Προς το περιεχόμενο

Επιλογη ecommerce πλατφορμας.


mentoras28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην εταιρεία που εργάζομαι πρόσφατα αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ενα eshop. Λογω ελείψης budget σκεφτομαστε να το κανουμε inhouse. Tech background υπαρχει αν και τα πεδια μας είναι κυρίως οι τηλεπικοινωνιες, δικτυα και προγραμματισμος(JAVA MySQL και βασικα πραγματα σε HtML,Css, PHP) . Επισης στο παρελθόν εχουμε δουλεψει με wordpress και drupal.

Η ερωτηση είναι ποια πλατφορμα ecommerce να χρησιμοποιοησουμε. Ηδη εχουμε στησει ενα prestashop και ενα magento και πειραματιζομαστε. Επίσης εχουμε δει καποιες πλατφορμες οπως bigCommerce( ακυρώθηκε όμως λόγω ελλείψης ελληνικών) , smooly και volusion αλλα εμενα δεν μου πολυαρεσει το ενδεχομενο να δεθούμε με κατι τέτοιο. Στις σκέψεις είναι να δοκιμασουμε και Woocommerce καθως και opencart. 

Απο reviews που είδαμε τείνουμε προς το prestashop αλλα δεν εχουμε μείνει αρκετα ευχαριστημένοι απο την κοινοτητα και το documentation που υπαρχει. Επισης είδα οτι το magento χρειαζεται dedicated server και απευθήνεται σε μεγαλυτερα καταστήματα. To woocommerce θα δοκιμαστει σύντομα αν και το γεγονος οτι δεν είναι καθάρα e-commerce πλατφορμα αλλα ουσιαστικά plugin για wordpress μας εχεί λίγο αρνητικά προιδεασμένους.

Το eshop γενικά δεν θα έχει πανω απο 100-150 κωδικούς και σε πρωτη φαση δεν νομίζω ότι θα έχει καποιο τρελό traffic καθότι θα έχουμε προιόντα όχι τοσο ευρέως γνωστά. Επίσης θα μας ενδιεφερε να έχει καποιες λειτουργείες CRM.

Θα ήθελα να σας ρωτησω αν υπάρχει κατι άλλο να μου προτείνεται καθώς και αν υπαρχει κατι που πρέπει να προσεξουμε και γενικα να γίνει ενας επικοδομητικος διαλογος  για τις πλατφορμες e-commerce καθως ότι εχω βρεί σε forum είναι σχετικά outdated 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ'τη στιγμη που τα προιοντα δεν ειναι χιλιαδες, αλλα 100-150 τοτε προτεινω Wordpress με WooCommerce. Ειναι πολυ ευκολο και για εσας αλλα και για τον τελικο χρηστη στο να επεξεργαστει και να περασει νεα προιοντα. Επισης υπαρχει απειρο υλικο σε addons για το woocommerce, υπαρχει τεραστια κοινοτητα που μπορει να βοηθησει σε εξτρα customization αν χρειαστει και πολυ καλο documentation καθως και support απο την ιδια την WooThemes.

 

Αρκει το theme να ειναι woocommerce ready και ολα μετα ειναι ευκολα.

 

Εχω δουλεψει σε opencart και ενω ειναι σαφως πιο γρηγορο ακομα και οταν υπαρχουν παρα πολλα προιοντα, δε το συνιστω μιας και δεν ειναι seo friendly σαν cms, η κοινοτητα ειναι σχετικα μικρη οπως και η ποσοτητα των mods που εχουν. 

 

Wordpress λοιπον! :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου .Η αλήθεια είναι ότι το woocomerce θα είναι το τελευταιο που θα τεσταριστει. Μήπως έχεις δουλέψει η έχει εχεις αποψη για τις συνδρομιτληκες πλατφόρμες. Οπως shopify , smooly η volusion?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι οτι δεν θέλω. Θα το δοκιμασουμε και αυτο για να εχουμε πιο ολοκληρωμενη ιδέα για τις πλατφόρμες.

Εχουμε ασχοληθει στο παρελθον και μαλιστα υπαρχουν 3 site μας live με wordpress. Απλα ο προβληματισμος είναι στο γεγονος ότι δεν είναι καθαρα e-commerce πλατφορμα αλλα plugin για wp. Θα το δοκιμασουμε ομως σιγουρα.

Μηπως κανεις έχει άποψη για τις πλατφορμες shopify, smoly η volusion?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το shopify, και τα τοιαύτα δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν μου αρέσει ή ιδέα της πληρωμής με το μήνα. Λένε βέβαια πως είναι πολύ εύκολα στη διαχείριση κτλ. Όσον αφορά το prestashop, όπως και το magento είναι βαρύ. Είναι όμως πολύ καλή πλατφόρμα και σαφώς πιο εύκολο από το magento. Ένα μεγάλο μείον είναι ότι αν δεν έχεις γνώσεις και θες custo-μιες θα σου πάει ο κούκος αηδόνι καθώς και οι devs αλλά και τα plugins του είναι πανάκριβα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...