Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσύ αλήθεια, γιατί θυμήθηκες να γυρίσεις το ρεύμα στο όνομα σου μετά από 7 μήνες? Θα μπορούσες να το κάνεις άμεσα τη στιγμή που υπογράψατε το μισθωτήριο, τότε δεν χρειαζόταν να έχει δηλωθεί στο taxis.

Απο την πρωτη στιγμη πηγα να το γυρισω στο ονομα μου, υπηρχε χρεος απο τον προηγουμενο ενοικιαστη, το πληρωσα αντι να δωσω το ενοικιο - ετσι συμφωνησαμε, αλλα δε με αφησανε απο τη ΔΕΗ να το αλλαξω χωρις το taxisnet ακομα και πριν 7 μηνες...ενω με πιεζε ο ιδιοκτητης να το βαλω στο ονομα μου και παρολαυτα του εξηγησα οτι απο τη ΔΕΗ ηταν αδυνατον χωρις δηλωση στο taxisnet, μολις του ειπα taxisnet εκανε σαν αν μην υπηρχε ποτε αυτη η συζητηση με την πιεση αλλαγης ονοματος...και ουτε εκανε καποια ενεργεια να το δηλωσει. Και θελω τη δηλωση του taxisnet, οπου τη ζητανε παντου τελευταια για διαφορες υπηρεσιες (οχι μονο για ρευμα, νερο κτλ) αλλα και για αλλα οπως πχ επιδοματα κτλ, δεν φαινομαι οτι μενω εδω - το χειρογραφο δε περναει.

αυτο που με καιει οπως εγραψα και πολυ πριν, ειναι οτι μου υποσχθεθηκε θερμανση πετρελαιου (υπαρχει μερικη εγκατασταση κ οχι ολοκληρωμενη), ενω εχει μονο κλιματιστικο που καιει τα αντερα του, δεν ειμαι ποτε προθυμος να καιω κλιματιστικο γτ ξερω οτι θα ανεβει το ποσο του ρευματος κατι το οποιο εγινε και αδυνατώ να το πληρωσω και δε μπορω να κανω ουτε διακανονισμο λογο μη αλλαγης ονοματος.....θεωρω οτι αδικουμε, γτ αν εκαιγα το πετρελαιο οπως υποσχεθηκε το καλοκαιρι δεν θα ειχα τοσο μεγαλο λογαριασμο ρευματος.... κλεινω το κλιματιστικο για να μη καιω ρευμα και παγωνω σπιτι... αν μου λεγε απο την αρχη οτι δε θα βαλει εγκατασταση για πετρελαιο απλα δε θα μπαινα στο σπιτι αυτο....

Δημοσ.

Πατα στο χειρογραφο μισθωτηριο, αφου εχει νομικη ισχυ τελικα ( καλα το λεω τωρα; ), πες του οτι αν δε μπορει να παρεχει οτι υπογραψατε να συνεννοηθειτε να μη πληρωσεις νοικι ωσπου να μετακομισεις (στο εγραψα αναλυτικα προηγουμενως), πληρωσε κ τους λογαριασμους αφου καλως η κακως την καταναλωση την εκανες και φυγε. Πριν δημιουργηθουν κι αλλα προβληματα.

Και στον επομενο προσεξε περισσοτερο. Πριν υπογραψεις να ειναι τακτοποιημενα-ξεκαθαρισμενα ολα.

Δημοσ.

Δεν βλέπω κάποια ερώτηση εδώ.

δεν ειναι ερωτηση, ειναι απλα μια μικρη αναφορα για να δω παρολαυτα επιδη ειναι παρανομος σχετικα παντου, αν στην τελικη αξιζει γιαυτο να με κυνηγησει ή οχι, γτ αν του κανω καταγγελια σιγουρα δε θα τη γλιτωσει... αυτη πανω κατω ειανι η ερωτηση μου γιαυτο το θεμα..

Πατα στο χειρογραφο μισθωτηριο, αφου εχει νομικη ισχυ τελικα ( καλα το λεω τωρα; ), πες του οτι αν δε μπορει να παρεχει οτι υπογραψατε να συνεννοηθειτε να μη πληρωσεις νοικι ωσπου να μετακομισεις (στο εγραψα αναλυτικα προηγουμενως), πληρωσε κ τους λογαριασμους αφου καλως η κακως την καταναλωση την εκανες και φυγε. Πριν δημιουργηθουν κι αλλα προβληματα.

Και στον επομενο προσεξε περισσοτερο. Πριν υπογραψεις να ειναι τακτοποιημενα-ξεκαθαρισμενα ολα.

στο χειρογραφο μισθωτηριο δε γραφει για εγκατασταση θερμανσης κτλ......κατι το οποιο εγινε προφορικα οπως και αλλα πραγματα...το θεωρησα αυτονοητο οτι θα εφτιαχνε τη θερμανση, καλοκαιρι ειχαμε.. ως το χειμωνα θα την ειχε ετοιμη...

δλδ μου λετε απο τη στιγμη που ΔΕΝ το χει δηλωσει ηλεκτρονικα στη ΔΟΥ, παλι καλυπτετε με το χειρογραφο μισθωτηριο; οποτε δε μπορω να ξεκαθαρισω καμια κατασταση μαζι του;

Joshua πως μπορει να με διωξει αφου δεν το χει δηλωμενο στη ΔΟΥ; δε φοβαται μη του κανω καταγγελια;

Δημοσ.

Αν μιλάμε για λογαριασμούς νερού γενικότερα, γίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις. Στην ΕΥΔΑΠ(Αθηνών-Πειραίως) συγκεκριμένα μάλλον δε γίνεται, αλλά σε ορισμένες επαρχιακές περιοχές γίνεται.

ΟΦ ΤΟΠΙΚ: Το θέμα είναι ότι σε μερικές επαρχιακές περιοχές, αν και τείνει να εξαλειφθεί, το δίκτυο ύδρευσης ανήκει στο δήμο. Εκεί αν το νερό είναι στο όνομά σου, η όποια οφειλή τρέχει στο ΑΦΜ σου και έχεις πρόβλημα. Αντίστοιχα, μπορείς με δημοτικό συμβούλιο να βγάλεις την οφειλή από το ΑΦΜ σου και να περαστεί σε αυτόν που κάνει την κατανάλωση.

Ενδιαφερον αυτο για την επαρχια. Ευχαριστω για την αναλυση :-)

Για Αθηνα νομιζω οτι ονομα αλλαζεις αν αγορασεις ακινητο, αλλα τυχον προηγουμενες οφειλες δε τις γλιτωνεις (απο περιπτωση φιλης, η οποια τα πληρωσε για να γινει η αλλαγη και υποτιθεται θα της τα εδινε ο προηγουμενος ιδιοκτητης), με επιφυλαξη κ παλι.

δεν ειναι ερωτηση, ειναι απλα μια μικρη αναφορα για να δω παρολαυτα επιδη ειναι παρανομος σχετικα παντου, αν στην τελικη αξιζει γιαυτο να με κυνηγησει ή οχι, γτ αν του κανω καταγγελια σιγουρα δε θα τη γλιτωσει... αυτη πανω κατω ειανι η ερωτηση μου γιαυτο το θεμα..

στο χειρογραφο μισθωτηριο δε γραφει για εγκατασταση θερμανσης κτλ......κατι το οποιο εγινε προφορικα οπως και αλλα πραγματα...το θεωρησα αυτονοητο οτι θα εφτιαχνε τη θερμανση, καλοκαιρι ειχαμε.. ως το χειμωνα θα την ειχε ετοιμη...

δλδ μου λετε απο τη στιγμη που ΔΕΝ το χει δηλωσει ηλεκτρονικα στη ΔΟΥ, παλι καλυπτετε με το χειρογραφο μισθωτηριο; οποτε δε μπορω να ξεκαθαρισω καμια κατασταση μαζι του;

Ε ρε φιλε κ εσυ που πας στο μιλητο!;
Δημοσ.

