Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

μα αμα εχεις νυχτερινο που ειναι το προβλημα? σε βοηθαει να μη πιανεις ποτέ το μηνιαιο οριο,

Στο έγραψε. Αν έχεις κλιματιστικό ως αποκλειστική πηγή θέρμανσης, μερικούς μήνες ξεπερνάς το όριο. Εκτός αν υπομένεις το κρύο και κάνεις συμβιβασμούς (πρέπει να σκεφτείς και τα άλλα μέλη της οικογένειας).

Χοντρικά για παράδειγμα έχεις 4μηνιαίο όριο 1600kWh που μεταφράζονται σε 13,33 ανά ημέρα. Η νέα διζωνική χαμηλή χρέωση είναι 6 ώρες ημερησίως που σημαίνει ότι σε αυτές αναλογικά θα έχεις 3,33kWh άρα την υπόλοιπη μέρα δεν μπορείς να ξεπεράσεις τις 10kWh, πράγμα δύσκολο τους λίγους κρίσιμους μήνες. Με ΚΟΤ 2000kWh δεν μπορείς να ξεπεράσεις τις 12,5kWh ανά μέρα.

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα ΚοτΒ μεχρι και το 2023-2024, μετά δεν είχα καθόλου το 2024-2025 κι έκανα επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρευμα, τώρα θα ξαναέχω ΚοτΒ.

Το χειμώνα μόνο με κλιματιστικα για θέρμανση υπήρξε μήνας - νομίζω Ιανουάριος - που είχαμε 800kw ημερήσιες. 

Φέτος αν έχω ίδια κατανάλωση θα με πεταξει εκτός το ΚΟΤ. Ξαναλέω πως ήταν καλύτερα για μένα τα 4μηνα γιατί πχ τον Οκτώβριο είχα 350kw ημερήσιο. Έπεφτε δηλαδή ο μέσος όρος 4μηνου και ήταν ευκολότερο να ρεγουλαρω την 4μηνιαια κατανάλωση, καίγοντας και λίγο καλοριφέρ. Τώρα με τις μηνιαίες εκκαθαρίσεις θα πρέπει να είμαι όλη την ώρα πάνω από τον μετρητή.

Αυτονόητα πράγματα είναι, αν δε μπορείτε να καταλάβετε ..

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. 

Να κανουμε νεα αίτηση η να περιμένουμε τον Σεπτέμβριο? 

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Καλησπέρα παιδιά. 

Να κανουμε νεα αίτηση η να περιμένουμε τον Σεπτέμβριο? 

Ευχαριστώ. 

Κάνε καί ότι γίνει 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση;

Ναι φίλε μου και βάσει της νέας δήλωσης δικαιούμαι κανονικά. 

Επεξ/σία από johnnyman
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Ναι φίλε μου και βάσει της νέας δήλωσης δικαιούμαι κανονικά. 

Τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνεις νέα. Γιατί ακόμα και αν κάνεις τώρα, θα πρέπει να ξανακάνεις μετά τη λήξη των φορολογικών δηλώσεων. Οπότε κάνεις μια και καλή τότε.

• Thanks 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνεις νέα. Γιατί ακόμα και αν κάνεις τώρα, θα πρέπει να ξανακάνεις μετά τη λήξη των φορολογικών δηλώσεων. Οπότε κάνεις μια και καλή τότε.

Οπότε κάνω μετα της 15 Ιουλίου? 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Θα βγει ανακοίνωση.

Μήν ετοιμάζεσαι για 16 το πρωί.

Εξάλλου δικαιούσαι 12 ΜΗΝΕΣ 

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, johnnyman said:

Αμα πάρουν παράταση οι φορολογικές μέχρι τις 30, οι αιτήσεις Κοτ με τα νέα στοιχεία θα ξεκινήσουν στις 1/8.

Κι αν δεν είσαι 100% σίγουρος οτι δικαιούσαι Κοτ με τα νέα οικονομικά στοιχεία, τότε περίμενε και το έξτρα διμηνο και κάνε νέα αίτηση το Σεπτέμβριο. Γιατί αν ακυρώσεις την παλιά, και δε δικαιούσαι με τα νέα οικονομικά στοιχεία... θα χάσεις 2 μήνες τζάμπα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/7/2025 στις 10:13 ΠΜ, jkoukos είπε

Στο έγραψε. Αν έχεις κλιματιστικό ως αποκλειστική πηγή θέρμανσης, μερικούς μήνες ξεπερνάς το όριο...........

ειπαμε, το νυχτερινο σε βοηθαει να μη το ξεπερασεις

11 ώρες πριν, ekrepali είπε

Αμα πάρουν παράταση οι φορολογικές μέχρι τις 30, οι αιτήσεις Κοτ με τα νέα στοιχεία θα ξεκινήσουν στις 1/8.

Κι αν δεν είσαι 100% σίγουρος οτι δικαιούσαι Κοτ με τα νέα οικονομικά στοιχεία, τότε περίμενε και το έξτρα διμηνο και κάνε νέα αίτηση το Σεπτέμβριο. Γιατί αν ακυρώσεις την παλιά, και δε δικαιούσαι με τα νέα οικονομικά στοιχεία... θα χάσεις 2 μήνες τζάμπα.

οπως επισης ειπαμε, δεν εχει σημασια ποτε ληξει η προθεσμια υποβολης των δηλωσεων, αλλα πότε εκανες εσυ τη δηλωση σου. Η πλατφορμα του κοτ τη στιγμη της αιτησης, διαβαζει τη δηλωση σου και αποφασιζει αναλογα. Αν δεν εχεις κανει ακομα θα διαβασει τη περσινη, αν εχεις κανει θα διαβασει τη φετινη.

Μπενακης-Βγενακης ειστε καποιοι 😄

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
1 hour ago, fitsoulas2024 said:

αν εχεις κανει θα διαβασει τη φετινη.

Μπενακης-Βγενακης ειστε καποιοι 😄

1) Είπαμε... έχω νυχτερινό. Και σου ξαναείπα, υπήρξαν μήνες που ξεπέρασα τις 700 ημερήσιες τον μήνα. Τι δεν καταλαβαίνεις;

2) Έχω κάνει φορολογική. Όμως η πλατφόρμα Κοτ μέχρι τις 21/7 που είναι η καταληκτική ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων τραβάει τα οικονομικά στοιχεία της περσινής δήλωσης όταν κάνεις νέα αίτηση. Από 22/7 και μετά θα τραβάει τα οικονομικά στοιχεία των φετινών δηλώσεων.

Σταμάτα επιτέλους να παραπληροφορείς και να γράφεις ασυναρτησίες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

1) Είπαμε... έχω νυχτερινό. Και σου ξαναείπα, υπήρξαν μήνες που ξεπέρασα τις 700 ημερήσιες τον μήνα. Τι δεν καταλαβαίνεις;

2) Έχω κάνει φορολογική. Όμως η πλατφόρμα Κοτ μέχρι τις 21/7 που είναι η καταληκτική ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων τραβάει τα οικονομικά στοιχεία της περσινής δήλωσης όταν κάνεις νέα αίτηση. Από 22/7 και μετά θα τραβάει τα οικονομικά στοιχεία των φετινών δηλώσεων.

Σταμάτα επιτέλους να παραπληροφορείς και να γράφεις ασυναρτησίες. 

Εισαι ασχετος και γραφεις μπουρδες. Εγω ασχολουμαι με αυτα τα θεματα, αλιμονο αν δε ξερω τι να κανω και πως να παρω το χρημα που δικαιουμαι. Αλλη μια φορα λοιπον: Η πλατφορμα του κοτ τη στιγμη της αιτησης, διαβαζει τη δηλωση σου και αποφασιζει αναλογα. Αν δεν εχεις κανει ακομα θα διαβασει τη περσινη, αν εχεις κανει θα διαβασει τη φετινη. Το ιδιο ισχυει και για το κεα.

Οσο για τις κιλ/ρες, κι αφου λοιπον εχεις νυχτερινο, ποσες ημερησιες και ποσες νυχτερινες κιλοβατωρες ειχες στο 700ρι αυτο? Εγω το περσινο Ιουλιο ειχα 850.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε

Η πλατφορμα του κοτ τη στιγμη της αιτησης, διαβαζει τη δηλωση σου και αποφασιζει αναλογα. Αν δεν εχεις κανει ακομα θα διαβασει τη περσινη, αν εχεις κανει θα διαβασει τη φετινη.

Υπάρχει μια ουσιώδη προϋπόθεση που αυτό ακριβώς σου λέει ο φίλος και δεν το κατάλαβες.

Αναφορά σε κείμενο

Οι δικαιούχοι του Κ.Ο.Τ. θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο Κ.Ο.Τ. κάθε χρόνο και κάθε φορά εντός (1) μηνός* από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων καθώς και της ενδεχόμενης παράτασής της, προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης στο ΚΟΤ.

* Αυτό έχει γίνει 2μηνο και επειδή δόθηκε μόλις χθες παράταση από την εφορία έως 21 Ιούλη, οι αιτήσεις για το ΚΟΤ γίνονται από 22 Ιούλη έως 21 Σεπτέμβρη.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...