Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των γάμων σήμερα γίνεται επειδή "Απλά πατήσαμε στα 30 και πρέπει να κάνουμε οικογένεια επειδή έτσι μας έμαθαν οικογένεια/κοινωνία".

Έχουν δύο άτομα σχέση ενός χρόνου στα 30 τους και έχουν δύο σταθερές δουλειές..."Ας παντρευτούμε".

Δεν πάει έτσι ρε παιδιά. Και η απόδειξη το τεράστιο ποσοστό διαζυγίων... (και άλλοι πόσοι χάλια γάμοι που μένουν τυπικά παντρεμένοι και δεν φαίνονται στις στατιστικές,από απλές ασυμφωνίες χαρακτήρων που μένουν παντρεμένοι μόνο για τα παιδιά μέχρι τελείως άρρωστες καταστάσεις που μένουν μαζί λόγω οικονομική αδυναμίας του ενός μέλους...συνήθως της γυναίκας). 

Όταν ο γάμος πλέον κατά 90% γίνεται με τις εξής σκέψεις

"Έχουν αρχίσει να παντρεύονται οι φίλοι και γνωστοί μου και θα μείνω εγώ μπακουρος"

"Με πιέζει η οικογένεια μου"

"Ποιος θα με γηροκομήσει" 

Τότε μην περιμένετε προκοπή.

Προσωπικά για μένα δεν αξίζει το όλο θέμα. Ο γάμος και το "Για πάντα" φτιάχτηκε εποχές που το "Για πάντα" σήμαινε μέχρι το πρώτο κρυολόγημα και ο μέσος όρος ζωής ήταν 40 χρονών.Πλέον η ζωή παραείναι μεγάλη για γάμους και συναφή δεσμεύσεις.

• Like 8
  • Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για μένα το ιδανικό είναι ένας γάμος με την κατάλληλη γυναίκα με την οποία θα γεράσουμε μαζί και θα κάνουμε και οικογένεια. Καλώς ή κακώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι marriage material.

• Like 1
Δημοσ.

Backpacker δεν πιστεύω πως πλέον ισχύει αυτή η νοοτροπία. Πιο παλιά ναι, αλλά όχι πια.

Έχω πολλούς φίλους, γνωστούς που είτε είναι μπακούρια, είτε χωρίς παιδιά. Δεν έχω δει κανέναν απο αυτούς, να έχουν τους παραπάνω προβληματισμούς.

Όσο για το ότι ο ΜΟ ζωής έχει αυξηθεί, ισχύει, αλλά δεν έχει να κάνει με τα παιδιά. Άλλες αντοχές έχεις στα 30, άλλες στα 40. Τώρα είμαι 36, περιμένω το 2ο, και χαλιέμαι γιατί ξέρω οτι στα 20 του εγώ θα είμαι 56. Θα ήθελα να ήμουν πιο νέος.

Οι γονείς μου με έκαναν πάρα πολύ μικρό (21 & 23 ήταν ο καθένας), και εκτός οτι γούσταρα (κα γουστάρω) που έχω νέους γονείς, κι αυτοί ξεμπέρδεψαν με εμένα (  :-D  ) όσο ήταν ακόμα νέοι, οπότε μπόρεσαν να συνεχίζουν και την ζωή τους πιο ελεύεθρα. Όχι οτι υποστηρίζω οτι στα 20 πρέπει να κάνεις παιδιά, αλλά ούτε και στα 40-45+. Πιστεύω οτι γύρω απο τα 30 είναι η ιδανική ηλικία.

• Like 3
Δημοσ.

Άσχετο, αλλα έχετε φτάσει καθόλου σε σημείο να σκέφτεστε να κάνετε οικογένεια; Εντάξει για τις γυναίκες ειναι πιο αυτονόητο και εχει να κάνει και με το "βιολογικό" ρολόι (γονιμοτητα κλπ). Οι άντρες όμως;

35 και νομιζω εχω αρχίσει να γεροντοκοριζω. Ισως ειναι και θέμα "checklist" - οτι πχ πρέπει να γινει και αυτο. Αλλα εχω αρχισει να προβληματιζομαι. Και δεν το περίμενα ποτε οτι θα γινομουν σαν κατι υστερικες γνωστες μου που πατωντας τα 30 εβγαζαν αφρους για να βρουν γαμπρο.

Τι πιστεύετε;

Nenya, δε χρειάζεται να περασεις απο αυτο το thread!

Να κάνεις οικογένεια γιατί <<πρέπει>>, όχι! Οπως μας είπε κι' ο Ελύτης <<Πιάσε το ΠΡΕΠΕΙ από το ιώτα και γδάρε το ίσαμε το πι.>> Αναλόγως τον άνθρωπο πάνε αυτά και το εάν έχει διάθεση, τώρα πια.

Ορθολογικά πάντως, εκεί γύρω στα ~30, είναι μια καλή ηλικία να το κάνεις, τόσο απο άποψη αντοχών όσο και απο απόψη χάσματος γενεών. Φαντάσου να' σαι 70 και να σου φέρνει η πανέμορφη και πεταχτούλα, εικοσάρα κόρη σου τον γκόμενο να γνωριστείτε...  :devil:

Ασε, μου θύμισες έναν μπούλη 47 χρονώ που ταλαιπωρεί την ξαδέρφη (41) πέντε χρόνια τώρα και τσατίστηκα. Βέβαια, τα θέλει κι' αυτής ο οργανισμός της.

Δημοσ.

Άσχετο, αλλα έχετε φτάσει καθόλου σε σημείο να σκέφτεστε να κάνετε οικογένεια; Εντάξει για τις γυναίκες ειναι πιο αυτονόητο και εχει να κάνει και με το "βιολογικό" ρολόι (γονιμοτητα κλπ). Οι άντρες όμως;

35 και νομιζω εχω αρχίσει να γεροντοκοριζω. Ισως ειναι και θέμα "checklist" - οτι πχ πρέπει να γινει και αυτο. Αλλα εχω αρχισει να προβληματιζομαι. Και δεν το περίμενα ποτε οτι θα γινομουν σαν κατι υστερικες γνωστες μου που πατωντας τα 30 εβγαζαν αφρους για να βρουν γαμπρο.

Τι πιστεύετε;

Nenya, δε χρειάζεται να περασεις απο αυτο το thread!

τι ειναι αυτο; τρωγεται;  B)

• Like 1
Δημοσ.

Backpacker δεν πιστεύω πως πλέον ισχύει αυτή η νοοτροπία. Πιο παλιά ναι, αλλά όχι πια.

Έχω πολλούς φίλους, γνωστούς που είτε είναι μπακούρια, είτε χωρίς παιδιά. Δεν έχω δει κανέναν απο αυτούς, να έχουν τους παραπάνω προβληματισμούς.

Όσο για το ότι ο ΜΟ ζωής έχει αυξηθεί, ισχύει, αλλά δεν έχει να κάνει με τα παιδιά. Άλλες αντοχές έχεις στα 30, άλλες στα 40. Τώρα είμαι 36, περιμένω το 2ο, και χαλιέμαι γιατί ξέρω οτι στα 20 του εγώ θα είμαι 56. Θα ήθελα να ήμουν πιο νέος.

Οι γονείς μου με έκαναν πάρα πολύ μικρό (21 & 23 ήταν ο καθένας), και εκτός οτι γούσταρα (κα γουστάρω) που έχω νέους γονείς, κι αυτοί ξεμπέρδεψαν με εμένα (  :-D  ) όσο ήταν ακόμα νέοι, οπότε μπόρεσαν να συνεχίζουν και την ζωή τους πιο ελεύεθρα. Όχι οτι υποστηρίζω οτι στα 20 πρέπει να κάνεις παιδιά, αλλά ούτε και στα 40-45+. Πιστεύω οτι γύρω απο τα 30 είναι η ιδανική ηλικία.

Δεν λέω ότι η ηλικία των 30κάτι δεν ειναι καλή για παιδιά. Δεν είναι αυτό το νόημα του ποστ μου. Αυτό που έγραψα εγώ είναι ότι ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι παντρεύεται επειδή έφτασε τα 30 και έχει μια σταθερή δουλειά. Το θέμα γάμος και οικογένεια θέλει άλλες 1002 παραμέτρους που πρέπει να κοιτάξει κανείς πρώτα αν πληρεί ο ίδιος...μετέπειτα η σύντροφος του..και τέλος και οι δύο μαζί.

Και όχι απλά φτάσαμε 30κάτι έχουμε δυο μισθούς και έναν χρόνο σχέση άρα πάμε για κουφέτα.

Επίσης η σύγκριση με τους γονείς μας είναι φυσικά όπως το καταλαβαίνεις και ο ίδιος τελείως άτοπη και άκαιρη. Τότε παντρεύονταν 20-25 χρονών γιατί δεν είχαν τίποτα αλλο να ζήσουν και γιατί είχαν και επαγγελματική αποκατάσταση από τέτοια ηλικία.

Σήμερα που οι σπουδές τελειώνουν μέσο όρο στα 25-26 (μεταπτυχιακα μαζι) και για τον αντρα με τον στρατό λίγο παραπέρα...και το να έχεις δουλειά με αξιοπρεπές εισόδημα πριν τα 30 σου είναι ψιλοαπίθανο...είναι αδιανόητο να κάνει κάποιος ηθελημένα οικογένεια στις ηλικίες που κάνανε οι γονείς μας.

Δημοσ.

Δεν το σκέφτεστε αρκετά meta το ερώτημα οι μη γνωρίζοντες.

Το να έχεις μικρά παιδιά είναι πίπα αυτό δεν το συζητάμε -- και συγκεκριμένα, πίπα από αυτές που αν δεν έχεις περάσει δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε. Αλλά όσον αφορά το "και αφού δεις τι έγινε θα τολμήσεις άραγε να παραδεχτείς ότι πήρες λάθος απόφαση και καλύτερα θα ήταν για σένα να μην είχες κάνει παιδιά", μη ξεχνάτε ότι αφού φας το παλούκι και το χωνέψεις καλά καλά, μετά με τον καιρό το ξεχνάς και σου μένουν μόνο τα θετικά.

Ας πούμε εγώ αυτή τη στιγμή σκέφτομαι ότι αν ερχόταν άλλο ένα μωρό σαν trailer θα πηδούσα απ' το παράθυρο, αλλά αν κάποιος έβαζε στρώμα από κάτω και μου χαλούσε τα σχέδια τότε σε 10 χρόνια που τα παιδιά δε θα ήταν τόση πίπα θα έλεγα "καλή φάση, κι ακόμα ένα να είχα καλά θα ήταν".

• Like 3
Δημοσ.

Καλά και πότε περιμένεις να παντρευτείς στα 50? Ενοείται ότι είναι ήδη αργά και πρέπει να τακτοποιηθείς γιατί μετά θα το μετανιώσεις.

Βάση στατιστικών θα το μετανιώσεις έτσι και αλλιώς οπότε κάνεις ότι τραβάει η καρδούλα σου και δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Βέβαια προσωπικά αισθάνομαι ότι αν ξεπεράσεις κάποια ηλικία είναι too late. Με κάποιες διακυμάνσεις ας πούμε ότι στο μυαλό μου έχω τα 35 για την γυναίκα (καθαρά για λόγους που ανεβάζουν τις πιθανότητες να βγει το παιδί με σοβαρά προβλήματα όπως σύνδρομο down) και τα 45 για άντρα ως όριο. 

Δημοσ.

το παν είναι η κατάλληλη στιγμή . Εγώ θέλω να κάνω παιδιά στο μέλλον , αλλά

1) Να έχω στέγη
2) Να έχω ένα καλό εισόδημα 
3) Να έχω backup plan σε περίπτωση που όλα στραβώσουν 
4) Να έχω κάνει κάποια πράγματα στη ζωή μου που δεν θα μπορώ όταν θα έχω παιδιά 

θα μου πείτε .. οκ δεν θα κάνεις ποτέ παιδιά , πολλά ζητάς , δες τι συμβαίνει γύρω μας, που ζεις? κλπ αλλα 

1) έτσι έμαθα , θα μου πείτε καλύτερα ενοίκιο κάποιο , δεν συμφωνώ , μεγάλο πράγμα να έχεις ένα κεραμίδι στο κεφάλι σου , το κατάλαβα συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο της ζωής μου που κόντεψα να μείνω στην κυριολεξία στο δρόμο , τις "καλές εποχές" που όλοι είχαν λεφτά 
2) το παιδί έχει έξοδα, αν δεν μπορείς να τα καλύψεις ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
3) χωρίς backup plan δεν παίρνω ποτέ σημαντικές αποφάσεις ,πόσο μάλλον όταν αφορά μια νέα ζωή που δεν μου έφταιξε σε τίποτα να την ταλαιπωρώ. 
4) ήδη στα 26 μου έχω σοβαρευτεί αρκετά , δεν έχω κάνει όμως κάποια πράγματα που θέλω για εμένα. Αυτά απαιτούν έξοδα και όταν θα έχω παιδιά δεν έχω σκοπό να κάνω σκόντο στην διαβίωση τους. 

ναι ξέρω τίποτα δεν είναι σίγουρο , δεν υπάρχει perfect plan , όμως προτιμώ να είμαι προετοιμασμένος  
τώρα για τον γάμο δεν το θεωρώ κάτι σημαντικό , in fact θα παντρευόμουν μόνο και μόνο για να κάνω τη χάρη της γυναίκας και των γονιών μας να μας δουν να παντρευόμαστε, δεν θεωρώ τον γάμο κάτι σημαντικό απλά για εμένα δεν είναι αναγκαίος.Γάμοι διαλύονται καθημερινά, τα παιδιά όμως μένουν και καλό είναι να το σκεφτόμαστε δυο και τρεις φορές πριν τα φέρουμε στον κόσμο 

• Like 3
Δημοσ.

Πολύ λύσσα κατά έγγαμων και τεκνοποίησης βλέπω.

Ας αφήσουμε τον καθένα να κάμει ότι θέλει λέω εγώ,διότι πολλά και μεγάλα τα λόγια,αλλά οι πράξεις πολλές φορές άλλα δείχνουν.

• Like 1
Δημοσ.

γενικα το πως βιωνει ο καθενας τη γονεικοτητα είναι λιγο ρευστο
καλο θα ηταν να μην παιρνουμε αποφασεις για την ανατροφη ενός ανθρωποι βασισμένοι καθαρα σε ενστικτα η σε κοινωνικες πιεσεις
δεν ξερω. μου φαινεται ασχημο μερος ο κοσμος για να φερω κι άλλο κοσμο εδώ :S

θα ηθελα να μπορω να μεγαλώσω παιδι(α) μαζι με συγκατοικους μου. δυσκολο όμως με την υιοθεσια ετσι όπως εχει.
κριμα παντως, υπαρχουν ηδη παιδια χωρις γονεις. θα ηθελα να κανω την πραγματικοτητα πιο ανεκτη για αυτά τα παιδια.

• Like 3
Δημοσ.

Μιας και μένω εξωτερικό και τέτοια θέματα με απασχολούσαν....
Παρατήρησα ότι τέτοιες νοοτροπίες μόνο στην Ελλάδα τα βλέπεις.Δηλαδή πως θα αποκαταστήσω τα παιδιά αν δεν έχω λεφτά κτλ.
Τέτοια δεν τα είδα καθόλου στο γερμανιστάν που μένω.Εδώ όλοι όλες οι ράτσες όμορφοι,άσχημοι με υγεία ή όχι,με λεφτά ή χωρίς όλοι έχουν το ταίρι τους

Στην Ελλάδα μάλλον όχι.Και έχω αρκετούς γνωστούς που "μείναν".Και όλοι έχουν την ίδια δικαιολογία.Οι γυναίκες είναι πουτ...νες,δεν έχω λεφτά κτλ.
Μάλλον με αυτούς κάτι δεν πάει καλά...Αυτό το θέμα δεν το έχω δει σε ξένους.Όλοι τους όσους ξέρω έχουν το ταίρι τους

Τα λεφτά έρχονται και φεύγουν.Δηλαδή όσοι δεν έχουν λεφτά δεν έχουν δικαίωμα στην οικογένεια;Για το μεγάλωμα των παιδιών φροντίζει και ο Θεός,ή η φύση για τους άθεους :)

Kαι κάτι άλλο.Σιχαίνομαι τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου που την υιοθεσία των παιδιών την κάνανε νόμιμο εμπόριο.Αν δεν τα έχεις...παιδί δεν έχει

Δημοσ.

εγώ πάλι βλέπω πολύ ανευθυνότητα και επιπολαιότητα , αλλα αν ο άλλος θέλει να πεινάει και να τον λυπούνται ποιοι είμαστε εμείς να του πούμε τι θα κάνει ? 18-20 χρονών πριν βγουν απ το αυγό χωρίς δουλειά και τους βλέπεις με μωρά , εξαρτώμενοι απο τις οικογένειες τους και ταυτόχρονα να θέλουν να είναι ανεξάρτητοι και κανείς να μην μπλέκεται στα πόδια τους.
Ε με χαρτζιλίκι παιδί δεν μεγαλώνεις, τι να κάνουμε 

• Like 5
Δημοσ.

Μιας και μένω εξωτερικό και τέτοια θέματα με απασχολούσαν....

Παρατήρησα ότι τέτοιες νοοτροπίες μόνο στην Ελλάδα τα βλέπεις.Δηλαδή πως θα αποκαταστήσω τα παιδιά αν δεν έχω λεφτά κτλ.

Τέτοια δεν τα είδα καθόλου στο γερμανιστάν που μένω.Εδώ όλοι όλες οι ράτσες όμορφοι,άσχημοι με υγεία ή όχι,με λεφτά ή χωρίς όλοι έχουν το ταίρι τους

Στην Ελλάδα μάλλον όχι.Και έχω αρκετούς γνωστούς που "μείναν".Και όλοι έχουν την ίδια δικαιολογία.Οι γυναίκες είναι πουτ...νες,δεν έχω λεφτά κτλ.

Μάλλον με αυτούς κάτι δεν πάει καλά...Αυτό το θέμα δεν το έχω δει σε ξένους.Όλοι τους όσους ξέρω έχουν το ταίρι τους

Τα λεφτά έρχονται και φεύγουν.Δηλαδή όσοι δεν έχουν λεφτά δεν έχουν δικαίωμα στην οικογένεια;Για το μεγάλωμα των παιδιών φροντίζει και ο Θεός,ή η φύση για τους άθεους :)

Kαι κάτι άλλο.Σιχαίνομαι τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου που την υιοθεσία των παιδιών την κάνανε νόμιμο εμπόριο.Αν δεν τα έχεις...παιδί δεν έχει

Ε ναι φυσικά αγαπητέ μου.Δεν ξέρεις ότι πριν την οικονομική χρεοκοπία έρχεται η πνευματική και ηθική χρεοκοπία;

Με άλλα λόγια πριν χρεοκοπήσεις οικονομικά ότι σκέφτεσαι και ότι κάνεις είναι κατά 95% λάθος.

Δημοσ.

Συμφωνώ με defacer. Ταυτίστηκα με όλα και ειδικά εκεί που τρέμεις μην έρθει δεύτερο παιδί αλλά σκέφτεσαι πως μετά από χρόνια θα σκυλομετανιώσεις που δεν έκανες όταν σε έπαιρνε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...