Προς το περιεχόμενο

night owls vs early birds

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και η στιγμή που πάντα φοβόσουν φτάνει.

Που βάζεις ξυπνητήρι στις δώδεκα το βράδυ για την επόμενη και σε ενημερώνει πως ''το ξυπνητήρι έχει οριστεί σε 6 ώρες και 45 λεπτά από τώρα'' και από την ενέργεια, είσαι έτοιμος να κάνεις μαραθώνιο. Αγχώνεσαι, κάνεις ντουζ να χαλαρώσεις, κοροϊδεύεις λίγο τον εαυτό σου με σκέψεις όπως ''ξυπνάω νωρίς και έχω όλη την μέρα μπροστά μου'', ''επιτέλους ένα σωστό πρόγραμμα στη ζωή μου'' και ξαπλώνεις. Βασανίζεσαι καμιά ώρα στριφογυρίζοντας,σηκώνεσαι, στρίβεις τσιγάρο και τελικά σε πιάνει το επαναστατικό σου και μένεις ξύπνιος ως τις 2.30 που σε παίρνει ένας γλυκός και αβίαστος ύπνος, μέχρι που ο τρισκατάρατος ήχος του κινητού σου διαλύσει την εποχή της ανεμελιάς για πάντα. Κάπου εκεί συνειδητοποιείς πως έτσι θα είναι η ζωή σου από εδώ και πέρα. Χμμ.

Σηκώνεσαι ζαμπόν, τρέχεις να προλάβεις στον χρόνο που έχεις προγραμματίσει πως χρειάζεσαι ίσα ίσα για να κάνεις τα βασικά (καφές και τσιγάρο δεν συμπεριλαμβάνονται) και στις 7.05 φεύγεις. Στην δουλειά σε πιάνει υπερένταση, πίνεις καφέ, καπνίζεις, ω τι ωραία η καινούρια μου δουλειά και όλα φίλε τέλεια λέμε, γυρνάς σπίτι ενθουσιασμένος ,βγαίνεις πας βόλτα στην πόλη και περπατάς κάνα 8αρι χιλιόμετρα, πας για καφέ, τρως, μιλάς πολύ με όλους και διαλαλείς παντού πόσο καταπληκτική ήταν η πρώτη μέρα στη δουλειά και η καινούρια πόλη που μένεις, γυρίζεις σπίτι κατά τις 8, ξανά τηλέφωνα, ενθουσιασμός, κακό, τρως, μπετώνεις, εκεί θυμάσαι λίγο και τον ύπνο, τα ξυπνητήρια και τα ντράβαλα αλλά yolo, κοιμάσαι πάλι μετά τις 2, αφού αντέχεις λέμε και γουστάρεις.

Οι επόμενες μέρες της βδομάδας κυλάνε κάπως έτσι, Σαββατοκύριακο λιώνεις στον ύπνο και φτάνει πάλι η Δευτέρα. Χωρίς τον ενθουσιασμό και τα τηλέφωνα και τα όλα πόπα. Γιατί πολύ απλά, το πρωινό ξύπνημα ,δεν. Το λέει και η επιστήμη ρε αδερφέ, βραδινοί τύποι, νυχτερινοί τύποι.  Και δεν είναι ότι δεν προσπάθησες να κοιμηθείς στις 11 για να κλείσεις ένα 7μισαωράκι, το έκανες και πολύ το ευχαριστήθηκες γιατί ήσουν και εξαντλημένος, το πρωί που σηκώθηκες όμως πάλι ένιωθες οτι ''κάτι δεν πάει σωστά''. Και ένιωσες και μίζερος που κοιμήθηκες με τις κότες. Και σου σκάει και το φλασμπακ της παιδικότητας, που ο μπαμπάς σε έστελνε για ύπνο στις 9 και ψυχοπλακωνόσουν, ενώ αυτοί, οι άκαρδοι, κάθόντουσαν στο σαλόνι και έβλεπαν τροχό της τύχης και Μαρίνο.

Μόνες λύσεις πλέον μοιάζουν η ελπίδα της συνήθειας, κάτι άρθρα του στυλ ''πως να επιβιώσετε στον κόσμο του πρωινού ξυπνήματος'', η ψυχοθεραπεία, κάνας νόμος για αλλαγή του ωραρίου ,όπως πειραματικά τώρα θέλουν να δοκιμάσουν στην Ιταλία, μεσημεριανό powernap που μέχρι τώρα είχε μέτρια αποτελέσματα,αλλαγή δουλειάς.

Mε μια δόση υπερβολής τα παραπάνω, η ουσία παραμένει όμως. Πως την παλεύετε ρε νυχτοπούλια με αυτό το μαρτύριο;

• Like 3
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν δεν δούλευες 12ώρο θα μπορούσες να κοιμηθείς και το μεσημέρι μια ωρίτσα...τώρα απλά θα αναγκαστείς να κοιμάσαι λίγο νωρίτερα :)

Δημοσ.

Θα το συνηθίσεις και θα προσαρμοστείς με τα χρόνια. Εγώ πλέον κοιμάμαι 12 και πιστεύω μπορώ να βελτιωθώ κι άλλο.

Δημοσ.

Φιλη μου αυτα εχει το πρωινο ξυπνημα... Εγω βεβαια ειμαι της αποψης οτι αν εισαι καλα ψυχολογικα δεν σε ενδιαφερει και πολυ ο υπνος..!Εγω πιο μικρη εβγαινα και πηγαινα κατευθειαν για δουλεια που λεει και το τραγουδι..στην πορεια αυτο αλλαξε,λογω κουρασης εβλεπα το κρεβατι σαν γκομενο!

Τελος παντων ειναι λιγο σπασιμο αλλα αν δεν κοιμασαι το μεσημερι και εισαι λιγο στην τρεχαλα μετα την δουλεια ή για κανενα καφεδακι το βραδυ θα πεφτεις τουβλο ευχαριστα και με γεματη μερα..

Δημοσ.

Μπορείς επίσης να δουλεύεις βράδυ...αλλά κάπου χάνεσαι.

Οταν δουλευα νυχτερια στην σειρα , τα πρωινα οταν κοιμομουν και μετα ξυπνουσα για 2-3 λεπτα δεν ηξερα ποια ειμαι,που δουλευω,που βρισκομαι..σοβαρα σου μιλαω! Οι νυχτες ειναι σκετη αρρωστια ειδικα αν ειναι και σε μονιμη βαση.

• Like 1
Δημοσ.

Οταν δουλευα νυχτερια στην σειρα , τα πρωινα οταν κοιμομουν και μετα ξυπνουσα για 2-3 λεπτα δεν ηξερα ποια ειμαι,που δουλευω,που βρισκομαι..σοβαρα σου μιλαω! Οι νυχτες ειναι σκετη αρρωστια ειδικα αν ειναι και σε μονιμη βαση.

Ξέρω, το έχω κάνει. Είναι περίεργο αλλά συνηθίζεις. Σε μερικούς ταιριάζουν και περισσότερο. Εμένα μου αρέσει, αλλά δεν μπορείς να συγχρονιστείς με τους υπόλοιπους...:)

Δημοσ.

Ο πρωινος υπνος δεν ξηγιεται ομορφα στον οργανισμο,ουτε και στην επιδερμιδα.

Εμένα δεν με επηρέασε :P

Όντως όμως, ο βραδινός ύπνος δεν αντικαθίσταται!

• Like 1
Δημοσ.

Οι πιο παραγωγικές μου ώρες είναι 11-πρωί .. Πραγματικά η ησυχία-ηρεμία που επικρατεί είναι το απόλυτο ζεν :-D !!

Αντίθετα τα πρωινά δεν μπορώ με τίποτα.. Χρειάζομαι περπάτημα/τρέξιμο και μπάνιο για να ξυπνήσω...
:X

Δημοσ.

Ανέκαθεν ήμουν νυχτοπούλι. Μπορεί όλη μέρα να μην είχα τρομερή ενέργεια, αλλά μόλις νύχτωνε ήμουν λες και είχα ανακατέψει 3 redbull με espresso, οπότε κοιμόμουν κάμποσες φορές μέχρι το πρωί. Πλέον άλλαξε αυτό, γιατί η μέρα μου ξεκινάει στις 6 και τελειώνει αναγκαστικά λόγω κούρασης στις 11, σε εξτριμ καταστάσεις 12 και δε νιώθω βαρετά. Ίσως επειδή είμαι της συνήθειας και δεν μου αρέσουν οι συνεχόμενες αλλαγές. Αν θέλω να βγω μπορώ να το κάνω το απόγευμα, δεν περιμένω πχ πσκ για να ξεσκάσω σαν άνθρωπος.

• Like 1
Δημοσ.

Και η στιγμή που πάντα φοβόσουν φτάνει.

Που βάζεις ξυπνητήρι στις δώδεκα το βράδυ για την επόμενη και σε ενημερώνει πως ''το ξυπνητήρι έχει οριστεί σε 6 ώρες και 45 λεπτά από τώρα

Που να ξύπναγες και κατα τις 04:50 που ξύπναγα εγω για πολλά χρόνια! Αυτό σημαίνει 2 ώρες ύπνο το βράδυ και 4-5 το μεσημέρι.

Βέβαια αυτό που με κράτησε στη ζωή ήταν οτι δούλευα βάρδιες, οπότε περίμενα την εβδομάδα που θα είμαι

απογευματινός για να έρθω στα ίσα μου.

Δημοσ.

Που να ξύπναγες και κατα τις 04:50 που ξύπναγα εγω για πολλά χρόνια! Αυτό σημαίνει 2 ώρες ύπνο το βράδυ και 4-5 το μεσημέρι.

Βέβαια αυτό που με κράτησε στη ζωή ήταν οτι δούλευα βάρδιες, οπότε περίμενα την εβδομάδα που θα είμαι

απογευματινός για να έρθω στα ίσα μου.

Μαρτύριο... Το χειρότερο που έχω κάνει είναι να σχολάσω από 12ωρη βάρδια, να τρέχω Ναύπλιο το βράδυ για ας το πούμε βόλτα, sleep is for the weak φάση, να φτάνει το πρωί κατά τις 10-11 και ξανά πίσω κατευθείαν στη δουλειά για άλλο ένα 12ωρο. Ποτέ ξανά :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...