Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις! Δυστυχώς, στην επαγγελματική στέγη, στη 2η μη καταβολή του ενοικίου, ο ιδιοκτήτης σε βγάζει αυτεπάγγελτα, σύμφωνα με τη δικηγόρο που ρώτησα. Εγώ του δίνω το ενοίκιο, έστω και με απόδειξη του γιου του, για να το έχω ως τεκμήριο, αλλά δεν μπορώ να το καταχωρήσω. Το επαγγελματικό συμβόλαιο δεν σε προστατεύει πια, κι άλλωστε το δικό μου λήγει σύντομα και μπορεί να μου πει, εγώ θέλω πχ 2500 ενοίκιο για την ανανέωση του συμβολαίου, για να με αναγκάσει να φύγω. Βασικά είμαι σίγουρος ότι θα το πει, γιατί σ' αυτό πατάει. "Ή τα πληρώνεις τώρα όλα εσύ, ή θα πρέπει να φύγεις μόλις λήξει το συμβόλαιο, εκτός αν θέλεις να μιλάμε για τεράστια αύξηση".

Το πρόβλημα εδώ που είμαι είναι το ότι οι περισσότεροι χώροι είναι ακατάλληλοι για τη χρήση που τους θέλω ή αυθαίρετοι, και το ξέρει.

Η λογίστρια μου είπε ότι αν καταχωρήσει τις αποδείξεις στο νέο ΑΦΜ, ή στο παλιό, πάλι θα υπάρχει πρόστιμο γιατί δεν υπάρχει ενοικιαστήριο. Και στην ουσία δεν υπάρχει ενοικιαστήριο, καθώς δεν δικαιούτο να μου το νοικιάσει. Είναι σαν να είναι άκυρο. 

Όποτε έρχεται, έρχεται με το γιο του τις τελευταίες φορές, ο οποίος είναι δασκαλεμένος από τον πατέρα και είναι κατά πολύ χειρότερος.

Είσαι σιγουρος ή σίγουρη, τελικά??

• Like 1
  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ηταν παραπάνω απο έναν μήνα, 1.5 μήνας περιπου

και αυτός έχει άλλα 4, 5 σπίτια που νοικιάζει, δεν κάνει τίποτα άλλο στην ζωή του. Και μου έπριζε τα παπαρια αν του καθυστερούσα κανα μήνα.

Εγω 1 μηνα έδωσα εγγυηση. Αμα ζητουσε παραπανω θα έτρωγε άκυρο το πιθανοτερο. Ας του δινες το προτελευταιο μηνα μισο ενοικιο και τον τελευταιο μην του εδινες τιποτα. Τι θα σου κανε? τιποτα δεν μπορει να σου κανει μονο να σε πρηζει και να σε ενοχλει. Φωναζεις μια φορα την αστυνομια του κανει μια συσταση και τέλος.

• Like 1
Δημοσ.

ναι καλά, ακόμα μου χρωστάει την εγγυηση το αρχίδι ο ιδιοκτήτης και πάνε τρεις μήνες που μετακόμισα

αν ειναι και απο αυτούς που το παιζουν εισοδηματίες και νοικιάζουν πολλά, αυτοί ειναι οι χειρότεροι, σε βλέπουν σαν πορτοφόλι όχι σαν ανθρωπο.

Υπάρχουν ιδιοκτήτες κι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές κι ενοικιαστές.

Η εγγύηση δίνεται σε περίπτωση ζημιών στο χώρο.

• Like 1
Δημοσ.

Είσαι σιγουρος ή σίγουρη, τελικά??

Πίστεψέ με, σίγουρη. Typo λόγω του ότι μίλαγα ταυτόχρονα με το γιο μου και του έλεγα "είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις τίποτα άλλο για αύριο;". Διαβάζουμε...  :)

Δημοσ.

Πως να φύγει οταν λέει οτι θέλει χιλιάδες ευρώ για την αλλαγή ? τα εχει ?

κοπελιά σε εχει στο χέρι ,  πλήρωσε ότι χρειάζεται για την τροποποίηση μισθωτηρίου για να είσαι νόμιμη , δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς !

σου λέει οτι στη λήξη του συμβολαίου θα σε διώξει η θα ζητήσει αύξηση , αυτο εχει το δικαίωμα να το κάνει και θα ειναι καταστροφή για σένα , σωστά ? δυστυχώς σε έχει στο χερι γι αυτο και δεν πλερώνει φράγκο !

Νομίζω ότι και να τα κάνει αυτά πάλι θα της κάνει αύξηση ή θα θέλει να τη διώξει.

Προτείνω κι εγώ να φύγεις αν γίνεται, έστω κι αν ζοριστείς.

Ακριβώς αυτό, ίδιο ποσοστό "στραβών" πρέπει να είναι και από τις δύο πλευρές...:)

Δημοσ.

Και γιατι να τον κυνηγαω εγω μετα να μου δωσει τα χρηματα μου? ας έρθει την τελευταια εβδομάδα να τσεκάρει το σπιτι. Και τελος.

Νομίζω ότι και να τα κάνει αυτά πάλι θα της κάνει αύξηση ή θα θέλει να τη διώξει.

Προτείνω κι εγώ να φύγεις αν γίνεται, έστω κι αν ζοριστείς.

Ακριβώς αυτό, ίδιο ποσοστό "στραβών" πρέπει να είναι και από τις δύο πλευρές... :)

Το θελει απο την στιγμη που έχουν γινει συμβολαια και έχει υπογραψει δεν υφισταται. Και εγω θέλω .... ας τα σκεφτοντουσαν απο πριν τα θελω τους.

Δημοσ.

Όπως τα λέει ο Mau Maus.

Όλα είναι θέμα μόχλευσης σε αυτή την ζωή και νικάει αυτός που την έχει μεγαλύτερη (την μόχλευση ντε).

• Like 3
Δημοσ.

Και γιατι να τον κυνηγαω εγω μετα να μου δωσει τα χρηματα μου? ας έρθει την τελευταια εβδομάδα να τσεκάρει το σπιτι. Και τελος.

Το θελει απο την στιγμη που έχουν γινει συμβολαια και έχει υπογραψει δεν υφισταται. Και εγω θέλω .... ας τα σκεφτοντουσαν απο πριν τα θελω τους.

Αφού λέει ότι τελειώνει το συμβόλαιο σε λίγο και δεν υπάρχει κάποια δέσμευση, τη διώχνει όποτε θέλει.

Δημοσ.

Αφού λέει ότι τελειώνει το συμβόλαιο σε λίγο και δεν υπάρχει κάποια δέσμευση, τη διώχνει όποτε θέλει.

Αμα τελειωνει το συμβολαιο ναι. Καλυτερα να ρωτησει δικηγορο ομως γιατι και εμενα το συμβολαιο του σπιτιου 2 χρονια λεει αλλα κανονικα ειναι για 3.

Φαντασου ομως αν ελεγξεις το σπιτι που θα παρεις 1 φορα τι γνεται με την επαγγελματικη στεγη που εκει ειναι η δουλεια σου και τρως απο αυτο. Εμενα μου ειχε πει αρχικα ο ιδιοκτητης οτι έχει και μαγαζια για ενοικιαση και αμα θέλω να συνεργαστουμε να κάνουμε επιχειρηση. χαχαχα αστειος πραγματικα. Σιγα μη συνεργαζομουν ποτε με έναν τέτοιο βλάκα. Εδω δεν μπορει καλα καλα να συνενοηθει με εναν ανθρωπο για να νοικιαζει το σπιτι του χωρις προβληματα ηθελε να μπλεξω και επαγγελματικα μαζι του χαχαχα για γέλια.

• Like 1
Δημοσ.

Αμα τελειωνει το συμβολαιο ναι. Καλυτερα να ρωτησει δικηγορο ομως γιατι και εμενα το συμβολαιο του σπιτιου 2 χρονια λεει αλλα κανονικα ειναι για 3.

To έγραψε νωρίτερα αν δεν κάνω λάθος. οπότε πιστεύω ότι το έχει ψάξει.

Δημοσ.

Εισαι σιγουρα με το νεο νομο; αρχες 14...3χρονια vs 12+

Αφου ετσι και αλλιως θα σε σουταρει με ληξη συμβολαιου προσπαθησε να χασεις τα λιγοτερα..

Δημοσ.

To έγραψε νωρίτερα αν δεν κάνω λάθος. οπότε πιστεύω ότι το έχει ψάξει.

Κοιτα ασχετα με το τι λεει ο καθενας και τις "ευκαιριες" που και καλα βρισκει πιο φθηνες , ειναι μεγαλη υποθεση και το σημαντικοτερο απο ολα να βρεις εναν σοβαρο και σωστο άνθρωπο για τέτοιες δουλειες αλλιως θα ασχολεισαι με μαλακιες .... δεν ειναι μαλακια τωρα να σε πρηζει ο άλλος χωρις λογο? να εχεις τις δουλειες σου να έχεις και τον καθυστερημενο να σου λεει τις μλκιες του. Επειδη αυτοι δεν έχουνε αλλη δουλεια να κανουν οπως εγραψε και ενας φιλος πιο πάνω σου πρηζουν τα @@.

Η δικη μου αποψη εδω ειναι οτι εφοσον έληξε το συμβολαιο σηκω και φυγε και απλα ολους τους πελάτες που έχεις ενημερωσε τους που θα πάς. Καλυτερα ψάξε βρες εναν σοβαρο ανθρωπο. Φυσικα μολις φυγεις πες του οτι θα κάνεις τα πάντα για να του μεινει ξενοικιαστο και επειδη έχεις αρκετες άκρες θα το καταφέρεις για 2 λογους ->

1. Δεν φερθηκε σωστα και δεν εκτιμησε ποτε τα λεφτά που του έδωσες εστω και αυτα τα λιγα τα οποια ο ιδιος δεχτηκε εξαρχης αρα να αφησει τις μαλακιες αμα ηταν λιγα ας μην τα δεχοταν εξαρχης. (Αν του φερθηκες οντως σωστα κατα τα λεγομενα σου)

2. Για να μη βιώσει αλλος την ταλαιπωρια τη δικια σου τέτοια ατομα ειναι για να τα έχουν ξενοικιαστα. Χαιρετησε τον και φυγε ηρεμα και ωραια.

Πραγματικα το πιστευω οτι τέτοιοι ανθρωποι πρεπει να περάσουν μια περιοδο να παρακαλάνε τους ενοικιαστες και να μη βρισκουν μονο ετσι θα καταλαβουν οτι πρεπει να αλλαξουν χαρακτηρα και να ειναι πιο σωστοι.

• Like 2
Δημοσ.

Να πω επίσης ότι ο χώρος έχει πολλά προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνομαι, και ο ιδιοκτήτης αρνείται να τα επισκευάσει, μιλώντας συνεχώς για το “και καλά” πολύ χαμηλό ενοίκιο. Έχουν φουσκώσει πλακάκια, τρέχουν οι βρύσες, μπαίνει βροχή από όλα τα παράθυρα, και έχει την απαίτηση να τα πληρώνω όλα εγώ χωρίς να τα κρατάω από το ενοίκιο, κάτι το οποίο αρνούμαι να κάνω. Επίσης, πήγε και νοίκιασε τον επάνω όροφο σε σχολή χορού χωρίς να έχει μπει κάποια μόνωση, και γίνεται της τρελής όλη την ημέρα. Και γι' αυτό, μου είπε ότι μπορώ να φύγω αν δεν μου κάνει, και να μην πω κουβέντα γιατί η σχολή χορού δίνει μεγαλύτερο ενοίκιο από εμένα το μήνα.

Έχω μπλέξει άσχημα, από χρήματα δεν πάμε καλά και προσπαθώ να κρατήσω ζωντανή την επιχείρηση μου. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;

Θελει να σε διωξει.Αν βγαινεις δωστου απο μονη σου μια αυξηση στο ενοικιο με την προυποθεση να επισκευασει τις ζημιες και θα εισαι και απο πανω.Το να μπλεξεις με δικηγορους,μετακομισεις κτλ δεν ειναι για αυτες τις εποχες και θα σου στοιχισει σαφως πολυ παραπανω απο την λυση που σου προτεινω.

Δημοσ.
Θελει να σε διωξει.Αν βγαινεις δωστου απο μονη σου μια αυξηση στο ενοικιο με την προυποθεση να επισκευασει τις ζημιες και θα εισαι και απο πανω.Το να μπλεξεις με δικηγορους,μετακομισεις κτλ δεν ειναι για αυτες τις εποχες και θα σου στοιχισει σαφως πολυ παραπανω απο την λυση που σου προτεινω

Αν μείνει, θα πληρώσει το πρόστιμο στη ΔΕΗ (αγνωστο ποσό), τα εξοδα ηλεκτρολόγου και το πιστοποιητικό ενεργειακης απόδοσης (100-150 ευρώ και τα δύο?). Θα πληρώσει μόνη της τις επισκευές για τις ζημιές στο ακίνητο (άγνωστο ποσό). Θα συνεχίσει να πληρώνει επίσης το φουσκωμένο ενοίκιο, το οποίο θα υποστεί και αύξηση στο τέλος του συμβολαίου, και τέλος τον θόρυβο της σχολής χορού.

Αν φύγει, θα της κοστίσει μερικές χιλιάδες ευρώ και μήνες απραξίας, αλλά με ψάξιμο ίσως βρει έναν χώρο πιο κατάλληλο, έναν ιδιοκτήτη περισσότερο συνεννοήσιμο και ένα ενοίκιο αρκετά χαμηλότερο.

Δημοσ.

Αν φύγει, θα της κοστίσει μερικές χιλιάδες ευρώ και μήνες απραξίας, αλλά με ψάξιμο ίσως βρει έναν χώρο πιο κατάλληλο, έναν ιδιοκτήτη περισσότερο συνεννοήσιμο και ένα ενοίκιο αρκετά χαμηλότερο.

Εισαι σοβαρος τωρα.εχεις δουλεψει ποτε στη ζωη σου.Ξερεις τι σημαινει μηνες απραξιας μεσα στην κριση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...