zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Σκεφτόμουν τις τελευταίες μέρες σε τι θα μπορούσε να επενδύσει κάποιος ώστε να έχει κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο κέρδος μεσομακροπρόθεσμα. Δεν αναφέρομαι σε μετοχές, λίρες, χρυσό κλπ. Ας πούμε περιοδικά - κόμιξ (αν και μάλλον περάσανε τα χρόνια τους), κονσόλες και παιχνίδια, κινητά ίσως. Όλα αυτά λογικά πρέπει να τα κρατάς σφραγισμένα για να αποκτήσουν κάποια αξία αργότερα. Τι άλλο θα μπορούσε να πάρει κάποιος για το σκοπό αυτό;
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Πες μου ότι κάνεις πλάκα Όχι δεν κάνω πλάκα, τόσο αστείο είναι;!
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Scalping σε video games/κονσόλες; Thanks, είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό, γι'αυτό ψάχνω και τι άλλο θα μπορούσε να είναι. (Το scalping δεν ήξερα τι είναι... )
bedazzled Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Scalping είναι να παίρνεις κάτι φθηνά και να το πουλάς ακριβά, εκμεταλλευόμενος την έλλειψη προϊόντων με ζήτηση στην αγορά. Πχ το Metroid του NES έχει €200 σήμερα. 1
splashboogie Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Οταν λες μικρο επενδυσεις?? Τι ρυθμους επιστροφής επι του επενδυμένου κεφαλαίου θα ήθελες? Για κάποιους είναι μικρο επένδυση 1000 και για άλλους είναι μικρο επένδυση τα 200000. Βάλε ταβανι.
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Οταν λες μικρο επενδυσεις?? Τι ρυθμους επιστροφής επι του επενδυμένου κεφαλαίου θα ήθελες? Για κάποιους είναι μικρο επένδυση 1000 και για άλλους είναι μικρο επένδυση τα 200000. Βάλε ταβανι. Σωστά, μιλάμε για ποσά κάποιων εκατοντάδων ευρώ. Ας πούμε μέχρι 1000€. Για ρυθμούς επιστροφής και ποσοστά δεν ξέρω καθόλου, απλά κάτι που να αξίζει να πάρει κάποιος και να έχει αρκετές πιθανότητες να αυξηθεί η αξία του σε μερικά (όχι 50) χρόνια.
bedazzled Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Ζιο θεωρητικά ρωτάς ή όντως σε ενδιαφέρει στην πράξη να επενδύσεις;
splashboogie Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μάλλον θα αγόραζα bit coins. Κάτι άλλο με τόσα λίγα χρηματα που ανεβάζει συνέχεια αξια είναι η black lotus από magic the gathering. Νομίζω υπάρχουν lotus κοντα στο 1000ρικο.
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Ζιο θεωρητικά ρωτάς ή όντως σε ενδιαφέρει στην πράξη να επενδύσεις; Με ενδιαφέρει αν βρω κάτι που να πιστεύω ότι αξίζει. Μάλλον θα αγόραζα bit coins. Κάτι άλλο με τόσα λίγα χρηματα που ανεβάζει συνέχεια αξια είναι η black lotus από magic the gathering. Νομίζω υπάρχουν lotus κοντα στο 1000ρικο. Τα bitcoins δεν τα έχω πάρει με καλό μάτι, άσε που το βλέπω πιο πολύ σαν τζόγο ή μετοχές. Προτιμώ κάτι χειροπιαστό! Για την κάρτα θα το δω, αν και υπάρχει και περίπτωση να απαξιωθεί σε κάποια χρόνια ή να σταματήσει να παίζεται το παιχνίδι. Έτσι δεν είναι;
idomeneas7 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Νομίζω αυτά που λες έχουν και το μεγαλύτερο ρίσκο σε σχέση με μετοχές, χρυσό, κλπ. Πολύ πιθανό να σου μείνουν ένα σωρό πράγματα που δεν σου αρέσουν, ξόδεψες τα λεφτά σου να πάρεις, σου πιάνουν χώρο, μαζεύουν σκόνη και δεν θα μπορείς να ρευστοποιήσεις. Στο λέω ως κληρονόμος αρκετών παλιών πραγμάτων (βιβλία του 1900, παλιές ηλεκτρονικές συσκευές, πορσελάνες, γραμματόσημα, διακοσμητικά κλπ) που όλα μου φαινόντουσαν να έχουν κάποια αξία. Μετά από μήνες αποτυχημένων προσπαθειών τα περισσότερα τα χάρισα και μερικά τα σκότωσα σε εξευτελιστικές τιμές (1 ευρώ και τέτοια).
nickarmy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μάλλον θα αγόραζα bit coins. Κάτι άλλο με τόσα λίγα χρηματα που ανεβάζει συνέχεια αξια είναι η black lotus από magic the gathering. Νομίζω υπάρχουν lotus κοντα στο 1000ρικο. και λίγα λες ... είναι λίγο δύσκολο να μαντέψεις στα παιχνίδια τι θα είναι συλλεκτικό μετά απο χρόνια (και συνήθως πάνω απο 10) εδώ παιχνίδια του 90 με κουτια κτλ πωλούνται για 50αρικα άρα δεν αξίζει το ρίσκο εκτός αν είναι σίγουρος οτι θα βρεις κοινό μετα . στις επενδύσεις συνήθως κανόνας είναι να έχεις αποσβέσει στα 10 χρόνια . Απο την άλλη αν πετύχεις διαμάντι πχ όπως επανω το black lotus την έκανες λαχείο - αν και νομίζω τέτοιες κάρτες και πάλι βγαίνουν σε ακριβά πακέτα και όχι στα μικρά άρα πάλι θέλει επένδυση και όχι απλός χόμπι 1
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Νομίζω αυτά που λες έχουν και το μεγαλύτερο ρίσκο σε σχέση με μετοχές, χρυσό, κλπ. Πολύ πιθανό να σου μείνουν ένα σωρό πράγματα που δεν σου αρέσουν, ξόδεψες τα λεφτά σου να πάρεις, σου πιάνουν χώρο, μαζεύουν σκόνη και δεν θα μπορείς να ρευστοποιήσεις. Στο λέω ως κληρονόμος αρκετών παλιών πραγμάτων (βιβλία του 1900, παλιές ηλεκτρονικές συσκευές, πορσελάνες, γραμματόσημα, διακοσμητικά κλπ) που όλα μου φαινόντουσαν να έχουν κάποια αξία. Μετά από μήνες αποτυχημένων προσπαθειών τα περισσότερα τα χάρισα και μερικά τα σκότωσα σε εξευτελιστικές τιμές (1 ευρώ και τέτοια). Δεν λέω να γεμίσω καμιά αποθήκη Εννοώ ας πούμε να πάρω 2-3 κονσόλες και να τις κρατήσω σφραγισμένες, κάτι τέτοιο.
nickarmy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 μονο αν πάρεις κάποιες limited edition ίσως αξίζει , πιστεύω οτι πολύ πλέον στο εξωτερικό έχουν αυτή τη σκέψη και εν τέλει η τιμές παραμένουν χαμηλές 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα