BoullyBoy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλο το insomnia. Εχει έρθει πλέον η στιγμή για να αρχίσω της ετοιμασίες του σπιτιού μιας και έχουν μείνει περίπου 6 μήνες για την ημέρα του γάμου, και για αυτό θα ήθελα την βοήθειά σας και της γνόμη σας για αυτά που θέλω να κάνω. Αρχικά έχω ένα σχέδιο του διαμερίσματος (θα προσπαθήσω να το κάνω ψηφιακό, απλα είναι κάτι βιαστικό) και μέσω αυτού θα σας εξηγήσω τη θέλω να κάνω. 1) Αρχικά το βασικό μου είναι Η κουζίνα μιας και θα βάλω καινούριες Ντουλάπες, σε ντουλάπες θέλω να μου προτείνεται τη υλικό ξύλου είναι καλύτερο, τη πρέπει να προσέξω (και αν υπάρχουν κορίτσια) τη χρώμα είναι πιο βολικό, να μην αφήνει λεκέδες και τέτοια (ας έσω και εγώ την άποψη μου όταν μιλάει η κοπέλα μου. 2) Σχετικά με τις πόρτες το σπίτι έχει 3 εσωπορτες και την εξωτερική, θα αλλάξουν και αυτά μιας και θέλω να είναι με το χρώμα τις κουζίνας, εδώ θέλω να μου πείτε απο την πόρτα την κύρια τη ασφάλεια πρέπει να κοιτάξω να βάλω (όχι και πόρτα 1000 ευρώ αλλά κάτι καλό) 3) Λευκά είδη. Εδω είναι το πιο σημαντικό που θελω την βοήθειά σας, Στο σπίτι θα μπει πλυντήριο 8kg (μέσα στο μπάνιο), ψυγείο μεγάλο 2 μέτρα, Κουζίνα ενδεχειζόμενη μαζί με φούρνο μικροκυμάτων απο πάνω και τέλος πλυντήριο πιάτων. (απο κλιματιστικό θα βάλω το 12άρι Inventor) εδώ λοιπόν θέλω να μου πείτε της γνώμες ποιες εταιρίες πρέπει να προσέξω και ποιές έχουν καλύτερη κάλυψη στην εγγύηση. 4) Θέρμανση. Απο θέρμανση σκέφτομαι να βάλω Ατομικό πετρελαιολέβιτα στο πίσω μπαλκόνι ατομικό απλά αν βγεί και μπορέσω να πάρω το επίδομα θέρμανσης που επιδοτεί έως το 70% τότε θα πάω σε Αντλία Θερμότητας (τη άποψη έχετε για αυτά) και ποιες εταιρίες είναι αξιόπιστες. 5) Τέλος και αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι το δωμάτιο2 θέλω να το επεκτείνω πρως το μπαλκόνι, δηλαδή θέλω να γκρεμίσω τον τοίχο και να το επεκτείνω κατά ένα μέτρο περίπου (και παραπάνω αν γίνεται) ο π@π@ρ@ς ο σχεδιαστής έχει κάνει 27τμ μπαλκόνι μόνο μπροστά και έχει κάνει μικρά τα δωμάτια. Τη μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση, θέλει άδεια και πόσο βγαίνει;εκτός αυτού αν πω να το κάνω με Τσιμεντοσανίδα με καλή μόνωση κάνει δουλειά ή ντέ και καλά πρέπει να είναι με YTONG ή τουβλο; Μετά αν είναι με Τσιμεντοσανίδα παράδειγμα θα θέλει πάλι άδεια (μιας και δεν θα μπει μπετό); Αν μπορέσετε να με βοηθήσετε πάνω σε αυτές τις απορίες για να μπορέσω και εγώ να πάρω της καλύτερες αποφάσεις να το κάνω το σπίτι όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2016 από BoullyBoy
isay Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Για το 5 θέλει αδεια απο την πολεοδομία ή πολυ βολικους γειτονες που δεν θα καλεσουν την αστυνομια. Για τα άλλα.πες το budget. Τέλος το 6 μήνες μου φαίνεται οριακά εντάξει. Αν θες σίγουρα να προλάβεις άφησε τα online posts και άρχισε να τρέχεις σε εκθέσεις και μαστόρους 1
nickarmy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 έχεις σκεφτεί να μην κάνεις κάτι κλασσικό σε ξύλο αλλα ποιο μοντέρνο αν είναι να ανακαινίσεις , ευκαιρία να βάλεις στην κουζίνα αρκετές πρίζες αν δεν έχει ... , αισθητικά μου αρέσουν οι inox συσκευές αλλα ποιο ακριβές συνήθως . και καλό θα ήταν μην λυπηθούν τα έξοδα για μια καλή πορτα ασφαλείας μιας και σου μένει .... (+ συναγερμός)
BoullyBoy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Απο αυριο ξεκινάω τους μαστόρους για τα ντουλάπια και τις πόρτες. Έπειτα θα συνεχίσω με την θέρμανση, αναλόγως το τη θα βάλω. Απλά γενικά για το 5 υπάρχει αυτή η δυνατότητα να γίνει μιας και είναι μπαλκόνι θα αντέξει το τούβλο ή το YTONG; Αν ξεκινήσω την άδεια ας πούμε πόσο θα κοστίσει ξέρει κανένας; Για λεφτά περίπου υπολογίζω 2,500 Ευρώ Θέρμανση, 4,000 Τα ντουλάπια και πόρτες, και περίπου 3,000 για μπογιές/γύψινα (τα κάνω μόνος μου)/τον τοίχο που θέλω να κάνω μετατροπή και ότι καλύτερο μπορ΄β να κάνω σε τιμή (απο Βουλγαρία) για να κλείσω το πίσω μπαλκόνι με αλουμίνιο παράδειγμα. Έπειτα έχω στην άκρη ακόμα 4,000 για ένα καλό Hyundai Getz 1.2 που θέλω να μπεί και αέριο. Τα υπόλοιπα όπως έπιπλα και ότι άλλο χρειάζεται τα καλύπτει ο πεθερός. 1
Valerie_ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Θα αλλάξεις και πάγκο έτσι; μάρμαρο να βάλεις. (Μη σου πω τεχνογρανίτη που δεν χαράζει δεν πιάνει μικρόβια κλπκλπ)Δυστυχώς ο ξύλινος φουσκώνει με το καιρό. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2016 από Valerie_ 2
kirileman Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 5) Τέλος και αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι το δωμάτιο2 θέλω να το επεκτείνω πρως το μπαλκόνι, δηλαδή θέλω να γκρεμίσω τον τοίχο και να το επεκτείνω κατά ένα μέτρο περίπου (και παραπάνω αν γίνεται) ο π@π@ρ@ς ο σχεδιαστής έχει κάνει 27τμ μπαλκόνι μόνο μπροστά και έχει κάνει μικρά τα δωμάτια. Τη μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση, θέλει άδεια και πόσο βγαίνει; Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό ντεν γίνεται!!! Γίνεται παρανόμως, αλλά δεν τακτοποιείται/νομιμοποιείται (εκτός αν... άστο).
