Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενταξει παιδια, μπορει να μην υπαρχει η καταλληλη παιδεια εντος η εκτος σπιτιου, και η κοινωνια μας να εχει ακομα οπισθοδρομικες αντιληψεις για τη περιστασιακη χρηση "ελαφριων" ουσιων, αλλα μη βρισκουμε ευκαιρια καποιοι να εξυμνουμε τον μπαφο τωρα..

εχω δει φιλους και τις οικογενειες τους να καταστρεφονται απο αυτο το πραγμα οταν εχει γινει εξαρτηση.. στη καλυτερη να γινονται σταδιακα απαθεις, αδιαφοροι για τη ζωη τους και να χαραμιζουν τα χρονια τους κανοντας τιποτα..

οπως και ο καπνος η το αλκοολ, ουσιαστικο οφελος για την υγεια δεν εχει κανενα. οκ εχει φαση να δοκιμαζεις μια στο τοσο, αλλα αν γινει εξαρτηση κλαφτα..

• Like 3
  • Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

με την ιδια λογικη επειδη πηγα δυο φορες σε σπιτι με πισινα και μου αρεσε επειδη περασα καλα θα αρχισω να κλεβω μεχρι να αγορασω σπιτι με πισινα?
παιδια νομιζω παραλογιζεστε. εχω περασει μερες που δεν παιζαν φραγκα και την εβγαλα νηφαλιος, αναγκαστικα. Δεν περασα καλα, αλλα οκ, τι να κανουμε. Για να φτασεις στο σημειο να το εχεις οντως αναγκη και να μην υπολογιζεις τιποτα και να κλεβεις νομιζω εχεις παρει αλλες αποφασεις και εκει το προβλημα δεν ειναι η εξαρτηση απο την ουσια αλλα η απληστια για καλοπεραση.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτά δημιουργούν κάποια εξάρτηση ή κάνουν κάποια ζημιά;

Για το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν υπάρχει ρυθμιστικό πλάισιο οπότε δεν ξέρεις τι περιέχεται εκει μέσα. Επιπλέον, δεν είναι αποδεδειγμένα ασφαλέστερο του παραδοσιακού καπνίσματος καθώς οι επιπτώσεις δεν έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί επι μακρόν. Σημειωτέον οτι αυτά λειτουργούν με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου που υπο προϋποθέσεις (εκ των οποίων μια είναι και η άγνοια) μπορούν να κάνουν ισχυρή έκρηξη και να αποδεσμεύσουν πολύ βλαβερά αέρια. Τα επιθέματα νικοτίνης για 'μενα είναι μια κοροϊδία, δεν θέλω να επιβαρύνω τον οργανισμό μου με τον καπνό, σεβαστό αυτό, θέλω όμως την δόση μου. Η νικοτίνη είναι εξαιρετικά εθιστική, ιδίως σε συνδιασμό με τις καθημερινές συνήθειες, καφές, καμπινές, στρες και δεν συμμαζεύεται. :)

• Like 2
Δημοσ.

Δεν αντιλέγω. Αλλά στις "σοβαρές" εξαρτήσεις δεν υπάρχει διαπαιδαγώγηση. Διότι πχ άλλη συνήθεια το τσιγάρο άλλη η άσπρη σκόνη. Το ένα ίσως σε σκοτώσει με τα χρόνια. Το άλλο ίσως σε σκοτώσει με τη μια

σκοτωνουν ομως! 

Δημοσ.

ενταξει παιδια, μπορει να μην υπαρχει η καταλληλη παιδεια εντος η εκτος σπιτιου, και η κοινωνια μας να εχει ακομα οπισθοδρομικες αντιληψεις για τη περιστασιακη χρηση "ελαφριων" ουσιων, αλλα μη βρισκουμε ευκαιρια καποιοι να εξυμνουμε τον μπαφο τωρα..

εχω δει φιλους και τις οικογενειες τους να καταστρεφονται απο αυτο το πραγμα οταν εχει γινει εξαρτηση.. στη καλυτερη να γινονται σταδιακα απαθεις, αδιαφοροι για τη ζωη τους και να χαραμιζουν τα χρονια τους κανοντας τιποτα..

οπως και ο καπνος η το αλκοολ, ουσιαστικο οφελος για την υγεια δεν εχει κανενα. οκ εχει φαση να δοκιμαζεις μια στο τοσο, αλλα αν γινει εξαρτηση κλαφτα..

Δεν φταίει καμία ουσία αλλά ο αδύναμος χαρακτήρας του καθένα και η απουσία αυτοελέγχου. 'Απλά έτυχε να την πίνει όλη μέρα ενώ χαράμιζε την ζωή του. Θα μπορούσε να την χαραμίζει παίζοντας video games, βλέποντας τσόντες, πίνοντας φραπέ κλπ.

• Like 3
Δημοσ.

Το τσιγάρο όχι απαραίτητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι επιβλαβές

Δημοσ.

με την ιδια λογικη επειδη πηγα δυο φορες σε σπιτι με πισινα και μου αρεσε επειδη περασα καλα θα αρχισω να κλεβω μεχρι να αγορασω σπιτι με πισινα?

παιδια νομιζω παραλογιζεστε. εχω περασει μερες που δεν παιζαν φραγκα και την εβγαλα νηφαλιος, αναγκαστικα. Δεν περασα καλα, αλλα οκ, τι να κανουμε. Για να φτασεις στο σημειο να το εχεις οντως αναγκη και να μην υπολογιζεις τιποτα και να κλεβεις νομιζω εχεις παρει αλλες αποφασεις και εκει το προβλημα δεν ειναι η εξαρτηση απο την ουσια αλλα η απληστια για καλοπεραση.

Ξέρεις οτι απο ένα σημείο και πέρα πίνει κανείς για να είναι άνθρωπος, να μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς, έτσι; Ηξερα μια γυναίκα σε απεξάρτηση επι δυο χρόνια, σχεδόν ποτέ δεν άκουσα την φωνή της κι' αίφνης μια μέρα να σου την λαλίστατη η Μαργαρίτα. Ναι, είχε πιεί. Καταλαβαίνω τι εννοείς με τις αποφάσεις (και την γοητεία του περιθωρίου -εσχάτως είναι κιόλας μαγκία κι' έτσι στα πολύπαθα Εξάρχειά μου), σκέψου όμως οτι πολλοί άνθρωποι δεν το επιλέγουν ακριβώς.

Δημοσ.

δεν καταλαβαινω γιατι οφειλουμε να οριοθετησουμε το ποσο κακο θελει να κανει ο καθενας στο προσδοκιμο ζωης του, νομιζω οφειλουμε να ενημερωνουμε αλλα να υπαρχει ελευθερια επιλογης.
εγω δε θα ηθελα να ζησω εκατο χρονων, ηδη κουραζομαι απ την υπαρξη, θελω οσο ζω να μου ειναι ανεκτα.

Δημοσ.

Ποια καλοπέραση; Μιλάμε για αυτούς που σέρνονται στους δρόμους...

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο που για κάποιον εξαρτημένο το πρόβλημα δεν είναι ότι "δεν περνάει καλά, οκ, τι να κάνουμε;" όταν έχει αψιλίες και δε βρίσκει να φτιαχτεί.

Δημοσ.

δεν καταλαβαινω γιατι οφειλουμε να οριοθετησουμε το ποσο κακο θελει να κανει ο καθενας στο προσδοκιμο ζωης του, νομιζω οφειλουμε να ενημερωνουμε αλλα να υπαρχει ελευθερια επιλογης.

εγω δε θα ηθελα να ζησω εκατο χρονων, ηδη κουραζομαι απ την υπαρξη, θελω οσο ζω να μου ειναι ανεκτα.

Οκ απλά να μην κλαίγονται ότι δεν υπάρχει ενημέρωση και ότι τους παρασύρανε (δεν το λέω για σένα). Αυτό έγραψα κι εγώ, επιλογή του καθενός είναι αν μιλάμε για μια ηλικία και πάνω.

Δημοσ.

Συμφωνώ με την ελευθερία επιλογής. Κοντέυω 35 τώρα και μέσα σε 5 χρόνια έχω αλλάξει αντιλήψεις, όχι ριζικά αφού η κοσμοθεωρία μου παραμένει η ίδια. Θέλω να πω οτι δεν ξέρεις τι θα θέλεις σε 10 χρόνια, γιατί να υποσκάπτεις το μέλλον σου. Διασκέδασε αλλά σκέψου και τα μελλούμενα.

Για να το πω κι' αλλιώς, ποιός την γ@... την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, θα είμαι εδώ σε 100 χρόνια; Δεν ξέρω εάν γίνομαι κατανοητός.

Το YOLO θα μας φάει :)

Δημοσ.

Ποια καλοπέραση; Μιλάμε για αυτούς που σέρνονται στους δρόμους...

καλοπερνάν όμως δεν τους βλέπεις? 

αυτό ειναι το νόημα της ζωής πο@τανες, ναρκωτικα και λεφτα

• Like 2
Δημοσ.

καλοπερνάν όμως δεν τους βλέπεις? 

αυτό ειναι το νόημα της ζωής πο@τανες, ναρκωτικα και λεφτα

Μεταξύ μας τώρα υπάρχουν και χειρότερα. Σοβαρά το λέω.

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρεις οτι απο ένα σημείο και πέρα πίνει κανείς για να είναι άνθρωπος, να μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς, έτσι; Ηξερα μια γυναίκα σε απεξάρτηση επι δυο χρόνια, σχεδόν ποτέ δεν άκουσα την φωνή της κι' αίφνης μια μέρα να σου την λαλίστατη η Μαργαρίτα. Ναι, είχε πιεί. Καταλαβαίνω τι εννοείς με τις αποφάσεις (και την γοητεία του περιθωρίου -εσχάτως είναι κιόλας μαγκία κι' έτσι στα πολύπαθα Εξάρχειά μου), σκέψου όμως οτι πολλοί άνθρωποι δεν το επιλέγουν ακριβώς.

εμας στα εξαρχεια παντως μονο πηγαν να μας τραμπουκισουν για σκονες, μονο φουντες και μπυρες, τα αλλα ειναι πολυ γκλαμ μαλλον.

μπουρδες ρε. νομιζω οτι η κατηγορια ανθρωπων που δεν το επελεξαν ειναι ειδικη περιπτωση, οσους χρηστες ξερω ειναι συνειδητοι χρηστες και οχι επειδη "εμπλεξαν".

Μονο καποιους καπνιστες μπορω να σκεφτω που θελουν να το κοψουν αλλα δυσκολευονται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...