Προς το περιεχόμενο

FlashFire: Εγκαθιστούμε επίσημα update σε Samsung και Nexus συσκευές χωρίς υπολογιστή και χωρίς να χάσουμε το root


saruman123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

post-330623-0-29357000-1455270283_thumb.jpg

 

Όσοι έχουν κάνει root τη συσκευή τους, σίγουρα θα έχουν χρησιμοποιήσει μία από τις δημιουργίες του Chainfire, όπως το SuperSU, το Mobile Odin και το CF Auto Root. Ο άνθρωπος που μας έχει διευκολύνει απίστευτα όσον αφορά το root, έρχεται τώρα με το FlashFire να καταργήσει τις recovery και τη σύνδεση με υπολογιστή όταν εγκαθιστούμε επίσημα update.

 

Μοναδική προϋπόθεση χρήσης του FlashFire, είναι να χρησιμοποιούμε το SuperSU για τα root δικαιώματά μας και μπορούμε να κάνουμε όλα όσα κάνει μία custom recovery, μέσα από το Android. Μπορούμε λοιπόν:

 

να κάνουμε backup και restore τη ROM μας,

να κάνουμε wipe (επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων),

να εγκαταστήσουμε zip αρχεία και το καλύτερο,

να εγκαταστήσουμε ολόκληρα πακέτα ROM για Samsung και Nexus συσκευές.

 

Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό, καθώς μας επιτρέπει να εγκαταστήσουμε όλη τη ROM μιας συσκευής, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε υπολογιστή, ενώ κατά περίπτωση μπορούμε να εγκαταστήσουμε και OTA αναβαθμίσεις που φτάνουν αυτόματα στη συσκευή μας.

 

Εγκατάσταση ΟΤΑ update

 

Για όσους ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν OTA update, ο ChainFire μας ενημερώνει ότι λειτουργεί προς το παρόν μόνο σε Nexus συσκευές, οι οποίες αναβαθμίζονται περισσότερο και συχνότερα εδώ που τα λέμε. Θα πρέπει επίσης να έχουμε κάνει root με το νέο "systemless" τρόπο του ChainFire, ο οποίος δεν επηρεάζει το system partition, αλλά κάνει root απευθείας στον kernel.

 

Όταν λοιπόν η συσκευή μας ενημερώσει για μία νέα αναβάθμιση, δεν την εγκαθιστούμε από το μενού του Android, αλλά ανοίγουμε αμέσως το FlashFire, το οποίο την εντοπίζει και προχωράει τη διαδικασία για εμάς, κάνοντας στο τέλος και root. Μετά την επανεκκίνηση δηλαδή έχουμε την τελευταία έκδοση, έχοντας αυτόματα και root.

 

Εγκατάσταση επίσημης ROM

 

Όσοι θέλετε να επιστρέψετε στην επίσημη ROM της Samsung ή της Google, θα έπρεπε μέχρι σήμερα να τις κατεβάσετε και να τις εγκαταστήσετε μέσω Odin ή Fastboot αντίστοιχα, συνδέοντας τη συσκευή σας με υπολογιστή. Όλα αυτά ανήκουν τώρα στο παρελθόν, καθώς με το FlashFire η διαδικασία είναι πανεύκολη και γίνεται απ' ευθείας στη συσκευή μας.

 

Για εγκαταστήσουμε λοιπόν τη ROM μας (ή το firmware για να είμαστε σωστοί), κάνουμε το εξής:

 

Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε το FlashFire στη συσκευή μας, μπαίνοντας στην ομάδα δοκιμών του Play Store γιατί ακόμα βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση.

https://play.google.com/apps/testing/eu.chainfire.flash

Κατεβάζουμε στη συσκευή μας τη ROM της Google, από εδω https://developers.google.com/android/nexus/images

ή της Samsung από εδώ http://www.sammobile.com/firmwares/

Ανοίγουμε το FlashFire και του δίνουμε δικαιώματα διαχειριστή.

Πατάμε το συν (+), επιλέγουμε "Flash firmware package" και βρίσκουμε στη συσκευή μας το πακέτο της ROM που κατεβάσαμε (zip, tar.gr, tar).

post-330623-0-15551200-1455270409_thumb.jpg

 

Το FlashFire θα αναλύσει τα περιεχόμενα του πακέτου και θα μας ρωτήσει ποια από αυτά θέλουμε να εγκαταστήσουμε στα partition τους. Μπορούμε αν θέλουμε να μην επιλέξουμε το "Recovery" και το "Data" για να μη χάσουμε την custom recovery που έχουμε εγκαταστήσει αλλά και τα δεδομένα μας αντίστοιχα.

Αν χρησιμοποιούμε κάποιον custom kernel ή το Xposed framework για παράδειγμα, μπορούμε να τα κατεβάσουμε και να τα προσθέσουμε και αυτά στη σειρά εγκατάστασης, επιλέγοντας το "Flash zip or OTA".

post-330623-0-45825800-1455270465_thumb.jpg

 

 

Τέλος πατάμε "Flash" και η συσκευή μας ξεκινάει την εγκατάσταση.

 

 

post-330623-0-13342700-1455270549_thumb.jpg

 

Είναι λοιπόν μία από τις πιο καθαρές και εύκολες λύσεις, η οποία είναι ακόμη σε δοκιμαστική έκδοση, οπότε έχει τα προβληματάκια της. Επίσης ο Chainfire μας ενημερώνει ότι έρχεται επίσημα υποστήριξη και για άλλες συσκευές, ελπίζουμε της Sony και της LG, για να μπορούμε να έχουμε μία ολική λύση για όλα τα γνωστά μοντέλα.

 

Μετά το τέλος της φάσης beta, θα είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Play Store, ενώ αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες στο νήμα του στο XDA http://forum.xda-developers.com/general/paid-software/flashfire-t3075433

 

Πηγη: http://www.doctorandroid.gr/2016/02/flashfire-update-samsung-nexus-root.html?m=0

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πόσο μπροστά είναι αυτός ο άνθρωπος.

 

Ποιος , ο Σαρουμαν;;;. Ασε , ετη φωτος. Περα απο την πλακα , ειναι πολυ ωφελιμο να μπορεις να κανεις ο.τι σχεδον κανεις και απο το pc , μεσα απο το ιδιο το ανδροιδ. Ειδικα για οσους δεν εχουν pc.... Αντε και σε αλλα brands...
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος , ο Σαρουμαν;;;. Ασε , ετη φωτος. Περα απο την πλακα , ειναι πολυ ωφελιμο να μπορεις να κανεις ο.τι σχεδον κανεις και απο το pc , μεσα απο το ιδιο το ανδροιδ. Ειδικα για οσους δεν εχουν pc.... Αντε και σε αλλα brands...

:-D

Πόσο μπροστά είναι αυτός ο άνθρωπος.

Ο ανθρωπος εχει κανει "παπαδες".....
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 10 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...