Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, έχει, γιατί €1500 για Ινδία είναι καλύτερα από €2000 για Ελλάδα βάσει του κόστους ζωής.

Και ναι, ξέρω πως είναι η ζωή στις παραγκούπολεις, αλλά δεν είναι παντού έτσι. Εξάλλου οι προγραμματιστές δεν ζουν εκεί, αλλά σε καλύτερες περιοχές. Το κόστος ζωής όμως δεν αλλάζει.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε καταλαβαίνω πως το τι παίρνει ο Ινδός και ο κάθε Ινδός επηρεάζει εσένα που πληρώνεσαι και ζείς Ελλάδα.

Με αυτό το σκεπτικό όλοι θα έπρεπε να πληρώνοντε  1400 ευρώ καθαρά στην Ελλάδα σαν μίνιμουμ μισθό αφού αυτός είναι και ο μίνιμουμ στην Αγγλία.

Το θέμα είναι να προσφέρουμε έναν ανταγωνιστικό μισθό στην Ελλάδα... που το 2χίλιαρο αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν άπιαστο από όσους έχω ακούσει.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες, δεν σου λέει οτι ο Ινδός επηρεάζει εσένα, σου λέει οτι για την εταιρεία του φίλου σου και για κάθε εταιρεία, βάσει του κόστους ζωής σε Ελλάδα και Ινδία, θα συνέφερε περισσότερο την εταιρεία να πληρώνει έναν Ινδό με τα κόστη που έχουν στην Ινδία παρά έναν έλληνα που μένει και ζει στην Ελλάδα, διότι εσύ μιλάς για 2χίλιαρο αλλά για τον Ινδό και το 1500αρι είναι ίδιο ή και καλύτερο με τα κόστη που έχουν εκεί, οπότε αν η εταιρεία έχει 2 επιλογές Ινδό στην Ινδία με 1500 και Έλληνα σε Ελλάδα με 2000, θα προτιμούσε τον Ινδό γιατί είναι χαμηλότερο το ποσόν.

Δημοσ.

Σαν εταιρία προτιμάει την Ελλάδα γιατί βρίσκεται στην Ευρωπαική Ένωση και η διαφορά ώρας είναι πολύ μικρότερη από Ινδία.

Επίσης η ποιότητα των Ινδών προγραμματιστών είναι μεσαία προς χαμηλή και η νοοτροπία περίεργη λόγω τοπικής αγοράς.

Επίσης όπως προανέφερα, όσον αφορά την Ελλάδα, γνωρίζω τη γλώσσα, έχω κάποιους γνωστούς που μπορούν να με βοηθήσουν να μαζέψω βιογραφικά, να βρώ γραφεία για ενοικίαση, κλπ.

Ινδία πέρα απο προγραμματιστές με τους οποίους συνεργάζομαι τώρα, δεν έχω τέτοιες επαφές.

Αυτή τη στιγμή η ερευνά μου συγκεντρώνεται στην αγορά της Ελλάδας και προσπαθώ να δώ τι έξοδα θα έχει η εταιρία του φίλου μου.

Δημοσ.

Δε καταλαβαίνω πως το τι παίρνει ο Ινδός και ο κάθε Ινδός επηρεάζει εσένα που πληρώνεσαι και ζείς Ελλάδα.

Με αυτό το σκεπτικό όλοι θα έπρεπε να πληρώνοντε  1400 ευρώ καθαρά στην Ελλάδα σαν μίνιμουμ μισθό αφού αυτός είναι και ο μίνιμουμ στην Αγγλία.

Το θέμα είναι να προσφέρουμε έναν ανταγωνιστικό μισθό στην Ελλάδα... που το 2χίλιαρο αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν άπιαστο από όσους έχω ακούσει.

Όχι, δεν λέω αυτό. Λέω ότι ο Έλληνας (βάσει του κόστους ζωής του) πρέπει να παίρνει αναλογικά περισσότερα από τον Ινδό και ο Άγγλος περισσότερα και από τους 2.

Για να φέρω ένα παράδειγμα, ένα κουτάκι κόκα κόλα στην Ινδία έχει 10 σεντς και στην Ελλάδα €1.

Δείξε μου επίσης που είπα ότι ο Έλληνας πρέπει να παίρνει τον ίδιο βασικό μισθό με τον Άγγλο.

ΥΓ: Στην Ινδία ζεις άνετα και με €500/μήνα. Στην Ελλάδα όχι. Κόστος ζωής λέγεται.

Δημοσ.

Πόσο θα ήταν ένας καλός μισθός στη Ελλάδα αυτή τη στιγμή τότε;

Ας χεκινήσουμε από εκεί και ας πάρουμε το όλο θέμα ανάποδα ώστε να φτάσουμε και στο κόστος της εταιρίας ώστε να μείνουν χ λεφτά στον εργαζόμενο στην Ελλάδα.

Μόνο έτσι θα μπορέσω να δω αν είναι εφικτή η κίνηση που σκέφτεται ο φίλος μου.

πχ. ενας καλός μισθός είναι 2000 ευρώ το μήνα, στην εταιρία θα κοστίσει 5000 ευρώ λόγω φόρων, παρακρατήσεων, κλπ.

Δημοσ.

Το ξέρω, απλά ξαναγυρνάμε στο γεγονός οτι εγώ δεν έχω γνωστούς εκεί για να ξεκινήσω και να τον βοηθήσω να στήσει μια τέτοια δουλειά.

Απλά θέλω να δω αν το πλάνο του είναι βιώσιμο στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Πόσο θα ήταν ένας καλός μισθός στη Ελλάδα αυτή τη στιγμή τότε;

Ας χεκινήσουμε από εκεί και ας πάρουμε το όλο θέμα ανάποδα ώστε να φτάσουμε και στο κόστος της εταιρίας ώστε να μείνουν χ λεφτά στον εργαζόμενο στην Ελλάδα.

Μόνο έτσι θα μπορέσω να δω αν είναι εφικτή η κίνηση που σκέφτεται ο φίλος μου.

πχ. ενας καλός μισθός είναι 2000 ευρώ το μήνα, στην εταιρία θα κοστίσει 5000 ευρώ λόγω φόρων, παρακρατήσεων, κλπ.

Πως προκύπτει πως ενα μισθος 2000 το μηνα θα κοστισει στην εταιρεία 5000?

Δημοσ.

Πως προκύπτει πως ενα μισθος 2000 το μηνα θα κοστισει στην εταιρεία 5000?

Παράδειγμα ήταν...

Ρε παιδιά γιατί δεν συνενοούμαστε?

Είναι πολύ απλό αυτό που ζητάω.

1) Ποιός είναι ένας καλός μισθός για Ελλάδα;

2) Βάση αυτού του μισθού, τί ποσό θα πρέπει να βάλει στην άκρη μια εταιρία ώστε να μείνει αυτός ο μισθός (καθαρά)στον εργαζόμενο;

Δημοσ.

It's globalization, stupid !

Ο μισθός στην Ελλάδα σαφώς και επηρεάζει τον μισθό στην Αγγλία.

Δημοσ.

It's globalization, stupid !

Ο μισθός στην Ελλάδα σαφώς και επηρεάζει τον μισθό στην Αγγλία.

Αρχικά μην βρίζεις... με το να πετάς μια βλακεία δε σημαίνει οτι μας έπεισες.

Επιπλέον έκανες και δεύτερη δήλωση χωρίς κανένα επιχείρημα.

Σε παρακαλώ, αν δεν έχεις να συνησφέρεις, απλά προσπέρνα.

Δημοσ.

Παράδειγμα ήταν...

Ρε παιδιά γιατί δεν συνενοούμαστε?

Είναι πολύ απλό αυτό που ζητάω.

1) Ποιός είναι ένας καλός μισθός για Ελλάδα;

2) Βάση αυτού του μισθού, τί ποσό θα πρέπει να βάλει στην άκρη μια εταιρία ώστε να μείνει αυτός ο μισθός (καθαρά)στον εργαζόμενο;

Νομιζω ημουν σαφης προηγουμενως.

Ποιος ειναι καλός μισθός είναι πολύ σχετικό μιας και το συγκεκριμένο project απαιτει εξειδικευμενες γνωσεις και εμπειρία στον τομέα, ειναι προσφορά και ζήτηση λοιπόν. Μπορεί π.χ. να κυμαινεται από 1800€-2500€ x 14 μισθούς.

Ειδικά όταν δεν αφορά μόνιμη θέση αλλα 6μηνη συμβαση και βλεπουμε, ενας καλός developer θα ζητήσει περισσότερα.

Από εκει και πέρα όπως ανεφερα προσθέτεις ΟΑΕΕ 250-400€ το μήνα (αναλογα ποσα χρόνια ειναι εγγεγραμμενος) + τέλος επιτιδευματος 600€ ετησιως. + λογιστικα 50€ το μήνα + επιμελητηριο 60€ ετησιως.

Κάνεις την προσθεσει και υπολογίζεις. Την φορολογία του υπαλληλου δεν την πληρωνει ο εργοδότης.

Δημοσ.

Αρχικά μην βρίζεις... με το να πετάς μια βλακεία δε σημαίνει οτι μας έπεισες.

Επιπλέον έκανες και δεύτερη δήλωση χωρίς κανένα επιχείρημα.

Σε παρακαλώ, αν δεν έχεις να συνησφέρεις, απλά προσπέρνα.

Δεν βριζει, απλα κανει παραφραση του ''it's the economy, stupid'' του James Carville  

http://www.iop.harvard.edu/it’s-economy-stupid-2

:-)

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω ημουν σαφης προηγουμενως.

Ποιος ειναι καλός μισθός είναι πολύ σχετικό μιας και το συγκεκριμένο project απαιτει εξειδικευμενες γνωσεις και εμπειρία στον τομέα, ειναι προσφορά και ζήτηση λοιπόν. Μπορεί π.χ. να κυμαινεται από 1800€-2500€ x 14 μισθούς.

Ειδικά όταν δεν αφορά μόνιμη θέση αλλα 6μηνη συμβαση και βλεπουμε, ενας καλός developer θα ζητήσει περισσότερα.

Από εκει και πέρα όπως ανεφερα προσθέτεις ΟΑΕΕ 250-400€ το μήνα (αναλογα ποσα χρόνια ειναι εγγεγραμμενος) + τέλος επιτιδευματος 600€ ετησιως. + λογιστικα 50€ το μήνα + επιμελητηριο 60€ ετησιως.

Κάνεις την προσθεσει και υπολογίζεις. Την φορολογία του υπαλληλου δεν την πληρωνει ο εργοδότης.

ΟΚ ευχαριστώ...

Τους 14 μισθούς δε κατάλαβα από τη στιγμή που είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Παίρνει και αυτή η κατηγορία δώρα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...