GREGORYMO Δημοσ. Πέμπτη στις 08:05 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:05 πμ 10 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε 1. δεν τιθεται θεμα αν "θελω-δε θελω". Το αν υπαρξει καθυστερηση ειναι διαφορετικο θεμα 2. τι "μονο τη πρωτη φορα"? αλλος κανει και δευτερη και τριτη φορα, γιατι μπορει εντωμεταξυ να ειχε βγει εξω. Ποιο διηνεκες? εγω ο ιδιος εχω βγει και ξαναμπει, επισης εχω μεταφερθει απο το ενα κοτ στο αλλο(α/β) 3. πουθενα δε το λεει και κανεις, απλα γιατι δεν ισχυει. Σου λεω τι γινεται στη πραξη και στην εμπειρια μου, ενω εσυ μιλας μονο θεωρητικα. Δε το αναφερα μονο δυο φορες αλλα περισσοτερες, διοτι περισσοτερες ηταν και φορες που μου ειπαν τα αναποδα. Λεμε συνεχεια τα ιδια! 4. Θα σου πω ενα παραδειγμα οπου ενας συνδρομητης κοτ πρεπει να κινηθει σωστα για να κερδισει οτι μπορει. Ας πουμε οτι εγω εχω κοτ/α αλλα με τη νεα μου φ.δηλωση υπαρχουν εισοδηματα και θα παω στο κοτ/β. Αρα δε θα κανω την ανανεωση στη αρχη αλλα στη ληξη της διοριας. Ετσι κερδιζω 2 μηνες κοτ/α Δηλαδή, είσαι ΣΗΜΕΡΑ Κοτ β. Ξέρεις ότι το 2026 θα είσαι Κοτ Α. Κανείς λοιπόν την φορολογική δήλωση Μάρτιο 2026 και έχεις Κοτ Α τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο του 27. Τα λέω καλά?
ekrepali Δημοσ. Πέμπτη στις 08:30 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:30 πμ (επεξεργασμένο) 10 hours ago, fitsoulas2024 said: Κανείς δεν αμφισβητησε αυτη την ανακοινωση, ουτε βεβαια κι εγω ειπα κατι διαφορετικο. 🤪 Διχασμένη προσωπικότητα έχεις; 2 μέρες τώρα μου λες ότι εφόσον έχω κάνει φορολογική δήλωση... αν κάνω νέα αίτηση ΚΟΤΒ σήμερα θα τραβήξει τα στοιχεία της καινούργιας φορολογικής δήλωσης. Κάτι που ΔΕΝ ισχύει. Τα στοιχεία της παλιάς τραβάει. Από 22/7 και μετά θα μπορώ να κάνω αίτηση με τα νέα οικονομικά στοιχεία. 10 hours ago, fitsoulas2024 said: Επειδη εχεις τρικυμια εν κρανιω δεν εχεις καταλαβει καν τι λεω(ουτε και τι λεει η ταμπελα εχεις καταλαβει), νομιζεις κιολας οτι διαψευδω τη δεδδηε😆 Ούτε καν εσύ δε καταλαβαίνεις τι λες. Έμπλεξες και τον ΔΕΔΔΗΕ τώρα... πού κολλάει ο ΔΕΔΔΗΕ; 😂 Αυτό που δε λέει το κεφάλι σου να καταλάβει... είναι ότι η πλατφόρμα τραβάει τα νέα στοιχεία μετά τη λήξη προθεσμίας των φορολογικών δηλώσεων. Πριν τη λήξη προθεσμίας τραβάει τα παλιά στοιχεία. Για να σου φύγει το μεράκι, έκανα χτες αίτηση ΚΟΤ-Β. Φυσικά τράβηξε τα στοιχεία της περσινής φορολογικής δήλωσης και απορρίφθηκε. Μετά τις 21/7 που θα ανανεωθούν τα στοιχεία του ΗΔΙΚΑ και θα τραβάει τα στοιχεία των νέων φορολογικών δηλώσεων, θα ξανακάνω αίτηση και θα εγκριθεί. Μετά θα τραβήξω screenshot και θα σου το τρίψω στη μούρη. 👍 9 hours ago, GREGORYMO said: Δηλαδή, είσαι ΣΗΜΕΡΑ Κοτ β. Ξέρεις ότι το 2026 θα είσαι Κοτ Α. Κανείς λοιπόν την φορολογική δήλωση Μάρτιο 2026 και έχεις Κοτ Α τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο του 27. Τα λέω καλά? Όταν κάνεις νέα αίτηση ΚΟΤ-Β η πλατφόρμα αντλεί στοιχεία απ'την ΑΑΔΕ. Μέχρι 21/7/25 η πλατφόρμα τραβάει τα στοιχεία της παλιάς φορολογικής δήλωσης. Από 22/7/25 και μετά θα τραβάει τα στοιχεία της νέα φορολογικής δήλωσης. Το ΚΟΤ-Α είναι άλλη περίπτωση καθώς η πλατφόρμα ελέγχει αν έχεις εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Αν λοιπόν έχεις εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ, την επόμενη μέρα κιόλας κάνεις αίτηση ΚΟΤ-Α και εγκρίνεται. Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:58 μμ από ekrepali
jkoukos Δημοσ. Πέμπτη στις 12:19 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:19 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε 1. δεν τιθεται θεμα αν "θελω-δε θελω". Το αν υπαρξει καθυστερηση ειναι διαφορετικο θεμα Δεν υπάρχει καθυστέρηση. Όταν κάνεις αίτημα για το ΚΟΤ, ΑΜΕΣΑ γίνεται έλεγχος και απόφαση εκείνη την στιγμή τραβώντας τα υπάρχοντα οικονομικά στοιχεία από το σύστημα. Αυτό με την σειρά του ενημερώνεται άπαξ κάθε έτος με την λήξη της προθεσμίας των φορολογικών δηλώσεων. 4 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε 2. τι "μονο τη πρωτη φορα"? αλλος κανει και δευτερη και τριτη φορα, γιατι μπορει εντωμεταξυ να ειχε βγει εξω. Ποιο διηνεκες? εγω ο ιδιος εχω βγει και ξαναμπει, επισης εχω μεταφερθει απο το ενα κοτ στο αλλο(α/β) Σύμφωνα με τον κανονισμό οι αιτούντες του ΚΟΤ διαχωρίζονται σε εντεταγμένους και μη εντεταγμένους χρήστες. ΜΟΝΟΝ οι μη εντεταγμένοι οφείλουν και έχουν δικαίωμα να κάνουν το αίτημα ένταξης οποτεδήποτε. Οι εντεταγμένοι* υποχρεωτικά κάθε χρόνο με την λήξη της προθεσμίας των φορολογικών δηλώσεων. Δεν υπάρχει πρώτη, δεύτερη, τρίτη κλπ φορά. Όταν για οποιονδήποτε λόγο αλλάξεις κατάσταση από "εντεταγμένος" σε "μη εντεταγμένος", τότε ξεκινάς από την αρχή, σαν να ήταν η πρώτη φορά. Αν είσαι εντεταγμένος και θέλεις κάνεις πάλι αίτημα (όπως λες τόσες μέρες), αναγκαστικά πρέπει να διακόψεις την ισχύουσα έγκριση άρα να γίνεις "μη εντεταγμένος" ειδάλλως δεν την δέχεται το σύστημα. Μοναδική περίπτωση που δεν ισχύει αυτό, είναι κατά το 2μηνο μετά την λήξη της προθεσμίας των φορολογικών δηλώσεων κάθε έτους, όπου δεν διακόπτεται η κατάσταση που έχεις εκείνη την στιγμή καθώς γίνεται αυτόματα ανανέωση ή απένταξη (ανάλογα τα δεδομένα). 4 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε 3. πουθενα δε το λεει και κανεις, απλα γιατι δεν ισχυει. Σου λεω τι γινεται στη πραξη και στην εμπειρια μου, ενω εσυ μιλας μονο θεωρητικα. Δε το αναφερα μονο δυο φορες αλλα περισσοτερες, διοτι περισσοτερες ηταν και φορες που μου ειπαν τα αναποδα. Λεμε συνεχεια τα ιδια! Ρητά αναφέρεται στον κανονισμό: Για ΚΟΤ Β: ... όπως αυτό προκύπτει από τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής. --- Για ΚΟΤ Γ: ... με βάση τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής. --- Για ΚΟΤ ΣΤ: Ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων για την κατηγορία αυτή πραγματοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται κατά το έτος υποβολής της αίτησης. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- * Μάλλον κατάλαβα (αναφέρεις συνεχώς για ΚΟΤ Α) που είναι η παρανόηση. Οι κατηγορίες ΚΟΤ είναι: ΚΟΤ Α: Δικαιούχοι ΚΕΑ. ΚΟΤ Β: Νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία. ΚΟΤ Γ: Πολύτεκνες οικογένειες με 4+ εξαρτώμενα μέλη. ΚΟΤ ΣΤ: Άνεργοι (υποκατηγορία ΚΟΤ Γ). Σε όλες τις περιπτώσεις τα εισοδηματικά κριτήρια σύμφωνα με τον κανονισμό λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα που δηλώθηκαν στην τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση μετά την λήξη της προθεσμίας αυτής κάθε έτους. Ωστόσο στο ΚΟΤ Α η ένταξη γίνεται εφόσον υπάρχει ενεργό ΚΕΑ, όπου εκεί γίνεται ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων και προφανώς εκεί ισχύουν άλλες προϋποθέσεις (δεν έχω ιδέα) όσον αφορά πότε γίνεται ο έλεγχος αυτών. Με απλά λόγια το ΚΑΤ Α κοιτά μόνον αν έχεις έγκριση ΚΕΑ και τίποτα άλλο. Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:45 μμ από jkoukos 1
ekrepali Δημοσ. Πέμπτη στις 05:56 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:56 μμ (επεξεργασμένο) 6 hours ago, jkoukos said: Ωστόσο στο ΚΟΤ Α η ένταξη γίνεται εφόσον υπάρχει ενεργό ΚΕΑ, όπου εκεί γίνεται ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων και προφανώς εκεί ισχύουν άλλες προϋποθέσεις (δεν έχω ιδέα) όσον αφορά πότε γίνεται ο έλεγχος αυτών. Με απλά λόγια το ΚΑΤ Α κοιτά μόνον αν έχεις έγκριση ΚΕΑ και τίποτα άλλο. Σαφώς διαφέρει το ΚΟΤ-Α. Όταν πας να κάνεις αίτηση ΚΕΑ στον Δήμο, ένα από τα δικαιολογητικά που ζητάνε είναι η πιο πρόσφατη φορολογική δήλωση και Ε1. Δηλαδή αν κάποιος έκανε φορολογική δήλωση στις 17/3.. θα μπορούσε στα καπάκια να κάνει αίτηση ΚΕΑ κι αν πάρει έγκριση, μετά να κάνει αίτηση ΚΟΤ-Α. Ο Δήμος κάνει τον έλεγχο δικαιολογητικών, δίνει έγκριση, και το ΗΔΙΚΑ απλά τσεκαρει αν υπάρχει έγκριση ή όχι. Δε θα ήταν ανάγκη να περιμένει ο πολιτης τη λήξη φορολογικών δηλώσεων. Για ΚΟΤ-Β ισχύει αυτό που λέμε κι οι δυο, κι ο άλλος δε λέει να καταλάβει... ότι μέχρι τις 21/7 το ΗΔΙΚΑ διαβάζει τα παλιά οικονομικά στοιχεία. Εγώ με τα παλιά οικονομικά στοιχεία δε δικαίουμαι, και περιμένω να κάνω αίτηση μετά τις 21/7 για να τραβήξει τα στοιχεία της φετινής. Επεξ/σία Πέμπτη στις 06:31 μμ από ekrepali