Απο την πρωτη στιγμη πηγα να το γυρισω στο ονομα μου, υπηρχε χρεος απο τον προηγουμενο ενοικιαστη, το πληρωσα αντι να δωσω το ενοικιο - ετσι συμφωνησαμε, αλλα δε με αφησανε απο τη ΔΕΗ να το αλλαξω χωρις το taxisnet ακομα και πριν 7 μηνες...ενω με πιεζε ο ιδιοκτητης να το βαλω στο ονομα μου και παρολαυτα του εξηγησα οτι απο τη ΔΕΗ ηταν αδυνατον χωρις δηλωση στο taxisnet, μολις του ειπα taxisnet εκανε σαν αν μην υπηρχε ποτε αυτη η συζητηση με την πιεση αλλαγης ονοματος...και ουτε εκανε καποια ενεργεια να το δηλωσει. Και θελω τη δηλωση του taxisnet, οπου τη ζητανε παντου τελευταια για διαφορες υπηρεσιες (οχι μονο για ρευμα, νερο κτλ) αλλα και για αλλα οπως πχ επιδοματα κτλ, δεν φαινομαι οτι μενω εδω - το χειρογραφο δε περναει.

Από την πρώτη στιγμή μια χαρά θα μπορούσες να γυρίσεις το ρεύμα στο όνομα σου, και ας μην είχε γίνει δήλωση στο taxis, το έχω κάνει εγώ ο ίδιος προσωπικά. Ο ιδιοκτήτης έχει περιθώριο να κάνει τη δήλωση στο taxis μέχρι και το τέλος του επόμενου μήνα από την έναρξη της μίσθωσης, αν δεν είχε καθόλου ρεύμα ή ήταν κομμένο θα έμενες δυο μήνες στο σπίτι χωρίς ρεύμα? Πολλές φορές οι υπάλληλοι της ΔΕΗ θέλουν και λίγο πίεση για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

αυτο που με καιει οπως εγραψα και πολυ πριν, ειναι οτι μου υποσχθεθηκε θερμανση πετρελαιου (υπαρχει μερικη εγκατασταση κ οχι ολοκληρωμενη), ενω εχει μονο κλιματιστικο που καιει τα αντερα του, δεν ειμαι ποτε προθυμος να καιω κλιματιστικο γτ ξερω οτι θα ανεβει το ποσο του ρευματος κατι το οποιο εγινε και αδυνατώ να το πληρωσω και δε μπορω να κανω ουτε διακανονισμο λογο μη αλλαγης ονοματος.....θεωρω οτι αδικουμε, γτ αν εκαιγα το πετρελαιο οπως υποσχεθηκε το καλοκαιρι δεν θα ειχα τοσο μεγαλο λογαριασμο ρευματος.... κλεινω το κλιματιστικο για να μη καιω ρευμα και παγωνω σπιτι... αν μου λεγε απο την αρχη οτι δε θα βαλει εγκατασταση για πετρελαιο απλα δε θα μπαινα στο σπιτι αυτο....

Δικό σου σου λάθος που στηρίχτηκες στα λόγια του, ότι σου είπε έπρεπε να το είχατε συμπεριλάβει στο συμφωνητικό.

Δημοσ.

Από την πρώτη στιγμή μια χαρά θα μπορούσες να γυρίσεις το ρεύμα στο όνομα σου, και ας μην είχε γίνει δήλωση στο taxis, το έχω κάνει εγώ ο ίδιος προσωπικά. Ο ιδιοκτήτης έχει περιθώριο να κάνει τη δήλωση στο taxis μέχρι και το τέλος του επόμενου μήνα από την έναρξη της μίσθωσης, αν δεν είχε καθόλου ρεύμα ή ήταν κομμένο θα έμενες δυο μήνες στο σπίτι χωρίς ρεύμα? Πολλές φορές οι υπάλληλοι της ΔΕΗ θέλουν και λίγο πίεση για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Δικό σου σου λάθος που στηρίχτηκες στα λόγια του, ότι σου είπε έπρεπε να το είχατε συμπεριλάβει στο συμφωνητικό.

ξερεις κατι Joshua? οι αποριες συνεχεια παιζουν στο μυαλο μου.. γιατι ο ιδιος ο ιδιοκτητης απο την αρχη δεν καθαρισε το ρευμα και το νερο του προηγουμενου - να κοψει δλδ τη συνδεση και η οφειλη να παει εκει που πρεπει στον προηγουμενο;; γιατι δεν ειναι προθυμος να το δηλωσει στο taxis και να τον πληρωνω στα μαυρα με ψευτικες αποδειξεις ή και χωρις (απο οκτωβριο εχει να μου κοψει)?  προτιμα να μη το δηλωσει στην εφορια και να εχει τους λογαριασμους σε αλλο ονομα και ας το φαω το ηθικο που πρεπει να τους πληρωσω αν εχω το δικαιωμα να μη το κανω δεν τον νοιαζει - του αρκει να μη δηλωθει στη ΔΟΥ..μου ρχοντε δλδ στο μυαλο πραγματα οπως ισως να εχει χωθει πολυ παρανομα καπου μεσα και να κρυβεται με καποιο τροπο.....αφου λετε πλεον οτι το χειρογραφο εχει ισχυη ακομα και που δεν ειναι επικυρωμενο απο τη ΔΟΥ....δωστε μου καπου να πατησω..ειμαι προθυμος να μη τα σπασω μαζι του και να υπαρχει συννεοηση, αλλα ολη αυτη η ιστορια δε μου αρεσει καθολου, αν στην τελικη τα σπασω μαζι του, τι με καλυπτει; ναι αν μου τη βιδωσει θα παω στη ΔΟΥ, τι αλλο μπορω να κανω;

συγνωμη αν σας κουρασα αλλα εχω πολλα στο μυαλο μου

Δημοσ.

Την ΔΕΗ έπρεπε να την κόψει ο προηγούμενος ενοικιαστής και να πληρώσει οτι οφειλή είχε. Εμείς αυτό επιδιώκουμε για το σπίτι που νοικιάζουμε, κι όταν αποχωρήσει ο ενοικιαστής στον επόμενο του δίνουμε έναν παλαιό λογαριασμό και την δήλωση από το taxisnet και φέρνει το ρεύμα, τα ίδια και με τον ΟΤΕ. Στην ΕΥΔΑΠ απλά αλλάζει το όνομα.

Από οτι θυμάμαι πάντως ναι, η ΔΕΗ ζητάει το χαρτί οτι υποβλήθηκε ηλεκτρονικά το μισθωτήριο στο taxis. Τώρα με τέτοιες λαμογιές που έχει κάνει ο ιδιοκτήτης σας εκεί και την άρνησή του να είναι οκ, τρέχα γύρευε

Δημοσ.

Αν σε ανησυχεί αυτό, δεν είναι και τόσο περίεργα τα πράγματα. Για τους λογαριασμούς μπορεί απλά να βολεύτηκε με την κατάσταση. Αν εσύ τους πληρώνεις κανονικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Για το taxis, ε μπορεί να θέλει να γλιτώσει τους φόρους, δεν είναι και τόσο ανήκουστο στην Ελλάδα.

Δημοσ.

-Στο χειρογραφο γραψατε κανονικα ποσα;

-Ψευτικες κ αληθινες αποδειξεις δεν υπαρχουν..τυπικο ειναι.

αν θες να σαι σιγουρος σε δικαστηριο τα βαζεις σε λογαριασμο τραπεζας του και γραφεις ενοικιο χ μηνα...

-πολυ θα ηθελα να μαθω πως δεχεται το gsis χειρόγραφο συμβολαιο που γραφει το ποστ στην προηγουμενη σελιδα.

-θεωρω ουτε εσυ ουτε αυτος μπορει να παει δικαστικα για τοσο μικρο ποσο 150-300 επι χ μηνες.

-αν θες σωνει και ντε να αλλαξεις ονομα δεη ο προηγ.εχει δηλωσει το τηλ.του στην δεη ή θα τον βρεις με καποιο τροπο

-κακως κυνηγας εσυ τον ιδιοκτητη κοψε ενα 50ε 100ε και ασε να ερθει αυτος...

-αν τα a.c. ειναι inverter ή κλαση α δεν υπαρχει περιπτωση να καις περισσοτερα απο πετρέλαιο

-τελικα ο ιδιοκτητης μπορει να υποβαλει οποτε θελει το συμβολαιο στο gsis;εστω και με προστιμο;

Δημοσ.

-Στο χειρογραφο γραψατε κανονικα ποσα;

-Ψευτικες κ αληθινες αποδειξεις δεν υπαρχουν..τυπικο ειναι.

αν θες να σαι σιγουρος σε δικαστηριο τα βαζεις σε λογαριασμο τραπεζας του και γραφεις ενοικιο χ μηνα...

-πολυ θα ηθελα να μαθω πως δεχεται το gsis χειρόγραφο συμβολαιο που γραφει το ποστ στην προηγουμενη σελιδα.

-θεωρω ουτε εσυ ουτε αυτος μπορει να παει δικαστικα για τοσο μικρο ποσο 150-300 επι χ μηνες.

-αν θες σωνει και ντε να αλλαξεις ονομα δεη ο προηγ.εχει δηλωσει το τηλ.του στην δεη ή θα τον βρεις με καποιο τροπο

-κακως κυνηγας εσυ τον ιδιοκτητη κοψε ενα 50ε 100ε και ασε να ερθει αυτος...

-αν τα a.c. ειναι inverter ή κλαση α δεν υπαρχει περιπτωση να καις περισσοτερα απο πετρέλαιο

-τελικα ο ιδιοκτητης μπορει να υποβαλει οποτε θελει το συμβολαιο στο gsis;εστω και με προστιμο;

Τα χειρόγραφα συμφωνητικά γίνονται κανονικά αφού μέσα αναφέρονται οι πληροφορίες για τη μίσθωση.

Παλαιότερα τα πηγαινες στην εφορία για θεώρηση, τώρα αναγράφεις τα βασικά στοιχεία στο taxis και λαμβάνεις από εκεί τον αριθμό θεώρησης.

Εκπροθεσμη δήλωση μίσθωσης μπορείς να υποβαλλεις με πρόστιμο 100€.

Δημοσ.

Ρε συ ξεκολλα. Ολοι πανω κατω τα ιδια σου γραφουμε.

Μενεις μεσα, ναι πρεπει να πληρωσεις το νοικι που υπεγραψες (κι ας ειναι παρανομο το μισο σπιτι). Αν δε σου δινει αποδειξεις, κακως το δεχεσαι. Ζητας αποδειξη, δε την εχει μαζι; Του λες να ξαναπερασει για το νοικι οταν θα την εχει.

Κανεις καταναλωση, ναι θα πληρωσεις τους λογαριασμους σου (κι ας ειναι στο ονομα του Παπα της Ρωμης).

Ειναι υποχρεωμενος να σου παρεχει οτι υποσχεθηκε στα λογια μονο; Οχι. Πως θα αποδειξεις οτι υποσχεθηκε οτιδηποτε;

Τωρα αν ψαχνεσαι να σου πουμε "Βρε τον -μπιπ- τι σου κανει, ναι ρε, μη ξαναπληρωσεις τιποτα" δε θα στο πουμε οι περισσοτεροι πιστευω.

Δημοσ.

τα ενοικια μου τα πληρωνω κανονικα - δε χρωσταω κατι

και οχι, δεν ειαμι υποχρεωμενος να πληρωσω λογαριασμους που δεν ειναι στο ονομα μου ασχετα αν εκανα εγω καταναλωση, το ξερω απο πρωτο χερι αυτο. ηθικά και μόνο ίσως ναι - νομικά ομως οχι... αν το παμε ηθικά, ηθικά χρωσταει και αυτος τις υποσχεσεις του και εχω και μαρτυρες. Φτασαμε χειμωνα και δεν υπαρχει θερμανση..

περα απο αυτο τον πιεζα να το δηλωσει στο taxis για να τα παρω στο ονομα μου - και επισης ηθικα να παρω στο ονομα μου και ολο το ποσο που καταναλωσα στου προηγουμενου το ονομα. Δε το δεχετε. Δε θα κανει δηλωση στο taxis, ουτε και τωρα με προστιμο 100 ευρω αν τον πιεσω.. απλα θελει να μη φορολογειτε.

το taxis δε το θελω μονο για τους λογαριασμους, αλλα για ολες πλεον τις υπηρεσιες που το ζητανε.... εχω δικαιωμα να ζηταω ενημερωση στο taxis? πιστευω πως ναι. γιατι με το χειρογραφο δε μπορω να κανω δουλεια σε καμια υπηρεσια, απορω ακομα δλδ προς τι εχει νομικη ισχυη το χειρογραφο οπως μου λετε, αφου δε το δεχοντε πουθενα; μονο για το γνησιο της υπογραφης θα μου πειτε, αλλα το χει σπιτι του και το κραταει - δε το εκανε επικυρωση - δε το εχει δηλωσει... επιδη αυτος τα θελει ολα στα μαυρα και να μην φορλογειτε πουθενα, με κραταει και μενα πισω στις δουλειες μου. Δεν μπορω να αποδειξω οτι μενω εδω με το χειρογραφο, το εχω κανει δε το δεχοντε πουθενα, ουτε καν στο σχολειο του παιδιου για εγγραφη στην αρχη της σχολικης χρονιας (αναγκαστηκαμε να τους παρακαλεσουμε οτι μενουμε εδω).

το κλιματιστικο δεν ειναι ινβερτερ και δεν ειναι Α κλασης, το πετρελαιο φετος ειναι στα 0,70 λεπτα πανω κατω αναλογος την περιοχη, συμφερει φετος πετρελαιο..μπηκα με 2 παιδια μεσ το σπιτι - καλως κακως προφορικα ειπε οτι θα εβαζε πετρελαιο, ειδα και τη μερικη εγκατασταση που εκανε - καλως κακως προφορικα εγινε αυτο, και ολοι μας παγωνουμε....το κλιματιστικο καιει τα αντερα του σε αλλου το ονομα, παρολο που τον επριζα να το δηλωσει στο taxis ωστε να μπορω να κανω την αλλαγη ονοματος και θα περνα ολο το ποσο που καταναλωσα νομιμα πανω μου..τωρα που μαζευτηκε ετσι αποτομα το ρευμα δε μπορω ουτε διακανονισμο να κανω...

αυτα, ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!

Δημοσ.

ξερεις κατι Joshua? οι αποριες συνεχεια παιζουν στο μυαλο μου.. γιατι ο ιδιος ο ιδιοκτητης απο την αρχη δεν καθαρισε το ρευμα και το νερο του προηγουμενου - να κοψει δλδ τη συνδεση και η οφειλη να παει εκει που πρεπει στον προηγουμενο;; γιατι δεν ειναι προθυμος να το δηλωσει στο taxis και να τον πληρωνω στα μαυρα με ψευτικες αποδειξεις ή και χωρις (απο οκτωβριο εχει να μου κοψει)?  προτιμα να μη το δηλωσει στην εφορια και να εχει τους λογαριασμους σε αλλο ονομα και ας το φαω το ηθικο που πρεπει να τους πληρωσω αν εχω το δικαιωμα να μη το κανω δεν τον νοιαζει - του αρκει να μη δηλωθει στη ΔΟΥ..μου ρχοντε δλδ στο μυαλο πραγματα οπως ισως να εχει χωθει πολυ παρανομα καπου μεσα και να κρυβεται με καποιο τροπο.....αφου λετε πλεον οτι το χειρογραφο εχει ισχυη ακομα και που δεν ειναι επικυρωμενο απο τη ΔΟΥ....δωστε μου καπου να πατησω..ειμαι προθυμος να μη τα σπασω μαζι του και να υπαρχει συννεοηση, αλλα ολη αυτη η ιστορια δε μου αρεσει καθολου, αν στην τελικη τα σπασω μαζι του, τι με καλυπτει; ναι αν μου τη βιδωσει θα παω στη ΔΟΥ, τι αλλο μπορω να κανω;

συγνωμη αν σας κουρασα αλλα εχω πολλα στο μυαλο μου

Οι περισσότερες από τις απορίες σου είναι λίγο άκυρες... Πχ ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα όταν η σύνδεση είναι σε άλλο όνομα. Επίσης η οφειλή εκεί που πρέπει είναι, στο όνομα που έχει γίνει η σύνδεση(στον προηγούμενο).

Όσο για την απροθυμία του να δηλώσει στο taxis τη μίσθωση, οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Πχ να μην θέλει να πληρώσει το φόρο που αναλογεί, ίσως να χρωστάει διατροφή στην πρώην του και να μην θέλει να φανεί πως έχει εισόδημα, ίσως να θέλει να γλιτώσει το πιθανό κόστος του ενεργειακού πιστοποιητικού και του ηλεκτρολογικού σχεδίου, ίσως να υπάρχουν κιάλλοι λόγοι που δεν μπορώ καν να τους φανταστώ.

Και τέλος, αν έρθεις σε ρήξη μαζί του δεν σε καλύπτει τίποτα. Με τα λάθη που εσύ ο ίδιος έχεις κάνει, διακινδυνεύεις ακόμα και το να σου ξαναζητήσει τα ενοίκια που έχεις πληρώσει(αυτά για τα οποία δεν πήρες απόδειξη). Δεν υπάρχει κάτι να πατήσεις, το μόνο που θα καταφέρεις αν καταγγείλεις τις παρανομίες που - νομίζεις πως - έχει κάνει θα είναι να μπλέξει αυτός με την εφορία, εσύ προσωπικά δεν θα έχεις κανένα κέρδος.

Δημοσ.

Οι περισσότερες από τις απορίες σου είναι λίγο άκυρες... Πχ ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα όταν η σύνδεση είναι σε άλλο όνομα. Επίσης η οφειλή εκεί που πρέπει είναι, στο όνομα που έχει γίνει η σύνδεση(στον προηγούμενο).

Όσο για την απροθυμία του να δηλώσει στο taxis τη μίσθωση, οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Πχ να μην θέλει να πληρώσει το φόρο που αναλογεί, ίσως να χρωστάει διατροφή στην πρώην του και να μην θέλει να φανεί πως έχει εισόδημα, ίσως να θέλει να γλιτώσει το πιθανό κόστος του ενεργειακού πιστοποιητικού και του ηλεκτρολογικού σχεδίου, ίσως να υπάρχουν κιάλλοι λόγοι που δεν μπορώ καν να τους φανταστώ.

Και τέλος, αν έρθεις σε ρήξη μαζί του δεν σε καλύπτει τίποτα. Με τα λάθη που εσύ ο ίδιος έχεις κάνει, διακινδυνεύεις ακόμα και το να σου ξαναζητήσει τα ενοίκια που έχεις πληρώσει(αυτά για τα οποία δεν πήρες απόδειξη). Δεν υπάρχει κάτι να πατήσεις, το μόνο που θα καταφέρεις αν καταγγείλεις τις παρανομίες που - νομίζεις πως - έχει κάνει θα είναι να μπλέξει αυτός με την εφορία, εσύ προσωπικά δεν θα έχεις κανένα κέρδος.

ενταξη για δικους του λογους μπορει να μην θελει να το δηλωσει..αλλα εχουμε και μεις δικους μας λογους που το ζηταμε οπως ανεφερα στο μολις προηγουμενο ποστ..δεν ειμαστε φιλοι του να του χαρισουμε κατι, ενοικιαστες ειμαστε και τα θελουμε τουλαχιστον τυπικα σωστα..εμεις θα εχουμε προβλημα αυριο μεθαυριο οταν θα κανουμε τη φορολογικη; θα φανει οτι νοικιαζω ή θα φανει φιλοξενεια; καποιος μου ειπε πριν οτι δηλωνω κανονικα στη φορολογικη τα ενοικια...ακομα κ αν το κανω αυτο δε θα χει παλι προβλημα αυτος;

Δημοσ.

ενταξη για δικους του λογους μπορει να μην θελει να το δηλωσει..αλλα εχουμε και μεις δικους μας λογους που το ζηταμε, οπως ανεφερα στο μολις προηγουμενο ποστ..εμεις θα εχουμε προβλημα αυριο μεθαυριο οταν θα κανουμε τη φορολογικη; θα φανει οτι νοικιαζω ή θα φανει φιλοξενεια; καποιος μου ειπε πριν οτι δηλωνω κανονικα στη φορολογικη τα ενοικια...ακομα κ αν το κανω αυτο δε θα χει παλι προβλημα αυτος;

Εσύ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, θα δηλώσεις κανονικά ότι νοικιάζεις, θα δηλώσεις κανονικά τα ενοίκια που πλήρωσες. Το αν θα έχει πρόβλημα αυτός δεν σε αφορά, εσύ να κάνεις αυτό που πρέπει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...