Lilith19 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Είμαστε πολλοί και είμαστε παντού. Μερικοί περνούν γαμάτα απολαμβάνοντας τον χίπικο και απολύτως απρόβλεπτο τρόπο ζωής που απλόχερα προσφέρει η φάση, άλλοι κάνουν κουράγιο και υπομονή ελπίζοντας επιτέλους σε μόνιμο διορισμό, άλλοι βρίσκονται στα πρόθυρα οριστικής παραίτησης από το όλο εγχείρημα και γενικώς, ο καθένας το αντιμετωπίζει αλλιώς. Τώρα για πείτε εσείς. Tι εμπειρίες έχετε όσα χρόνια το κάνατε και το κάνετε; Eγώ τελείωσα το παιδαγωγικό το 2012 και με πήραν πρώτη χρονιά φέτος τον Γενάρη. Είχα δηλώσει μόνο Αττική από τις περιοχές προτίμησης και μετά κουτάκι. Είπα να το παίξω hardcore H ανακοίνωση της πρόσληψης έγινε μια Παρασκευή προς το τέλος των διακοπών των Χριστουγέννων και μέσα σε 2 μέρες μάζεψα την πραμάτεια μου και ανέβηκα Θεσσαλονίκη όπου, εκ του θαύματος, ήταν η περιοχή πρόσληψης. Η επιλογή του αγαπητού κουτακίου με είχε κάνει να φανταστώ μέρη απολύτως ξεκομμένα και γκρεμοτσακισμένα οπότε η Σαλόνικα ήρθε μια χαρά και έκατσε και με έβαλε σε mood φοιτητικής ζωής ξανά. Από το σχολείο είμαι πολύ ικανοποιημένη γενικώς και χαίρομαι που μου έχει δοθεί η δυνατότητα, έστω και υπό αυτό το εργασιακό καθεστώς, να δουλέψω πάνω στο αντικείμενό μου. Ως προς το δημόσιο σχολείο, είδα πως αυτός που θέλει να τα ξύσει, μπορεί να το κάνει, αυτός που δεν θέλει όμως, μπορεί να μην το κάνει έχοντας μια σχετική ελευθερία ως προς τον τρόπο που θα διδάξει και θα δουλέψει γενικώς. Κατά τα άλλα, τον πρώτο καιρό είχα άπειρα έξοδα και τρέξιμο για να βρω σπίτι, να τακτοποιηθώ, να μάθω τα κατατόπια και τα λοιπά, προσπάθησα όμως να το δω χαλλαρά, να γνωρίσω μια πόλη μόνη μου και να αξιοποιήσω την κατάσταση στο έπακρο. Το καλοκαίρι θα είναι ίσως λίγο ζόρικο αφού δεν είμαι σίγουρη για το πόσα λεφτά μπορώ να κρατήσω καβάτζα. Και φυσικά, το τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη χρονιά είναι πλήρως αβέβαιο! Σειρά σας! Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2016 από Lilith19
DDevil Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Και εγω επαρχια πηγα για δουλεια αλλα οχι για καθηγητής αν και θα μπορουσα να δουλέψω και πανω σε αυτο αφου έχω παιδαγωγική επάρκεια και πτυχιο πανεπιστημιου αντι αυτου κανω τελειως διαφορετικη δουλεια αλλα ειμαι ικανοποιημένος με τα λεφτά που τσιμπάω. Οταν γραφω θα μπορουσα εννοω οτι μπορω οχι οτι με πηραν και το απέρριψα ειχα κανει και εγω τα χαρτιά μου με τους αναπληρωτές μια χρονια αλλα τιποτα μετα δεν το επιχειρησα ξανά.
idomeneas7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ όσες φορές δήλωσα ήμουν θέση 1000+ στους μηδαμηνής προϋπηρεσίας οπότε εννοείται πως δεν πήγα. Βέβαια δήλωσα μόνο δυτική Αττική αλλά κάτι γνωστές μου που έβαζαν κουτάκι πάλι δεν τις πήραν.
Miracle Worker Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Έχω μία απορία σε αυτά. Δε μπορείς να επιλέξεις ένα 'ακριτικό' μέρος και να σε παίρνουν κάθε χρόνο εκεί; Λογικά όσο περνάει ο καιρός έχεις περισσότερα μόρια, οπότε σε μία επιλογή που σε πήραν φέτος, έχεις πιο πολλές πιθανότητες να σε πάρουν και του χρόνου, όχι; Μιλάω για μέρη όπως Κέρκυρα, πχ που γνωρίζω, που παίρνουν αρκετά άτομα. Φαντάζομαι και σε Ρόδο, Λέσβο θα είναι παρόμοια. Και καλοκαιράκι θα είναι λίγο ζόρικα, αλλά με ταμείο κάπως τα βγάζεις πέρα, ή μπορεί να δουλέψεις κάπου, ελέω καλοκαιριού σε νησί.
φραμπάλα Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Ναι μπορείς.Αλλά οι περισσότεροι αναπληρωτές πλέον είναι άνω των 30 κι έχουν ήδη οικογένειες οπότε λίγο δύσκολο να πάνε να ζήσουν σαν ακρίτες.
DDevil Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Με 700 ευρώ που δινουνε στους καθηγητες θα ζοριστεις πολυ αμα δεν βρεις και 2η δουλειά , αμα βρεις πχ και αλλου και τσιμπας και απο εκει κανα 400αρι θα εισαι μια χαρα.
Lilith19 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 παράλληλη στήριξη σε πήραν; Nαι! Εγώ όσες φορές δήλωσα ήμουν θέση 1000+ στους μηδαμηνής προϋπηρεσίας οπότε εννοείται πως δεν πήγα. Βέβαια δήλωσα μόνο δυτική Αττική αλλά κάτι γνωστές μου που έβαζαν κουτάκι πάλι δεν τις πήραν. Φέτος πάντως, ο πίνακας ΠΕ70 των δασκάλων, έφτασε στο 1137 του πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας. Τι ειδικότητας είσαι;
Miracle Worker Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Με 700 ευρώ που δινουνε στους καθηγητες θα ζοριστεις πολυ αμα δεν βρεις και 2η δουλειά , αμα βρεις πχ και αλλου και τσιμπας και απο εκει κανα 400αρι θα εισαι μια χαρα. Ένας φίλος μου παίρνει παραπάνω, 900 κάτι και από του χρόνου θα παίρνει 1050 λόγω προϋπηρεσίας. Γι' αυτόν είναι πολύ καλά γιατί έτσι κι αλλιώς ρεμπεσκές είναι και δεν βρίσκει καλύτερα έξω. Εξαρτάται βέβαια από τον καθένα και τι υποχρεώσεις έχει, αν έχει οικογένεια όπως ειπώθηκε.
φραμπάλα Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Nαι! Φέτος πάντως, ο πίνακας ΠΕ70 των δασκάλων, έφτασε στο 1137 του πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας. Τι ειδικότητας είσαι; φαντάζομαι φιλόλογος. ή γυμνάστρια Ένας φίλος μου παίρνει παραπάνω, 900 κάτι και από του χρόνου θα παίρνει 1050 λόγω προϋπηρεσίας. Γι' αυτόν είναι πολύ καλά γιατί έτσι κι αλλιώς ρεμπεσκές είναι και δεν βρίσκει καλύτερα έξω. Εξαρτάται βέβαια από τον καθένα και τι υποχρεώσεις έχει, αν έχει οικογένεια όπως ειπώθηκε. νομίζει τα κλιμάκια πάγωσαν, αν θέλει παραπάνω λεφτά να δηλώσει παραμεθόριο
DDevil Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Παραμεθοριο καθηγητης ποσα τσιμπάς? Παραμεθοριος η Κερκυρα? γελάει ο κοσμος. Τι να πουνε οσοι υπηρετουν Λέρο , Κώ , Συμη κτλπ και οχι δάσκαλοι αλλα αστυνομιες , λιμενικά , στρατους κτλπ
Lilith19 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Έχω μία απορία σε αυτά. Δε μπορείς να επιλέξεις ένα 'ακριτικό' μέρος και να σε παίρνουν κάθε χρόνο εκεί; Λογικά όσο περνάει ο καιρός έχεις περισσότερα μόρια, οπότε σε μία επιλογή που σε πήραν φέτος, έχεις πιο πολλές πιθανότητες να σε πάρουν και του χρόνου, όχι; Μιλάω για μέρη όπως Κέρκυρα, πχ που γνωρίζω, που παίρνουν αρκετά άτομα. Φαντάζομαι και σε Ρόδο, Λέσβο θα είναι παρόμοια. Και καλοκαιράκι θα είναι λίγο ζόρικα, αλλά με ταμείο κάπως τα βγάζεις πέρα, ή μπορεί να δουλέψεις κάπου, ελέω καλοκαιριού σε νησί. Ναι μπορείς.Αλλά οι περισσότεροι αναπληρωτές πλέον είναι άνω των 30 κι έχουν ήδη οικογένειες οπότε λίγο δύσκολο να πάνε να ζήσουν σαν ακρίτες. Ορισμένα δυσπρόσιτα σχολεία δίνουν επιπλέον μοριοδότηση, με την οποία, ναι, την επόμενη χρονιά ανεβαίνεις ακόμα πιο ψηλά στον πίνακα και μπορείς να διεκδικήσεις ταχύτερη πρόσληψη και είναι πιο εύκολο να σε πάρουν σε περιοχές πρώτες στις προτιμήσεις σου. Ωστόσο, αν δεν κάνω λάθος φραμπάλα, δεν μπορείς να διαλέξεις αποκλειστικά δυσπρόσιτο παρά μόνο ευρύτερες περιοχές που μπορεί να περιλαμβάνουν από τα πιο κεντρικά μέχρι τα πιο απομακρυσμένα σχολεία. Μπορείς να επιλέξεις εφόσον έχεις ήδη προσληφθεί και πηγαίνοντας στην πρωτοβάθμια της περιοχής πρόσληψης, να επιλέξεις από τη λίστα των σχολείων που έχουν ανοίξει θέσεις αυτό που προτιμάς. Και εκεί όμως τηρείται σειρά προτεραιότητας αναλόγως της θέσης που είχες στον πίνακα αναπληρωτών. Ισχύει μήπως κάτι άλλο που δεν γνωρίζω; φαντάζομαι φιλόλογος. ή γυμνάστρια Όχι, στον κλάδο ΠΕ70 των δασκάλων είμαι!
Miracle Worker Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Παραμεθοριο καθηγητης ποσα τσιμπάς? Παραμεθοριος η Κερκυρα? γελάει ο κοσμος. Τι να πουνε οσοι υπηρετουν Λέρο , Κώ , Συμη κτλπ και οχι δάσκαλοι αλλα αστυνομιες , λιμενικά , στρατους κτλπ Δεν είμαι σίγουρος για Κέρκυρα. Νομίζω παραμεθόριες περιοχές είναι μόνο τα διαπόντια νησιά και οι Παξοί. Αν εννοείς που είπα ότι η Κέρκυρα είναι ακριτικό μέρος, δεν εννοούσα ότι είναι παραμεθόριος, αλλά από έρευνα που έχω κάνει πηγαίνεις με λιγότερα μόρια από ότι στην ενδοχώρα.
DDevil Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Δεν είμαι σίγουρος για Κέρκυρα. Νομίζω παραμεθόριες περιοχές είναι μόνο τα διαπόντια νησιά και οι Παξοί. Αν εννοείς που είπα ότι η Κέρκυρα είναι ακριτικό μέρος, δεν εννοούσα ότι είναι παραμεθόριος, αλλά από έρευνα που έχω κάνει πηγαίνεις με λιγότερα μόρια από ότι στην ενδοχώρα. Οι Παξοι ειναι οντως ακριτικο μέρος εχω πάει και αμα το πιάνει και ο καιρος το χειμώνα κοβεται και η γραμμη και μενεις ολη τη μέρα εκει.
idomeneas7 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Εγω είμαι ΠΕ06 αλλά δεν ξέρω μέχρι που πήραν. Πως το βλέπω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα