Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

είμαι στο στάδιο συνέντευξης για μεταπτυχιακό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και θα ήθελα να ρωτήσω ποίες είναι οι συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν πάνω κάτω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Ρωτάνε πολύπλοκα πράγματα στις συνεντεύξεις για μεταπτυχιακά... Πχ αν εισαι θετικες επιστημες μπορούν να σου δώσουν ένα τριπλό ολοκλήρωμα και να σου ζητήσουν να εξηγήσεις πώς θα το λύσεις...

Δημοσ.

Προφανώς, εμείς οι νέοι θολώνουμε και μας πιάνει πανικός όταν ακούμε για συνέντευξη! 

Δεν έχω εμπειρία πάνω στο θέμα, αλλά νομίζω πως θέλουν απλά να σε τσεκάρουν. 

• Moderators
Δημοσ.

Είμαι στις θεωρητικές επιστήμες, έχω ακούσει βέβαια ότι παίζει και πολύ το βύσμα..

Μην φοβασαι τιποτα. Λογικα θα σε ρωτησει γενικα για σενα,γιατι θες να κανεις αυτο το μεταπτυχιακο,τι σκεφτεσαι για μετα και 1-2 ερωτησεις σχετικες με το αντικειμενο ωστε να δει τις γνωσεις σου

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ!

Στον κανονισμό του μεταπτυχιακού γράφει ότι πρέπει να τους πούμε με τι θέλουμε να ασχοληθούμε στην διπλωματική μας!

Μα είναι δυνατόν να ξέρουμε από τώρα το θέμα της??

• Moderators
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ!

Στον κανονισμό του μεταπτυχιακού γράφει ότι πρέπει να τους πούμε με τι θέλουμε να ασχοληθούμε στην διπλωματική μας!

Μα είναι δυνατόν να ξέρουμε από τώρα το θέμα της??

οχι γενικα που σκεφτεσαι τον εαυτο σου μετα το μεταπτυχιακο!

Δημοσ.

Συνήθως ρωτάνε γιατί το διάλεξες τι εμπειρία έχεις σε αυτό το θέμα, εάν έχει δίδακτρα αν μπορείς να το καλύψεις, αν εργάζεσαι, σε περίπτωση που σε πάρουν τι ερευνητικό τομέα θες για τη διπλωματική.. μην περιμένεις φάση του στυλ εξέταση.. 

• Like 3
Δημοσ.

Φυσικά και έκανα πλάκα στο παραπάνω ποστ.

Αυτά που σε ρωτάνε είναι απλα πραγματα οπως με τι ειχες ασχοληθει στη διπλωματικη σου, με τι θα ηθελες να ασχοληθεις στο μεταπτυχιακο σε ποιον τομεα δλδ,  αν σκεφτεσαι για διδακτορικο αργοτερα κλπ. Να εχουν στο πολυ γενικο μια εικονα του υποψηφιου θελουν...

ΣΣε πολλές πόλεις για τους αποφοιτους του τμηματος είναι σχεδον βεβαια η αποδοχη στο μεταπτυχιακο της ίδιας σχολης απο οτι ξερω... Επισης σε εμας μετραει πολυ το θεμα της διπλωματικης, αν δουν οτι ειναι κοντα σε θεματολογια, σε κρατανε...

Εννοειται οτι το βυσμα μετραει επισης πολυ αν πας συστημενος απο καθηγητη (η γνωστο) που ξερει τους διευθυντες του ΠΜΣ ας πουμε...

Δημοσ.

Οσες φορες εχω δωσει συνεντευξη με εχουν ρωτησει κατι σχετικα με την υλη του μεταπτυχιακου.Τις 2 φορες δεν γνωριζα τις απαντησεις κι εγινα ρεζιλι.Αν απο την αρχη το γνωριζα δεν θα εμπαινα καν στη διαδικασια.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ,

δεν αποφοίτησα από την ίδια σχολή και δεν εχω βύσμα,δύσκολα τα πράματα!

Θα κάνω όμως μια προσπάθεια!

Δημοσ.

Μαθε καλά το πρόγραμμα σπουδων τους. Πιάσου από ενα συγκεκριμένο αντικειμενο που σε ενδιαφέρει και όταν σε ρωτησουν γιατι θελεις να το κανεις, ανάφερε. Επειδη στα λόγια όλοι θέλουν να κανουν διδακτορικό, για μένα, μην το αναφέρεις ως δεδομένο, απλώς πες αν προκείψει η ευκαιρία ότι θα ήθελες να ασχοληθείς με περαιτέρω έρευνα πανω σε κάποιο αντικείμενο.. 

Ετσι δειχνεις ότι δεν κάνεις ένα μεταπτυχιακό απλώς για να κάνεις κάτι ή να παρεις άλλο ένα χαρτί αλλά ενδιαφέρεσαι για κάποιο τομέα του ΠΜΣ. 

Πες τους δηλαδη για ποιο λόγο επιλέγεις να κανεις εσυ το Μεταπτυχιακό, μην πας σαν κάποιος τυχαίος. Κάνε έρευνα για καθηγητές, ρώτα πως θα γίνονται τα μαθηματα κλπ Μην περιμένεις να σε ανακρίνουν, ανοιξε τη συζήτηση όπου βρεις ευκαιρία και δείξε ενδιαφέρον. 

• Like 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ,

δεν αποφοίτησα από την ίδια σχολή και δεν εχω βύσμα,δύσκολα τα πράματα!

Θα κάνω όμως μια προσπάθεια!

Kαλά δεν είναι και σίγουρο ότι θα φας πόρτα.

Εξαρτάται και για ποιο μεταπτυχιακό μιλάμε, τι απαιτήσεις/προσόντα ζητάνε, σε κάποια στην Αθήνα πχ και της ίδιας σχολής απόφοιτοι μένουν απ'έξω ξέρω γιατί είναι και λίγες οι θέσεις.

Επίσης μετράει και η ηλικία όσο μικρότερος τόσο το καλύτερο για μεταπτυχιακά,  η ερευνητική εμπειρία πέρα από βαθμούς και διπλωματικές...

Υπάρχει επίσης και ένα άλλο κολπο για μεταπτυχιακό.

Πας και βρίσκεις κάνα δυο καθηγητές που να έχουν όνομα στο μεταπτυχιακό που θες  και τους λες ότι σε ενδιαφέρει να μπεις στο μεταπτυχιακό και να κάνεις τη διπλωματική σου εκεί και θες να μάθεις πληροφορίες δείχνοντας ενδιαφέρον απλα και βλέπεις αν ειναι προθυμος ο αλλος και καλα να σε δεχτεί.

Μετά στη συνέντευξη όταν σε ρωτήσουν για διπλωματική τους λες ότι μίλησες με τον τάδε καθηγητή και θα κάνεις εκεί την εργασία σου.

Καπως έτσι εγινα δεκτός εγώ στο μεταπτυχιακό μου αλλά είχα και τα απαιτούμενα εδώ που τα λέμε.

Όταν κιόλας τους πεταξα ότι θα κάνω τη διπλωματική μου στο διευθυντή του προγράμματος, χωρίς καν να έχω μιλήσει μαζί του ουσιαστικά μου είπαν ότι έγινα δεκτός...

Το "θα" που τους είπα, από το τι έκανα στην πραγματικότητα είναι όσο η Γη απ το φεγγάρι...

Αν τους δείξεις ότι και καλά εχει κανονιστεί λοιπόν, δύσκολα θα σε απορρίψουνε. .

Οπότε μην πας εντελώς χύμα αν όντως σε ενδιαφέρει...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...