Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σωστος.. Ευκολακι λογω της ωρας αλλα και παλι μπραβο..Αρχησαν οι μετανιες οποτε καληνυχτα συνεχιζουμε αυριο..

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Βάζω ένα που μου άρεσε:

Ο Άλμπερτ και ο Μπερνάρντ έγιναν φίλοι με την Σέριλ και ρώτησαν πότε είναι τα γενέθλιά της. Η Σέριλ τους έδωσε έναν κατάλογο με δέκα πιθανές ημερομηνίες:

15 Μαΐου, 16 Μαΐου, 19 Μαΐου
17 Ιουνίου, 18 Ιουνίου
14 Ιουλίου, 16 Ιουλίου
14 Αυγούστου, 15 Αυγούστου, 17 Αυγούστου

Στη συνέχεια είπε στον Άλμπερτ και τον Μπερνάρντ τον μήνα και την ημέρα των γενεθλίων της, αντίστοιχα.

Ο Άλμπερτ είπε: Δεν γνωρίζω πότε είναι τα γενέθλια της Σέριλ, αλλά κι ούτε ο Μπερνάρντ γνωρίζει.
Ο Μπερνάρντ απάντησε: Αρχικά δεν ήξερα πότε ήταν τα γενέθλια της Σέριλ, αλλά τώρα ξέρω.
Για να συνεχίσει ο Άλμπερτ: Τότε ξέρω και εγώ πότε είναι τα γενέθλια της Σέριλ.

ποια είναι τα γενέθλια της Σερίλ;

Δημοσ.

Μου θυμιζει τον λεγομενο γριφο του νεου κοσμου...που δεν θυμαμαι καν τη λυση..θυμαμαι οτι ηταν ενδιαφερουσα..μισω να σκεφτω να ξυσω και το κεφαλι βοηθαει

Δημοσ.

Και κατι για σκεψη αφου βρειτε την λυση - μπορειτε να το διαβασετε κ πριν δεν λεει κατι σημαντικο για την λυση:

Ενω ο γριφος εχει λυση δεν ειναι διατυπωμενος σωστα ουτε κ στην αγγλικη εκδοση που βρηκα. Στο τελος ο Άλμπερτ δεν πρεπει να λεει "Τότε ξέρω και εγώ πότε είναι τα γενέθλια της Σέριλ" αλλα "Και εγώ ξερω πότε είναι τα γενέθλια της Σέριλ". Το τοτε σημαινει οτι βρηκε την απαντηση εξαιτιας αυτου που ειπε ο Μπερναντ οτι ξερει την απαντηση. Δεν ειναι ετσι. Ο Μπερναντ ξερει την απαντηση αλλα οχι απαραιτητα και ο Αλμπερτ. Ο Αλμπερτ ε τ υ χ ε να ξερει την απαντηση. Μπορει και να μην την ηξερε. Αφου ετυχε ομως ο γριφος εχει λυση που μπορουμε να την βρουμε.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η εκφώνηση. Κανείς απ' τους δύο δεν "έτυχε" να ξέρει τίποτα αι οι 2 λένε ό,τι λένε βασιζόμενοι με ακρίβεια στο τι είπε μόλις ο προηγούμενος. ας μη το αναλύσω περεταίρω όμως.

Δημοσ.

ποια είναι τα γενέθλια της Σερίλ;

Κάνω μια προσπάθεια (δεν είμαι καλός στους γρίφους αν και παλαιότερα είχα λύσει τον γρίφο του Αινσταιν με τα σπίτια αλλα νομίζω δεν ήταν τόσο δύσκολος όσο τον παρουσίαζαν)

Αφού ο Αλμπερτ λεει οτι ο Μπερναρντ δεν ξέρει, αυτομάτως σημαίνει οτι δεν έχει πει στον Μπερναρντ τις ημέρες 18 και 19 (διότι τότε θα ήξερε την ημερομηνία ο Μπερναρντ μιας και είναι μοναδικές). 

Αφου ο Αλμπερτ ειναι σίγουρος ότι δεν είναι οι ημέρες 18 και 19 τότε σημαίνει ότι δεν του έχει πει τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Με αυτή την πληροφορία όμως ο Μπερναρντ πλέον γνωρίζει τα γενέθλια όπως λέει και του έχουν μείνει πλέον δυο μήνες, οπότε δεν γίνεται να είναι η μέρα 14 αφού υπάρχει και στους δυο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο). Άρα είναι ή 16 Ιουλίου ή 15 Αυγούστου ή 17 Αυγούστου.

Με αυτή την πληροφορία ο Αλμπερτ λεει οτι ξέρει και αυτός πλεον. Άρα δεν γίνεται να είναι ο μήνας Αύγουστος διότι υπάρχουν 2 ημερομηνίες. 

Άρα τελικά είναι η ημερομηνία 16 Ιουλίου

Το βρήκα ή ότι να ναι;

Υ.Γ: Όσο προσπαθούσα να το λύσω έβρισκα και άλλες λύσεις αλλά πρέπει να ήταν λάθος, αυτή η λογική μου κάνει για πιο σωστή.

• Like 4
Δημοσ.

Κάνω μια προσπάθεια (δεν είμαι καλός στους γρίφους αν και παλαιότερα είχα λύσει τον γρίφο του Αινσταιν με τα σπίτια αλλα νομίζω δεν ήταν τόσο δύσκολος όσο τον παρουσίαζαν)

Αφού ο Αλμπερτ λεει οτι ο Μπερναρντ δεν ξέρει, αυτομάτως σημαίνει οτι δεν έχει πει στον Μπερναρντ τις ημέρες 18 και 19 (διότι τότε θα ήξερε την ημερομηνία ο Μπερναρντ μιας και είναι μοναδικές). 

Αφου ο Αλμπερτ ειναι σίγουρος ότι δεν είναι οι ημέρες 18 και 19 τότε σημαίνει ότι δεν του έχει πει τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Με αυτή την πληροφορία όμως ο Μπερναρντ πλέον γνωρίζει τα γενέθλια όπως λέει και του έχουν μείνει πλέον δυο μήνες, οπότε δεν γίνεται να είναι η μέρα 14 αφού υπάρχει και στους δυο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο). Άρα είναι ή 16 Ιουλίου ή 15 Αυγούστου ή 17 Αυγούστου.

Με αυτή την πληροφορία ο Αλμπερτ λεει οτι ξέρει και αυτός πλεον. Άρα δεν γίνεται να είναι ο μήνας Αύγουστος διότι υπάρχουν 2 ημερομηνίες. 

Άρα τελικά είναι η ημερομηνία 16 Ιουλίου

Το βρήκα ή ότι να ναι;

Υ.Γ: Όσο προσπαθούσα να το λύσω έβρισκα και άλλες λύσεις αλλά πρέπει να ήταν λάθος, αυτή η λογική μου κάνει για πιο σωστή.

σωστός ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...