Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι φοιτητές που μπαίνουν σε ένα τμήμα από κατατακτήριες δε δικαιούνται βιβλία, πάσο, μειωμένο εισητήριο για τα μέσα, υγειονομική περίθαλψη από το πανεπιστήμιο, υποτροφίες και βραβεία καθώς επίσης και στέγαση. Αυτό δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των φοιτητών; Και ακόμα και να πει κανείς ότι τα βιβλία είναι ακριβά και μπαίνει μέσα το κράτος (που υποτίθεται το υπουργείο προάγει τη δια βίου μάθηση) δε θα έπρεπε έστω να έχουν μια έκπτωση οι φοιτητές; Όπως τα αγοράζει δηλαδή το υπουργείο με έκπτωση για να τα δώσει στους φοιτητές να σου πει πάρτα και εσύ με την τιμή που τα αγοράζω εγώ. Ή αν η σχολή είναι 5ετής/6ετής και το πτυχίο 4ετές ας σου έδινε πτυχία για τον έναν χρόνο διαφορά.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορείς να τα αγοράσεις με έκπτωση μεταχειρισμένα από απόφοιτους.

Δεν γίνεται να τα αγοράζει το πανεπιστήμιο και να τα πουλάει σε σένα χωρίς κέρδος. Ξέρεις τι αντιδράσεις θα υπήρχαν μετά για "ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας" κλπ?

Συμφωνώ να μην παρέχουν τίποτα επειδή έτσι θα ήταν όλοι αιώνιοι φοιτητές για τα οφέλη.

Δημοσ.

Μπορείς να τα αγοράσεις με έκπτωση μεταχειρισμένα από απόφοιτους.

Δεν γίνεται να τα αγοράζει το πανεπιστήμιο και να τα πουλάει σε σένα χωρίς κέρδος. Ξέρεις τι αντιδράσεις θα υπήρχαν μετά για "ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας" κλπ?

Συμφωνώ να μην παρέχουν τίποτα επειδή έτσι θα ήταν όλοι αιώνιοι φοιτητές για τα οφέλη.

Πόσο αιώνιος φοιτητής είναι κάποιος που ήδη πήρε ένα πτυχίο και του βγήκε η πίστη ένα χρόνο να διαβάζει για να μπει σε δεύτερη σχολή; Και δηλαδή νομίζεις τόσο σημαντικά είναι τα οφέλη που κάποιος θα έμενε για πάντα φοιτητής; Θα τρελαθούμε; Εξάλου απόσο ξέρω από πανελλήνιες δικαιούσα πάσο κτλ.. 

• Like 1
Δημοσ.

Η ιδέα της δωρεάν παιδείας είναι ότι είναι μία επένδυση για το κράτος. Λογικό είναι όταν κάποιος πάει για δεύτερο πτυχίο να μην απολαμβάνει πλέον όλα τα οφέλη, αφού δεν αποτελεί καθαρή επένδυση.

• Like 1
Δημοσ.

Η ιδέα της δωρεάν παιδείας είναι ότι είναι μία επένδυση για το κράτος. Λογικό είναι όταν κάποιος πάει για δεύτερο πτυχίο να μην απολαμβάνει πλέον όλα τα οφέλη, αφού δεν αποτελεί καθαρή επένδυση.

Όπως λες και εσύ... να μην απολαμβάνει όλα τα οφέλη... αλλά στις κατατακτήριες δεν απολαμβάνεις κανένα όφελος. Δηλαδή είναι τόσο κόστος να δικαιούσαι έκπτωση στις μεταφορές και να έχεις ένα πάσο;

Δημοσ.

Οι φοιτητές που μπαίνουν σε ένα τμήμα από κατατακτήριες δε δικαιούνται βιβλία, πάσο, μειωμένο εισητήριο για τα μέσα, υγειονομική περίθαλψη από το πανεπιστήμιο, υποτροφίες και βραβεία καθώς επίσης και στέγαση.

όλα αυτά τα δικαιούνται στο πρώτο πτυχίο, για οποιο λόγο να σου πληρώνουμε και το δεύτερο, τρίτο, κτλ;

• Like 3
Δημοσ.

Οταν πηγα να παρω εγω βιβλια, οντας φοιτητης απο κατατακτηριες μου λεει ο τυπος δε δικαιουσε καθως εισαι απο κατατακτηριες. Για καλη μου τυχη ηταν και ενας αλλος εκει και μου λεει αν εισαι στη λιστα θα σου δωσω. Ημουν στη λιστα και πηρα κανονικα. (Ευδοξος δεν υπηρχε)

• Like 1
Δημοσ.

Οταν πηγα να παρω εγω βιβλια, οντας φοιτητης απο κατατακτηριες μου λεει ο τυπος δε δικαιουσε καθως εισαι απο κατατακτηριες. Για καλη μου τυχη ηταν και ενας αλλος εκει και μου λεει αν εισαι στη λιστα θα σου δωσω. Ημουν στη λιστα και πηρα κανονικα. (Ευδοξος δεν υπηρχε)

τυχερος!!!

παροτι βολευει το πασο, καταλαβαινω πως δεν ειναι πρακτικο να δινεται η δυνατοτητα σε ολους, και πλεον αν κανεις 2ο πτυχιο και εισαι ανεργος(που πολλες φορες ετσι παει), εχεις καποιες παροχες απο οαεδ.

για τις υποτροφιες πιστευω πως θα πρεπε να δινονται και σε ατομα απο κατατακτηριες.

• Like 1
Δημοσ.

Για μένα πιο λογικό είναι να "επενδύσει" (αφού το θέτουμε έτσι) το κράτος σε κάποιον που κάνει 2ο πτυχίο, και άρα έχει αποδείξει την αξία του και την θέλησή του να συνεχίσει να προσπαθεί παρά σε έναν τυχαίο φοιτητή πρώτου πτυχίου που πολλοί είναι χαραμοφάηδες

Δημοσ.

Πόσο αιώνιος φοιτητής είναι κάποιος που ήδη πήρε ένα πτυχίο και του βγήκε η πίστη ένα χρόνο να διαβάζει για να μπει σε δεύτερη σχολή; Και δηλαδή νομίζεις τόσο σημαντικά είναι τα οφέλη που κάποιος θα έμενε για πάντα φοιτητής; Θα τρελαθούμε; Εξάλου απόσο ξέρω από πανελλήνιες δικαιούσα πάσο κτλ.. 

Ναι, είναι σημαντικά τα οφέλη του μειωμένου εισιτηρίου και των δωρεάν συγγραμάτων αξίας εκατοντάδων ευρώ.

Συγγενικό μου πρόσωπο έκανε δεύτερο πτυχίο για την φοιτητική άδεια. Αν υπάρχουν και άλλα οφέλη, όλοι θα θέλουν να σπουδάζουν για πάντα. Πολλαπλασίασε πόσο επιπλέον θα κοστίζουν όλοι αυτοί στο κράτος.

Δημοσ.

Ναι, είναι σημαντικά τα οφέλη του μειωμένου εισιτηρίου και των δωρεάν συγγραμάτων αξίας εκατοντάδων ευρώ.

Συγγενικό μου πρόσωπο έκανε δεύτερο πτυχίο για την φοιτητική άδεια. Αν υπάρχουν και άλλα οφέλη, όλοι θα θέλουν να σπουδάζουν για πάντα. Πολλαπλασίασε πόσο επιπλέον θα κοστίζουν όλοι αυτοί στο κράτος.

Δε μιλάω για οφέλη γενικά και αόριστα. Έστω το αυτονόητο, να μπορείς να πας στη σχολή σου με μειωμένο εισητήριο. Τόσο πολύ ρίχνει αυτό το κράτος; Αφού με την κάρτα ανεργίας έχεις δωρεάν μετακινήσεις τώρα, αλλά όντας φοιτητής δε δικαιούσα κάρτα ανεργείας. Αυτό σου φαίνεται να στέκει; Δε θα πρέπει να εναθρύνονται αυτοί που σπουδάζουν; Αυτός που μπήκε ιατρική με κατατακτήριες πχ το έκανε για να λουφάρει; Και αν έδινε πανελλήνιες τι ακριβώς αλλάζει εκεί και δικαιούται κανονικά πάσο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω στο δεύτερο πτυχίο δεν δικαιούσαι τίποτα ανεξαρτήτως από τον τρόπο εισαγωγής.

Ο άνεργος στέκει να έχει περισσότερα οφέλη από τον φοιτητή δεύτερου πτυχίου επειδή 1) υπήρξε εργαζόμενος και έχει καταβάλλει εισφορές/φόρους και 2) θεωρητικά είναι σε αναζήτηση εργασίας. Ο φοιτητής δεύτερου πτυχίου αν δεν έχει δουλέψει ποτέ του και παρόλο που πήρε ένα πτυχίο κάνει και δεύτερο, προφανώς έχει για να ζήσει.

Επεξ/σία από idomeneas7
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα είναι πως ενώ το πανεπιστήμιο είναι δημόσιο

ο πλούτος και το έργο που παράγει όπως αυτά μετουσιώνονται στη διδιακτέα ύλη

είναι συγγράμματα που τυγχάνουν εμπορικής εκμετάλλευσης από τριτους

και συγεκριμένα από ιδιωτικούς εκδοτικούς οίκους

που μάλιστα θησαυρίζουν γιατί μιλάμε για υπερκοστολογήσεις τίτλων

και προφανώς σε συνεργασία με το καθηγητικό κατεστημένο

πέραν κάθε ελέγχου, δεοντολογίας και διαφάνειας

και μετά ερχόμαστε και αξιώνουμε να γίνει εξοικονόμηση πόρων

από τα συγγράμματα των φοιτητών από κατατακτήριες

προς Θεού

δεν εναντιώνομαι ούτε στην ιδιωτική πρωτοβουλία

ούτε υποστηρίζω πως φοιτητές από κατατακτήριες θα πρέπει ή δε θα πρέπει να έχουν πλήρεις παροχές,

σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να υπάρχει μια καθαρότητα και μια συνέπεια

αλλά ακόμα και γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως της Οξφόρδης ή του Κέμιπριτζ

εκμεταλλεύονται και ανακυκλώνουν στα δικά τους έσοδα τον γνωσιακό πλούτο που παράγουν

επειδή διαθετουν ίδιους εκδοτικούς οίκους

όπως δε θα θέλαμε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο να απομυζάται από το κράτος

έτσι και δε θα θέλαμε το δημόσιο πανεπιστήμιο (συγγράμματα-έρευνα-στελεχιακό δυναμικό) να απομυζάται προς όφελος ιδιωτικών περιουσιών και μάλιστα με όρους αδιαφάνειας

ειδικά αλλά όχι μόνο λόγω της οικονομικής δυσχ'ερειας

η γνώμη μου για το θέμα λοιπόν πως η σπατάλη υπάρχει όχι γιατί ζητούν παροχές οι φοιτητές από κατατακτήριες

αλλά γιατί δεν υπάρχουν (δημόσιοι) ενδοπανεπιστημιακοί εκδοτικοί οίκοι για τα συγγράμματα του (δημόσιου) πανεπιστημίου

με αποτελεσμα οι σχετικοί ποροι να αναλώνονται στην προμήθεια υπερκοστολογημένων συγγραμμάτων από εξωπανεπιστημιακά πιρανχας

Επεξ/σία από xpera_x
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...