Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ncrp είπε

Η διαφορά είναι ό,τι γράφει το συμβόλαιο της σύμβασης που υπέγραψες. Στο myHome Online τυχαίνει και τώρα να είναι 0.01 (0.0142 και 0.0132).

ε βαλε τοτε πρασινο να εχεις αλλες τιμες καθε μηνα, τι να σου πω

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fitsoulas2024 είπε

ε βαλε τοτε πρασινο να εχεις αλλες τιμες καθε μηνα, τι να σου πω

lol - δεν παραπονέθηκα. Σε απορία δικιά σου απάντησα. Και σιγά μην βάλω πράσινο για να πάει με τις κλίμακες μέχρι και 0.017 - δεν τρελάθηκα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ncrp είπε

lol - δεν παραπονέθηκα. Σε απορία δικιά σου απάντησα. Και σιγά μην βάλω πράσινο για να πάει με τις κλίμακες μέχρι και 0.017 - δεν τρελάθηκα.

δεν εκανα καποια απορια στο αοριστο, quotάρισμα ηταν. Στο πρασινο ειμαι εγω κι εχω το κεφαλι μου ησυχο, δεν ειμαι για περιπετειες

Δημοσ.

Εμένα πάντως με βγάζει ότι είμαι με το παλιό ωράριο. Βέβαια όταν κατέβηκα σήμερα στο ρολόι στις 14:30 έγραφε τις κιλοβατώρες στο μειωμένο. Τι φάση; που ανήκω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, li@m said:

Εμένα πάντως με βγάζει ότι είμαι με το παλιό ωράριο. Βέβαια όταν κατέβηκα σήμερα στο ρολόι στις 14:30 έγραφε τις κιλοβατώρες στο μειωμένο. Τι φάση; που ανήκω; 

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετρήσει αυτά που έγραψε ο μετρητής. Στο καινούργιο είσαι.

Γι'αυτό λέω σε όλους... κοιτάξτε τι δείχνει το βελάκι μεταξύ 12:00 - 15:00.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

Παιδιά, χάνετε το νόημα.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι το κέρδος στο νυχτερινό, άσχετα από το πρόγραμμα που έχει ο καθένας και την τιμή /kWh, προέρχεται στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και συγκεκριμένα στις ΥΚΩ όταν καταναλώνεις πάνω από 400 το μήνα.

Από 401-500 οι χρεώσεις αυτές (ΥΚΩ) πάνε Χ6 και από 501+ πάνε Χ9!

Οπότε προσοχή, αν έχεις θέρμανση με ρεύμα, ή γενικά μεγάλες καταναλώσεις, σαφώς συμφέρει, ασχέτως τιμής kWh.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

το κέρδος στο νυχτερινό, άσχετα από το πρόγραμμα που έχει ο καθένας και την τιμή /kWh, προέρχεται στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και συγκεκριμένα στις ΥΚΩ όταν καταναλώνεις πάνω από 400 το μήνα.

εγω καταναλωνω παντα >400 το μηνα, ποσο ειναι το κερδος που εχω?

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα, σε ηλικιωμένους συγγενείς που έχουν ήδη νυχτερινό/μειωμένο με μετρητή Sanxing SX1A1-SELS-05 (αλλά δεν έχει εγκατασταθεί modem και sim), κάνοντας τον έλεγχο (προφανώς) δεν άλλαξε το ωράριο.. 

Εμφανίζεται το παρακάτω (σε spoiler)

Spoiler

Βάσει του αριθμού Παροχής σας και λόγω των προδιαγραφών του εγκατεστημένου μετρητή σας, η μετάβαση στο Διζωνικό Σύστημα Μειωμένης Τιμολόγησης (σε ισχύ από 01/02/2025), δε μπορεί να γίνει αυτόματα. 

Επωφεληθείτε καταχωρώντας σχετικό αίτημα εδώ. Σε αντίθετη περίπτωση, παραμένετε στην υπάρχουσα μειωμένη τιμολόγηση που βρίσκεστε ήδη.

Αν πατήσω εκεί που λέει και κάνω αίτημα, θα έρθουν να τους αλλάξουν τον μετρητή με νέο ώστε να ενταχθούν στο νέο ωράριο; 

Επειδή τις ώρες του μεσημεριανό μειωμένου μαγειρεύουν/βάζουν πλυντήριο 12-3μμ, έχοντας και ΚΟΤ, θα τους βόλευε..

Να φανταστώ η αλλαγή είναι χωρίς χρέωση; γνωρίζουμε λεπτομέρειες;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Παιδιά, χάνετε το νόημα.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι το κέρδος στο νυχτερινό, άσχετα από το πρόγραμμα που έχει ο καθένας και την τιμή /kWh, προέρχεται στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και συγκεκριμένα στις ΥΚΩ όταν καταναλώνεις πάνω από 400 το μήνα.

Από 401-500 οι χρεώσεις αυτές (ΥΚΩ) πάνε Χ6 και από 501+ πάνε Χ9!

Οπότε προσοχή, αν έχεις θέρμανση με ρεύμα, ή γενικά μεγάλες καταναλώσεις, σαφώς συμφέρει, ασχέτως τιμής kWh.

Εμένα στο προηγούμενο λογαριασμό οι χρεώσεις ΥΚΩ έχουν την ίδια τιμή, στο σύνολο είναι πάνω από 500, αυτό το x6 ή x9 που φαίνεται;

Screenshot_20250202_093553_OneDrive.jpg

Δημοσ.

Να πω το παράπονο μου, ενώ μας σπρώχνουν ολους στην αγορά αντλίας θερμότητας (το βράδυ με τα κρύα ειναι λογικό να δουλευει παραπάνω αποτι η μέρα με λιακάδα) και το βραδινό ήταν ένα καλό αντίβαρο στις αυξήσεις περιόρισαν την νύχτα σε μόλις 2 ώρες.

Δεν απογοητεύομαι αλλα ρε παιδια καπου ωπα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kostas314 είπε

Να πω το παράπονο μου, ενώ μας σπρώχνουν ολους στην αγορά αντλίας θερμότητας (το βράδυ με τα κρύα ειναι λογικό να δουλευει παραπάνω αποτι η μέρα με λιακάδα) και το βραδινό ήταν ένα καλό αντίβαρο στις αυξήσεις περιόρισαν την νύχτα σε μόλις 2 ώρες.

Δεν απογοητεύομαι αλλα ρε παιδια καπου ωπα

Ο αντίλογος είναι πως τα aircondition το καλοκαίρι δουλεύουν περισσότερο το μεσημέρι, απ΄ότι το βράδυ. Όσον αφορά την θέρμανση, είναι ωραίο να έχεις 21-22 βαθμούς στο σπίτι αλλά κατά την διάρκεια του ύπνου οι θερμοκρασίες που προτείνονται είναι γύρω στους 18 βαθμούς, οπότε εκτός και αν δεν έχεις καθόλου μόνωση είναι μικρό το κακό.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, ekrepali είπε

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετρήσει αυτά που έγραψε ο μετρητής. Στο καινούργιο είσαι.

Γι'αυτό λέω σε όλους... κοιτάξτε τι δείχνει το βελάκι μεταξύ 12:00 - 15:00.

Στο μετρητή μου δεν έχει ακριβώς βελάκι, αλλά ένα «παραθυράκι» που είναι άσπρο ή μαύρο, ανάλογα πού «γράφει». Το άσπρο ή το μαύρο σημαίνει ενεργό;

3 λεπτά πριν, fotismantzoros είπε

Στο μετρητή μου δεν έχει ακριβώς βελάκι, αλλά ένα «παραθυράκι» που είναι άσπρο ή μαύρο, ανάλογα πού «γράφει». Το άσπρο ή το μαύρο σημαίνει ενεργό;

Τριφασικό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...