BoullyBoy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Θα αλλάξεις και πάγκο έτσι; μάρμαρο να βάλεις. (Μη σου πω τεχνογρανίτη που δεν χαράζει δεν πιάνει μικρόβια κλπκλπ) Δυστυχώς ο ξύλινος φουσκώνει με το καιρό. Ο πάγκος θα είναι ο κλασικός που βάζουν όλοι (οχι το ξύλο), σαν μάρμαρο που είναι. Μου έδωσαν τιμή για αυτό περίπου 600 ευρώ, το άλλο που λες να το ρωτήσω πόσο θα κάνει. Με το ξύλο μου είπαν 250 ευρώ. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό ντεν γίνεται!!! Γίνεται παρανόμως, αλλά δεν τακτοποιείται/νομιμοποιείται (εκτός αν... άστο). Κοίτα και στο σπίτι μας και σε κάθε σπίτι κάποιος τοίχος υπάρχει μεγαλύτερος απο το προβλεπόμενο. Το θέμα είναι αν Μπορώ να το κάνω (δηλαδή το μπαλκόνι αν το αντέχει) Και επίσης αν είναι απο Σανίδες και δεν μπουν μπετά εκεί δεν με πιάνει άδεια έτσι δεν είναι; Με σανίδες και καλή μόνωση θα γίνει αποδοτικό;
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Προσωπικά δεν θα έκανα τόσα πράγματα μαζεμένα και δεν θα έριχνα τόσα λεφτά...καταλαβαίνω πως είσαι ενθουσιασμένος για την καινούργια αρχή κλπ αλλά αν το σπίτι είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση (καταλαβαίνω ότι είναι, μια χαρά ζείτε τόσο καιρό και μαγειρεύετε και πόρτες έχετε κλπ) δεν θα έκανα όλα αυτά τα πράγματα μαζί. Αργότερα, τα πιο βασικά στην αρχή και σιγά σιγά και τα υπόλοιπα αν μπορούσα. Σόρυ αν στο χαλάω, απλά είναι μια άλλη άποψη 1
BoullyBoy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 φίλε μου καταλαβαίνω την άποψη σου και ευχαριστώ που την μοιράστηκες απλά απο την μια ξέρεις πως είναι οι γυναίκες τα θέλουν καινούρια, παράδειγμα της πόρτες δεν θα της πείραζα αλλα της ντουλάπες σίγουρα γιατί επι 5 χρόνια το σπίτι το ενοικιάζω και θέλω να είναι καινούριες οι ντουλάπες (παίζει να έχουν δηλαδή της ατέλειές τους) τώρα όπως θέρμανση, ντουλάπες (όπως είπα), εξώπορτα, Λευκά είδη και επίπλωμα είναι αναγκαστικό. Τα μόνα περιττά είναι οι 3 πόρτες και ο τοίχος που θέλω να κάνω ένα δωμάτιο μεγαλύτερο και εδώ το σκέφτομαι απο την άποψη πως και τώρα θα φύγουν τα λεφτά και μετά, καλύετρα να τα κάνω απο τώρα που είναι άδειο το σπίτι παρά μετά να κάθομαι να λερώνω τα πράγματα που έχω τελειοποιήσει. 2
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 φίλε μου καταλαβαίνω την άποψη σου και ευχαριστώ που την μοιράστηκες απλά απο την μια ξέρεις πως είναι οι γυναίκες τα θέλουν καινούρια, παράδειγμα της πόρτες δεν θα της πείραζα αλλα της ντουλάπες σίγουρα γιατί επι 5 χρόνια το σπίτι το ενοικιάζω και θέλω να είναι καινούριες οι ντουλάπες (παίζει να έχουν δηλαδή της ατέλειές τους) τώρα όπως θέρμανση, ντουλάπες (όπως είπα), εξώπορτα, Λευκά είδη και επίπλωμα είναι αναγκαστικό. Τα μόνα περιττά είναι οι 3 πόρτες και ο τοίχος που θέλω να κάνω ένα δωμάτιο μεγαλύτερο και εδώ το σκέφτομαι απο την άποψη πως και τώρα θα φύγουν τα λεφτά και μετά, καλύετρα να τα κάνω απο τώρα που είναι άδειο το σπίτι παρά μετά να κάθομαι να λερώνω τα πράγματα που έχω τελειοποιήσει. Έχω δύο περιπτώσεις πολύ πρόσφατες φίλων, στην ίδια φάση με σένα. Και στις δύο περιπτώσεις το μετάνιωσαν που έριξαν τόσα λεφτά και μη σου οι γυναίκες το μετάνιωσαν πρώτες... Τέλος πάντων, εσείς ξέρετε καλύτερα και τις ανάγκες σας και τα οικονομικά σας. Απλά καμιά φορά από ενθουσιασμό χαλάμε άσκοπα χρήματα ή αλλάζουμε πράγματα που δεν θέλουν αλλαγή. Η ώρα η καλή! 1
*nenya* Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό ντεν γίνεται!!! Γίνεται παρανόμως, αλλά δεν τακτοποιείται/νομιμοποιείται (εκτός αν... άστο). Γιατί το λες αυτό; Κι εμείς στο πατρικό σπίτι το είχαμε κάνει, καλύψαμε ένα μέρος της βεράντας για να μεγαλώσουμε ένα δωμάτιο. Και πριν 2 χρόνια το νομιμοποιήσαμε. 1
BoullyBoy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Οι ντουλάπες μόνο και μόνο με το περίεργο μπλέ χρώμα που έχουν και καινούριες να ήταν θα θέλανε αλλαγή. Συν το ότι και ο πάγκος είναι ξύλο και όχι μάρμαρο. συν το ότι δεν έχει θέση για κουζίνα και πλιντίριο πιάτων. οπότε εκεί που θα κώβω ράβω καλύτερα καινούρια. Οι τιμές που έχω πάρει είναι οι εξής. Ντουλάπες κομπλέ 2000 ευρώ Πόρτες μέσα με πατάρι 900 ευρώ Εξώπορτα 600~ ευρώ Πάγκος περίπου και αυτό 600. Οπότε περίπου με 4100 ευρώ θα τα έχω όλα καινούρια στο σπίτι. Μην φαντάζεσαι δεν θα καθίσω να πάρω και τα πιο τέλεια κομμάτια. Αυτό που με χαλάει δεν είανι τα λεφτά, είναι το είδος του ξύλου που πλέον αρέσει στης γυναίκες. ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΉ ΛΑΚΑ λέγετε και δεν μου αρέσει καθόλου, ιδικά στο άσπρο χρώμα.
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Αφού είσαι αποφασισμένος να το κάνεις κάν'το όπως το θέλει η γυναίκα σου. Άσε να τα διαλέξει όλα αυτή, θα σου φανεί χρήσιμο πιστεύω! 1
BoullyBoy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Γιατί το λες αυτό; Κι εμείς στο πατρικό σπίτι το είχαμε κάνει, καλύψαμε ένα μέρος της βεράντας για να μεγαλώσουμε ένα δωμάτιο. Και πριν 2 χρόνια το νομιμοποιήσαμε. Κάτι τέτοιο θα κάνω και εγώ. Θα χτίσω πρώτα το τοίχω έξω όπως το θέλω με την δικαιολογία στους γείτονες για αποθηκούλα , και μετά θα γκρεμίσω τον μέσα τοίχο. Θα δούμε όμως, πως θα γίνει καλύτερα. Αυτό που με ενδιαφέρει να ξέρω είναι αν μπορώ να το κάνω και με τσιμεντοσανίδες και αν θέλει και αυτό άδεια. Αφού είσαι αποφασισμένος να το κάνεις κάν'το όπως το θέλει η γυναίκα σου. Άσε να τα διαλέξει όλα αυτή, θα σου φανεί χρήσιμο πιστεύω! Σίγουρα θα το κάνει όπως το θέλει η κοπέλα μου φίλε, δεν έχω σκοπό να μου το χτυπάει μετά μια ζωή . Αυτό που θέλω εγώ είναι η γωνία μου με τον υπολογιστή μου και την τηλεόραση που θέλω να πάρω. Απο εκεί και πέρα και ένα κρεβάτι άνετο να έχω και είμαι καθαρός. Το σπίτι αυτή θα το προσέχει περισσότερο. 1
*nenya* Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Και μερικές ιδέες για πάγκους: http://xyloefarmoges.com/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%82/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B7/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα