στα αριστερα βαλαμε ενα ραφι για εξτρα χωρο (για switch) αλλάξαμε κουτί κλπ λεπτομέρειες. Αλλά βλεπεις οτι αντεχει ανετα το βαρος 2 οθονων, 1 κουτιου (τωρα εχει ένα άλλο τερας πανω) και 1 εκτυπωτη.

• Like 3
Δημοσ.

30 κιλά PC έχεις;! Οι πάγκοι του ΙΚΕΑ πάντως αντέχουν, έχουν και ποικιλία σε πόδια και καλές τιμές.

Δε ξερω ποσα κιλα ειναι. Αυτο εχει τωρα πανω στο γραφειο.

Πολύ αδύναμο μου φαίνεται σαν γραφείο.

Κοντα 10 μηνες τωρα δεν ειχαμε κανενα θεμα. Αντεχει και το βαρος μου οταν πεφτω μπροστα και το βαρος του.

Ετσι οπως στηθηκε, ετσι εμεινε. Δε το μετακινουμε ποτέ.

Δημοσ.

το πρώτο πού λέει μέγιστο βάρος;

Ειναι και θέμα ποδιών.Δεν το λέει στο προιον που είναι με τα ποδαρακια,δλδ το τραπέδι,αλλά στη τάβλα που ειναι χωρις ποδαρακια,αμα πατησεις διπλα που λεει "Διαβάστε περισσότερα" θα το δεις.

Ευχαριστω  για την συμβουλη! Θα βαλω και νεροχύτη :P

30 κιλά PC έχεις;! Οι πάγκοι του ΙΚΕΑ πάντως αντέχουν, έχουν και ποικιλία σε πόδια και καλές τιμές.

Αμα πατησεις Corsair 900D θα δεις οτι το κουτι απο μονο του ειναι 18κιλα :P

Μαζι με 2 ψυγεια υδροψυξεις,το reservoir,τα φανακια και το υπολοιπο συστημα δεν θέλει πολύ! :P

Ακου τι καναμε εμεις. Ειμαστε 2 ατομα, ο καθενας με το δικο του pc και εναν εκτυπωτη.

Πηραμε αυτήν την επιφανεια (ουσιαστικα ειναι παγκος κουζινας οπως ειπε ο leftermann), 4 πόδια και στη μέση μια συρταριέρα.

Και εδώ το αποτέλεσμα. Λιγο παλιό. Στα αριστερα βαλαμε ενα ραφι για εξτρα χωρο (για switch) αλλάξαμε κουτί κλπ λεπτομέρειες. Αλλά βλεπεις οτι αντεχει ανετα το βαρος 2 οθονων, 1 κουτιου (τωρα εχει ένα άλλο τερας πανω) και 1 εκτυπωτη.

Ευχαριστω!! Ειναι λιγο τσουχτερη βεβαια η τιμή,δν θελω να το ανεβάσω τόσο πολύ...Ας ψάξω όμως...το μηκος είναι οκ,ισως χρειαστει να το κόψω λίγο αλλά το πλάτος είναι το θέμα+συν οτι θέλω να είναι με μαυρη μελαμινη... :P

Ευχαριστω και πάλι!

• Like 2
Δημοσ.

Δε ξερω ποσα κιλα ειναι. Αυτο εχει τωρα πανω στο γραφειο.

Κοντα 10 μηνες τωρα δεν ειχαμε κανενα θεμα. Αντεχει και το βαρος μου οταν πεφτω μπροστα και το βαρος του.

Ετσι οπως στηθηκε, ετσι εμεινε. Δε το μετακινουμε ποτέ.

Προς τον ts πήγαινε η ερώτηση για τα κιλά :)

Πάντως την επιφάνεια του ΙΚΕΑ με τα πιο φτηνά πόδια (κάπου 50-60€ σύνολο αν θυμάμαι καλά) την χρησιμοποιώ σε ένα χώρο εδώ και δύο χρόνια περίπου και δεν έχει θέμα. Δεν το έχω φορτώσει με το μάξιμουμ του βάρους αλλά φαίνεται να αντέχει.

• Like 1
Δημοσ.

Τη προηγούμενη γραφειάρα μου (σαφώς καλύτερη από την τωρινή) την είχα φτιάξει με IKEA σειρά GALANT.

Αν θυμάμαι καλά, ένα κομμάτι 120x80, η αντίστοιχη γωνία και ένα 60x80 ερχόταν στο πλάι (δεξιά μου όπως καθόμουν), από την άλλη μεριά συνέχιζε με 2x60x80. Συν 7 πόδια, συν ο,τι χρειάστηκε από σκελετό (δε θυμάμαι). Στο γραφείο ήταν 2 PC (τα towers πάτωμα όμως), 4 οθόνες, εκτυπωτής, λάμπα, συν λοιπά περιφερειακά και ο,τι άλλο μαζευόταν κατα καιρούς.

Σαφώς άλλη κατηγορία τιμής αλλά και άλλη κατηγορία ποιότητας (μασίφ βαρύ πράμα). Would buy again.

Δημοσ.

Αυτό που με "προβληματισε" ομως είναι ότι λέει και στα δυο "Υλικό γεμίσματος: Χαρτί" και "Μέγιστο φορτίο: 50 kg".Το PC από μόνο του είναι 25-30 περίπου κιλά! Και δεν ξέρω άμα θα το αντέξει ή αμα θα έχω προβλήματα... Εσείς τι λέτε? Μήπως γνωρίζεται κανα άλλο κατάστημα με τέτοιου μεγέθους γραφεία? Άμα πάω σε έναν ξυλουργό,πόσο θα κοστίσει περίπου μια ταβλα ξυλο 200cm*75cm με πάχος 3-4cm και μαύρο χρώμα?

Μήπως δεν συμφέρει? 

Το ΙΚΕΑ να ξέρεις όταν λέει μέγιστο φορτίο, αν το ξεπεράσεις κατά 2 -3 κιλά διαλύεται :-)

Είναι πολύ ακριβείς. Εδώ αναφέρονται στο βάρος ανά πόδι, αλλά μη φανταστείς ότι σε αυτούς τους πάγκους μπορείς να πατήσεις πάνω (ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ !!!!! )

Έχω παρόμοιο πάγκο από το ΙΚΕΑ (σε άσπρο), πάχους 3,5 εκατοστών. για αντίστοιχη δουλειά, και πόδια γκρι.

Θα σου έλεγα να πάρεις πόδια ADILS στο χρώμα που θες (όσα θέλεις για να στηρίξεις βαριά σημεία, πχ. ένα έξτρα για να βάλεις κάτω από την κεντρική μονάδα)

από εδώ http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/grafeia-kai-trapezia/epifaneies-kai-podia-grafeiou/podia-kai-vaseis-gia-epifaneies/

Και να πάρεις και επιφάνειες που θες (ένα ή περισσότερα κομμάτια) με βάση το χώρο σου.

http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/grafeia-kai-trapezia/epifaneies-kai-podia-grafeiou/epifaneies-trapeziou/

Έχει και συνδετήρες για να ενώσεις κομμάτια μεταξύ τους αν θες (εγώ δεν τα σύνδεσα, πήρα δύο πάγκους -ένα φαρδύ , ένα στενό- από 4 πόδια ο καθένας , κι τα έβαλα σε διάταξη γωνίας).

Δημοσ.

Τη προηγούμενη γραφειάρα μου (σαφώς καλύτερη από την τωρινή) την είχα φτιάξει με IKEA σειρά GALANT.

Αν θυμάμαι καλά, ένα κομμάτι 120x80, η αντίστοιχη γωνία και ένα 60x80 ερχόταν στο πλάι (δεξιά μου όπως καθόμουν), από την άλλη μεριά συνέχιζε με 2x60x80. Συν 7 πόδια, συν ο,τι χρειάστηκε από σκελετό (δε θυμάμαι). Στο γραφείο ήταν 2 PC (τα towers πάτωμα όμως), 4 οθόνες, εκτυπωτής, λάμπα, συν λοιπά περιφερειακά και ο,τι άλλο μαζευόταν κατα καιρούς.

Σαφώς άλλη κατηγορία τιμής αλλά και άλλη κατηγορία ποιότητας (μασίφ βαρύ πράμα). Would buy again.

Πολύ μικρό,θα χρειαστώ αρκετα τετοια κομμάτια+'οτι θα υπάρχουν κενα αναμεσα τους συν οτι θα χρειαστώ πολλά ποδαρακια

Το ΙΚΕΑ να ξέρεις όταν λέει μέγιστο φορτίο, αν το ξεπεράσεις κατά 2 -3 κιλά διαλύεται :-)

Είναι πολύ ακριβείς. Εδώ αναφέρονται στο βάρος ανά πόδι, αλλά μη φανταστείς ότι σε αυτούς τους πάγκους μπορείς να πατήσεις πάνω (ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ !!!!! )

Έχω παρόμοιο πάγκο από το ΙΚΕΑ (σε άσπρο), πάχους 3,5 εκατοστών. για αντίστοιχη δουλειά, και πόδια γκρι.

Θα σου έλεγα να πάρεις πόδια ADILS στο χρώμα που θες (όσα θέλεις για να στηρίξεις βαριά σημεία, πχ. ένα έξτρα για να βάλεις κάτω από την κεντρική μονάδα)

από εδώ http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/grafeia-kai-trapezia/epifaneies-kai-podia-grafeiou/podia-kai-vaseis-gia-epifaneies/

Και να πάρεις και επιφάνειες που θες (ένα ή περισσότερα κομμάτια) με βάση το χώρο σου.

http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/grafeia-kai-trapezia/epifaneies-kai-podia-grafeiou/epifaneies-trapeziou/

Έχει και συνδετήρες για να ενώσεις κομμάτια μεταξύ τους αν θες (εγώ δεν τα σύνδεσα, πήρα δύο πάγκους -ένα φαρδύ , ένα στενό- από 4 πόδια ο καθένας , κι τα έβαλα σε διάταξη γωνίας).

Μιας και όπως λες θα διαλυθουν αμα βαλω παραπάνω κιλά πάνω στη σανιδα τότε δεν αξίζει :/

Επίσης είναι μικρό και θα χρειαστώ 2-3 κομμάτια.....συνεπώς περισσότερα πόδια για να τα στηρίζω στις γωνίες.

Μαλλον θα παω σε κανα ξυλουργειο....να δω πόσα θα μου πάρει... :(

Δημοσ.

Πολύ μικρό,θα χρειαστώ αρκετα τετοια κομμάτια+'οτι θα υπάρχουν κενα αναμεσα τους συν οτι θα χρειαστώ πολλά ποδαρακια

Σύστημα είναι, κάνεις σύνθεση. Το δικό μου ήταν 240x80 συν τη γωνία στην άκρη. "Μικρό"? Για τα ποδαράκια προφανώς όσο μεγαλύτερη η επιφάνεια τόσο περισσότερα ποδαράκια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...