Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ζωγραφίσω πάνω σε ένα ξύλο  ( πχ κόντρα πλακε , τάβλες από κρεβάτι η οτιδήποτε άλλο )

Θα χρησιμοποιήσω ακρυλικά χρώματα .

Βάζω πρώτα το ακρυλικό , κάνω το σχέδιο μου και μετά από πάνω βάζω το βερνίκι (διάφανο)?

Δημοσ.

Δεν έχω ζωγραφίσει ποτέ σε ξύλο αλλά βάση της εμπειρίας απο τη δουλειά μου, το ξύλο χρειάζεται ειδική προεργασία για να δεχτεί το χρώμα λόγω της απορροφητικότητας της επιφάνειας.

Παρακάτω σου παραθέτω ένα link που μιλάει με παραδείγματα για την προετοιμασία του ξύλου(για αγιογραφία συγκεκριμένα). Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη πηγή είναι, αλλά με πείθει η αναλυτικότητά της.

http://users.sch.gr/izogakis/?p=995

Δημοσ.

Θέλει γενικά λένε προετοιμασία το ξύλο για να κλείσουν οι διάφοροι πόροι. Αν περάσω βερνίκι θα μπορέσω να ζωγραφίσω μετά πάνω στο βερνίκι?

Δημοσ.

Όχι, το βερνίκι δεν είναι υπόστρωμα. Αν δεν θέλεις να κάνεις όλη αυτή τη μανούρα που περιγράφεται στο link, κάνε το εξής: Αραίωσε λίγη ατλακόλ με νερό και πέρασε ένα χέρι το ξύλο. Μετά ζωγράφισε.

Πάντως να ξέρεις το ξύλο σαν επιφάνεια είναι ιδιαίτερη. Αν είναι καινούργιο φερ' ειπείν, χρειάζεται μέχρι και εντομοαπωθητικό βερνίκι εμποτισμού... τρέχα γύρευε δηλαδή.

Να μην αναφέρω πως ακόμα και ο κάθε τύπος ξύλου συμπεριφέρεται διαφορετικά στο χρώμα απο τους υπόλοιπους.

Δημοσ.

Θέλει γενικά λένε προετοιμασία το ξύλο για να κλείσουν οι διάφοροι πόροι. Αν περάσω βερνίκι θα μπορέσω να ζωγραφίσω μετά πάνω στο βερνίκι?

Να ρωτησεις σε ειδη ζωγραφικης

Ας πουμε εδω λεει για ενα ειδος κολλας που ειναι  για αυτη την περιπτωση

http://www.artlessons.gr/%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B5%CF%82/%CE%B6%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%B6%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να ζωγραφίσω πάνω σε ένα ξύλο  ( πχ κόντρα πλακε , τάβλες από κρεβάτι η οτιδήποτε άλλο )

Θα χρησιμοποιήσω ακρυλικά χρώματα .

Βάζω πρώτα το ακρυλικό , κάνω το σχέδιο μου και μετά από πάνω βάζω το βερνίκι (διάφανο)?

Την περασμένη εβδομάδα δεν ήθελες να κάνεις carving σε ξύλο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...