fitsoulas2024 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 20 ώρες πριν, ekrepali είπε 🤪 Διχασμένη προσωπικότητα έχεις; 2 μέρες τώρα μου λες ότι εφόσον έχω κάνει φορολογική δήλωση... αν κάνω νέα αίτηση ΚΟΤΒ σήμερα θα τραβήξει τα στοιχεία της καινούργιας φορολογικής δήλωσης. Κάτι που ΔΕΝ ισχύει. Τα στοιχεία της παλιάς τραβάει. Από 22/7 και μετά θα μπορώ να κάνω αίτηση με τα νέα οικονομικά στοιχεία. Ούτε καν εσύ δε καταλαβαίνεις τι λες. Έμπλεξες και τον ΔΕΔΔΗΕ τώρα... πού κολλάει ο ΔΕΔΔΗΕ; 😂 Αυτό που δε λέει το κεφάλι σου να καταλάβει... είναι ότι η πλατφόρμα τραβάει τα νέα στοιχεία μετά τη λήξη προθεσμίας των φορολογικών δηλώσεων. Πριν τη λήξη προθεσμίας τραβάει τα παλιά στοιχεία. Για να σου φύγει το μεράκι, έκανα χτες αίτηση ΚΟΤ-Β. Φυσικά τράβηξε τα στοιχεία της περσινής φορολογικής δήλωσης και απορρίφθηκε. Μετά τις 21/7 που θα ανανεωθούν τα στοιχεία του ΗΔΙΚΑ και θα τραβάει τα στοιχεία των νέων φορολογικών δηλώσεων, θα ξανακάνω αίτηση και θα εγκριθεί. Μετά θα τραβήξω screenshot και θα σου το τρίψω στη μούρη. 👍 Όταν κάνεις νέα αίτηση ΚΟΤ-Β η πλατφόρμα αντλεί στοιχεία απ'την ΑΑΔΕ. Μέχρι 21/7/25 η πλατφόρμα τραβάει τα στοιχεία της παλιάς φορολογικής δήλωσης. Από 22/7/25 και μετά θα τραβάει τα στοιχεία της νέα φορολογικής δήλωσης. Το ΚΟΤ-Α είναι άλλη περίπτωση καθώς η πλατφόρμα ελέγχει αν έχεις εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Αν λοιπόν έχεις εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ, την επόμενη μέρα κιόλας κάνεις αίτηση ΚΟΤ-Α και εγκρίνεται. Ειπαμε, συζητηση με σενα δε γινεται, εισαι ολο αλλα νταλλων. Δε θα κατσω να διαβασω καν το κατεβατο σου, ποσο μαλλον να το απαντησω με δικο μου κατεβατο. 16 ώρες πριν, jkoukos είπε 1. Δεν υπάρχει καθυστέρηση. 2. Όταν κάνεις αίτημα για το ΚΟΤ, ΑΜΕΣΑ γίνεται έλεγχος και απόφαση εκείνη την στιγμή τραβώντας τα υπάρχοντα οικονομικά στοιχεία από το σύστημα. 3. ΜΟΝΟΝ οι μη εντεταγμένοι οφείλουν και έχουν δικαίωμα να κάνουν το αίτημα ένταξης οποτεδήποτε. 4. Δεν υπάρχει πρώτη, δεύτερη, τρίτη κλπ φορά. Όταν για οποιονδήποτε λόγο αλλάξεις κατάσταση από "εντεταγμένος" σε "μη εντεταγμένος", τότε ξεκινάς από την αρχή, σαν να ήταν η πρώτη φορά. 5. Αν είσαι εντεταγμένος και θέλεις κάνεις πάλι αίτημα (όπως λες τόσες μέρες), αναγκαστικά πρέπει να διακόψεις την ισχύουσα έγκριση άρα να γίνεις "μη εντεταγμένος" ειδάλλως δεν την δέχεται το σύστημα. 6. 6. Ωστόσο στο ΚΟΤ Α η ένταξη γίνεται εφόσον υπάρχει ενεργό ΚΕΑ, όπου εκεί γίνεται ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων και προφανώς εκεί ισχύουν άλλες προϋποθέσεις (δεν έχω ιδέα) όσον αφορά πότε γίνεται ο έλεγχος αυτών 1. "Καθυστερηση" λεμε με την εννοια οτι αργει να ενημερωθει η πλατφομα. Αν εγω εκανα τη δηλωση μου στις 21/6 αλλα η πλατφορμα ενημερωθηκε 21/7 συμφωνα με την ανακοινωση, ειναι ενας μηνας καθυστερηση 2. συνηθιζεις να μου λες πραγματα που δεν τα αμφισβητησα, ή λες και δεν τα ξερω, λες και τωρα θα τα μαθω. Και συχνα πραγματα που τα εχω ηδη αναφερει. Για εντυπωσιασμο το κανεις? 3. πολυ σημαντικο info! 😆 οι εχοντες ηδη κοτ δεν εχουν δικαιωμα να κανουν αιτηση. Πως και δε το ειχα σκεφτει τοσο καιρο 4. παμε παλι τα αυτονοητα. Αν εχω κοτ και βγω για οποιοδηποτε λογο, και ξαναμπω μετα απο καποιους μηνες, θα ειναι η δευτερη φορα. Οχι πως εχει σημασια δλδη, αλλα το λεμε γιατι φαινεται να εχεις φαει κολλημα με αυτο 5. τρομερα χρησιμη πληροφορια κι αυτη! να λοιπον που τελικα στα απλα πραγματα βρισκεται ο θησαυρος των γνωσεων!😀 6. κι αφου οπως λες δεν εχεις ιδεα γιατι δε ρωτας καποιον σχετικο και ληπτη του κεα(οπως εγω) να σε ενημερωσει? 21 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Δηλαδή, είσαι ΣΗΜΕΡΑ Κοτ β. Ξέρεις ότι το 2026 θα είσαι Κοτ Α. Κανείς λοιπόν την φορολογική δήλωση Μάρτιο 2026 και έχεις Κοτ Α τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο του 27. Τα λέω καλά? τι εννοεις οτι το 2026 θα εισαι κοτ/α? Κοτ/α μπορεις να εχεις μονο αν εισαι στο κεα 1
ekrepali Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) On 15/07/2025 at 22:34, fitsoulas2024 said: Ναι, αν εχεις κανεις φορολογικη και κανεις αιτηση σημερα θα διαβασει τη φετινη δηλωση. Για νέες αιτήσεις Κοτ-Β μέχρι 21/7, εξακολουθεί να διαβάζει τη περσινή δήλωση. Από 22/7 και μετά θα διαβάζει την φετινή. On 16/07/2025 at 03:19, fitsoulas2024 said: Αν εχεις κανει τη δηλωση σου θα διαβασει τη φετινη δηλωση. Για νέες αιτήσεις Κοτ-Β μέχρι 21/7, εξακολουθεί να διαβάζει τη περσινή δήλωση. Από 22/7 και μετά θα διαβάζει την φετινή. On 16/07/2025 at 20:50, fitsoulas2024 said: 1. χτες ή σημερα δεν εχει σημασια. Ποια φορ. δηλωση θα διαβασει η πλατφορμα του κοτ εχει σημασια Για νέες αιτήσεις Κοτ-Β μέχρι 21/7, εξακολουθεί να διαβάζει τη περσινή δήλωση. Από 22/7 και μετά θα διαβάζει την φετινή. Αφού δε κάθεσαι να διαβάσεις κατεβατά, σου παραθέτω απλά πράγματα μπας και το εμπεδώσεις. Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από ekrepali 1
jkoukos Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 11 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε ... Δεν έχει περαιτέρω νόημα η κουβέντα. Δεν έχει σημασία τι λέω εγώ ή εσύ, αλλά τι αναφέρεται και προβλέπεται στον κανονισμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα