Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μη σκέφτεσαι μόνο τα βαράκια, πολλές φορές στις αποθήκες υπάρχουν εργαλεία κλπ. που κάνουν την υπόλοιπη δουλειά των κλεφτών ευκολότερη, ή πράγματα που δεν τα υπολογίζουμε αλλά αν μας τα κλέψουν καταλαβαίνουμε την αξία τους.

Πχ. ρούχα - χαλιά - ποδήλατα κουζινικά κλπ. Ας μη σχολιάσω για τα ζώα που κρύβουν τιμαλφή και χρήματα σε αποθήκες αντί να τα πάνε σε θυρίδες.

Ιδανικό αποτρεπτικό, είναι το να τοποθετηθούν κάμερες που να φαίνονται (με ή χωρίς καταγραφικό) ,

περιμετρικά στο κτίριο (στην κύρια είσοδο και την πρόσοψη) και στα υπόγεια-αποθήκες.

Και σε γλυτώνει από πολλά, ακόμα και από μαλ...να που γράφουν τοίχους ή κάνουν ζημιές σε παρκαρισμένα (τουλάχιστον όσα είναι μπροστά στο κτίριο).

Στα υπόγεια μπορούν να μπουν καταγραφικά πιο εύκολα (δεν είναι κοινόχρηστοι χώροι αλλά ιδιόκτητοι, οπότε χρειάζεται συμφωνία όλων των ιδιοκτητών).. Καταγραφή σε κοινόχρηστους χώρους είναι πολύ δύσκολο να αδειοδοτηθεί από την DPA παρά μόνο όταν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για κάποιον ένοικο και γραπτή σύμφωνη γνώμη όλων των ενοίκων.

Σε κάτι πιο απλό, :-) βασικά πρέπει να κλειδώνετε πόρτες υπογείου και την εξωτερική είσοδο, και να ελέγχετε αυστηρά ποιος μπαινοβγαίνει. Κυρίως ότι αυτός που μπήκε, βγήκε κιόλας όταν έπρεπε. Θυροτηλέφωνο με κάμερα νομίζω απαραίτητο.

Couriers - ντελιβεράδες - συνεργεία - τεχνίτες και διάφοροι που μεταφέρουν φυλλάδια είναι οι κύριοι ύποπτοι.

και έλεγχος ότι μαζί με αυτόν που μπήκε και έχει δουλειά στο κτίριο, δεν μπήκε και κανείς άλλος.

Ή ότι η πόρτα έκλεισε κανονικά ..

Επειδή όμως αυτό σε μια πολυκατοικία έχει να κάνει και με το πόσο γίδια είναι οι υπόλοιποι, συνήθως οδηγεί σε ακραίες λύσεις.

Πχ. μόνιμα κλειδωμένη εξώπορτα κτιρίου και παραλαβή - παράδοση μόνο εκτός κτιρίου (στην είσοδο).

Επειδή είχαμε απόπειρες στην πολυκατοικία και τα ζώα δεν προσέχουν,

εγώ έβαλα επαφή στην πόρτα της αποθήκης και την σύνδεσα με το συναγερμό του σπιτιού.

Σε μία από τις ζώνες των πατζουριών.

Αν ανοίξει κάποιος την αποθήκη και ο συναγερμός είναι οπλισμένος, βαράει στη ζώνη αυτή. Μπορεί κάποιος να τη συνδέσει και στη ζώνη της πόρτας εισόδου του διαμερίσματος, και να ενεργοποιήσει και το Chime, οπότε να κουδουνίζει όποτε ανοίξει η πόρτα της εισόδου ή της αποθήκης (αυτό το ντινγκ ντονγκ όπως όταν ανοίγει μια πόρτα σε ένα μαγαζί).

Και βοηθά αν κάποιος ανοίξει στις αποθήκες, στο να είσαι μέσα στο σπίτι ασφαλής και να ειδοποιηθείς ώστε να ανοίξεις - ελέγξεις κάμερες, να αμπαρώσεις, και να πάρεις το 100 ..

Φυσικά η ενεργοποίηση του συναγερμού θα τρομοκρατήσει και τον κλέφτη.

Το ενώσαμε πολύ εύκολα (μισή ώρα δουλειά).

Ο συναγερμός συνήθως είναι τοποθετημένος μέσα στο σπίτι , στο σημείο που βγαίνει και το τηλεφωνικό καλώδιο του σπιτιού.

Οπότε, για να μην τραβάμε γραμμή μέχρι το υπόγειο, απλά χρησιμοποιήσαμε 2 σύρματα του τηλεφωνικού καλωδίου που πάει από το σπίτι στον κεντρικό κατανεμητή της πολυκατοικίας. Σε εμάς είναι UTP , αλλά και στο απλό τηλεφωνικό  μόνο τα δύο από τα 4 ή πέντε που έχει χρησιμοποιούνται για τηλέφωνο -internet.

Τα σύρματα αυτά ενώθηκαν στο συναγερμό (σε υπάρχουσα ζώνη), και απλά χρειάστηκε κάποια μέτρα καλώδιο επαφών από τον κατανεμητή (την άλλη άκρη του τηλεφωνικού καλωδίου) μέχρι την αποθήκη.

Εσωτερικά στην πόρτα της αποθήκης μπήκε μαγνητική επαφή .

Το καλώδιο θερμοκολλήθηκε στον τοίχο από τον κατανεμητή μέχρι την πόρτα (έγινε μικρή τρύπα για να περάσει από μέσα, και να ενωθεί η επαφή). Όποιος πειράξει το καλώδιο, ενεργοποιεί το συναγερμό έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν πειράζει να είναι προσβάσιμο.

Φώναξα τον ηλεκτρολόγο που μου συντηρεί και το συναγερμό βέβαια. Το κοστολόγιο δε νομίζω να ξεπερνάει το πενηντάρικο. Τα υλικά δεν κάνουν πάνω από 15 ευρώ (θερμική σιλικόνη ή ρόκα για το καλώδιο, μια μαγνητική επαφή, και το καλώδιο).

Δυστυχώς όπως τα λες είναι. Η περιουσία σου στη πολυκατοικία είτε μιλάμε για το διαμέρισμα είτε για αποθήκη και αυτοκίνητο δεν εξαρτάται μόνο απο σένα αλλά και απο τους υπόλοιπους που μένουν εκεί. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα...Εδω τις προάλλες που βρήκα αυτό το γείτονα και μου είπε για τη διάρρηξη των αποθηκών το καλοκαίρι του απάντησα "Και τότε γιατί δεν κλειδώνουμε τη πόρτα; Αν όχι όλη τη μέρα τουλάχιστον από τις 9 και μετά..." Η απάντηση του ήταν "Δεν έχει και μεγάλη σημασία να είναι κλειδωμένη..."

Με αυτή τη λογική ας αφήνουμε και τις πόρτες των σπιτιών μας ξεκλείδωτες ή και τα αυτοκίνητα εφόσον δεν έχει και τόσο σημασία. Τέτοιες απόψεις η αλήθεια είναι πως περισσότερο με φοβίζουν παρά με θυμώνουν, γιατί βλέπεις οτι ενώ ο άλλος την έπαθε μια φορά  αντί να βάλει μυαλό εξακολουθεί να είναι πέρα βρέχει. Και φανταστείτε πως ο συγκεκριμένος μου είπε ότι έχασε και πράγματα αξίας...

Όσον αφορά αυτό που λες να ελέγχουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει είναι σχετικό, γιατί ακόμα και ένας μπορεί να την κάνει τη μαλ@@ία. Αυτό το σάββατο χτυπάει το θυροτηλέφωνο ένας κύριος γύρω στα 50 και ενω τον κοίταζα απο την κάμερα τον ρωτάω:

Εγώ: "Καλημέρα, ποιος είστε;"

Απαντάει: "Για το ασανσέρ έχω έρθει"

Εγώ: "Σας παρακαλώ αν γίνεται χτυπήστε στον διαχειριστή"

Απαντάει: "Χτύπησα και δεν ανοίγει"

Εγώ: OK! κατεβαίνω εγω κατω να σας ανοίξω (προφανώς και ήθελα να είμαι μπροστά να δω αν ήρθε όντως για το ασανσερ), Ε! δεν προλαβαίνω να το πω αυτό και κάποιος απο τους υπόλοιπους που χτύπησε του ανοίγει, ΟΧΙ δεν ήταν o διαχειριστής αυτός που του άνοιξε...

1. Ο διαχειριστής άφαντος. Ουδείς γνώριζε για το οτι θα γίνει συντήρηση το Σάββατο. Ακόμα και αν το κανόνισε και μετά του έτυχε κάτι πιστεύω πως θα ήταν καλό να έχει ενημερώσει κάποιον.

2. Ο τύπος που ήρθε ήταν όντως για το ασανσερ και ο άνθρωπος καθόταν και χτυπούσε για ένα 5 λεπτο τα κουδούνια όλης της πολυκατοικίας.

Γενικότερα δεν έχουμε θέμα με τα φυλλάδια γιατί οι περισσότεροι λείπουν πρωινές ώρες οπότε δεν είναι κάποιος εκει για να τους ανοίξει. Οπότε τα αφήνουν απέξω και τελειώνει η φασαρία.

Εγω δυστυχώς δεν έχω συναγερμό και δεν έχω αυτή τη στιγμή την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσω, ίσως στο μέλλον το κοιτάξω.

Θα κάνω όλα αυτά που μου προτείνατε για να είμαι και μέσα στο budget μου.

1. Αγοράζω αυτόματο φωτισμό και τοποθετώ απ'έξω απο την αποθήκη μου
  2. Τοποθετώ ατσάλινες γωνίες και μετά αγοράζω τον κατάλληλο τάκο(λουκέτο)
  3. Βρίσκω τον διαχειριστή και τον ενημερώνω πως θα ήθελα να κλειδώνουμε τη πόρτα τουλάχιστον το βράδυ και αν μπορούμε να κάνουμε μια συνέλευση για να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι. 
  4. Αγοράζω κάποια στιγμή και αισθητήρα κίνησης 

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη πολύτιμη βοήθεια σας!!! :)

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε αυτό με την εξωτερική πόρτα πάντως δεν συμφωνούν όλοι να κλειδώνει. Σε μας ας πούμε οι περισσότεροι λέγαμε να κλειδώνει αλλά 2-3 διαφωνούσαν για λόγους ασφαλείας.

Δημοσ.

Σε αυτό με την εξωτερική πόρτα πάντως δεν συμφωνούν όλοι να κλειδώνει. Σε μας ας πούμε οι περισσότεροι λέγαμε να κλειδώνει αλλά 2-3 διαφωνούσαν για λόγους ασφαλείας.

Αυτούς άμα τους ρωτήσεις τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού θα σου απαντήσουν: Tρέχεις ανοίγεις τη πόρτα, παίρνεις το ασανσερ και βγαίνεις απο τη πολυκατοικία!!!! Και σε περίπτωση φωτιάς είμαι σίγουρος οτι δεν έχουν καν πυροσβεστήρα σπίτι τους. Κατα τ'άλλα πάνω απ'όλα η ασφάλεια. Αυτά τα είχα ακούσει και εγω με το τσουβάλι στο πατρικό μου όπου η πολυκατοικία αποτελείται απο 28 διαμερίσματα(8 όροφοι) και γίνεται ένα μικρό μπάχαλο. Σκέψου οτι τα άτομα που δεν ήθελαν να κλειδώνει η πόρτα ήθελαν να βάλουμε και χερούλι ΑΠΕΞΩ για να μη χρειάζεται να βγάζουν το κλειδί και να ΑΝΟΙΓΟΥΝ τη πόρτα, λες και το ξεκλείδωμα μιας στροφής παραπάνω είναι πυρηνική φυσική... Ναι ζουν ανάμεσα μας λοιπόν και έχουν και πρωταρχικό ρόλο στην ασφάλεια μας.

• Like 2
Δημοσ.

Οι ατσάλινες γωνίες και οι κλειδαριές που λέτε δεν κόβονται με τροχό μπαταρίας;

αν ειναι ατσαλινες, οχι.

Δημοσ.

Μην ασχοληθείς με κλειδαριές ασφαλείας και τα σχετικά πάντως.
Με ένα λοστάρι τα κάνουν όλα ίσωμα. Αν δεν είναι η πόρτα και η κάσα ασφαλείας , με τα δόντια τις στραβώνουν.

Βάλε καμιά επαφή και σειρήνα από αυτές τις φτηνές με τις μπαταρίες, να έχει τηλεκοντρόλ μόνο για να μη βαράει όποτε ανοίγεις πόρτα.

Μη σου πω να συνδέσεις και την πόρτα σε 220 V και όποιος την ακουμπήσει να γίνει κάρβουνο (αρκεί να μην περνάνε άλλοι από εκεί). :-)  
Θυμάμαι μαγαζί με ηλεκτρικές συσκευές σε κεντρικό δρόμο στο Γαλάτσι δεκαετία 90, είχε φτιάξει μέσα από τη τζαμαρία κατασκευή με σύρματα χοντρά συνδεδεμένα στο ρεύμα και προειδοποιητικές πινακίδες για τους κλέφτες. Αποδοτικό..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μην ασχοληθείς με κλειδαριές ασφαλείας και τα σχετικά πάντως.

Με ένα λοστάρι τα κάνουν όλα ίσωμα. Αν δεν είναι η πόρτα και η κάσα ασφαλείας , με τα δόντια τις στραβώνουν.

Βάλε καμιά επαφή και σειρήνα από αυτές τις φτηνές με τις μπαταρίες, να έχει τηλεκοντρόλ μόνο για να μη βαράει όποτε ανοίγεις πόρτα.

Μη σου πω να συνδέσεις και την πόρτα σε 220 V και όποιος την ακουμπήσει να γίνει κάρβουνο (αρκεί να μην περνάνε άλλοι από εκεί). :-)  

Θυμάμαι μαγαζί με ηλεκτρικές συσκευές σε κεντρικό δρόμο στο Γαλάτσι δεκαετία 90, είχε φτιάξει μέσα από τη τζαμαρία κατασκευή με σύρματα χοντρά συνδεδεμένα στο ρεύμα και προειδοποιητικές πινακίδες για τους κλέφτες. Αποδοτικό..

Εντάξει μη πάει και φυλακή για τα βαράκια...:)

• Like 1
Δημοσ.

βαλε ενα λυκοσκυλο στο σπιτι και καθε φορα που ειναι να φυγεις 1-2 μερες να το αφηνεις νυστικο 3 μερες πριν :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...