Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την απορία που γράφω στον τίτλο, υπάρχει κάποια έρευνα που να δείχνει από τον πληθυσμό πόσοι είναι θρήσκοι; Εννοώ να πιστεύουν απλά όχι υπερβολές, αλλά να μην έχει αυτούς που απλά έχουν βαπτιστεί όπως όλοι μας. Επίσης άκουσα ότι στην Ευρώπη κάτι θέλουν να ψηφίσουν να είναι παράνομο να βαπτίζεις το παιδί όταν είναι μικρό και δεν καταλαβαίνει, κάτι τέτοιο. ΤΙ γνώμη έχετε γι ααυτό; Όσον αφορά τις εκκλησίες, νομίζω ότι έχουμε υπβερολικά πολλές, δεδομένου ότι οι πιστοί είναι λιγότεροι πια, δε θα έπρεπε κάτι να γίνουν; Και μόνο σε μένα χτυπάει άσχημο που έχουμε γεμίσει εκκλησίες αντί να φτιάξουμε μια στέγη για άπορους κτλ; 

• Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι ας γκρεμισουμε τις εκκλησιες που περισσευουν και μας χαλανε την αισθητικη και ας τιμωρουμαι με βουρδουλιες οσους φορανε σταυρους η οτιδηποτε αλλο εχει να κανει με την ορθοδοξια

Δημοσ.

Χαζο-θρησκοι θα ελεγα.

Αμα τους ρωτησεις -φυσικα- θα πουν ΧΟ, βεβαια σε εκκλησια πηγαινουν στον επιταφιο και την ανασταση. Νηστεια το πολυ καμια καθαρα Δευτερα.

Τα "αγαπατε αλληλους" και "ο εχων δυο χιτωνας" φυσικα γραμμενα στο γνωστο σημειο.

Εκκλησιες ας εχουμε οσες να ναι, αρκει να τις συντηρουν οι πιστοι.

• Like 5
Δημοσ.

ναι ας γκρεμισουμε τις εκκλησιες που περισσευουν και μας χαλανε την αισθητικη και ας τιμωρουμαι με βουρδουλιες οσους φορανε σταυρους η οτιδηποτε αλλο εχει να κανει με την ορθοδοξια

Δεν είπα καθόλου αυτό. Είπα απλά ότι αντί να χτίζουμε εκκλησίες μπορούμε σαν κοινωνία να χτίζουμε σπίτια και υποδομές για αυτούς που χρειάζονται βοήθεια. Το βρίσκω πολύ πιο χριστιανικό αυτό. Και ο Θεός στον οποίο εγώ πιστεύω δεν είναι εγωιστής, προτιμά να έχει κάποιος ένα σπίτι παρά να φτιάχνουμε συνέχεια μέρη λατρείας του.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω την απορία που γράφω στον τίτλο, υπάρχει κάποια έρευνα που να δείχνει από τον πληθυσμό πόσοι είναι θρήσκοι; Εννοώ να πιστεύουν απλά όχι υπερβολές, αλλά να μην έχει αυτούς που απλά έχουν βαπτιστεί όπως όλοι μας. Επίσης άκουσα ότι στην Ευρώπη κάτι θέλουν να ψηφίσουν να είναι παράνομο να βαπτίζεις το παιδί όταν είναι μικρό και δεν καταλαβαίνει, κάτι τέτοιο. ΤΙ γνώμη έχετε γι ααυτό; Όσον αφορά τις εκκλησίες, νομίζω ότι έχουμε υπβερολικά πολλές, δεδομένου ότι οι πιστοί είναι λιγότεροι πια, δε θα έπρεπε κάτι να γίνουν; Και μόνο σε μένα χτυπάει άσχημο που έχουμε γεμίσει εκκλησίες αντί να φτιάξουμε μια στέγη για άπορους κτλ; 

Τί θεωρείς υπερβολές;

Να νηστεύουν και το λάδι τις 46 μέρες για το Πάσχα συν Τετάρτη και Παρασκευή της τελευταίες δύο εβδομάδες των Αποκρεών (σύνολο 50).  Να πιστεύουν σε θαυματουργές εικόνες και πτώματα, κόκκαλα κλπ;

(βέβαια δεν σημαίνει ότι ο ένας που ακολουθεί το (α) δεν βρίσκει τελείως άθλιο το (β))

Επίσης λες θρήσκοι. Άρα αναφέρεσε σε όλους και όχι μόνο τους ΧΟ ναι; Μουσουλμάνους, Ιουδαϊστές, Καθολικούς, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Εθνικούς κ.α

Εγώ είμαι υπερ του να μην βαπτίζουν τα παιδιά μωρά, αλλά από την άλλη ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι γουστάρει άμα μεγαλώσει. Αν στα 15-17 ακολουθάς την υποχρέωση των γονέων προς μία θρησκεία επειδή σε βάπτισαν, το θεωρώ οξύμωρο.

Εκκλησίες. Δυστυχώς οι Ελληνικές Εκκλησίες δεν είναι άθλιες όπως οι Αγγλικανικές για να τις μετατρέψουν σε διαμερίσματα.

Και δεν βλέπω το λόγο της μη ύπαρξής τους. Δεν ενοχλεί κάποιον.

Δεν είπα καθόλου αυτό. Είπα απλά ότι αντί να χτίζουμε εκκλησίες μπορούμε σαν κοινωνία να χτίζουμε σπίτια και υποδομές για αυτούς που χρειάζονται βοήθεια. Το βρίσκω πολύ πιο χριστιανικό αυτό. Και ο Θεός στον οποίο εγώ πιστεύω δεν είναι εγωιστής, προτιμά να έχει κάποιος ένα σπίτι παρά να φτιάχνουμε συνέχεια μέρη λατρείας του.

Ο καθεις που κάνει δωρεά στην Εκκλησία την κάνει με μία εντολή που θα πάνε τα λεφτά.

Άλλοι για ορφανοτροφεία, άλλοι για οίκους ευγηρίας και άλλοι για Εκκλησίες. Δυστυχώς η μεγαλομανία μας αποδυκνείεται και μετά το θάνατό μας. Γιατί οι Εκκλησίες φτιάχνωνται με λεφτά όσον προσφέρουν (και είναι πολλοί).

Δημοσ.

...Επίσης άκουσα ότι στην Ευρώπη κάτι θέλουν να ψηφίσουν να είναι παράνομο να βαπτίζεις το παιδί όταν είναι μικρό και δεν καταλαβαίνει, κάτι τέτοιο. ...

Αυτό ειναι ραδιο αρβύλα για να μαζευουν κλικς τα blogs. Δεν υφίσταται κάτι τετοιο. 

Έχω την απορία που γράφω στον τίτλο, υπάρχει κάποια έρευνα που να δείχνει από τον πληθυσμό πόσοι είναι θρήσκοι; Εννοώ να πιστεύουν απλά όχι υπερβολές, αλλά να μην έχει αυτούς που απλά έχουν βαπτιστεί όπως όλοι μας. .... ΤΙ γνώμη έχετε γι ααυτό; Όσον αφορά τις εκκλησίες, νομίζω ότι έχουμε υπβερολικά πολλές, δεδομένου ότι οι πιστοί είναι λιγότεροι πια, δε θα έπρεπε κάτι να γίνουν; Και μόνο σε μένα χτυπάει άσχημο που έχουμε γεμίσει εκκλησίες αντί να φτιάξουμε μια στέγη για άπορους κτλ; 

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη

Δημοσ.

Εγώ πάλι νομίζω ότι με την κρίση ο κόσμος γύρισε στην εκκλησία. Εχω παρατηρησει και νέους/παιδιά.

Αλλά και η εκκλησία έχει κάνει αρκετό έργο για τους απορους η τους άστεγους.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν πιστεύω ότι είναι μετρήσιμο το πόσοι είναι οι πιστοί. Μπορείς μόνο να μετρήσεις το πόσοι δηλώνουν πιστοί. 

Στην Ευρώπη να κοιτάξουν να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα που έχουνε και να αφήσουν τον κόσμο ήσυχο να κάνει ότι θέλει με τα παιδιά του. 

Η εκκλησία πρέπει να διαχωριστεί από το κράτος και να συντηρείται μόνο από όσους θέλουν να την συντηρούν. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...