evabb Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Ειναι λυπηρο να βλεπεις μορφωμενους ανθρωπους να πιστευουν σε βλακιες. εκει καταλαβαινεις οτι το σχολειο/πανεπιστημειο περασε και δεν τους ακουμπησε. Για τους λιγοτερο μορφωμενους μπορει ως ενα βαθμο να δικιολογηθει αλλα και παλι ξερω ανθρωπους που εχουν βγαλει ενα δημοτικο μονο αλλα δεν πιστευουν στα ζωδια και στα ψεκασματα. Νομιζω οτι εν τελη, πολλοι ανθρωποι φοβουνται να πανε κοντρα και να αμφισβητισουν αυτο που τους παρουσιαζεται ως γεγονος. Ειναι κατα καποιο τροπο μια αλλη εκδοχη του πιστευε και μη ερευνα. Οποιος τολμα να αμφισβητισει κατι περνιεται για τρελος ή βλακας απο τον περιγυρο του. 2
idomeneas7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δεν μπορεί να είναι αυτό γιατί όταν κάποιος τους πει πως αυτά είναι βλακείες, τότε μια χαρά το αμφισβητούν και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αποδείξουν το αντίθετο. Ειπα σε κάποια να βάλει το pockee και μου απάντησε "ΑΠΑΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩΩΩ!". Δεν ζήτησα εξηγήσεις, κατάλαβα πως είναι μάλλον κόλπο των ιλλουμινάτι για να την παρακολουθούν ή κάτι τέτοιο. Αυτή είναι αγράμματη βέβαια αλλά ξέρω και νέα κοπέλα με διδακτορικό η οποία είναι φανατική με τα ζώδια.
φιρίκι Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δυστυχώς ισχύει το απόφθευγμα, η βλακεία είναι ανίκητη. Τώρα, στις μέρες του Ιντερνετ που η ροή της πληροφορίας έχει επιταχυνθεί κατα πολύ σε σχέση με την ξεραϊλα του παρελθόντος η ικανότητα για κριτική σκέψη και φιλτράρισμα όσων ακούμε καθίσταται ακόμη επιτακτικότερη, ζήτημα ζωής και θανάτου μπορεί να πει κανείς κρίνοντας κι' απο την φάση με τα εμβόλια. Το κοινωνικό σύνολο οφελείται απο την ύπαρξη πολλών μελών ικανών για κριτική σκέψη, προικισμένων με λογική και συναίσθημα (χωρίς το οποίο η λογική είναι ελλειπής και εν δυνάμει κι' επικίνδυνη κατά την γνώμη μου) -το ιδιωτικό συμφέρον πολλών όμως οχι.
stelios18120 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Καλα idomeneas7 αυτο με το "ΑΠΑΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩΩΩ" μου ειχε πει μια γνωστη μου για το shazam ωστε να βρισκει οποιο τραγουδι θελει πανευκολα λογω του οτι συχνα εψαχνε τραγουδια. Ρε τις λεω βαλε το ειναι δωρεαν και βρισκει 99% ολα τα τραγουδια που ακους μην ψαχνεις και εκανε λες και τις ειπα να ασπαστει τον εξω απο εδω.τι να πεις...
alxlightning Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 παιδια εδώ παιρνουν εμενα στα σοβαρα στα ιντερνετς :/ 2
evabb Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δεν μπορεί να είναι αυτό γιατί όταν κάποιος τους πει πως αυτά είναι βλακείες, τότε μια χαρά το αμφισβητούν και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αποδείξουν το αντίθετο. Ειπα σε κάποια να βάλει το pockee και μου απάντησε "ΑΠΑΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩΩΩ!". Δεν ζήτησα εξηγήσεις, κατάλαβα πως είναι μάλλον κόλπο των ιλλουμινάτι για να την παρακολουθούν ή κάτι τέτοιο. Αυτή είναι αγράμματη βέβαια αλλά ξέρω και νέα κοπέλα με διδακτορικό η οποία είναι φανατική με τα ζώδια. «αφου το γραφει στο facebook ειναι σωστο» γιατι οτιδηποτε ειναι δημοσιευμενο ξαφνικα αποκτα κυρος αρα ειναι και σωστο ενω αυτο που λες δεν ειναι στο ιντερνετ αρα δεν εχεις δικιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δεν νομίζω ότι είναι θέμα facebook. Ηλίθιες είδησης βλέπουμε και στην tv αλλά και σε διάφορα άλλα site που ανοίγουν κάποιοι για τα κλικ. Είναι θέμα παιδείας και το πώς δέχεσαι την ενημέρωση χωρίς να είσαι άβουλο ον.
pontez2 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Πολύ ωραία ειπώθηκε παραπάνω πως ένα μάθημα που θα έπρεπε πλέον να γινει υποχρεωτικό στο σχολείο, πιθανότατα σε μορφή ημερίδας ή σεμιναρίων, είναι η διασταύρωση πληροφοριών και τι θεωρείται επιστημονικά σωστή πηγή. Το παραπάνω βέβαια δεν πρόκειται να αναιρέσει συγκεκριμένα πιστεύω μεγάλης μερίδας ανθρώπων. Αναφέρομαι στην πίστη ύπαρξης εξωγήινης ζωής και φυσικά στο θρησκευτικό κομμάτι (το δεύτερο είναι καθαρά προσωπικό, το πρώτο έχει λογική) Σε ότι αφορά το εμβόλιο, υπήρξε/υπάρχει, μια ομάδα ανθρώπων που θεωρούσε ότι συγκεκριμένο παιδικό εμβόλιο προκαλεί αυτισμό. Αν και οι περισσότεροι επιστήμονες είναι κάθετα αντίθετη με μια τέτοια προοπτική, υπάρχουν και αυτοί που δεν αρνούνται μια μικρή πιθανότητα αρνητικής επιρροής σε έναν οργανισμό που έχει ήδη τη προδιάθεση, επισημαίνοντας βέβαια ότι δε μπορείς να ρισκάρεις για τη μια περίπτωση στις 10.000 (και αν) να μη κάνει το παιδί το εμβόλιο, διότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να έχει μεγαλυτερα προβλήματα υγείας αν δε το κάνει. Γενικότερα η αρχή του «πιστευε και μη ερεύνα» αφορά κυρίως τις μικρές ηλικίες που εκ των πραγμάτων, λαμβάνουν πληροφορίες μόνο από το σχολείο και το οικογενειακό τους περιβάλλον.
thomasG4 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Καλα idomeneas7 αυτο με το "ΑΠΑΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩΩΩ" μου ειχε πει μια γνωστη μου για το shazam ωστε να βρισκει οποιο τραγουδι θελει πανευκολα λογω του οτι συχνα εψαχνε τραγουδια. Ρε τις λεω βαλε το ειναι δωρεαν και βρισκει 99% ολα τα τραγουδια που ακους μην ψαχνεις και εκανε λες και τις ειπα να ασπαστει τον εξω απο εδω.τι να πεις... Άμα αναλογιστούμε το πόσα permissions ζητάει το Shazam για να το κάνεις εγκατάσταση (σε Android), θα συμφωνήσω με τη φίλη σου ότι είναι ο εξαποδώ και χίλιες φορές να ψάχνω στο google τους στίχους για να βρώ το τραγούδι.
stelios18120 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Ε καλα δεν φυλαει και τα μυστικα της nasa στο κινητο της Οντως θελει πολλα permissions οπως και το 90% των εφαρμογων στα κινητα και ταμπλετ ζητανε προσβαση σε διαφορα.
thomasG4 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Οντως θελει πολλα permissions οπως και το 90% των εφαρμογων στα κινητα και ταμπλετ ζητανε προσβαση σε διαφορα. Nope. Μόνο κάτι σαβουροεφαρμογές τύπου Cleanmaster κτλ ζητάνε τόσα πολλά permissions (με εξαίρεση launcher και άλλες τέτοιου είδους, που είναι λογικό). Anyway είμαστε offtopic
idomeneas7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Ορίστε, ποιός έλεγε ότι ο Maddox δεν ειναι celebrity?
Soufesis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Οι περισσότερες από αυτές τις "ειδήσεις" είναι τρανή απόδειξη πως ότι και μ@λ@κία να ειπωθεί πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα την πιστέψουν. Αυτό γίνεται επειδή αυτές οι ειδήσεις είναι βολικές Μας βολεύουν προφητείες μοναχών γιατί θα μας δώσουν την Πόλη, θα καεί ο εχθρός Μας βολεύουν οι ψεκασμοί Μας βολεύουν τα ζώδια γιατί ποτέ ουσιαστικά δεν θα σου πουν κάτι κακό και πάντα σου λένε υπομονή και φτιάχνει Μας βολεύει μια παγκόσμια συνωμοσία που θέλει το κακό μας γιατί ποτέ δεν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε και είναι βολικό να ρίχνουμε ευθύνες. Δυστυχώς το internet έχει καταντήσει η μεγαλύτερη πηγή ημιμάθειας αφού οι έρευνες που γίνονται τις περισσότερες φορές είναι τόσο πολύ στοχευμένες που χάνουμε το big picture και από τη γνώση επιλέγουμε να κρατήσουμε την πληροφορία. 2
Pablo_Hasan Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Ειναι λυπηρο να βλεπεις μορφωμενους ανθρωπους να πιστευουν σε βλακιες. εκει καταλαβαινεις οτι το σχολειο/πανεπιστημειο περασε και δεν τους ακουμπησε. Για τους λιγοτερο μορφωμενους μπορει ως ενα βαθμο να δικιολογηθει αλλα και παλι ξερω ανθρωπους που εχουν βγαλει ενα δημοτικο μονο αλλα δεν πιστευουν στα ζωδια και στα ψεκασματα. Νομιζω οτι εν τελη, πολλοι ανθρωποι φοβουνται να πανε κοντρα και να αμφισβητισουν αυτο που τους παρουσιαζεται ως γεγονος. Ειναι κατα καποιο τροπο μια αλλη εκδοχη του πιστευε και μη ερευνα. Οποιος τολμα να αμφισβητισει κατι περνιεται για τρελος ή βλακας απο τον περιγυρο του. στο σχολείο δεν διδάσκεται η πραγματικότητα, ειδικά μαθήματα όπως ιστορία και θρησκευτικά χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια εθνικής και θρησκευτικής συνειδησης... Νομίζω ότι με τον τρόπο διδασκαλίας το σχολείο κάνει τους ανθρώπους πιο ευκολοπιστους στις διαφορες θεωρίες συνομωσίας, ψεκασματα, κτλ. Δηλαδή αμα σε όλη την σχολική ζωή σου λένε ατεκμηρίωτα ψέματα όταν μεγαλώσεις θα συνεχίσεις να πιστεύεις όποιον στα λέει με σοβαροφανές ύφος. Το πανεπιστήμιο ειναι άλλο θέμα, πας εκει για να μάθεις κάτι συγκεκριμένο, όχι γενικές γνώσεις, υποτίθεται ότι μαθαινεις να έχεις κριτική σκέψη αλλά προϋπόθεση για να αμφισβητείς ό,τι ακούς ειναι να συνειδητοποίησεις ότι πολλά από αυτά που έχεις ξέρεις μπορεί να ειναι ψέματα. Και αυτό για πολλούς ειναι επιπονη διαδικασία, αν βάλεις και τον ψευτοεγωισμό που έχουν γενικά πολλοι ελληνες και δεν θέλουν να παραδεχθούν με τιποτα ότι είναι λάθος, τότε χάνεται κάθε ελπίδα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις