Nelnel Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 και οχι, δεν ειαμι υποχρεωμενος να πληρωσω λογαριασμους που δεν ειναι στο ονομα μου ασχετα αν εκανα εγω καταναλωση, το ξερω απο πρωτο χερι αυτο. ηθικά και μόνο ίσως ναι -ΕΙΣΑΙ υποχρεωμενος. Παραδειγμα με την ΕΥΔΑΠ σου δωσαμε. Στην Αθηνα δε παιρνει ο ενοικιαστης το μετρητη στο ονομα του. Αυτο με τη λογικη σου σημαινει οτι κανενας ενοικιαστης δεν εχει υποχρεωση να πληρωσει το νερο που καταναλωνει;Επισης, αν ηταν στο ονομα του ιδιοκτητη η παροχη, οκ ας μη το πληρωνες. Αν τωρα δε πληρωσεις και οταν στο κοψουν δε θα χεις ρευμα με κανενα τροπο και θα φορτωσεις το χρεος σου σε καποιο τριτο ατομο που απο χαζομαρα ισως ή επειδη ισως επρεπε να πληρωσει για να κανει διακοπη και δε μπορουσε, δεν το εκοψε.Αυτο ειναι σωστο για σενα; Και το "πρωτο χερι" που λες, ειναι οπως ειπες ενα νευμα που σου εκανε υπαλληλος στη δεη οταν ρωτησες αν μπορεις να το αφησεις απληρωτο. Αντε ζητα το και γραπτως.
andybgr12 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 λιγο εκτος θεματος να μιλησουμε Nelnel, αν το κανουν αυτο στην Αθηνα για το νερο, στη Θεσσαλονικη που ειμαι εγω ζητανε αλλαγη.. επισης δεν ειμαι απο Θεσσαλονικη, ειμαι απο αλλη πολη που επισης ζητανε την αλλαγη ονοματος.....και υπαρχουν και αλλες περιοχες που η ΕΥΔΑ για να σε βοηθησει σου λεει εντελως ανεπισημα και με ευθυνη του ιδιοκτητη οτι μπορεις να μην αλλαξεις το ονομα στο νερο γτ αν το αλλαξεις η προκαταβολη που δινεις ειναι τεραστεια ανω των 100 ευρω, και στις μερες μας δε συμφαιρει κανεναν να δωσεις τις εγγυησεις στα νοικια και τοσο μεγαλη προκαταβολη σοτ νερο - ετσι ερχεσε σε συμφωνια με τα λογια στον ιδιοκτητη οτι ναι δε θα αλλαξεις το ονομα και θα το πληρωνεις το νερο, στα λογια ομως.... Επισης εχω και γω διαμερισμα σε αλλη πολη που υπηρχε ενοικιαστης, που καναμε παρομοια συμφωνια για να γλιτωσει την μεγαλη προκαταβολη, και οταν εφυγε δε πληρωσε ουτε ευρω για το νερο, και νομικα δε μπορουσα να του κανω τπτ παρα μονο να το πληρωσω εγω, και ετρεξα παντου για να βγαλω ακρη, δυστυχως εφυγαν απο τη τσεπη μου, ευτυχως το νερο στην περιοχη αυτη ειναι παμφθηνο. τωρα εσυ μου λες για την Αθηνα, και εγω σου λεω για αλλες πολεις... οποτε βγαζουμε το συμπερισμα η καθε ΕΥΔΑ της περιοχης εχει τους δικους της κανονες....για αλλους συμφερει για αλλους οχι. αλλα με αυτο που λες, δεν εξηγειτε γτ εγω αρχικα πληρωνα αντι για ενοικιο την εξοφληση των προηγουμενων λογαιρασμων απο αλλο ενοικιαστη; τι νομικη κινηση μπορουσε να κανει ο ιδιοκτητης γιαυτο; τπτ απολυτως, γτ αν εκανε θα φαινοταν παρανομος αν γινοταν καταγγελια...γιαυτο και συμφωνησε μαζι μου να πληρωσω εγω τους λογαριασμους των προηγουμενων γτ δε μπορουσε να κανει τπτ.. και αποτι εμαθα σημερα, το ονομα των λογαριασμων απο τους προηγουμενους, δεν ηταν απο τους προηγουμενους αλλα απο τους προ προ προ προηγουμενους, αυτη η ιστορια συνεχιζετε δλδ...
Nelnel Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Καλο ειναι να λειτουργουμε λιγο και με τη λογικη και το ηθικα σωστο. Αυτη τη στιγμη δεν εχεις κατι στα χερια σου που να αποδεικνυει τι εταξε κ δεν εκανε. Αυτος εχει ενα χειρογραφο μισθωτηριο που αποδεικνυει οτι μενεις στο σπιτι απο τη χ μερα. Και μπορει να εχει και ηλεκτρονικο ανα πασα ωρα και στιγμη. Εσυ αν δε πληρωσεις, τι εχεις στα χερια σου για να το δικαιολογησεις; Αν σου ξαναζητησει τα ενοικια για τα οποια δεν πηρες αποδειξη, πως θα αποδειξεις οτι πληρωσες; Οσο για τις προηγουμενες οφειλες που λες πληρωσες. Οκ κ εγω οταν νοικιασα το σπιτι, το βρηκα χρεωμενο. Για μηνες πληρωνα λογαριασμους κ δεν εδινα νοικι (οπως εσυ). Επισης εκανα καποιες επισκευες με τον ιδιο τροπο. Για να ειμαι καλυμενη ομως, στο μισθωτηριο τα ειχα γραψει αναλυτικα. Ξεχρεωνω/επιδιορθωνω αυτα πρωτα κ μετα θα δινω το νοικι στον ιδιοκτητη. Οταν τελειωσα με ολα, ο ιδιοκτητης πηρε ενα φακελο με αντιγραφα ολων των αποδειξεων. Ναι, ειναι λαθος ο ιδιοκτητης σε πολλα πραγματα. Αλλα να στο πω απλα, σε μεγαλο βαθμο, εχει καλυμενο τον κωλο (σορρυ) του.
andybgr12 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 το ξερω και συμφωνω απολυτα σε αυτα που λες. το λαθος αρχικα ηταν δικο μου που καποια πραγματα δεν τα ανεφερα στο συμφωνητικο. οπως εγραψα και πριν ολα τα ενοικια ειναι πληρωμενα, επισης και οι λογαριασμοι ως ενα σημειο ειναι πληρωμενοι σχετικα προσφατα, μη φανταστεις πολυ πισω. ολος ο εκνευρισμος απο μενα προηλθε διοτι εχουμε το θεμα της θερμανσης - (..και καποιων βασικων επιπλων και ηλεκτρικων, κυριως πληντυριο), και με επεισε με λογια οτι ως τα πρωτα κρυα θα υπαρχει ηδη πετρελαιο, με επεισε γτ του ειπα οτι μονο με κλιματιστικο δεν νοικιαζω, αλλα οπως λες, ειναι στα λογια. Οπως επισης ηταν στα λογια οπως του ειπα, μετακομισα απο αλλη πολη χωρις πραγματα και το σπιτι το νοικιαζεις επιπλωμενο..το πληρωνω για επιπλωμενο... μου εφερε μονο ενα καναπε. υποσχεθηκε κρεββατια, τραπεζι υποσχεθηκε ψυγειο, πληντυριο. ολα τα αγορασα εγω με τον καιρο γτ ειμαι με την οικογενεια και τα παιδια εδω και δε μπορουσα να περιμενω αν εχει κεφια να φερει αυτα που ειπε.....πληντυριο ειπε θα μας φερει 100% περασαν 7 μηνες...στο χερι πλενουμε. και ειχε το θρασος χθες να μου πει, γτ δεν αγοραζεις και πληντυριο; μια χαρα λεει αγορασες τηλεροαση.. αν ειναι δυνατονο εκνευρισμος μου με εφερε σε αυτο το σημειο εδω για να σας τα γραψω αυτα να μου πειτε τη γνωμη σας, πληρωνω το σπιτι για επιπλωμενο με καθε ειδους επιπλα, ηλεκτρικα και θερμανση, και εχω απο αυτον μονο ενα καναπε. και ξερω οτι δε το δηλωνει στην εφορια (ανα πασα στιγμη θα μπορουσε ναι) αλλα ξερω οτι δε προκειτε..με εκνευρισε, δεν ειμαι τυπος που θα τον αφηνα ποτε απληρωτους λογαριασμους, αλλα με ωθει να κανω κατι τετοιο, δεν ειμαι τυπος που θα τον κανει καταγγελια για αδηλωτο σπιτι, αλλα επισης με ωθει για κατι τετοιο γτ εστω και προφορικα πληρωνω επιπλωμενο σπιτι χωρις επιπλα που δε το χει δηλωσει στην εφορια.γιαυτο το λογο ειμαι εδω. να μαθω τι μπορω να κανω, που μπορω να πατησω....σας μιλαω για τους λογαριασμους, δεν λεω απολυτα οτι δε θα τους πληρωνω αλλο, απλα θελω να ξερω, να εχω τη γνωση, τι μπορω να κανω ωστε να τον πιεσω να κανει καποια πραγματα σωστα.νομιζα ειχα 3 πραγματα που μπορουσα να πατησω:-αδηλωτο σπιτι στο taxis -παρανομο και επικυνδινο χτισμενο σπιτι (υπογειο με υπνοδωματια χωρις αδεια) -λογαριασμοι σε αλλο ονομα..αλλα αποτι καταλαβαινω δε μπορω να κανω τπτ λογο του χειρογραφου συμφωνητικου και η παρανομια παιζει μπαλα αυτη τη στιγμη....και απορω αν πραγματικα μπορει να ξεφυγει... και αποτι μου λετε ολοι, μαλλον οχι δεν μπορω να κανω τπτ..ουτε και να φυγω νυχτα..
Nelnel Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Ναι, αφου δεν υπαρχει τιποτα γραμμενο, δυσκολο πολυ να κανεις κατι. Οσο δυσκολο κ αν σου ειναι, μεινε τυπικος, βρες σπιτι με νορμαλ ιδιοκτητη, και φυγε. Παζαρεψε μονο καποιο νοικι, ριχτου το στο φιλοτιμο, παρε τις εγγυησεις σου πισω και κυριως θα κανεις μια υ/δ, επικυρωμενη οτι παραλαμβανει το σπιτι και δεν εχει καμια απαιτηση απο σενα. Και την επομενη φορα στο μισθωτηριο γραφεις οτι εξτρα συμφωνησεις αναλυτικα. Και το νοικι στην τραπεζα κατα προτιμηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα