Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σκεψου οτι εγω στα συμβολαια ειχα βαλει τον ιδιοκτητη να υπογράψει οτι βλαβες του πρωτου έτους βαραινουν τον ιδιο. Ο ορος αυτος ηταν προσθετος. Καλα δεν υπηρχε περιπτωση να κανω συμβολαιο με τον τυπο που περιγραφεις πολυ να ακουγε τιποτα μπινελικια και να την κοπαναγα. Τέρμα βλαμμενος φαινεται και εντάξει το να εισαι βλαμμενος παει στο διαολο αυτος ειναι και κουτοπονηρος , εκανες μαλακια. Σορρυ που στο λεω.

Έκανα μαλακία, αλλά το θέμα είναι να ξεμπλέξω από αυτό, γιατί έχω και ένα παιδί το οποίο εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα, ενώ η δουλειά μου τώρα στρώνει και αρχίζω να βλέπω αποτέλεσμα. Στην αρχή, ο κύριος είχε άψογη συμπεριφορά, μέχρι την υπογραφή του συμβολαίου, και μόλις κάναμε τα χαρτιά, άλλαξε εντελώς. Η ουσία είναι ότι νοίκιασε κάτι το οποίο δεν του ανήκει, και αυτό περνιέται στην εφορία εδώ και 2,5 χρόνια, ενώ εγώ αυτή τη στιγμή είμαι ξεκρέμαστη γιατί μου κόβει απόδειξη ένας άγνωστος. 

Επειδή κοιτάζω τα χαρτιά μου τώρα, βλέπω ότι και στα χαρτιά του κτίσματος στην πυροσβεστική (έχει πυρασφάλεια όλο το κτίριο) φαίνεται το όνομα του πατέρα (το είχα σημειώσει). Στην άδεια οικοδομής, πάλι φαίνεται το όνομα του πατέρα. Όπως και στο προηγούμενο όνομα της ΔΕΗ. Ο γιος δεν φαίνεται πουθενά, άρα αν του το έγραψε το έκανε μετά και μου ζητάει να πληρώσω τα σπασμένα εγώ. Το κτίριο είναι όλο επαγγελματικό.

Σε ποια περιοχή 60 τμ 700, λονδινο νοικιαζεις????  και τι επάγγελμα αν μπορεις να πεις?

Σε ακριβό απομακρυσμένο προάστιο της Αθήνας αυτές είναι οι τιμές. Το ψάχνω καθημερινά. Επάγγελμα προτιμώ να μην γράψω. 

Δημοσ.

Έκανα μαλακία, αλλά το θέμα είναι να ξεμπλέξω από αυτό, γιατί έχω και ένα παιδί το οποίο εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα, ενώ η δουλειά μου τώρα στρώνει και αρχίζω να βλέπω αποτέλεσμα. Στην αρχή, ο κύριος είχε άψογη συμπεριφορά, μέχρι την υπογραφή του συμβολαίου, και μόλις κάναμε τα χαρτιά, άλλαξε εντελώς. Η ουσία είναι ότι νοίκιασε κάτι το οποίο δεν του ανήκει, και αυτό περνιέται στην εφορία εδώ και 2,5 χρόνια, ενώ εγώ αυτή τη στιγμή είμαι ξεκρέμαστη γιατί μου κόβει απόδειξη ένας άγνωστος. 

Επειδή κοιτάζω τα χαρτιά μου τώρα, βλέπω ότι και στα χαρτιά του κτίσματος στην πυροσβεστική (έχει πυρασφάλεια όλο το κτίριο) φαίνεται το όνομα του πατέρα (το είχα σημειώσει). Στην άδεια οικοδομής, πάλι φαίνεται το όνομα του πατέρα. Όπως και στο προηγούμενο όνομα της ΔΕΗ. Ο γιος δεν φαίνεται πουθενά, άρα αν του το έγραψε το έκανε μετά και μου ζητάει να πληρώσω τα σπασμένα εγώ. Το κτίριο είναι όλο επαγγελματικό.

Καταλαβαινω σε τι φάση εισαι και έχεις τον μπουρδα να σου κάνει γυμνάσια και να σε εκβιάζει.

Ρωτησες δικηγορο αν μπορεις να του κάνεις τιποτα? αν μπορεις να τον πιάσεις εστω και απο κάπου?

Δημοσ.

Περιμενω σατανική προταση μη με απογοητευσεις :devil:

Ναι, ειναι αυτη που νομιζεις.

Αν και ο ιδιοκτητης θα εχει φροντισει να κρατησει 2 μηνες εγγυηση.

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαινω σε τι φάση εισαι και έχεις τον μπουρδα να σου κάνει γυμνάσια και να σε εκβιάζει.

Ρωτησες δικηγορο αν μπορεις να του κάνεις τιποτα? αν μπορεις να τον πιάσεις εστω και απο κάπου?

Ναι, ρώτησα, αλλά είναι μια διαδικασία που θα μου φάει κάποια χιλιάρικα τα οποία δεν έχω, και δεν θα μου λύσει κανένα πρόβλημα, γιατί για να συνεχίσω να παραμένω στο χώρο ως ενοικιάστρια, θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα τροποποίηση στη ΔΟΥ, για να μη φάω κι εγώ πρόστιμο λόγω μη ύπαρξης μισθωτηρίου, άρα τα χαρτια-πιστοποιητικά πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, ενώ εκείνος αρνείται να τα κάνει.

Ναι, ειναι αυτη που νομιζεις.

Αν και ο ιδιοκτητης θα εχει φροντισει να κρατησει 2 μηνες εγγυηση.

Δεν έχω δώσει εγγύηση. Το είχαμε συμφωνήσει κατά την ενοικίαση. Πλήρωσα κανονικά τον πρώτο μήνα.

Δημοσ.

Ναι, ρώτησα, αλλά είναι μια διαδικασία που θα μου φάει κάποια χιλιάρικα τα οποία δεν έχω, και δεν θα μου λύσει κανένα πρόβλημα, γιατί για να συνεχίσω να παραμένω στο χώρο ως ενοικιάστρια, θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα τροποποίηση στη ΔΟΥ, για να μη φάω κι εγώ πρόστιμο λόγω μη ύπαρξης μισθωτηρίου, άρα τα χαρτια-πιστοποιητικά πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, ενώ εκείνος αρνείται να τα κάνει.

Δεν έχω δώσει εγγύηση. Το είχαμε συμφωνήσει κατά την ενοικίαση. Πλήρωσα κανονικά τον πρώτο μήνα.

Το θεμα ειναι οτι ο τυπος ετσι οπως τον κοβω προσπαθει να σε φοβησει ωστε να πληρώσεις να του φτιαξεις το κωλομαγαζο να το βρει πενα ο επομενος στον οποιο θα το δωσει με μεγαλυτερο ενοικιο για αυτο και οι αγγελιες δεν εφυγαν ποτε απο το σαιτ. Καταλαβες με τι απολιφάδι έμπλεξες? να τον καρφωσεις στην εφορια δεν μπορεις? τι προστιμο θα πληρωσει? αυτος και τι προστιμο εσυ?

στανταρ έχει παιξει μεγαλη λαμογια στην εφορια.... ψάξτο και μην ψαρωνεις. Κάτι τέτοιους πρεπει να τους κάνεις να τρέχουν γυμνοι και πανικοβλητοι.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι ο τυπος ετσι οπως τον κοβω προσπαθει να σε φοβησει ωστε να πληρώσεις να του φτιαξεις το κωλομαγαζο να το βρει πενα ο επομενος στον οποιο θα το δωσει με μεγαλυτερο ενοικιο για αυτο και οι αγγελιες δεν εφυγαν ποτε απο το σαιτ. Καταλαβες με τι απολιφάδι έμπλεξες? να τον καρφωσεις στην εφορια δεν μπορεις? τι προστιμο θα πληρωσει? αυτος και τι προστιμο εσυ?

Μου είπε ότι αν θέλω να φύγω, θα πρέπει να γκρεμίσω τα χωρίσματα που έχω κάνει με γυψοσανίδα, και να το παραδώσω όπως ακριβώς το βρήκα, χωρίς φθορές.

Μπορώ να βάλω τη λογίστριά μου να καταχωρήσει το ποσό του ενοικίου στο ΑΦΜ του, όπως γράφει το μισθωτήριο. Εκεί ναι θα φάει πρόστιμο όταν θα κάνει του χρόνου τη δήλωσή του. Όμως, αν μαλώσω, επειδή ο πατέρας έχει μεγάλη δύναμη στην περιοχή, λόγω πάρα πολλών ακινήτων και χρήματος, θα έχω θέμα με τη δουλειά μου, περισσότερο από το θόρυβο που έχω τώρα. Ο τύπος κάνει καβγά για πλάκα και φωνάζει μέσα στο δρόμο αν καθυστερήσω μια ημέρα το ενοίκιο επειδή ήμουν άρρωστη. Θέλει μόνο το ενοίκιό του και καμία άλλη κουβέντα/συναλλαγή και φωνάζει ότι πληρώνω ψίχουλα, γιατί προφανώς γι' αυτόν είναι ψίχουλα και χάνει όλους εκείνους που ζητούν το χώρο επειδή το έχει νοικιάσει σ'εμένα που με "λυπήθηκε".

Δημοσ.

Αυτό για τις συμβολαιογραφικές πράξεις, το ζήτησα γιατί με συμβούλεψε να το κάνω και η λογίστριά μου, και μου αρνήθηκε ρητά να μου δώσει οποιοδήποτε αντίγραφο ή να μου δείξει κάτι.

Κανένα πρόβλημα, αρνήσου και εσύ ρητά να πληρώσεις ενοίκιο σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από αυτόν που έχεις συμφωνητικό. Αν δεν δεχτεί να το εισπράξει ο ίδιος με δική του υπογραφή και δικά του στοιχεία, μπορείς να το καταθέτεις στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

Εγώ το νοίκιασα το 2013.

Τότε έχεις δικαίωμα για 12ετή παραμονή στο μίσθιο, άσχετα αν το μισθωτήριο γράφει για 3 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.
Τότε έχεις δικαίωμα για 12ετή παραμονή στο μίσθιο, άσχετα αν το μισθωτήριο γράφει για 3 χρόνια. 

Ναι αλλά το παρόν συμβόλαιο λήγει και θα πρέπει να υπογράψουν καινούργιο. Ο ιδιοκτήτης μάλλον θα το καταγγείλει. Δεν θα δεχτεί σιωπηρή ανανέωση. Με τι όρους (ενοίκιο) θα δεχτεί να υπογράψει ο ιδιοκτήτης το καινούργιο;

Δημοσ.

Κανένα πρόβλημα, αρνήσου και εσύ ρητά να πληρώσεις ενοίκιο σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από αυτόν που έχεις συμφωνητικό. Αν δεν δεχτεί να το εισπράξει ο ίδιος με δική του υπογραφή και δικά του στοιχεία, μπορείς να το καταθέτεις στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

Άρα δεν ισχύει αυτό που έγραψε ο taazz για τα 3 χρόνια ή ισχύει για συμβόλαια που έγιναν μετά το 2014;

Δημοσ.

Μου είπε ότι αν θέλω να φύγω, θα πρέπει να γκρεμίσω τα χωρίσματα που έχω κάνει με γυψοσανίδα, και να το παραδώσω όπως ακριβώς το βρήκα, χωρίς φθορές.

Μπορώ να βάλω τη λογίστριά μου να καταχωρήσει το ποσό του ενοικίου στο ΑΦΜ του, όπως γράφει το μισθωτήριο. Εκεί ναι θα φάει πρόστιμο όταν θα κάνει του χρόνου τη δήλωσή του. Όμως, αν μαλώσω, επειδή ο πατέρας έχει μεγάλη δύναμη στην περιοχή, λόγω πάρα πολλών ακινήτων και χρήματος, θα έχω θέμα με τη δουλειά μου, περισσότερο από το θόρυβο που έχω τώρα. Ο τύπος κάνει καβγά για πλάκα και φωνάζει μέσα στο δρόμο αν καθυστερήσω μια ημέρα το ενοίκιο επειδή ήμουν άρρωστη. Θέλει μόνο το ενοίκιό του και καμία άλλη κουβέντα/συναλλαγή και φωνάζει ότι πληρώνω ψίχουλα, γιατί προφανώς γι' αυτόν είναι ψίχουλα και χάνει όλους εκείνους που ζητούν το χώρο επειδή το έχει νοικιάσει σ'εμένα που με "λυπήθηκε".

Τον εχεις απειλησει ποτε οτι υπάρχει περιπτωση να κάνεις κάτι τετοιο?

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος; Γιατί αν γίνει η τροποποίηση ιδιοκτήτη και κατατεθεί στο taxis, η λογίστρια μου είπε ότι θα θεωρείται νέο συμφωνητικό και θα ισχύει ο καινούργιος νόμος. 

Δημοσ.

Ναι αλλά το παρόν συμβόλαιο λήγει και θα πρέπει να υπογράψουν καινούργιο. Ο ιδιοκτήτης μάλλον θα το καταγγείλει. Δεν θα δεχτεί σιωπηρή ανανέωση. Με τι όρους (ενοίκιο) θα δεχτεί να υπογράψει ο ιδιοκτήτης το καινούργιο;

Καμμενο χαρτι ειναι ο συγκεκριμενος πολυ δυσκολα θα καταφερει να μεινει εκει η τυπισσα. Εγω αμα ημουν στην θεση της θα σχεδιαζα ηδη απο ενα χρονο πριν την καινουργια την μεταβαση .... και φυσικα θα φροντιζα να κανω τα παντα ωστε ο τυπος να φάει οσα προστιμα γινεται αναλογα τις λαμογιες που έχει κανει. Ας ειχα και εγω κάποιες απωλειες .... σε ενα πολεμο πάντα εχεις και εσυ κάποιες.

Οσο για αυτο που της ειπε "το θελω οπως το βρηκες..." θα του ελεγα ... ναι οπωσδηποτε φιλε μου και με μερικες βομβες μολοτοφ απο μενα δωρο μέσα. Αλλα βρηκε την γυναικα και τα κανει αυτα.... άνανδρος και απαισιος.

Δημοσ.

Τον εχεις απειλησει ποτε οτι υπάρχει περιπτωση να κάνεις κάτι τετοιο?

Όχι. Από τον προηγούμενο μήνα μου δίνει απόδειξη στο όνομα του γιου του (εκείνος τη γράφει και την υπογράφει, όπως και για τα κοινόχρηστα τα οποία δεν έχουν όνομα), και μου λέει ότι αν μιλήσουν οι λογιστές μας το θέμα λύνεται σε 5 λεπτά. Δεν ξέρω τι εννοεί, αλλά δεν βρίσκουμε το λογιστή του με τίποτα. Αύριο θα έρθει στο χώρο μου με απόδειξη του γιου του, για να του δώσω το νέο ενοίκιο. Το μόνο που έχει πει υπονοήσει είναι ότι τυπικά το μισθωτήριό μας δεν ισχύει γιατί έκανε λάθος, κι ότι πρέπει να φτιάξω τα χαρτιά για να είμαι "νόμιμα" στο χώρο, χωρίς να θεωρείται καταπάτηση μισθίου και εκείνος μπορεί να πει ότι δεν εισέπραξε το ποσό εκείνος αλλά ο γιος του, αφού του γιου του το όνομα είναι στις νέες αποδείξεις.

Η συμβουλή της λογιστριας είναι να παίρνω έστω και αυτές τις αποδείξεις, για να μην πουν ότι δεν πληρώθηκαν, μέχρι να λυθεί το θέμα. Κι εκείνη με συμβουλεύει να βρω τρόπο να μη φύγω γιατί ξέρει το πρόβλημα με την περιοχή, τα κτίρια και τις άδειες λειτουργίας.

Φαύλος κύκλος.

Δημοσ.

Δε πα να λήξει... ο νόμος λέμε δίνει το δικαίωμα στον μισθωτή να κάτσει 12 χρόνια μέσα αν το θέλει, δεν "πρέπει" να υπογράψουν καινούργιο, μόνο αν το θέλουν και οι δύο.

Όσο για το μίσθωμα, προβλέπεται ετήσια αύξηση ίση με το 75% της αύξησης του επίσημου πληθωρισμού κατά το έτος που προηγήθηκε. Αν δεν αρέσει στον ιδιοκτήτη αυτό, μπορεί να κάνει δικαστήριο(με αμφίβολα αποτελέσματα).

Άρα δεν ισχύει αυτό που έγραψε ο taazz για τα 3 χρόνια ή ισχύει για συμβόλαια που έγιναν μετά το 2014;

Ο νόμος που έκανε την 12ετία 3ετία ψηφίστηκε το 2014 και επηρεάζει μόνο τις νέες μισθώσεις, οι υπάρχουσες πάνε με το παλιό σύστημα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...