Προς το περιεχόμενο

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα “απενεργοποιούν” εκατοντάδες γονίδια του ανοσοποιητικού συστήματος


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οχι, βλεπω αυτο που διαβαζω. Και διαβαζω σχολια απο ανθρωπους (Ελληνες) που ερχονται στην Ελλαδα και ενοχλουνται απο την γενικη κατασταση μπαχαλου (κατ' εκεινους), διαβαζω γονεις να διαμαρτυρονται οτι δεν μπορουν να πανε τα παιδια τους στα καφε και στα μπαρ, και αλλα τραγικα.

 

Επαληθεύεις πλήρως αυτό που είπα. Το τραγικό είναι ακριβώς αυτός ο τρόπος σκέψης, που πηγάζει από τον εθισμό στη νικοτίνη, σε συνδυασμό με την απαράδεκτη νοοτροπία που έχει πάρα πολύς κόσμος στην Ελλάδα. Η νοοτροπία του "εγώ κάνω το κέφι μου και γραμμένος ο συνάνθρωπός μου. Δεν φταίω εγώ, φταίνε οι νόμοι (ή η απουσία τους), φταίει το μαγαζί, φταίει το σύστημα, φταίει η κρίση, φταίει ο ενοχλημένος που κλαίγεται. Αν δεν του αρέσει να φύγει, να πάει να μαντρωθεί σπίτι του, να αλλάξει χώρα κλπ κλπ"

 

Όσο παράξενο και αν σου φαίνεται, σε άλλες χώρες μπαίνεις στο μαγαζί και κανένας δεν καπνίζει. Αν θές να καπνίσεις και δεν υπάρχει χώρος καπνιστών, θα βγείς έξω να κάνεις το τσιγάρο σου και θα ξαναμπείς μέσα.

 

Αν δεν κατανοείς τον κίνδυνο στον οποίο θέτεις τον συνάνθρωπό σου (και ειδικά τις ευάλωτες ομάδες, παιδιά, εγκύους, ανθρώπους με προβλήματα υγείας) με το παθητικό κάπνισμα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκθέτεις τους άλλους σε αυτόν τον κίνδυνο. Και δεν έχει κανένας μας το δικαίωμα να βλάπτει το συνάνθρωπό του, είτε αυτό είναι εσκεμμένο, είτε από αμέλεια, είτε από άγνοια.

 

Για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα όταν πρωτοξεκίνησε η μόδα, ήταν ότι μπορούσες να ατμίσεις σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα. Αυτό που ξέρουμε όλοι πλέον είναι ότι ο ατμός που εκπνέει ο ατμιστής περιέχει ενδεχωμένως επικίνδυνες ουσίες. Άρα πρέπει να ισχύουν οι ίδιες απαγορεύσεις όπως και στο κανονικό κάπνισμα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και ο αέρας στη Αθήνα είναι γεμάτος από βλαβερές, άκρως καρκινογόνες ουσίες, αλλά δεν είδα κανένα σας να κρατάει την αναπνοή του!

 

Μπερδεύουμε την βούρτσα με την....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ισως από τα πιο offtopic νηματα.Ο ενας λεει ποτε το εκοψε ο άλλος κανει αναλυση της νικοτίνης ο άλλος λεει πως δεν αντεχει τον καπνο όταν παει για φαϊ μετατρέψατε το αππλε αντροϊοντ σε καπνιστες -μη καπνιστες.

Παρολα αυτά ένα μεγαλο μπραβο στο ινσομνια που ποσταρει ερευνες(ο θεος να τις κανει) που εκτος του ότι μας λενε μια μλκια του στυλ ααα το ηλ. τσιγαρο είναι κακο καντε κανονικο καλυτερα δεν παρεχουν καμια αξιοπιστη ερευνα με στοιχεια δεν ειδα κατι τελοςπαντων.Αντίθετος υπαρχουν ερευνες και από ελληνα γιατρο μαλιστα που δουλευει στο ωνασειο που εχουν πολύ ενδιαφερων.

Στο θεμα μας όταν ανεβάζετε μια ειδηση για να μην γινεστε και ρομπες καντε και μια ερευνα πριν δεν είναι δυσκολο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

 

2. δεν ισχυρίστηκα τίποτα τέτοιο... από τη μία αντιλαμβάνεσαι πολύ καλά τι λέω, από την άλλη πρέπει να αποδείξεις πως είμαι ο ξερόλας που ανέφερες πιο πάνω, οπότε το αφήνω εδώ...

είπαμε, διυλίζεις τον κώνωπα...

 

4. ^ same as above

(ουσιaστικά στο κάνουν forced inhalation), επίσης δίαβασε τα σημεία που μιλάει για βρώση, εισπνοή δε θα πάθεις τίποτα...

 

 

3,5. τσουρέκια με το το i.f., μπορώ να κρίνω με βάση τα δεδομένα που μου δίνουν και έχω αυτά τα ερωτήματα τα οποία δεν απαντώνται κάπου...

αφού δε φτάνει η κοινή λογική για να αντιληφθείς το επιπέδου δημοτικού και αυταπόδεικτα μωρό...

η πατάτα έχει νικοτίνη

το τσιγάρο έχει νικοτίνη

το τσιγάρο σε κάνει πρεζάκι νικοτίνης

άρα

η βρώση πατάτας σε κάνει πρεζάκι νικοτίνης

 

με το δικό σου τρόπο, απάντηση στην έρευνα, και από κάτω μην παραλήψεις το κομμάτι που απαντά ο dr.Domino, i.f==55.8

και για ένα περίεργο λόγο έχουν quotάρει το ίδιο με μένα (r.5)...

 

εδώ απομονωμένα και τα 4 σημεία

 

First, it would take an approximately 500-fold increase in the amount of vegetables estimated by Domino et al. to produce exposure equivalent to half a cigarette a day -- e.g., more than 100 kg of tomatoes would have to be consumed in one day. Second, as acknowledged by Domino et al., nicotine exposure would be greatly reduced if vegetable skins, which contain most of the nicotine, were not eaten or if they were cooked in water, thereby extracting the nicotine. Third, ingesting nicotine is not equivalent to inhaling it, since absorption from the stomach is poor and 70 percent of the nicotine entering the circulation is metabolized during its first pass through the liver. Finally, it has been well confirmed that the exposure to tobacco smoke indicated by a plasma concentration of 5 to 10 ng of cotinine per milliliter is of clear toxicologic importance, whereas there is no evidence that daily exposure to the equivalent of 1 percent of the smoke from one puff of a cigarette would be of toxicologic importance or could possibly confound assessment of environmental exposure.

 

100 τομάτες για το αντίστοιχο νικοτίνης ½(μισού) τσιγάρου...

σκέψου για το αντίστοιχο ενός πακέτου...πρέπει να πας προς Bunol μεριά

 

και ένα-δύο αποσπάσματα της απάντησης του dr.Domino

 

 

α) "Eating vegetables does not make you an addict to nicotine."

β) "We never intended to suggest that vegetarians could become nicotine addicts,[...]"

 

 

 

6. έχεις δίκιο, το διατύπωσα χάλια... ριφρέιζ λοιπόν...

αναφέρει "minimal amount of tobacco smoke"...

αλλά δεν αναφέρει καύση τι ποσότητας τσιγάρου μας δίνει αυτό το amount...

με άλλα λόγια, κάπνισμα ενός τσιγάρου τι ποσοστο αυτής της minimal amount απελευθερώνει ανά m³...?

 

------------------------- edit -------------------------

αν δεν εντιλαμβάνεσαι την αναλογία των μεγεθών, κάνε το εξής...

το ρούτερ σου εκπέμπει στα ~2.4GHz (ή παραπάνω)...

o φούρνος μικροκυμάτων ~2.4...

 

α) γύρνα το κουμπί της ισχύος στα 700-800W άνοιξε και μια τρύπα στο πορτάκι και βάλε το κεφάλι σου μέσα...

ή

β) κάνε το ανάποδο, πάρε το πιάτο με το φαΐ και βάλτο δίπλα στο ρούτερ και γράψε μας τις εντυπώσεις σου...

 

και περιμένω παραπομπή για το σημείο 5 της απάντησής σου (αναφέρομαι στο "ναι")

 

Πρεζάκια? Ποιός μίλησε για πρεζάκια?

Προσπάθησε, αν γίνεται, να εστιάσεις σε αυτό που σου λέει ο άλλος

Σε αντίθεση ας πούμε με αυτή την ερευνούλα, δημοσιευμένη σε περιοδικό με impact factor 55, που λέει ότι η νικοτίνη που εντοπίζεται σε παθητικούς καπνιστές θα μπορούσε να προέρχεται και από διατροφή, συμεριλαμβανομένης της πατάτας.

Επίσης, αφού το διάβασες, γιατί με ταλαιπωρείς?

Απαντάει ο ανθρωπος.

Urinary cotinine levels are a far better measure of nicotine exposure than plasma levels. The statement that it takes 500 μg of injected or inhaled nicotine to produce a cotinine level of 5 ng per milliliter refers to plasma, not urine. Urinary cotinine levels would surely be measurable in persons eating less than 100 kg of tomatoes a day.

Για τα υπόλοιπα, μη ρωτάς εμένα. Ότι μπόρεσα σου εξήγησα. Μπορεί να μην είμαι αρκετά μεταδοτικός, τι να πω..

Στείλε ένα mail στον editor με τα επιστημονικά τεκμηριωμένα ερωτήματα σου και, αν σε πάρουν στα σοβαρά, περίμενε δημοσιευμένη απάντηση (...don't hold your breath όμως).

 

Επίσης, αυτός ο διάλογος που παράθεσες είναι παράδειγμα ενος γόνιμου διαλόγου μεταξύ 2 ενηλίκων επιστημόνων που γίνεται με σκοπό την παραγωγή συμπερασμάτων.

Όπως βλέπεις δεν έχει καμία σχέση με το στύλ κ@υλωμένου 15χρονου που έχεις υιοθετήσει.

Θα μπορούσα εύκολα κι εγώ να σου πω που να βάλεις τι αλλά δε θα βοηθούσε σε κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λογικη και ο σεβασμος στον διπλα στην μπανανια μας θεωρειται "ευρωπολατρεια" τι αλλο θα ακουσουμε..

 

Ειναι εξαιρετικα απλο φιλε μου. Σε οποιον δεν αρεσει η πατριδα του, παει και ζει στην Γερμανια, στην Ολλανδια, στην Αγγλια, στο Βελγιο, η οπου του ταιριαζει. Αναλογα τα γουστα του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

1. το αρχικό μου ποστ απαντά σε ένα πολύ συγκεκριμένο ισχυρισμό, γύρνα 2 σελίδες πίσω να θυμηθείς τι παίζει...

 

2. δεν αμβισβήτησα οτι καποια λαχανικά έχουν νικοτίνη, αντίθετα το επιβεβαίωσα, αλλά από την άλλη σε σενα δημιουργήθηκε η ανάγκη να αποδείξεις οτι είμαι ξερόλας, οπότε κάτι έπρεπε να βρεις...

 

στο αρχικό ποστ δηλαδή, απάντησα σε δύο πραγματα...

α) το κατα πόσο η νικοτίνη προκαλεί μόνο αυξημένη ροή αίματος ή όχι όταν μπεί "μέσα μας"...

(εδώ έπεσε το argument οτί το πρώτο από τα 5-6 references μιλούσε για επιδερμική εφαρμογή της νικοτίνης οπότε όλη η παραπομπή μου βγήκε άκυρη, τίμιο)

β) το κατά πόσο ένας καταναλωτής πατάτας είναι nicotine junkie

 

αρα με την παραπομπή σου στο άρθρο ήθελες να βρω τι? ότι κάποια από τα λαχανικά περιέχουν νικοτίνη? το είχα αναφέρει / επιβεβαιώσει ήδη...

οπότε μας μένει το άλλο επιχείρημα, δηλαδή οτι μάλλον μπορείς να γίνεις nicotine addict από την κατανάλωση πατάτας...

πράγμα στο οποίο, δεν κατάλαβα... συμφωνείς?

αν ναι, οκ...

αλλά αν όχι, τότε όλα αυτά τα σεντόνια από χθες είναι για να αποδείξεις ότι έιμαι ξερόλας, λόγω της ρημάδας της παραπομής από την πρώτη σειρά του άρθρου που παρέθεσα...

 

ειλικρινά κάπου σε χάνω...

 

3. είναι όντως δείγμα γόνιμου διαλόγου, αλλά μπορείς να διακρίνεις μια λεπτή ειρωνία που έχει το κείμενο από την τρίτη σειρά μέχρι το τέλος της πρώτης παραγράφου...

 

4.πνευματώδης... η αναλογία που χρησιμοποίησα με το wifi του ρουτερ, όπως αναφέρω ρητά, ήταν για να περιγράψω τη διαφορά στην τάξη των μεγεθών, δεν καταλαβαίνω που τσίτωσες...

 

 

στην τελική, το να έχουμε μέσα στο σώμα μας κάποια ιχνοστοιχεία από κατά γενική ομολογία ζημειογόνα ή ακόμα και θανατηφόρα σε μεγάλη ποσότητα χημικά στοιχεία και ενώσεις είναι οκ.. πχ αρσενικό, λίθιο, μολυβδένιο κ.α.

 

αλλά μη μου συγκρίνεις την εισπνεύσιμη νικοτίνη ενός τσιγάρου, που εν τέλει δεν είναι και το μόνο που αφήνει το τσιγάρο στον οργανισμό, με την ποσότητα που προσλαμβάνεις από βρώση (μην πω 200) ας πω 20 τομάτων

 

---edit---

σε κλειστό χώρο το να με αναγκάζεις να εισπνεύσω έστω και το 1/1000 του ότι καπνίζεις από μένα δεν είναι αποδεκτό, αν θέλω νικοτίνη θα καθαρίσω καμιά τομάτα να φάω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά, τα σημαντικότερα ίσως κομμάτια της πηγής, ο τίτλος της οποίας είναι επιεικώς παραπλανητικός και σίγουρα θα μετατραπεί σε κινδυνολογία:
 

Though research on the significance of that gene suppression is still ongoing, the initial results suggest that e-cig users may have compromised immune responses, making them potentially more vulnerable to infections and diseases.

[...]


Whether the imbalance caused by e-cigs leads to boosted infection risks or other immune diseases, “we don’t know,” Jaspers added.


Θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι έρευνες, να δούμε αν τελικά υπάρχει επίδραση στο ανοσοποιητικό, και τι ουσιαστικά σημαίνει αυτή. Αν δηλαδή το άτμισμα μπορεί να προκαλέσει 3 επιπλέον κρυολογήματα το χρόνο, νομίζω σε σχέση με το κάπνισμα δεν είναι κάτι σημαντικό και τα οφέλη υπερκαλύπτουν τα «αρνητικά». Αν σου καταστρέφει εντελώς το σύστημα, πάμε γι'άλλα. Αλλά μάλλον, αν (και αυτό είναι μεγάλο αν) το ηλεκτρονικό έχει κάποια επίδραση στο ανοσοποιητικό, χλωμό να είναι μεγαλύτερη από του κανονικού τσιγάρου. Time will tell.

Κανείς άλλωστε δεν λέει ότι το άτμισμα είναι παντελώς «αθώο». Όποιος το λέει αυτό είναι εξίσου επικίνδυνος με τους «το ηλεκτρονικό είναι πιο επικίνδυνο».

Συνεχίζοντας, δεν αναφέρονται πουθενά (ομολογώ δεν το έψαξα και πολύ, δεν είμαι ο αρθρογράφος όμως) οι διαδικασίες της έρευνας. Συγκεκριμένα, τι υγρό χρησιμοποίησαν; Με πόση περιεκτικότητα σε νικοτίνη; Με πόσο ποσοστό αρώματος; Σε τι ατμοποιητή; Στα πόσα Watt; Γιατί αν πήραν έναν CE4 με αντίσταση στα 2Ω και τον βαρούσανε στα 10V χαίρω πολύ. Όπως διάβασα αλλού, θα είναι σαν να ψήνεις μια μπριζόλα μέχρι να καεί και μετά να προσπαθείς να βγάλεις καρκινογόνες τις μπριζόλες.

Τέλος, λίγες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ερευνητές από τον χρήστη caros στο e-kapnisma, those may or may not be of value  B) 
 

Η lead researcher Ilona Jaspers της παραπανω ερευνας ειναι καθηγητρια του πανεπιστημιου της Βορειας Καρολινας (University of North Carolina) και υποδιευθυντης του Center of enviromental medicine and lung biology του ιδιου πανεπιστημιου. Μεχρι εδω καλα.

Το ονομα Fred Eshelman σας λεει κατι; Οχι; Να σας πω λοιπον οτι ο εν λογω κυριος αποτελει τον μεγαλυτερο χορηγο του πανεπιστημιου στην ιστορια του αφου το φθινοπωρο του 2014 εκανε δωρεα υψους 100 εκατομμυριων δολαριων στο πανεπιστημιο. Α, να προσθεσω οτι ηδη ειχε δωρησει μεχρι τοτε 38 εκατομμυρια δολαρια στο ιατρικο τμημα του πανεπιστημιου το οποιο μαλιστα ονομαστηκε με το ονομα του προς τιμην του βεβαιως βεβαιως. Και μεχρι εδω καλα.

Λιγο νωριτερα την ιδια χρονια (Ιουλιος 2014) ο αγιος αυτος ανθρωπος ειχε πουλησει τη φαρμακευτικη εταιρια που ειχε (α, δε σας ειπα οτι ηταν ιδιοκτητης της Furiex Pharmaceuticals, Inc., μου διεφυγε συγνωμη  :rolleyes: ) στην πολυεθνικη φαρμακευτικη εταιρεια Actavis Pharmaceuticals για 270 εκατομμυρια δολαρια. Καλα μεχρι εδω; Μηπως κατι αρχιζει να σας μυριζει; Κατι σας προβληματιζει;

Νicobrand θυγατρικη της Actavis διαθετει στην αγορα το Nicotine polacrilex που ειναι η πρωτη υλη για τσιχλες νικοτινης. Επισης προμηθευει νικοτινη για τα nicotine patches (τα γνωστα επιθεματα) της Actavis αλλα και σε αλλες εταιριες. Επισης η Actavis διαθετει και χρηματοδοτει το New Beginnings το οποιο ειναι ενα προγραμα υποστηριξης διακοπης καπνισματος. Επισης παρασκευαζει το Actavis Bupropion 150 & 300 Xl το γνωστο αντικαταθλιπτικο φαρμακο για τη διακοπη καπνισματος (αλλες ονομασιες Wellbutrin, Zyban), ξερετε, αυτο που κανει τους ανθρωπους να πηδανε απο τα μπαλκονια.


Ξέρω, ακούγομαι σαν συνωμοσιολόγος, αλλά τα συμπεράσματα δικά σας  :ph34r:

Επεξ/σία από akpe
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι εξαιρετικα απλο φιλε μου. Σε οποιον δεν αρεσει η πατριδα του, παει και ζει στην Γερμανια, στην Ολλανδια, στην Αγγλια, στο Βελγιο, η οπου του ταιριαζει. Αναλογα τα γουστα του.

Έτσι, αυτή είναι λογική, σε όποιον δεν αρέσει να μυρίζει όλη τη μπόχα του τσιγάρου που φυσάνε στα μούτρα του ας πάει σε άλλη χώρα, εδώ είμαστε γομάρια και θα μείνουμε γομάρια, σιγά μην σεβαστούμε τον άλλο.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bρε σεις, λετε ατμιζω.Δηλαδη το ηλεκτρονικο τσιγαρο βγαζει ατμο;Εαν ναι, τοτε δηλαδη οταν βραζω αυγουλακια και βαλω την μουρη πανω απο το κατσαρολακι, θα γουσταρω τρελα :-D .Υστερα μεσα το σπιτι, δεν γεμιζει υγρασια, η βαζεται τον αποροφητηρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ο αέρας στη Αθήνα είναι γεμάτος από βλαβερές, άκρως καρκινογόνες ουσίες, αλλά δεν είδα κανένα σας να κρατάει την αναπνοή του! Μπερδεύουμε την βούρτσα με την....

Εδω ακριβως βρισκεται η υποκρισια και η χουντικη νοοτροπια οσων λενε απογορευση παντου.

 

Με την ιδια λογικη και εσυ μη καπνιστη, να σταματησεις να οδηγεις το αμαξι σου και να παρεις ενα γαιδαρο, να σταματησεις να αναβεις το καλοριφερ, μην σου πω να κοψεις και το ρευμα, γιατι το καυσαεριο που βγαζεις μας επιβαρυνει ολους.

Και μαλιστα τα καυσαερια αυτα δεν μπορει να τα αποφυγει ο αλλος.

Αντιθετα εσυ τον καπνο του τσιγαρου μπορεις ανετα να τον αποφυγεις, αρκει να κανεις το πιο απλο πραγμα που θα μπορουσε να υπαρξει. Να σταματησεις να πας σε μερη που δεν πληρουν τις προυποθεσεις σου,...  Οπως απορριπτεις και δεν πας π.χ. σε ενα μαγαζι που παιζει σκυλαδικα μιας και εισαι ροκας, με τον ιδιο τροπο να απορριψεις  και να μην πας σε ενα μαγαζι που επιτρεπει το καπνισμα. Αυτο θα ηταν το σωστο, το λογικο και το δημοκρατικο. Το να απαιτεις το σκυλαδικο να παιξει ροκ και το μαγαζι που ο ιδιοκτητης επιτρεπει το καπνισμα να γινει μη καπνιστων λεγεται ΧΟΥΝΤΑ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με μεγάλο ρίσκο να παρεξηγηθώ (πάλι), προσπερνώ τις χαριτωμένες συγκρίσεις καπνίσματος με... μουσικές προτιμήσεις και θέρμανση (εκτός αν για κάποιους το τσιγάρο είναι βιολογική ανάγκη) και πάμε στο θέμα δημοκρατίας και χούντας.

Δεν ξέρω πως λέγεται όταν εσύ είσαι αυτός που ενοχλείς με τον καπνό σου αλλά εσύ ζητάς από αυτόν που ενοχλείται «να σταματήσει να έρχεται/να πάει αλλού» αλλά, μιας και το επικαλέστηκες, δεν είναι δημοκρατικό.

Μιλώντας για «απλά πράγματα» το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει ο καπνιστής όταν ενοχλεί είναι να το σβήσει ή να πάει να καπνίσει έξω. Δεν θα πάθει τίποτα για πέντε δέκα λεπτά. Εγώ δηλαδή και εκατοντάδες άλλοι καπνιστές που ρωτάνε και αν ενοχλείται ο άλλος πάνε έξω μαλάκες είναι; Και αυτός που πετάει τύπου «να φύγεις ρε φίλε είναι δικαίωμα μου» είναι ο μάγκας της υπόθεσης; Άμα δηλαδή αύριο η έγκυος γυναίκα του ή το παιδί του ενοχλείται από τον καπνό τι θα πει, «τράβα έξω από το σαλόνι άμα δε σου αρέσει»; 

Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο όσο και αν επιμένουν κάποιοι να το βλέπουν έτσι. Όσο χούντα είναι για τη πλειονότητα των καπνιστών το να απαγορευτεί παντού, χωρίς την πρόβλεψη ειδικών χώρων έστω, άλλο τόσο χούντα είναι για κάποιους να επιτρέπεται ανεξέλεγτα, ιδίως όταν συνοδεύεται από την καραμέλα «αν δεν σου αρέσει να πας αλλού». Και μάλλον αυτοί που τη χρησιμοποιούν κατά κόρον είναι οι τελευταίοι που θα έπρεπε να μιλάνε για δημοκρατίες και χούντες γιατί ξεχνάνε ότι τα δικαιώματα προϋποθέτουν και υποχρεώσεις. Το ότι δεκάδες άχρηστες κυβερνήσεις έχουν αποτύχει πολλάκις να εφαρμόσουν ένα αντικειμενικό μέτρο ώστε (όσοι δημόσιοι χώροι μπορούν) να διαχωρίσουν χώρους καπνιστών/μη καπνιστών δεν αποτελεί δικαιολογία. Ξέρω, μιλάω για ουτοπίες, αλλά μέχρι αυτές να υλοποιηθούν σωστά (και αν) το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η νοοτροπία μας.  

Λέμε τώρα.

Επεξ/σία από akpe
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι εξαιρετικα απλο φιλε μου. Σε οποιον δεν αρεσει η πατριδα του, παει και ζει στην Γερμανια, στην Ολλανδια, στην Αγγλια, στο Βελγιο, η οπου του ταιριαζει. Αναλογα τα γουστα του.

Και με κατι λαμπρα μυαλα σαν το παραπανω περιμενουμε να παμε μπροστα σαν χωρα. Μου λες οτι επειδη οι αγγλοι βρωμανε τζιν, οι ινδοι χεζουν στη μεση του δρομου και οι σαουδαραβες θεωρουν πορνη μια γυναικα που κυκλοφορει χωρις συνοδεια, εχουμε καθε δικαιωμα να μην διορθωσουμε τα δικα μας ελαττωματα. Πιστευεις οτι θα ηταν πιο παραγωγικο εκ μερους μας να ημασταν 100 ατομα εδω μεσα και να λεγαμε "ναι, αλλα και οι αγγλοι, ναι, αλλα και οι γερμανοι, ναι αλλα κτλ κτλ" απ το να θελουμε να αλλαξει επιτελους αυτη το κρατος προς το καλυτερο? Εσυ μπορει στις κουβεντες μας να βλεπεις ευρωλαγνεια η οπως αλλιως το ερμηνευεις, εγω βλεπω ανθρωπους που ξυπνανε και προσπαθουν να αλλαξουν τη νοοτροπια του μεσου κουραδομαγκα "ελληναρα" που νομιζει οτι ζει μονος του στη ζουγκλα χωρις να σεβεται κανεναν. Θα μας διωξεις κι απ'τη χωρα..τσιφλικι σου ειναι?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με λίγα λόγια  κόντευες γίνεις συνταξιούχος καπνιστής εγώ να δω πως θα τα καταφέρω που καπνίζω πάνω κάτω τα ίδια χρόνια με σένα το μόνο που έχω καταφέρει είναι να το περιορίσω εδώ και 3 χρόνια στα 15 τσιγάρα ημερησίως. 

 

Συνταξιούχος όχι, αλλά ένα εφάπαξ σε μικρές δόσεις το έχω πάρει. Γύρω στα 8500 ευρώ έχω εξοικονομήσει από τότε που το έκοψα.

 

Ο περιορισμός φοβάμαι πως είναι σχεδόν άσκοπο ημίμετρο. Χρειάζεσαι ένα δυνατό για εσένα ψυχολογικό κίνητρο για να τα καταφέρεις να το κόψεις μαχαίρι. Εμένα λειτούργησε το ένστικτο του χαζομπαμπά. Σε φίλο που όλο και γούσταρε διάφορα νέα gadgets αλλά δεν του περισσεύανε τα χρήματα τον έβαλα ένα μήνα να βάζει σε ένα κουμπαρά όσα ακριβώς ξόδευε καθημερινά στα τσιγάρα του. ΄Οταν σφάξαμε στον μήνα απάνω το γουρούνι συνειδητοποίησε πραγματικά πόσα ξοδεύει. Το έκοψε τελικά, παίρνει κάθε εξάμηνο όλο και κάποιο καινούργιο "παιχνιδάκι" και του περισσεύουν και λεφτά. ΄Εχουμε βάλλλει βέβαια κάποια κελλλλλλά, αλλά μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος;

 

Το μυαλό κολλάει συχνά πυκνά. Φυσικά δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε μέθοδος Χ θα λειτουργήσει σε όλους. Εάν όμως υπάρχει ισχυρή θέληση βρίσκεις το ευαίσθητο σημείο σου και δοκιμάζεις....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λίγο παλιός βέβαια, αλλά μόνο Σερβία και Βουλγαρία μας ρίχνουν :P

 

cigarettes.jpg?new=

 

Mάλιστα η Ισλανδία έχει το χαμηλότερο ποσοστό όλων αν δεν κάνω λάθος.

Δεν μου κάνει εντύπωση. Εκεί όταν βγαίνεις έξω πριν προλάβεις να φταρνιστείς έχει παγώσει ήδη και η μύξα σου, που όρεξη για κάπνισμα.

 

Η δε Τουρκία και Αλβανία με εντυπωσιάζουν με το σχετικά χαμηλό ποσοστό. Οι ναργιλέδες φαντάζομαι δεν προσμετρήθηκαν ως τσιγάρα ε; :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι εξαιρετικα απλο φιλε μου. Σε οποιον δεν αρεσει η πατριδα του, παει και ζει στην Γερμανια, στην Ολλανδια, στην Αγγλια, στο Βελγιο, η οπου του ταιριαζει. Αναλογα τα γουστα του.

 

Είναι επίσης ακόμα πιο απλό στον επόμενο τόνο να σου περιορίσω τέτοιου είδους λογικές στο σαλονάκι σου.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...