kathytherion Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Γεια χαρα! Λοιπον, αντιμετωπιζω τρελο προβλημα υγρασιας στο δωματιο μου καθως δεν το βλεπει ηλιος ποτε και ειναι γωνιακο. Το βραδυ ας πουμε τα τζαμια ειναι ψιλουγρα και στις ντουλαπες βαζω αυτους τους αφυγραντηρες με τις μπιλιες και μαζευουν νερο κ πρεπει να τ αλλαζω καθε 2 βδομαδες ενω εχουν διαρκει μεχρι 3 μηνες! Περα του οτι το δωματιο γινεται πιο κρυο, φοβαμαι μην μου καταστραφουν στο τελος τα βιβλια και τα ρουχα μου! Περα απο την αγορα αφυγραντηρα που κοστιζει κανα διακοσαρι, υπαρχει καποια αλλη λυση ή κολπο που να χετε δοκι ασει σε αντιστοιχες περιπτωσεις? Πχ, διαβασα στο ιντερνετ οτι καλη λυση ειναι σ ενα μπολακι λιγα καρβουνα τα οποια θα μαζευουν την υγρασια και μετα θα τα αφηνω στον ηλιο για να ξαναχρησιμοποιηθουν. Ακουω ιδεες!
Dagobert Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Αφυγραντήρας και ψάξε για προσφορές. Θα κοστίζει γύρω στα 100 ευρώ, αλλά είναι η πιο αποτελεσματική λύση. 1
anwnymh29 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Ο αφυγραντηρας κοστιζει αλλα θα λυσεις το προβλημα σου..δεν υπαρχει χειροτερο απο την υγρασια. 2
kfyros Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 καλή θέρμανση, αφυγραντήρας, καλός αερισμός.δεν υπάρχουν μαγικά. 3
kathytherion Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Καλη θερμανση δεν πολυπαιζει γιατι δεν αναβουμε καλοριφερ και δεν εχω κλιματιστικο, οποτε κανω δουλεια μ ενα πανελ υπερυθρων μονο. Το δωματιο τ αεριζω καθημερινα και ανοιγω και τις ντουλαπες παραλληλα ωστε ν αεριζονται και τα ρουχα. Επειδη ειναι ενα αξιοσεβαστο κοστος ο αφυγραντηρας θα χρειαστει να κανω μια ερευνα αγορας πριν επενδυσω σε κατι τετοιο και ψαχνω καποιες λυσεις μεχρι να το αγορασω. Δυστυχως δεν ξερω πολλουςνα εχουν αφυγραντηρα οποτε δεν ξερω αν αξιζει σαν συσκευη.
sphinxgr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δυστυχώς αν τα 150€ είναι υψηλό κόστος δεν έχεις ελπίδα καμία. Το σωστό θα ήταν: να υπάρχει εξωτερική μόνωση σε κάθε τοιχο για να μην υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας υγρασιόμετρο εντός και εκτός της οικίας ώστε να ξέρεις πότε υπάρχει διαφορά εσωτερικής / εξωτερικής σχετικής υγρασίας και να εξομοιώνεις την υγρασία προς το καλύτερο δυνατό θέρμανση φυσικά όπως φυσικά να βρεθεί ο λόγος που υπάρχει υγρασία (διαρροή σε κάποιο τοίχο ή κάτω απο την μπανιέρα, μήπως βάζεις πλυμένα ρούχα μέσα στο σπίτι, μήπως δεν έχει μόνωση η οροφή ενώ δεν υπάρχει άλλη κατοικία απο πάνω ή μήπως αναφερόμαστε σε περιοχή με υψηλή υγρασία - δίπλα σε ποτάμι, λίμνη , βουνο κλπ) και φυσικά αφυγραντήρας όπου υπάρχει και ξεχωριστό θέμα μέσα στο φόρουμ και έχουν αρκετοί (άσχετο που εσυ δεν το ξέρεις ή δεν σου έχει πει ποιος έχει - πηγαινεις αλήθεια στον καθένα και τον ρωτάς αν έχει δηλαδη!?)
kathytherion Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δυστυχώς αν τα 150€ είναι υψηλό κόστος δεν έχεις ελπίδα καμία. Το σωστό θα ήταν: να υπάρχει εξωτερική μόνωση σε κάθε τοιχο για να μην υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας υγρασιόμετρο εντός και εκτός της οικίας ώστε να ξέρεις πότε υπάρχει διαφορά εσωτερικής / εξωτερικής σχετικής υγρασίας και να εξομοιώνεις την υγρασία προς το καλύτερο δυνατό θέρμανση φυσικά όπως φυσικά να βρεθεί ο λόγος που υπάρχει υγρασία (διαρροή σε κάποιο τοίχο ή κάτω απο την μπανιέρα, μήπως βάζεις πλυμένα ρούχα μέσα στο σπίτι, μήπως δεν έχει μόνωση η οροφή ενώ δεν υπάρχει άλλη κατοικία απο πάνω ή μήπως αναφερόμαστε σε περιοχή με υψηλή υγρασία - δίπλα σε ποτάμι, λίμνη , βουνο κλπ) και φυσικά αφυγραντήρας όπου υπάρχει και ξεχωριστό θέμα μέσα στο φόρουμ και έχουν αρκετοί (άσχετο που εσυ δεν το ξέρεις ή δεν σου έχει πει ποιος έχει - πηγαινεις αλήθεια στον καθένα και τον ρωτάς αν έχει δηλαδη!?) οχι αλλα κανοντας ερευνα στο ιντερνετ δεν εμεινα ικανοποιημενη. το τοπικ με τους αφυγραντηρες το εχω δει και κυριως μπαινει κοσμος για να ρωτησει και οχι για ν απαντησει. σημερα 150 ευρω ειναι μεγαλο κοστος, δε νομιζω να πιστευουν πολλοι τ αντιθετο. μονωση και υγρασιομετρο δεν παιζουν γιατι το σπιτι δεν ειναι δικο μου θερμανση παιζει μονο απο το πανελ και μενω ανω ιλισια, ισως ειναι καπως ψηλα.
cthulhucarbide Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Πες της ιδιοκτήτριας να σου βάλει aircondition. Δεν φτάνει που σου έχει δώσει σπίτι τόσο προβληματικό, είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει. (Εκτός αν δίνεις ενοίκιο 100€, εκεί ίσως αλλάζει το πράμα)
bedazzled Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Σε ποιά περιοχή είναι το σπίτι αν επιτρέπεται;
Liverpool89 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Αν τα βαλεις κατω αυτα που δινεις για ψιλοευκολιες, θα φτασουν το κοστος του αφυγραντηρα. Κανει καλες μερες, ανοιγε τις πορτες συχνα να ανανεώνεται ο αερας. 1
Dagobert Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Η πιο αποτελεσματική λύση είναι αφυγραντήρας να δουλεύει όλη μέρα, μέχρι να τραβήξει την περισσότερη υγρασία και καλοριφέρ λαδιού 2-3 ώρες το βράδυ. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και πετάς τα λεφτά σου. Ο αερισμός στην παρούσα φάση δε θα σε βοηθήσει.
kathytherion Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Σε ποιά περιοχή είναι το σπίτι αν επιτρέπεται; Ανω ιλισια
Valerie_ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Αν τα βαλεις κατω αυτα που δινεις για ψιλοευκολιες, θα φτασουν το κοστος του αφυγραντηρα. Κανει καλες μερες, ανοιγε τις πορτες συχνα να ανανεώνεται ο αερας. αυτό ήθελα να γράψω κι εγώ. Βασικά όσο καλές μέρες και να κάνει αν έξω ήδη έχει υγρασία 80-85 όσο και να αερίσει δεν θα την βοηθήσει. αφυγραντήρας μπροστά στην ντουλάπα πριν πιάσει μούχλα και αυτή και πρέπει να την αδειάσεις να την καθαρίσεις και να περιμένεις να στεγνώσει (χώρια τι μπορεί να σου καταστρέψει) μη τα τσιγκουνεύεσαι τα λεφτά στο κάτω κάτω εκεί μέσα ζεις κοιμάσαι από ότι κατάλαβα. για την ποιότητα ζωής σου είναι (για να μηνν πω για άσθματα κλπ). Βρες κάποιον με ψηφιακή ένδειξη και άστον να ανάβει-σβήνει μόνος του,εγώ αυτό κάνω στο υπνοδωμάτιο αερίζω το πρωί μέχρι μεσημέρι και μετά αφυγραντήρας. 1
acomaedo Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Καλη θερμανση δεν πολυπαιζει γιατι δεν αναβουμε καλοριφερ και δεν εχω κλιματιστικο, οποτε κανω δουλεια μ ενα πανελ υπερυθρων μονο. Το δωματιο τ αεριζω καθημερινα και ανοιγω και τις ντουλαπες παραλληλα ωστε ν αεριζονται και τα ρουχα. Επειδη ειναι ενα αξιοσεβαστο κοστος ο αφυγραντηρας θα χρειαστει να κανω μια ερευνα αγορας πριν επενδυσω σε κατι τετοιο και ψαχνω καποιες λυσεις μεχρι να το αγορασω. Δυστυχως δεν ξερω πολλουςνα εχουν αφυγραντηρα οποτε δεν ξερω αν αξιζει σαν συσκευη. Δυστυχώς με τόση υγρασία που έχεις το πάνελ υπερύθρων δεν θα σε ζεσταίνει καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ακτινοβολούμενης θερμότητας θα απορροφάται από την υγρασία του αέρα.Εκτός του αφυγραντήρα, ένα μικρό κλιματιστικό θα μπορούσε να βοηθήσει αρκετά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα