Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν δειχνει το σπιτι αν δεν υπογραψεις....

οντως και αυτο ειναι το προβλημα.....

για αυτο ρωταω αν υπαρχει καμμια αλλη λυση...

Δεν το ήξερα αυτό. Εγώ κατάλαβα ότι είδες το σπίτι, συμφωνήσατε και υπέγραψες.

Δημοσ.

Όταν θα απαλλάξουμε τους αγοραστές/ενοικιαστές από την υποχρέωση καταβολής αμοιβής, αρκετά από αυτά τα προβλήματα και πολλά ακόμα θα λυθούν. Βεβαίως, θα πρέπει να γίνει και ο διαχωρισμός listing agent από τον buyer agent. Σε καμιά 20ρια χρόνια το βλέπω.

Δημοσ.

Ρε πατε καλα???Ο καλός μεσίτης πρεπει να δουλεύει για τον πελατη να μιλησει να κανονισει την καλυτερη δυνατη τιμη οχι το δειχνω πεντε λεπτα και αν δεν το θελετε ο επομενος ...δεν γινεται να περνω εγω τηλεφωνο και να κανονιζω καλυτερη τιμη χωρις κοπο και αυτος που υποτιθεται οτι ειναι επαγγελματιας να μην περνει καν τηλ να ρωτησει για καλυτερη τιμη....ΟΧΙ αυτος ο ανθρωπος ουτε σε επαφη με εφερε ουτε μου βρηκε σπιτι ουτε εκανε καν προσπαθεια να το νοικιασει....ΕΓΩ τον βρηκα....ΕΓΩ Πηρα τηλ... ΕΓΩ κανονισα την τιμή...αν θελει να του δωσω 10 ευρω για την βενζινη....αλλα αμοιβη για ποιο πραγμα?ουτε καν ηξερε αν εχει μποιλερ το σπιτι....

Καλοι και κακοι επαγγελματίες υπάρχουν παντου. αυτό δε σημαίνει πως δε πληρωνουμε πόσο μάλλον όταν έχεις βάλει και υπογραφη

Δημοσ.

Ρε πατε καλα???Ο καλός μεσίτης πρεπει να δουλεύει για τον πελατη να μιλησει να κανονισει την καλυτερη δυνατη τιμη οχι το δειχνω πεντε λεπτα και αν δεν το θελετε ο επομενος ...δεν γινεται να περνω εγω τηλεφωνο και να κανονιζω καλυτερη τιμη χωρις κοπο και αυτος που υποτιθεται οτι ειναι επαγγελματιας να μην περνει καν τηλ να ρωτησει για καλυτερη τιμη....ΟΧΙ αυτος ο ανθρωπος ουτε σε επαφη με εφερε ουτε μου βρηκε σπιτι ουτε εκανε καν προσπαθεια να το νοικιασει....ΕΓΩ τον βρηκα....ΕΓΩ Πηρα τηλ... ΕΓΩ κανονισα την τιμή...αν θελει να του δωσω 10 ευρω για την βενζινη....αλλα αμοιβη για ποιο πραγμα?ουτε καν ηξερε αν εχει μποιλερ το σπιτι....

Εσύ μάλλον δεν πας καλά. Εσύ είσαι αυτός που είχε και έχει λανθασμένη άποψη για το επάγγελμα του μεσίτη, εσύ είσαι αυτός που έβαλε την υπογραφή του χωρίς να έχει κατανοήσει πλήρως τι υπογράφει. Η δουλειά του μεσίτη είναι να κάνει υποδείξεις, δεν είναι να κάνει παζάρια, πως θα μπορούσε τη στιγμή που πληρώνεται και από τους δύο(ιδιοκτήτης - ενοικιαστής) οι οποίοι έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα?

Η αμοιβή αφορά μόνο και μόνο την υπόδειξη, υπογράφοντας την εντολή συμφώνησες να του πληρώσεις ένα μίσθωμα ή 800€ ή όσα(πλέον ΦΠΑ βεβαίως βεβαίως) εφόσον νοικιάσεις το σπίτι που σου έδειξε.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε φιλέ το thread τι το άνοιξε αφού εισαι ΤΡΑΜΠΑΤΖΗΣ και δεν θες να πληρώσεις φράγκο- εάν δεν είσαι troll. Ο καλός μεσίτης κάνει αυτά που λες, πράγματι. Πηγές σε κακό μεσίτη τι να γίνει. ΕΣΥ ΤΟ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕΣ ΟΜΩΣ- ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙΣ ΚΑΛΟ ΜΕΣΙΤΗ. Άκου θα του δώσω 10€ για την βενζίνη. Κάτι τέτοιοι κάνετε την αγορά π#%&α και μετά κοιτάμε ο ένας το άλλο με μισό μάτι... Από φορές βέβαια που λες ΕΓΩ και ΕΓΩ παίζει δυστυχώς και να μην είσαι troll απλά κακομαθημένο. Οπότε απλά πρόσεχε ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙΣ και γενικά την τσιφρα σου και θα είσαι κομπλε. Θες και 650€ ακίνητο τρομάρα σου.
Δημοσ.

Εσύ μάλλον δεν πας καλά. Εσύ είσαι αυτός που είχε και έχει λανθασμένη άποψη για το επάγγελμα του μεσίτη, εσύ είσαι αυτός που έβαλε την υπογραφή του χωρίς να έχει κατανοήσει πλήρως τι υπογράφει. Η δουλειά του μεσίτη είναι να κάνει υποδείξεις, δεν είναι να κάνει παζάρια, πως θα μπορούσε τη στιγμή που πληρώνεται και από τους δύο(ιδιοκτήτης - ενοικιαστής) οι οποίοι έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα?

Η αμοιβή αφορά μόνο και μόνο την υπόδειξη, υπογράφοντας την εντολή συμφώνησες να του πληρώσεις ένα μίσθωμα ή 800€ ή όσα(πλέον ΦΠΑ βεβαίως βεβαίως) εφόσον νοικιάσεις το σπίτι που σου έδειξε.

Το μονο λαθος που εκανε ο ts ειναι οτι δεν εψαξε εξ αρχης να βρει μονος του τον ιδιοκτήτη και πηγε στο μεσίτη να του το δείξει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι μεσίτες πρέπει να πληρώνονται, και μάλιστα αδρά, όταν το μόνο που κανουν ειναι να κλεινουν ενα ραντεβου για να σου δείξουν το σπίτι.

Οι μεσίτες πρεπει να πληρώνονται:

• Από τον ιδιοκτήτη όταν πηγαίνει αυτός στο μεσίτη και τους αναθέτει να του νοικιάσουν το σπίτι γιατί αυτος δεν θελει να μπει στη διαδικασία να ψάξει
  • Από τον ενοικιαστή όταν πηγαίνει στο μεσίτη και του ζητάει να του βρει σπίτι, και τελικά του βρίσκει

Η συμβουλή μου εμένα προς τον ts είναι ότι αφού έκανε τη βλακεία και υπέγραψε στο μεσίτη καλύτερα να ψάξει να βρει ένα άλλο σπίτι για να ειναι καλυμμενος

Δημοσ.

Εγώ δεν θα ρωτήσω ούτε καν αν πας καλά γιατί η απάντηση είναι προφανής.Πελάτης είναι και ο ιδιοκτήτης ξέρεις. Eφόσον οι μεσίτες πληρώνονται με βάση το ποσό του ενοικίου. Είτε ένα ενοίκιο είτε μισό. Γιατί να κάνει παζάρια για σένα και όχι για αυτόν και να ζητήσει περισσότερα?Γιατί να κάνει παζάρια για σένα και να πληρωθεί και ο ίδιος λιγότερα? Θεέ μου τι διαβάζουμε εδώ μέσα!

Καλά δεν σχολιάζω καν το "Εγώ τον βρήκα". Τι νομίζεις ότι είναι οι μεσίτες εταιρείες κινητής να παίρνουν τηλέφωνα τυχαία άτομα για το αν θέλουν να νοικιάσουν/αγοράσουν τίποτα? Πραγματικά δεν υπάρχουν σχόλια για αυτά που γράφεις. Έχεις βιάσει την κοινή λογική.

Δημοσ.

Το μονο λαθος που εκανε ο ts ειναι οτι δεν εψαξε εξ αρχης να βρει μονος του τον ιδιοκτήτη και πηγε στο μεσίτη να του το δείξει.

Κάτι δεν μας λες καλά... έπρεπε εξ αρχής να ψάξει να βρει τον ιδιοκτήτη ποιου σπιτιού? Αυτου του σπιτιού που ΔΕΝ του έδειξε ο μεσίτης?

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι μεσίτες πρέπει να πληρώνονται, και μάλιστα αδρά, όταν το μόνο που κανουν ειναι να κλεινουν ενα ραντεβου για να σου δείξουν το σπίτι.

Πως προκύπτει αυτό? Γιατί οι μεσίτες δεν θα έπρεπε να πληρώνονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, όποιες και αν είναι αυτές? Ξέρεις κανέναν να δουλεύει τζάμπα?

Όσο για το "αδρά", από τη στιγμή που ο πελάτης υπογράφει την εντολή(ανάθεσης ή υπόδειξης) σημαίνει ότι συμφωνεί με το ύψος της αμοιβής για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που περιγράφονται σε αυτή. Αν νομίζει ότι ο μεσίτης ζητάει πολλά μπορεί να αντιπροτείνει λιγότερα, οι αμοιβές είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμες.

• Από τον ιδιοκτήτη όταν πηγαίνει αυτός στο μεσίτη και τους αναθέτει να του νοικιάσουν το σπίτι γιατί αυτος δεν θελει να μπει στη διαδικασία να ψάξει
  • Από τον ενοικιαστή όταν πηγαίνει στο μεσίτη και του ζητάει να του βρει σπίτι, και τελικά του βρίσκει

Θα συμφωνούσα απόλυτα αν στη θέση του "πρέπει" έβαζες το "θα έπρεπε". Έτσι γίνεται στις περισσότερες χώρες. Στην Ελλάδα και ο νόμος τους επιτρέπει να πληρώνονται και από τους δύο, και οι ίδιοι οι μεσίτες το επιδιώκουν ώστε να μην φαίνεται υπέρογκο το ποσό που ζητάνε.

• Like 1
Δημοσ.

• Μόνο από τον ιδιοκτήτη σε κάθε περίπτωση

Fixed

Στην Ελλάδα και ο νόμος τους επιτρέπει να πληρώνονται και από τους δύο

Αν οι 2 συμβαλλόμενοι του δώσουν την άδεια.

και οι ίδιοι οι μεσίτες το επιδιώκουν ώστε να μην φαίνεται υπέρογκο το ποσό που ζητάνε.

Δεν ισχύει γενικά κάτι τέτοιο, μπορεί να ισχύει για ορισμένους.

Δημοσ.

Αν οι 2 συμβαλλόμενοι του δώσουν την άδεια.

Όταν κολλάει(μην πω κολλάτε, θα είναι άδικο) στα μούτρα του κάθε συμβαλλόμενου εντολή ΜΕ αμοιβή χωρίς να ξέρει αν και πόσο θα πληρώσει και ο άλλος συμβαλλόμενος αμοιβή, εσύ το αντιλαμβάνεσαι σαν να του δίνει την άδεια να πληρωθεί και από τους δύο?

Δεν ισχύει γενικά κάτι τέτοιο, μπορεί να ισχύει για ορισμένους.

Μια γρήγορη ματιά στα μεγαλύτερα site αγγελιών θα σε διαψεύσει, η συντριπτική πλειοψηφία αγγελιών από μεσίτες ΔΕΝ είναι χωρίς μεσιτική αμοιβή αγοραστή/ενοικιαστή.

Δημοσ.

Όταν κολλάει(μην πω κολλάτε, θα είναι άδικο) στα μούτρα του κάθε συμβαλλόμενου εντολή ΜΕ αμοιβή χωρίς να ξέρει αν και πόσο θα πληρώσει και ο άλλος συμβαλλόμενος αμοιβή, εσύ το αντιλαμβάνεσαι σαν να του δίνει την άδεια να πληρωθεί και από τους δύο?

Μια γρήγορη ματιά στα μεγαλύτερα site αγγελιών θα σε διαψεύσει, η συντριπτική πλειοψηφία αγγελιών από μεσίτες ΔΕΝ είναι χωρίς μεσιτική αμοιβή αγοραστή/ενοικιαστή.

Θες να πεις ότι οι Έλληνες υπογράφουν τυφλά συμφωνητικά χωρίς να τα διαβάσουν; Όχι, ούτε αυτό ισχύει. Μια χαρά διαβάζουν και ρωτάνε διευκρινήσεις και κανείς δεν κολλάει τίποτα στη μούρη κανενός. Προφανώς όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, οι εντολές, πάντως, είναι ξεκάθαρες. Προσωπικά, δεν με αφορά πια το θέμα, γιατί δουλεύω αυστηρά (πια) με αμοιβή μόνο από τον ιδιοκτήτη (και ποτέ απλή).

Το ότι η συντριπτική πλειονότητα των αγγελιών δεν είναι χωρίς μεσιτική αμοιβή, δε σημαίνει ότι ο λόγος είναι αυτός που ανέφερες, γιατί -και καλά- φοβούνται μήπως φανεί η αμοιβή τους υπέρμετρη.

Δημοσ.

Θες να πεις ότι οι Έλληνες υπογράφουν τυφλά συμφωνητικά χωρίς να τα διαβάσουν; Όχι, ούτε αυτό ισχύει. Μια χαρά διαβάζουν και ρωτάνε διευκρινήσεις και κανείς δεν κολλάει τίποτα στη μούρη κανενός. Προφανώς όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, οι εντολές, πάντως, είναι ξεκάθαρες. Προσωπικά, δεν με αφορά πια το θέμα, γιατί δουλεύω αυστηρά (πια) με αμοιβή μόνο από τον ιδιοκτήτη (και ποτέ απλή).

Το ότι η συντριπτική πλειονότητα των αγγελιών δεν είναι χωρίς μεσιτική αμοιβή, δε σημαίνει ότι ο λόγος είναι αυτός που ανέφερες, γιατί -και καλά- φοβούνται μήπως φανεί η αμοιβή τους υπέρμετρη.

ΤΙ σημαίνει αυτό;

Δημοσ.

Ότι ακριβώς έγραψα εννοώ, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Οι εντολές ποτέ δεν γράφουν ότι θα δώσει αμοιβή στον μεσίτη και ο άλλος συμβαλλόμενος, σε καμιά περίπτωση η υπογραφή της εντολής δεν δίνει "άδεια" στον μεσίτη να πληρωθεί και από τους δύο. Ο νόμος δίνει αυτό το δικαίωμα.

Αυτός ακριβώς είναι, ειδικά στις πωλήσεις αλλιώς ακούγεται στον πωλητή ότι θα πληρώσει 4% επί της αξίας του ακινήτου ή ελάχιστο 2.000€, και αλλιώς το ότι θα πληρώσει 4% ή ελάχιστο 1.000€. Ειδικά όταν ο πωλητής αγνοεί πως ο μεσίτης πληρώνεται και από τους δύο συμβαλλόμενους.

ΤΙ σημαίνει αυτό;

Θα σου εξηγήσω εγώ.

Στην αποκλειστική ανάθεση ο ιδιοκτήτης δεν έχει το δικαίωμα να το αναθέσει ταυτόχρονα σε άλλον μεσίτη, δεν έχει το δικαίωμα να προωθήσει το ακίνητο μόνος του(να βάλει αγγελία πχ ή να βάλει πωλητήριο/ενοικιαστήριο), και αν κατά τύχη βρει αγοραστή/ενοικιαστή μόνος του θα πληρώσει μέρος της μεσιτικής αμοιβής στον μεσίτη.

Στην απλή ανάθεση έχει δικαίωμα και να το δώσει σε όσους μεσίτες επιθυμεί, και να το προωθήσει ο ίδιος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...