Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να προτείνω και εγώ μια ταινία για αυτά που λέγατε προηγουμένως πέρι μόρφωσης και εκπάιδευσης. 3 idiots λέγεται. Εν ολίγης, τα πτυχία και οι βαθμοί δεν έχουν σχέση με την κοινή λογική και αντίληψη. Όπως το είπε ένας πιο πάνω, αυτοί εξειδικεύονται στην αναλυτική σκέψη όχι στην κρητική. Η πιο απλά όπως το είπε πάλι ένα μέλος, αυτά που συζητιούνται στο παρών τόπικ αποκτιούνται μέσω street life και όχι με book life.

• Like 3
  • Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Φίλε doubtful, αν τυχόν τρολλάρεις πάντως, είσαι ημίθεος.

Αν τώρα τα εννοείς:

- Η γρίπη του 1918 σκότωσε εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη και το εμβόλιο κατά της γρίπης αναπτύχθηκε δεκαετίες αργότερα. Ο ιδιοκτήτης φαρμακευτικής που επινόησε (sic) τον ιό της γρίπης μάλλον δεν τα σκέφτηκε καλά. Όταν έβγαλε τα εκατομμύρια από το εμβόλιο μάλλον μας είχε αφήσει χρόνους.

- ΔΕΝ ξεκινάνε όλα την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης. Δες εδώ μια λίστα με μεγάλες επιδημίες στην ιστορία: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_epidemics. Βέβαια μας είπες ότι δεν πιστεύεις στην ιστορία, αλλά τότε πώς ξέρεις ότι όλα ξεκίνησαν από την βιομηχανική επανάσταση και μετά; Μήπως ζούσες τότε; Μήπως είσαι o Man from Earth τελικά;

- Τα νοσήματα για τα οποία συζητάμε μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο (ή μέσω εντόμων κτλ.). Επομένως είναι λογικό να είναι ευκολότερη η διάδοσή τους όπου και όταν η πυκνότητα του πληθυσμού είναι μεγάλη. Δηλαδή στις πόλεις των τελευταίων -σχετικά- αιώνων. Απλή εξήγηση.

- Έστω ότι απορρίπτουμε την ιστορία ως πηγή πληροφορίας και βασιζόμαστε στην ατομική εμπειρία (καλώς ήρθατε στο 5000 π.Χ.). Για ρώτα κανέναν παππού να σου πει πόσα παιδιά επιβίωναν τη δεκαετία του '40 και του '50. Οι δικοί μου παππούδες έκαναν 12 παιδιά σύνολο και στην εφηβεία έφτασαν τα 8. Και το θεωρούσαν φυσιολογικό.

Offtopic αλλά καθαρά από απορία

(αν προτιμάς στείλε μου προσωπικό μήνυμα)

Εμένα πάντως αυτό που με σοκάρει είναι ότι υπάρχουν και άνθρωποι με φοβερά -τυπικά τουλάχιστον- προσόντα που γράφουν τέτοια. Π.χ. γνωστός που στα 35 του ήταν καθηγητής σε ένα από τα 20 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο και ποστάρει όλο κάτι μπούρδες ότι μας ψεκάζουν, κάτι hoaxes κτλ. Ή κοπέλα με διδακτορικό από σοβαρή σχολή που πιστεύει τυφλά στα ζώδια κ.ο.κ. Προφανώς ηλίθιοι δεν είναι, αλλά κάτι πάει στραβά!

Το πιο βασικό μάθημα στο σχολείο θα έπρεπε να είναι κάτι του στυλ "κοινή λογική και διασταύρωση πληροφοριών", αλλιώς δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ αυτό.

Τι μάθημα δίδασκε;

Δημοσ.

μα καλα δεν τους εσωσαν τα εμβολια και τα φαρμακα?? τι σκατα......

Αμφιβαλλεις δηλαδη οτι υπαρχουν ατομα που ειναι εδω μεσα για να διαφημισουν/προωθησουν τα συμφεροντα τους? (μηπως εγω ειμαι ασχετος απο marketing?). Το αποκλειεις? Εγω οχι, γιατι απλα εν εχω ιδεα ποιος κρυβεται πισω απο το καθε ονομα.

----

Καλα δεν αναφερομαι στο απλο γεγονος οτι ο καθε ενας εδω μεσα νοιωθει οτι πρεπει να υποστηριξει αυτο που πιστευει γιατι αλλιως νιωθει ηττημενος. Π.χ Αν εκανες εμβολια στα παιδια σου τοτε ΠΡΕΠΕΙ να υποστιριξεις τα εμβολια :-D . Η ψυχολογια ειναι απλη.

Σκέφτηκες ότι μπορεί να ήταν άτομα σαν του λόγου σου? Που πιστεύουν ακριβώς αυτό που πιστεύεις και τελικά πεθάναν?

Φυσικά πίσω από τα προφίλ στο ινσόμνια, κρύβονται μασόνοι, μεγάλο καρχαρίες και όλος ο evil corporation κόσμος.

Εγώ θέλω να ξέρω αύριο αν πεθάνουν τα παιδιά σου εξαιτίας σου γιατί δεν εμβολιάστηκαν πως θα νιώθεις?

Βασικά θα ήθελα οποίος επιλεγεί να μην εμβολιάζεται, αυτόματα να χάνει και το δικαίωμα στην περίθαλψη γενικά, έσπασες κάνα πόδι για να δω πόσο επαναστάτης θα το παίξεις όταν φας πόρτα από το νοσοκομείο. Επισης να σε κράταγαν σε καραντίνα κάπου αν αρρωσταινες γιατί δεν σου φταίνε και οι άλλοι να μεταδόσεις τους ιούς και να σε άφηναν να πεθάνεις. Τώρα τα λες όλα εκ του ασφαλούς αλλά για να σε δω να σου συμβαίνει τίποτα σοβαρό.

Που σκοτωσε??? ευρωπη? αμερικη? αφρικη? κινα? σιβηρια? Σε ολο το πλανητη? Ετσι ξαφνικα εμφανιστηκε μια μερα και ειπε θα σας μαμησω?? Ειναι τυχαιο οτι ολα ξεκινανε στην εποχη της βιομηχανικης επαναστασης?

Μηπως οι τυποι σκεφτηκαν: Πως θα βγαλουμε χρημα? να γινουμε εξουσια? Θα δημιουργησουμε ενα προβλημα (γριπη or whatever) και μετα θα παρεχουμε (πουλησουμε) τη λυση.

Δεν ξερω τι ακριβως ηταν αυτη η γριπη. Δεν ημουν εκει αλλα ξερω οτι στον κοσμο αυτο το συμφερον ειναι πανω απο ολα οποτε δεν εχω λογο να εμπιστεφω καμια φαρμακοβιομηχανια. Ειδικα σημερα.

Πριν λιγους αιωνες...... Εσυ υπηρχες πριν λιγους αιωνες? Κανενας μας δεν υπηρχε τοτε. Αυτα τα ξερεις απο κατι που ονομαζεται ιστορια. Κατι στο οποιο εγω δεν εχω κανεναν λογο να πιστευω. Ειναι κατι εξω απο εμενα. Θα ακουσω πολλα αλλα ποτε δεν θα μαθω με ακριβεια. Ο μονος λογος που οι μαζες ακολουθουν την ιστορια ειναι επειδη αυτο διδασκονται πρωτα, οποτε το υποστηριζουν.

Εγω θα πιαστο απο κατι σημερινο, θα βασιστω στη λογικη μου και θα βγαλω συμπερασματα. Ναι, μπορει ετσι να απορριψω και πολλες αληθειες που μας λεει η ιστορια αλλα μου ειναι αχρηστη εφοσον ξερω να σκεφτομαι ο ιδιος. Προτιμω να πω οτι δεν ξερω παρα να θελω να πιστευω οτι ξερω, οπως κανουν ολοι. Οποιον οτι και αν ρωτησεις θα σου δωσει απαντηση. Ο κοσμος δεν θελει να αποδεχτει οτι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. Ειναι ντροπη να μην ξερεις.

Απλη η ψυχολογια και παλι.

Να ψαξω στο ιντερνετ.....Βλεπεις που ΔΕΝ ξερετε να σκεφτεστε. Εσεις απαντησεις ψαχνετε σε αλλους. Εσεις οι ιδιοι δεν εχετε τιποτα. Ψαχνετε το τι θα πει ο καθε δηθεν ειδικος, οταν ΔΕΝ εχετε ιδεα ποιος ειναι αυτος και γιατι μπορει να λεει αυτα που λεει (τι πουλαει?). Αν αυριο ξαφνικα καποιος σας πει οτι οτι ξερατε μεχρι σημερα ειναι μπουρδες μπορει και να αυτοκτονησετε απο το shock.

Το πιο συμαντικο πραγμα, πιο συμαντικο απο καθε γνωση, ειναι η ικανοτητα ανεξαρτητης σκεψης.

Χμμμ πάμε ακόμα ένα κατεβατό που θα αποφύγεις να απαντήσεις γιατί σου χαλάει την τρολλιά... τα γράφω απλά μην σε πάρει και κανένας σοβαρά δηλαδή.

Δεν ξεκίνησε στην βιομηχανική επανάσταση, άπλα ίσως λόγο της βιομηχανικής άρχισε και η μεγαλύτερη αστικοποίηση του ανθρώπου και σε ένα περιβάλλον με πολλούς μεταδίδονται ποιο εύκολα?

Μάντεψε λίγο παραπέρα ο κόσμος όλη την μέρα σκέφτεται πως θα βγάλει χρήμα από παντού! Δεν είναι μόνο τα φάρμακα... Και μόνο που αυτή την στιγμή έχεις έναν υπολογιστή μπροστά σου και τρολλάρεις σημαίνει ότι κάποιος το σκέφτηκε για να βγάλει λεφτά! Μαγικό είδες?

Η γρίπη δεν είναι δημιουργία του ανθρώπου, μάλιστα κανένας ιός δεν είναι, αυτό που ίσως να έχει καταφέρει ο άνθρωπος λόγο πειραμάτων είναι να τον έχει μεταλλάξει.

Δεν σου λέει κάνεις να εμπιστευτείς την φαρμακοβιομηχανία δικαίωμα σου όπως δικαίωμα σου στο θάνατο σου έχεις εσύ..

Πριν μερικούς αιώνες μια εποχή που δεν υπήρχε η φαρμακοβιομηχανία, που ο άνθρωπος δεν είχε ακόμα καταλάβει τι είναι ο μικροοργανισμός και γενικά υπήρχε σκοταδισμός η φύση αποφάσισε να φέρει την πανώλη και σχεδόν να αφανίσει την ανθρωπότητα... Μια εποχή που δεν ξέρανε καν τι είναι η υγιεινή.

Πάμε παρακάτω η λογική σου ακριβώς όπως το λες δεν είναι λογική αλλά συμπέρασμα! Βγάζεις συμπεράσματα συμφωνείς μόνος σου και έτσι καθορίζεις το είναι σου.

Ενώ εσύ ας πούμε ξέρεις, ξέρεις πολύ καλά και έτσι ασφαλές μας λες ότι έχεις δίκιο και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε πρόβατα.

Καλά αυτό με το ίντερνετ δεν το σχολιάζω καν..

Μόνο που εσύ δεν έχεις ανεξάρτητη σκέψη, ακολουθείς την πετυχημένη συνταγή του τρόλλινγκ και τίποτα παραπέρα άρα και εσύ κάποιον ακολουθείς, άρα και εσύ είσαι ένα πρόβατο.

Δημοσ.

Για ρώτα κανέναν παππού να σου πει πόσα παιδιά επιβίωναν τη δεκαετία του '40 και του '50. Οι δικοί μου παππούδες έκαναν 12 παιδιά σύνολο και στην εφηβεία έφτασαν τα 8. Και το θεωρούσαν φυσιολογικό.

Και που ξερουμε οτι οι παπουδες λενε αληθεια?

• Like 4
Δημοσ.

Που σκοτωσε??? ευρωπη? αμερικη? αφρικη? κινα? σιβηρια? Σε ολο το πλανητη? Ετσι ξαφνικα εμφανιστηκε μια μερα και ειπε θα σας μαμησω?? Ειναι τυχαιο οτι ολα ξεκινανε στην εποχη της βιομηχανικης επαναστασης?

...

The Black Death was one of the most devastating pandemics in human history, resulting in the deaths of an estimated 75 to 200 million people and peaking in Europe in the years 1346–53.

The Industrial Revolution was the transition to new manufacturing processes in the period from about 1760 to sometime between 1820 and 1840.

Ε μόνο 300 χρόνια διαφορά...

head-in-hands.jpg

Βλέπω η ιλαρά (measles) σκότωνε το 1980 περίπου 2,3 εκατομμύρια άτομα, το 2013 περίπου 95.000. Η διαφορά μάλλον θα οφείλεται οτι αναπτύξαμε lion blood ©... :rolleyes:

• Like 2
Δημοσ.

^^

όλα είναι μια παγκόσμια συνωμοσία των συμφερόντων της εναλλακτικής ομοιοπαθητικής για να πουλήσουν τα τσάγια και τα βότανα και για να στρατολογήσουν διανομείς που θα στρατολογούν άλλους διανομείς ώστε μέσω ενός δικτύου πωλητών να φεύγουν τα φυσικά προϊόντα σαν τρελά

Γατάκια είναι οι επιδημίες μπροστά στο πολυεπίπεδο μάρκετινγκ

Δημοσ.

Και που ξερουμε οτι οι παπουδες λενε αληθεια?

Αλλωστε, τι συμφέρον έχουν οι παππούδες να πουν την αλήθεια;

Με τρομάζει αυτό το φαινόμενο οπου τα αποκυήματα φαντασίας αποκτούν υπόσταση αληθείας και διαδίδονται ως τέτοια. Δεν έχουμε να κάνουμε με παιδάκια που λένε τρομαχτικές ιστορίες και αστικούς μύθους το βράδυ στο κάμπινγκ γύρω απο την φωτιά για να γουστάρουν, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Τι μας ψικάρουν, τι κοίλη γη κι' Ελοχίμ, τι εβραιο-μασονικές συνομωσίες, τι οι πυραμίδες της Αιγύπτου ακονίζουν ξυραφάκια, τι ελληνικές πυραμίδες έχουν βρεθεί στην Κίνα, το τι μπούρδα μπορεί ν' ακούσει κανείς δεν περιγράφεται.

Το πραγματικό ερώτημα, για μένα, σχετικά με όλην αυτήν την παραφιλολογία είναι ένα, τις ωφελείται; Φοβάμαι οτι η απάντηση είναι αρκετά σύνθετη και σίγουρα δεν επαρκούν οι γνώσεις μου για να καταλήξω κάπου, μόνο σκέψεις μπορώ να κάνω.

• Like 1
Δημοσ.

• Αιτίες μεταδοτικών ασθενειών

- Υπερπληθυσμός: μετάδοση

- Ανεπαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής

- Στάσιμα νερά 

- Κακή υγεία (ευπάθεια)

• Στις μέρες μας οι πιο φονικές ασθένειες έχουν δαμαστεί

- Εμβόλια

- Εγκαταστάσεις υγιεινής

- Υγεία

• Ακόμη και με αυτή τη μείωση των συνολικών ασθενειών, οι μολυσματικές ασθένειες αποτελούν μικροσκοπικό κομμάτι της συνολικής θνησιμότητας λόγω ασθενειών.

• Σήμερα οι περισσότερες μεταδοτικές ασθένειες οφείλονται στις εγκαταστάσεις υγιεινής (έλλειψη/ανεπαρκείς).

• Το σύστημα υγείας είναι η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου.1

Ας σχολιάσω τα γεγονότα τώρα. Από την ανακάλυψη της γεωργίας οι άνθρωποι άρχισαν να γεννούν ανεξέλεγκτα και να εξαπλώνονται σαν ιός. Χωρίς υπερπληθυσμό δεν μπορεί να μεταδοθεί η ασθένεια εξ'ορισμού. 

Επίσης από την ανακάλυψη της γεωργίας οι κοινωνίες έγιναν ιεραρχικές με έχοντες και μη έχοντες, ανισότητα, φτώχεια, πείνα, πολέμους, εγκλήματα κτλ. Ο υποσιτισμός των μη εχόντων οδηγεί σε κακή υγεία και ευπάθεια σε μεταδοτικές νόσους. Σήμερα βέβαια πιο πολλοί είναι οι σκουπιδοσιτισμένοι παρά οι υποσιτισμένοι. Τα σκουπίδια (φυτικά και ζωικά λίπη, αλάτι, γαλακτοκομικά και γενικά ζωικά τρόφιμα, ζάχαρη, αλεύρι κτλ.) οδηγούν και αυτά σε κακή υγεία γιατί δεν προορίστηκαν για το σώμα μας από τη φύση.

Οι λοιμώδεις ασθένειες δεν εμφανίστηκαν ποτέ σε τροφοσυλλέκτες. Χαμηλός πληθυσμός, ισότητα, αφθονία σε τροφή, υγεία. 

• Like 3
Δημοσ.

Ε μόνο 300 χρόνια διαφορά...

head-in-hands.jpg

Βλέπω η ιλαρά (measles) σκότωνε το 1980 περίπου 2,3 εκατομμύρια άτομα, το 2013 περίπου 95.000. Η διαφορά μάλλον θα οφείλεται οτι αναπτύξαμε lion blood ©... :rolleyes:

Ο Φίλιππος αναφερόταν στην Ισπανική γρίπη νομίζω, όχι στην επιδημία πανώλης.

• Like 2
Δημοσ.

Ο Φίλιππος αναφερόταν στην Ισπανική γρίπη νομίζω, όχι στην επιδημία πανώλης.

Αναφέρει οτι όλα αυτά ξεκίνησαν από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης. Σαν να μην είχαμε τέτοια γεγονότα πιο παλιά.

Ειναι τυχαιο οτι ολα ξεκινανε στην εποχη της βιομηχανικης επαναστασης?

Ε η πανούκλα ήταν 300 χρόνια πιο παλιά. Ή δεν είναι σημαντικό γεγονός κάτι που σκότωσε μεταξύ 70 και 200 εκατομμύρια κόσμο;

Η γρίπη βλέπω αναφέρεται για 50-100 εκατομ. θανάτους. Συγκρίσιμα μεγέθη.

Δημοσ.

2) Σας μαθαινω να σκεφτεστε

ευχαριστω δεν θα παρω, εισαι ακριβως ενας απο τους ηλιθιους ημιμαθεις που συζηταμε εδω και 8 σελιδες.

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...