Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι νέα στο forum, αν και επισκέπτομαι το insomnia εδώ και καιρό. Ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο, αλλά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα τις απόψεις σας, ελπίζοντας ότι θα με καλοσωρίσετε στην παρέα σας.

Σε ένα επαγγελματικό χώρο που νοικιάζω εδώ και 2+ χρόνια, ο ιδιοκτήτης, προφανώς για να γλιτώσει εφορία καθώς νοικιάζει πολλά ακίνητα, μου ανακοίνωσε ότι ο χώρος δεν είναι δικός του αλλά του γιου του (επικαρπία), κι εκείνος έχει μόνο την ψιλή κυριότητα, άρα δεν δικαιούται να μου κόβει απόδειξη στο όνομά του, όπως μου έκανε μέχρι τον Δεκέμβριο (ενώ δεν δικαιούταν από την αρχή να μου κάνει ενοικιαστήριο). Μου είπε λοιπόν, ότι θα μου δίνει απόδειξη στο όνομα του γιου του, ενώ εμείς έχουμε καταχωρημένο στη ΔΟΥ ενοικιαστήριο μεταξύ μας, κι εγώ φυσικά (υποχρεωτικά) το περνάω στις δαπάνες μου. Η δική μου λογίστρια, μου λέει ότι αυτό δεν επιτρέπεται αν δεν γίνει τροποποίηση, καθώς έχουν καταχωρηθεί τα ΑΦΜ μας και γίνεται η όλη διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη με τροποποίηση μισθωτηρίου, αλλά για να γίνει αυτό, απαιτείται νέο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (στο όνομα του γιου του), το οποίο ο ιδιοκτήτης αρνείται να πληρώσει (όπως και την πρώτη φορά), λέγοντάς μου ότι δεν δίνει φράγκο για τίποτα και μου ζητάει να πληρώσω εγώ τα πάντα γιατί θεωρεί το ενοίκιο ξεφτίλα (ενώ είναι υψηλό). Μου είπε ότι αν δεν πληρώσω όλα τα έξοδα εγώ, στη λήξη του συμβολαίου, θα μου ζητήσει να φύγω ή θα ζητήσει αύξηση την οποία δεν θα μπορώ να πληρώσω, για να φύγω. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι εγώ έχω διαμορφώσει το χώρο, έχω πάρει άδεια λειτουργίας και πυροπροστασία και μια ενδεχόμενη μεταφορά έδρας μου, θα μου κοστίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ και μήνες αναμονής λόγω γραφειοκρατίας.

Επίσης, επειδή το ακίνητο είχε λιγότερα τετραγωνικά δηλωμένα (όπως τα περισσότερα κτίσματα στην περιοχή), εγώ όταν το νοίκιασα -κατόπιν συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη-, δήλωσα με βεβαιώσεις μηχανικού, κατόψεων, κλπ τα σωστά στην υπηρεσία που βγάζει τις άδειες και στην πυροσβεστική, και περίμενα μέχρι την τακτοποίηση για να δηλωθούν στη ΔΕΗ και τα σωστά τετραγωνικά. Φυσικά το ενοικιαστήριο αναγράφει τα σωστά τετραγωνικά. Τώρα λοιπόν, για να τακτοποιηθεί και το θέμα με τη ΔΕΗ, θα βγει ένα πρόστιμο αναδρομικά, το οποίο ο ιδιοκτήτης αρνείται και πάλι να πληρώσει και μου ζητάει να τα δώσω όλα εγώ ή να φύγω, λέγοντας ότι αναγκάστηκε να το τακτοποιήσει επειδή το νοίκιασα.

Εγώ, λοιπόν, αυτή τη στιγμή πρέπει να πληρώνω ενοίκια τα οποία δεν μπορώ να καταχωρήσω και κινδυνεύω με πρόστιμο γιατί στην επαγγελματική στέγη απαιτείται μισθωτήριο (έχει γίνει πριν την εποχή της ηλεκτρονικής καταχώρησης στο taxis). Τέλος, απαιτεί να πληρώσω το πιστοποιητικό του ηλεκτρολόγου και το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (το οποίο το έχω, αναγράφει τα σωστά τμ, αλλά είναι στο όνομα του πατέρα και το πλήρωσα τότε εγώ), αλλά και το πρόστιμο που θα βγει στη ΔΕΗ, αν και μου προτείνει να μην το δηλώσουμε στη ΔΕΗ, γιατί αν δεν πληρώσω εγώ το πρόστιμο εκείνος θα το αφήσει απλήρωτο και δεν τον νοιάζει αν μου κόψουν το ρεύμα, καθώς τον έβαλα σε μπελάδες και έξοδα με την τακτοποίηση και δεν θέλει όταν θα φύγω να πληρώνει αυξημένα δημοτικά τέλη και επιπλέον εγγύηση λόγω των τετραγωνικών.

Να πω επίσης ότι ο χώρος έχει πολλά προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνομαι, και ο ιδιοκτήτης αρνείται να τα επισκευάσει, μιλώντας συνεχώς για το “και καλά” πολύ χαμηλό ενοίκιο. Έχουν φουσκώσει πλακάκια, τρέχουν οι βρύσες, μπαίνει βροχή από όλα τα παράθυρα, και έχει την απαίτηση να τα πληρώνω όλα εγώ χωρίς να τα κρατάω από το ενοίκιο, κάτι το οποίο αρνούμαι να κάνω. Επίσης, πήγε και νοίκιασε τον επάνω όροφο σε σχολή χορού χωρίς να έχει μπει κάποια μόνωση, και γίνεται της τρελής όλη την ημέρα. Και γι' αυτό, μου είπε ότι μπορώ να φύγω αν δεν μου κάνει, και να μην πω κουβέντα γιατί η σχολή χορού δίνει μεγαλύτερο ενοίκιο από εμένα το μήνα.

Έχω μπλέξει άσχημα, από χρήματα δεν πάμε καλά και προσπαθώ να κρατήσω ζωντανή την επιχείρηση μου. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;

• Like 1
  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνώ και επαυξάνω, δυστυχώς θα αναγκαστεις να βρεις δικηγόρο που σημαίνει αρκετά έξοδα και πολύ μεγαλη υπομονή γιατί η ιστορία θα τραβήξει. Αν είναι τα πράγματα όπως τα λες πρόκειται για κλασικό Ελληναρά - κουτοπόνηρο και του χρειάζεται ένα μάθημα. Ακούς εκεί να πληρώσεις εσύ τα δικά του πρόστιμα για ψευδείς δηλώσεις επιφάνειας! Τι άλλο θα ακούσουμε!

Δικαστική οδός αναγκαστικά και καλό κουράγιο, θα πάρει χρόνο αλλά θα δικαιωθείς και στο μέλλον θα είσαι πιο προσεκτική στις συναλλαγές σου! Από τα λάθη μας γινόμαστε σοφότεροι!!!

Καλό κουράγιο!

Δημοσ.

φωνάζει ο κλέφτης να φυγει ο νοικοκύρης

Εχεις επαγγελματικό συμβόλαιο, άρα προστατευεσαι για αρκετά χρόνια. Να σε διώξει δεν μπορεί. Πες του οτι σταματάς να μιλάς μαζί του και θα μιλήσεις μόνο με τον νομιμο ιδιοκτήτη δηλαδή το γιο του. Αν σου φέρει εξουσιοδότηση και δεν κάνει πίσω, αρχιζεις τις επώνυμες καταγγελίες σε ΔΟΥ, ΔΕΗ, πυροσβεστική, πολεοδομία και οπου αλλου μπορείς να φανταστεις. Αν το ρολόι της ΔΕΗ ειναι στο όνομα σου, άσε τον να χτυπιέται, αν δεν είναι απαίτησε αλλαγή. 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις! Δυστυχώς, στην επαγγελματική στέγη, στη 2η μη καταβολή του ενοικίου, ο ιδιοκτήτης σε βγάζει αυτεπάγγελτα, σύμφωνα με τη δικηγόρο που ρώτησα. Εγώ του δίνω το ενοίκιο, έστω και με απόδειξη του γιου του, για να το έχω ως τεκμήριο, αλλά δεν μπορώ να το καταχωρήσω. Το επαγγελματικό συμβόλαιο δεν σε προστατεύει πια, κι άλλωστε το δικό μου λήγει σύντομα και μπορεί να μου πει, εγώ θέλω πχ 2500 ενοίκιο για την ανανέωση του συμβολαίου, για να με αναγκάσει να φύγω. Βασικά είμαι σίγουρος ότι θα το πει, γιατί σ' αυτό πατάει. "Ή τα πληρώνεις τώρα όλα εσύ, ή θα πρέπει να φύγεις μόλις λήξει το συμβόλαιο, εκτός αν θέλεις να μιλάμε για τεράστια αύξηση".

Το πρόβλημα εδώ που είμαι είναι το ότι οι περισσότεροι χώροι είναι ακατάλληλοι για τη χρήση που τους θέλω ή αυθαίρετοι, και το ξέρει.

Η λογίστρια μου είπε ότι αν καταχωρήσει τις αποδείξεις στο νέο ΑΦΜ, ή στο παλιό, πάλι θα υπάρχει πρόστιμο γιατί δεν υπάρχει ενοικιαστήριο. Και στην ουσία δεν υπάρχει ενοικιαστήριο, καθώς δεν δικαιούτο να μου το νοικιάσει. Είναι σαν να είναι άκυρο. 

Όποτε έρχεται, έρχεται με το γιο του τις τελευταίες φορές, ο οποίος είναι δασκαλεμένος από τον πατέρα και είναι κατά πολύ χειρότερος.

Δημοσ.

Αυτό με τις αποδείξεις και τις επισκευές λύνεται εύκολα, νομίζω. Αρχικά κάνεις τις επισκευές και παίρνεις απόδειξη για κάθε μία στο όνομα αυτουνού που αναφέρεται στο συμβόλαιο (είτε είναι ο μπαμπάς είτε ο γιος). Στη συνέχεια του πας τις αποδείξεις από τις επισκευές μαζί με το υπόλοιπο του ενοικίου και του ζητάς απόδειξη κομμένη και υπογεγραμμένη από τον ίδιο (για ολόκληρο το ποσό του ενοικίου και όχι μόνο για το υπόλοιπο). Εάν αρνηθεί, πας καταθέτεις τα χρήματα στο παρακαταθηκών και δανείων για να έχεις καλυμμένο τον κώλο σου και του λες να πάει να τα πάρει από εκεί. Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση μην περιμένεις ανανέωση συμβολαίου. Εκτός και εάν όντως είναι του γιου και βγάλεις άκρη μαζί του.

Επίσης, ζήτα να σου δόσει αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο το πρώτο όνομα θα είναι αυτουνού που έχει υπογράψει το συμβολαίο και βάζε του τα χρήματα εκεί. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεσαι αποδείξεις. Το καταθετήριο είναι αρκετό.

Σε κάθε περίπτωση, μίλα με δικηγόρο και καλά ξεμπερδέματα.

φωνάζει ο κλέφτης να φυγει ο νοικοκύρης

Εχεις επαγγελματικό συμβόλαιο, άρα προστατευεσαι για αρκετά χρόνια. Να σε διώξει δεν μπορεί. Πες του οτι σταματάς να μιλάς μαζί του και θα μιλήσεις μόνο με τον νομιμο ιδιοκτήτη δηλαδή το γιο του. Αν σου φέρει εξουσιοδότηση και δεν κάνει πίσω, αρχιζεις τις επώνυμες καταγγελίες σε ΔΟΥ, ΔΕΗ, πυροσβεστική, πολεοδομία και οπου αλλου μπορείς να φανταστεις. Αν το ρολόι της ΔΕΗ ειναι στο όνομα σου, άσε τον να χτυπιέται, αν δεν είναι απαίτησε αλλαγή. 

Δεν νομίζω ότι μια απλή εξουσιοδότηση αρκει. Παίζει να χρειάζεται πληρεξούσιο.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι άλλο; Πώς γίνεται να περνάει στην εφορία ενοικιαστήριο από ιδιοκτήτη στον οποίο δεν ανήκει ένα ακίνητο; Δεν θα έπρεπε να μπλοκάρεται με κάποιο τρόπο; Εγώ μπορώ να νοικιάσω το δικό σας σπίτι ως ιδιοκτήτης;

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι άλλο; Πώς γίνεται να περνάει στην εφορία ενοικιαστήριο από ιδιοκτήτη στον οποίο δεν ανήκει ένα ακίνητο; Δεν θα έπρεπε να μπλοκάρεται με κάποιο τρόπο; Εγώ μπορώ να νοικιάσω το δικό σας σπίτι ως ιδιοκτήτης;

Αυτα δεν μπορουσες να τα ρωτησεις πριν κανεις συμβολαια μαζι του? δεν στην λέω σε καμια περιπτωση απλη ερωτηση κανω. Σκεψου εγω συμβολαιο για σπιτι έκανα και έχω βαλει προσθετους ορους απο κάτω και αυτος βεβαια εβαλε.

Απο τα λιγα που διαβασα επειδη δεν τα καταλαβα ολα , αντιλαμβανομαι οτι ο χωρος που νοικιασες ειχε εξαρχής τα θεματα του.

Δημοσ.

κοπελιά, ΦΥΓΕ!  χωρις να του δωσεις αλλο ευρω και καμια εκδικητικη διαθεση, κανε με καθε επιπλεον κοστος καπου αλλου ενα νεο ξεκινημα και καλη τυχη,

αλλιως θα σου φανε το ετσι κι αλλιως καθολου ξενοιαστο κεφαλι, ιδιοκτητης, γιος λογιστης δικηγοροι, υπηρεσιες και δικαστηρια..

Στο ,οποιο , τελος τα λ7 θα ναι περισσοτερα απ αυτα που θα χαλασεις αν φυγεις τωρα!

• Like 4
Δημοσ.

το θέμα ειναι ότι και αλλού να πάει μπορεί να της τύχει πάλι κανας απαλευτος ιδιοκτήτης, τέτοια συμπεριφορά δεν ειναι πρωτάκουστη ;) 

Δημοσ.

Πως να φύγει οταν λέει οτι θέλει χιλιάδες ευρώ για την αλλαγή ? τα εχει ?

κοπελιά σε εχει στο χέρι ,  πλήρωσε ότι χρειάζεται για την τροποποίηση μισθωτηρίου για να είσαι νόμιμη , δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς !

σου λέει οτι στη λήξη του συμβολαίου θα σε διώξει η θα ζητήσει αύξηση , αυτο εχει το δικαίωμα να το κάνει και θα ειναι καταστροφή για σένα , σωστά ? δυστυχώς σε έχει στο χερι γι αυτο και δεν πλερώνει φράγκο !

• Like 1
Δημοσ.
το θέμα ειναι ότι και αλλού να πάει μπορεί να της τύχει πάλι κανας απαλευτος ιδιοκτήτης, τέτοια συμπεριφορά δεν ειναι πρωτάκουστη 

Μπα δεν νομίζω να πετύχει τέτοιον βλάκα ξανά

Δημοσ.

Μπα δεν νομίζω να πετύχει τέτοιον βλάκα ξανά

ναι καλά, ακόμα μου χρωστάει την εγγυηση το αρχίδι ο ιδιοκτήτης και πάνε τρεις μήνες που μετακόμισα

αν ειναι και απο αυτούς που το παιζουν εισοδηματίες και νοικιάζουν πολλά, αυτοί ειναι οι χειρότεροι, σε βλέπουν σαν πορτοφόλι όχι σαν ανθρωπο.

• Like 2
Δημοσ.

ναι καλά, ακόμα μου χρωστάει την εγγυηση το αρχίδι ο ιδιοκτήτης και πάνε τρεις μήνες που μετακόμισα

αν ειναι και απο αυτούς που το παιζουν εισοδηματίες και νοικιάζουν πολλά, αυτοί ειναι οι χειρότεροι, σε βλέπουν σαν πορτοφόλι όχι σαν ανθρωπο.

Γιατι στην χρωστάει ρε φιλε? τον τελευταιο μηνα που εφευγες δεν επρεπε να τον πληρώσεις εγω αυτο θα έκανα , και αυτο θα κάνω βασικά. Αυτο να φανταστεις του το εχω ξεκαθαρισει απο τωρα , φυσικα δεν το δέχτηκε αλλα θα τον κανω εγω να το δεχτει... ωραια θα του πω δεν σου πληρώνω το τελευταιο μηνα τι θα κανεις? θα πάρεις φορα και θα έρθεις με την οπισθεν? :-D

• Like 2
Δημοσ.

ηταν παραπάνω απο έναν μήνα, 1.5 μήνας περιπου

και αυτός έχει άλλα 4, 5 σπίτια που νοικιάζει, δεν κάνει τίποτα άλλο στην ζωή του. Και μου έπριζε τα παπαρια αν του καθυστερούσα κανα μήνα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...