Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΟΚ ευχαριστώ...

Τους 14 μισθούς δε κατάλαβα από τη στιγμή που είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Παίρνει και αυτή η κατηγορία δώρα;

Ναι αν είναι στην εταιρία 8ωρο, άτυπα μεν αλλά οι περισσότεροι έτσι είναι.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την προκαταβολή κανονικά δεν πρέπει να την βάζεις καθώς συμψιφίζεται με τη περσινή (όταν είναι σταθερό το ποσό στο χρόνο ... πράγμα που δεν θα ισχύει για τα επόμενα χρόνια και άρα θα υπάρχει "net outflow" κάθε χρόνο)

ΑΛΛΑ

πρέπει να βάλεις τουλάχιστον

- 26% (που είναι σήμερα και όχι 20%) φόρο

- Τέλος επιτηδεύματος

- Εισφορά αλλυλεγγύης (το παράδειγμα της εικόνας είναι στο όριο της μηδενικής εισφοράς, με ένα ευρό παραπάνω βάζει 0,7%)

(υπάρχουν και κάτι άλλα "ψιλά" στις σημερινές εισφορές)

έσοδα 12.001 το χρόνο (όπως αναφέρθηκε το ΦΠΑ δε το λογαρισάζομε, δεν είναι λεφτά σου)

- 20%  εισφορά ΚΣ

- 7,5% εισφορά ΕΠΙΚ

- 6,9% εισφορά ΚΥ

- 4% εφάπαξ (δεν είμαι σίγουρος αν το έχουν όλοι)

= - 38,4% εισφορές

= - 4608

Φορολογητέα 7.392,62

- 26% Φορος εισοδηματος

- 0,7% εισφορά αλλυλεγύης

= -26,7% = φόροι 1.973,83

καθαρό κέρδος μετά φόρων =  5.418,79

- τέλος επιτηδευματος = -650 Ευρώ

Τελικά "παντελόνάτο" ποσό = 4.768,79

δηλάδή από τα 12.001 του μένουν τα 4.768,79, σου φέγει δηλαδή κάτι πάνω από το 60%. Αυτό είναι φυσικά αρκετά χειρότερο για μεγαλύτερα έσοδα.

Δε νομίζω, από εκεί και μετά μεγαλώνει αφού ανεβαίνεις κλίμακα (εκτός αν βάλουν "ταβάνι" στις εισφορές)

ο φίλος πιο πάνω έκανε μια προσπάθεια να βοηθήσει αλλά επειδή οι υπολογισμοί αυτοί έχουν πολλά λάθη, καλό θα ήταν όποιος ενδιαφέρεται να το ερευνήσει το θέμα περισσότερο

αν δει το μήνυμά μου ο φίλος θα πρότεινα να προσθέσει μια σημείωση ότι δεν είναι τσεκαρισμένα, γιατί είναι δεδομένο ότι θα βρουν το εν λόγω μήνυμα τυχαίοι επισκέπτες και θα υποθέσουν ότι επειδή είναι αναλυτικό θα είναι και σωστό

ο λόγος που δεν το διορθώνω ο ίδιος είναι ότι μου λείπουν και εμένα κάποιες πληροφορίες και επομένως δεν μπορώ να το κάνω ολοκληρωμένα αλλά παρ' όλα αυτά αναγνωρίζω πολλά λάθη

Επεξ/σία από oneofthem
Δημοσ.

ο φίλος πιο πάνω έκανε μια προσπάθεια να βοηθήσει αλλά επειδή οι υπολογισμοί αυτοί έχουν πολλά λάθη, καλό θα ήταν όποιος ενδιαφέρεται να το ερευνήσει το θέμα περισσότερο

αν δει το μήνυμά μου ο φίλος θα πρότεινα να προσθέσει μια σημείωση ότι δεν είναι τσεκαρισμένα, γιατί είναι δεδομένο ότι θα βρουν το εν λόγω μήνυμα τυχαίοι επισκέπτες και θα υποθέσουν ότι επειδή είναι αναλυτικό θα είναι και σωστό

ο λόγος που δεν το διορθώνω ο ίδιος είναι ότι μου λείπουν και εμένα κάποιες πληροφορίες και επομένως δεν μπορώ να το κάνω ολοκληρωμένα αλλά παρ' όλα αυτά αναγνωρίζω πολλά λάθη

Δεν ειπα ποτέ ότιβειμαι λογιστής κσι οτι αυτό ειναι ακριβής υπολογισμός σε κάθε περίπτωση.

Μπορείς να μου πεις από περιέργεια 1-2 λάθη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...