Apoll Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Τα συνταξιοδοτικα δεν ειμαι ενα φρουτο της εποχης που επινοηθηκε προσφατα. Υπαρχουν εδω και δεκαετιες. Εκατομμυρια ανθρωποι ελαβαν το αντιτιμο του προγραμματος τους, αν ολοι αυτοι ειχαν εξαπατηθει ή ενιωθαν ετσι, θα το γνωριζαμε. Εξαρτάται την ασφάλεια. Όσοι είχαν εταιρικά προγράμματα δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Ιδιωτικές όμως είναι το μεγάλος χάος. Και από τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν πρόκειτε να δεις τί χάος επικρατεί στο ΗΒ. Δες το άρθρο, είναι η κορυφή του παγόβουνου, παρά το ότι είναι η Daily Mail. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3117474/What-pensions-shambles-Revolution-crisis-savers-barred-taking-cash-charged-1-000-just-advice-scandal-worse-PPI.html έχω συναδέλφους που είναι πλεόν του όριου (60-61) να ρευστοποιήσουν με την νέα νομοθεσία (55+), για να ξεκινήσουν επιχείρηση στην Γαλλία και δεν τους απαντάνε καν οι ασφαλιστικές τους. Σε σημείο που έκαναν αναφορά στην FCA. Και οι σχετικές δημοσιεύσεις από όλα τα ΜΜΕ σχετικά εδώ. Ας μην ξεχνάμε βέβαια και τα κανόνια που γίνονται συνέχεια και φυσικά προβλέπονται. Μιας και οι περισσότερες εταιρίες έχουν επενδυτικά προγράμματα κυρίως σε πετρέλαιο, αέριο και μέταλα. Με τις τιμές χώμα, και τις επενδυόμενες εταιρίες να μην δίνουν πλέον μερίσματα, υπαρχει τρομερή κρίση http://www.goldcore.com/us/gold-blog/85-of-pension-funds-will-go-bust-within-30-years/ Την εταιρική που είχα από την UKC την μετάφερα την ημέρα που δήλωσα οικειωθελή παραίτηση και μου έδωσαν το option να το κάνω. Αν δεν το είχα κάνει θα είχα χάσει τα £50,000 γιατί η εταιρία έφαγε φούντο το ίδιο και το συνταξιοδοτικό της που είχε άνοιγμα £120,000,000. Που μπορεί να είναι ψίχουλα τα 50Κ, αλλά δεν είναι και άσχημα. Και λέω ψίχουλα γιατί θες περίπου £1,000,000 για να πέρνεις £25,000 το χρόνο από τα 55 μέχρι να πεθάνεις. Εξ ου και κανονίζω πλέον τα πράγματα εγώ. Γιατί ΗΒ είναι τρομερή χώρα για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Και αυτός είναι ο φιλεύθερος καπιταλισμός. Όχι οι μλκς που σας τσαμπουνάνε σχετικά. 1
iordanis77 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Εξαρτάται την ασφάλεια. Όσοι είχαν εταιρικά προγράμματα δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Ιδιωτικές όμως είναι το μεγάλος χάος. Και από τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν πρόκειτε να δεις τί χάος επικρατεί στο ΗΒ............. Αν οι ιδιωτικες ασφαλειες ηταν χαοτικες δεν θα υπηρχαν απο δεκαετιες. Εκτος αν αναφερεσαι στα τελευται χρονια μόνο, δηλαδη απο καποια στιγμη οι εταιριες το εριξαν στην απατεωνια? Εγω απλως θα σημειωνα πως οποιος ειναι εξω απ το χορο πολλα τραγουδια λεει Ειναι κατανοητη γενικα η ταση της απαξιωσης σε κατι που δε συμμετεχουμε. έχω συναδέλφους που είναι πλεόν του όριου (60-61) να ρευστοποιήσουν με την νέα νομοθεσία (55+), για να ξεκινήσουν επιχείρηση στην Γαλλία και δεν τους απαντάνε καν οι ασφαλιστικές τους. Κι εγω εχω, τον Τσουκαλα... ελαβε πανω απο 1.000.000€ απ το προγραμμα του. Αυτοι που λες, ζητανε κατι που επιτρεπεται με σαφηνεια στο προγραμμα τους? Ας μην ξεχνάμε βέβαια και τα κανόνια που γίνονται συνέχεια και φυσικά προβλέπονται. Και στις τραπεζες μπορουν να γινουν κανονια, αρα να μη καταθετουμε στις τραπεζες? Μιας και οι περισσότερες εταιρίες έχουν επενδυτικά προγράμματα κυρίως σε πετρέλαιο, αέριο και μέταλα. Με τις τιμές χώμα, και τις επενδυόμενες εταιρίες να μην δίνουν πλέον μερίσματα, υπαρχει τρομερή κρίση.......... Υπαρχουν τα προγραμματα με εγγυμενη σαφη αποδοση, υπαρχουν και τα επενδυτικα που λες με το ρισκο τους. Οσοι λοιπον θελουν μπαρμπουτιερα επιλεγουν τα δευτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα