Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το κακό για μένα είναι ότι οι χριστιανοί γενικά είμαστε χαλαροί και απλά είμαστε βαπτισμένοι και δεν ασχολούμαστε πολλοί..

Είναι επειδή δεν τα πιστεύετε πραγματικά. Απλά από φόβο θέλετε να κρατάτε και μια πισινή σε περίπτωση που ισχύουν οπότε χτυπάτε και καμιά μετάννοια το μήνα για νιώθετε καλύτερα. Αν κάποιος πίστευε όντως αυτό το story θα έπλεκε κομποσκοίνια όλη μέρα. Και δεν έχει πιστεύω λίγο ή πιστεύω μισό κιλό για να έχω κάποια ψυχολογική ασφάλεια αλλά να αμαρτάνω κιόλας. Όποιος πιστεύει πραγματικά και επειδή οι συγκεκριμένες πεποιθήσεις είναι πράματα βαριά (αιώνια ζωή κτλ) δεν ασχολείται ούτε για πλάκα με τα εγκώσμια που φαντάζουν μικροπράματα. Αλλά ποιος ρισκάρει την ζωούλα του για την ορθοδοξία ε? Μια ζωή την έχουμε οπότε καλύτερα δίπορτο και κάτι θα γίνει.

• Like 2
Δημοσ.

Ποιες συνομωσιες μιλαμε για γεγονοτα που συμβαινουν..Το παραμυθακι της Ορθοδοξιας για καποιους ειναι κινητηριος δυναμη,δεν σας εξαναγκασε κανεις να πιστευετε,ουτε εχουμε θεοκρατια. Εχεις την απολυτη ελευθερια να πιστευεις και να λες οτι θες.

Τοσο κακο προκαλει ο Χριστιανισμος..Αυτη ειναι η γνωμη μου,δεν θα κατσω να ξημερωθω σε μια ατερμονη συζητηση που δεν βγαζει πουθενα και ουτε θελω να πεισω κανεναν για τις δικες μου πεποιθησεις,ουτε διαγωνισμο καλυτερης ατακας.

12 χρόνια στο σχολείο υποχρεωτική πρωινή προσευχή, υποχρεωτικοί εκκλησιασμοί με το σχολείο 2-3 φορές το χρόνο, μάθημα θρησκευτικών χριστιανικών από το δημοτικό μέχρι το λύκειο κ.λπ κ.λπ

• Like 2
Δημοσ.

η παραθεση μπηκε κατα λαθος..

Τωρα ρε φιλε για το οτι μαλλον δεν ξερεις οτι συμφωνα με τους παπαδες τα παιδια πρεπει να τα βαφτιζουν Μεχρι σαραντα ημερων τι να σου πω μαλλον οι πηγες μου ειναι ακυρες. .για πες μας τοις δικε σου...

ΥΓ:αναλυσε μου γιατι πρεπει να βαφτισεις ενα παιδι..οχι γενικα αλλα να μπεις

Στην ουσια αυτης τησ πραξης...

Η δική μου γνώση προέρχεται από παρατήρηση. Μεγάλωσα σε θρήσκο περιβάλλον, οι γονείς μου είναι πολύτεκνοι είμαι ο πρωτότοκος και έχω διαφορά ηλικίας με τον μικρότερο στην οικογένεια 16 χρόνια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την μητέρα μου να δέχεται ιερωμένους στο σπίτι στις 8 μέρες μετά την γέννα για την πρώτη ευχή και ότι μας έτρεχε στην εκκλησία στις 40 μέρες για την άφεση αμαρτιών. Σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν η κοινή γνώμη έλεγε ότι το μωρό βαπτίζεται μετά το πρώτο 6μηνο συνήθως πριν χρονίσει το παιδί αλλά ποτέ πριν πάρει άφεση η μητέρα, γιατί χωρίς άφεση αμαρτιών δεν μπορεί να πάρει μέρος στα μυστήρια της εκκλησίας. Εσένα ποιος σε ενημέρωσε για την βάπτιση στις 8 μέρες ;

Κατ' αρχήν δεν πρόκειται να κάτσω να αναλύσω τίποτα σε ένα φορουμ. Αν βρω κάποια πηγή και δεν βαριέμαι θα την παραθέσω τα λεγόμενα σου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προσωπικές παρατηρήσεις, για αυτό το λόγο και ζητάω πηγές αν υπάρχουν αν δεν υπάρχουν τότε εξακολουθώ να πιστεύω ότι πλανάσαι. Και μιας και άνοιξες το θέμα με την βάπτιση για πες τι ρόλο παίζει ο νονός στη βάπτιση;

Δημοσ.

Ποιες συνομωσιες μιλαμε για γεγονοτα που συμβαινουν..Το παραμυθακι της Ορθοδοξιας για καποιους ειναι κινητηριος δυναμη,δεν σας εξαναγκασε κανεις να πιστευετε,ουτε εχουμε θεοκρατια. Εχεις την απολυτη ελευθερια να πιστευεις και να λες οτι θες.

Τοσο κακο προκαλει ο Χριστιανισμος..Αυτη ειναι η γνωμη μου,δεν θα κατσω να ξημερωθω σε μια ατερμονη συζητηση που δεν βγαζει πουθενα και ουτε θελω να πεισω κανεναν για τις δικες μου πεποιθησεις,ουτε διαγωνισμο καλυτερης ατακας.

Όχι δεν μιλάς για γεγονότα που συμβαίνουν, γενικολογείς με mainstream εκφράσεις χωρίς να αναρωτηθείς σε πόση έκταση συμβαίνουν, τι ιστορική επαναληψη υπάρχει στα φαινόμενα που λες και τι αίτια έχουν. Το πετάς έτσι γενικά αφήνοντας να υποννοηθεί μια συνωμοσία κατά της απόλυτης αλήθειας της ορθοδοξίας.

Ως προς το ότι έχω το δικαίωμα να σχολιάζω, δεν μου το αναγνωρίζουν οι περισσότεροι ορθόδοξοι καθώς μόλις σχολιάσω τις απόψεις τους διαμαρτύρονται λέγοντας μου ότι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν ότι θέλουν.

Ως προς το αν μας ανάγκασε κανείς να πιστεύουμε, ναι το έκανε με την υποχρεωτική κατήχηση παντού.

Ως προς το ξημέρωμα με την ατέρμονη συζήτηση, έτσι είναι αυτά, οι περισσότερες συζητήσεις τέτοιου είδους ατέρμονες είναι και όποιος έχει όρεξη τις κάνει.

Δημοσ.

12 χρόνια στο σχολείο υποχρεωτική πρωινή προσευχή, υποχρεωτικοί εκκλησιασμοί με το σχολείο 2-3 φορές το χρόνο, μάθημα θρησκευτικών χριστιανικών από το δημοτικό μέχρι το λύκειο κ.λπ κ.λπ

...και σε κατεστρεψε αυτο, φανταζομαι ετσι? :P

Δημοσ.

Εμάς μια θεούσα στο σχολείο μας υποχρέωνε να παίρνουμε και μια παπαδοφυλλάδα (έπαιρνες extra βαθμό αν γινόσουν συνδρομητής) και να λέμε προσευχή με το ζόρι όταν έρθει η σειρά μας. Στο τέλος μας πήγε και σε κατηχητικό επίσκεψη με την προτροπή να γραφτούμε.

Ξέρω πολύ κόσμο που τον κατέστρεψε.

• Like 1
Δημοσ.

Το έχετε ελευθερία να πιστεύετε ό,τι θέλετε, δημοκρατία έχουμε, τι φωνάζετε και προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο κτλ. είναι μέχρι να απαντήσουμε για δικαιώματα γκέι, υποχρεωτικές προσευχές, κατήχηση στα σχολεία, εικόνες σε δημόσιες υπηρεσίες/κτίρια, πληρωμή μισθών παπάδων από την τσέπη ολονών, παπάδες που χώνονται στην πολιτική και ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, θέατρα/εκθέσεις που κλείνουν επειδή ο τοπικός μητροπολίτης δεν γουστάρει και χίλια δυο άλλα...

Ακόμα θυμάμαι το σίχαμα, το γελοίο υποκείμενο τον διευθυντή στο δημοτικό που μας ανάγκαζε τα Σ/Κ να πηγαίνουμε με το ζόρι στην εκκλησία και πως θα το μάθαινε αν δεν πηγαίναμε και αν λέγαμε ψέματα ότι πήγαμε

"θα καιγόμασταν στην κόλαση για μια ζωή και δεν θα ξαναβλέπαμε ποτέ την οικογένεια μας". Σε 8χρονα και 10χρονα μωρά. Και είχαμε τρίτης και τετάρτης δημοτικού παιδάκια να βλέπουν εφιάλτες και να κλαίνε.

Τότε η απάντηση από "ποιο είναι το πρόβλημα στην τελική;;" αλλάζει και γίνεται "εδώ είμαστε Χ.Ο., αν δεν γουστάρεις πάνε ζήσε αλλού".

• Like 1
Δημοσ.

πόσο χρονών είσαι ορέ; και εγώ πρόλαβα την πρωινή προσευχή αλλά μόνο στο δημοτικό μαζί με την έπαρση σημαίας, γυμνάσιο λύκειο δεν καναμε όσο για τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό δεν το θυμάμαι καθόλου μια 28η πηγαίναμε στην εκκλησία και συνήθως μόνο όσοι δεν κατάφερναν να το σκάσουν και να πάμε για καφέ.

υγ. ρητορική ερώτηση πρέπει να μου ρίχνεις τουλάχιστον 6 χρόνια

Δημοσ.

Δε με κατέστρεψε, δε παύει όμως να είναι κάτι που επιβάλλεται, οπότε το boldαρισμένο είναι άκυρο

Ας πιστεύει ο καθένας ό,τι γουστάρει, αρκεί η θρησκεία του να μην παρεμβαίνει στο κράτος και στη δικιά μου ζωή είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο

Εμάς μια θεούσα στο σχολείο μας υποχρέωνε να παίρνουμε και μια παπαδοφυλλάδα (έπαιρνες extra βαθμό αν γινόσουν συνδρομητής) και να λέμε προσευχή με το ζόρι όταν έρθει η σειρά μας. Στο τέλος μας πήγε και σε κατηχητικό επίσκεψη με την προτροπή να γραφτούμε.

Μια από τα ίδια με θεούσο δάσκαλο στο δημοτικό και το "Η ζωή του παιδιού"  :P

πόσο χρονών είσαι ορέ; και εγώ πρόλαβα την πρωινή προσευχή αλλά μόνο στο δημοτικό μαζί με την έπαρση σημαίας, γυμνάσιο λύκειο δεν καναμε όσο για τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό δεν το θυμάμαι καθόλου μια 28η πηγαίναμε στην εκκλησία και συνήθως μόνο όσοι δεν κατάφερναν να το σκάσουν και να πάμε για καφέ.

υγ. ρητορική ερώτηση πρέπει να μου ρίχνεις τουλάχιστον 6 χρόνια

Στα 25 είμαι

Γυμνάσιο-Λύκειο 8 χτυπούσε το κουδούνι, κανονικά σειρές προσευχή ανακοινώσεις full πρόγραμμα  :P

Για την εκκλησία θυμάμαι κάτι 3 ιεραρχών ή Χριστούγεννα φάση που χάναμε τις 2 πρώτες ώρες για να πάμε εκκλησία και υποτίθεται όσοι δεν πήγαιναν έπαιρναν απουσία (και καλά)

Δημοσ.

Σου ειπε κανεις να μην σχολιαζεις καλε μου?Ναι ο καθενας εχει δικαιωμα να πιστευει οπου θελει,θες να εισαι αθεος γουστο σου και καπελο σου,η ορθοδοξη χωρα που γεννηθηκες σου επιτρεπει να εισαι οτι θες.

Δεν καταλαβαινω ομως γιατι πρεπει να καταργηθουν καποια ηθη και εθιμα μας επειδη δεν τα γουσταρετε καποιοι που κατεχετε την απολυτη αληθεια,ξερετε τα παντα..πφφφ...!

Δημοσ.

Το χειρότερο είναι όταν οι χριστιανόπληκτοι συνηθίζουν να το παίζουν και θύματα από πάνω.....

Απτη μία οι παπάδες έχουν καταπιέσει ανά τους αιώνες ότι ποιο ωραίο υπάρχει στη ζωή όπως την ελεύθερη σκέψη, την επιστήμη, τις απολαύσεις, τον έρωτα, και άλλες ελευθερίες, με την ηθικολογία τους... Από την άλλη βγαίνουν και κλαίγονται ότι καταργούντε τα γαμάτα τους έθιμα, όπως την απαγόρευση του προγαμιαίου σεξ γιατί είναι αμαρτία, ότι αφαιρούν το θρήκευμα απ' τις ταυτότητες (δηλαδή εκείνοι ΔΕΝ θέλουν να ισχύει η ανεξηθρισκεία), ότι δίνονται δικαιώματα στους αμαρτωλούς γκέι, ότι κοροιδεύουν το τρισμέγιστο Παστίτσιο, εεεεε Παϊσιο ήθελα να πω, τι γίνεται ρε φίλε όλοι τη πέφοτυν στο χριστιανισμό.....

Κλασική γυριστή, η οποία έγινε και σε αυτό το νήμα και σε πολλά άλλα του ινσόμνια.

Πραγματικά με αηδιάζει αυτή η κατάσταση εν έτη 2016

και για να μη ξεχνιόμαστε

και κυρίως

Δημοσ.

Και εγώ τόσο νομίζω οτι σου ρίχνει!

22-23 πρέπει να είναι

αν αυτή η ανάρτηση είναι για εμένα τότε ή επανήλθε ο εκκλησιασμός ή πάω για δεύτερο στρατιωτικό. Σε κάθε περίπτωση, πάω να φτιάξω βαλίτσα.

Δημοσ.

Το θέμα είναι αν τον κατέστρεψε;

Αν εγώ μαθαίνω στο γιο μου από μικρό όποτε βλέπει γυναίκα να δείχνει 10 πόντους κρέας να της λέει "τι κόμματος είσαι μάνα μου" θα με πεις μαλάκα, ναι ή όχι; Και για ποιό λόγο, μιας και δεν έχω καταστρέψει κανέναν;

Χα χα, γελάσαμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...