sofiathereal Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 xpapias ευχαριστω με καλυψες
kfyros Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 λεφτά δίνω εγώ εδώ και χρόνια σε γάμους και βαφτίσεις.σε φακελάκι λευκό με μια λευκή καρτούλα που γράφω ευχές. Το οποίο χωράει στην τσέπη του γαμπρού-μπαμπά, τα οποία τα δίνω στη χαιρετούρα. 1
mylo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 xpapias ευχαριστω με καλυψες Πες μου οτι δεν θα παρεις το ραδιοφωνάκι...
idomeneas7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Πάντως αν δεν είναι κοντινοί σου και σκέφτεσαι να πας δώρο 20 ευρώ, μην πας καθόλου. Πιό πολύ τους κοστίζει το φαγητό σου στο τραπέζι. Αν είναι πολύ κοντινοί σου οκ, θα δείξουν κατανόηση.
Glikos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Ε αν πας δώρο και όχι λεφτά σε γάμο, πας ένα καλό δώρο. Ανάλογα βέβαια και το πορτοφόλι του καθένα.
zio10 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Πάντως αν δεν είναι κοντινοί σου και σκέφτεσαι να πας δώρο 20 ευρώ, μην πας καθόλου. Πιό πολύ τους κοστίζει το φαγητό σου στο τραπέζι. Αν είναι πολύ κοντινοί σου οκ, θα δείξουν κατανόηση. Κάπως έτσι το υπολογίζω κι εγώ, να μη μπούνε και μέσα! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 20 ευρώ σε φακελάκι μην δώσεις, καλύτερα να πάρεις ένα δώρο σε αυτά τα λεφτά, οτιδήποτε.
Nelnel Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Συγνωμη ρε παιδια αλλα οταν καλειτε καποιον στο γαμο σας, οριζετε κ χαμηλοτερο αποδεκτο κοστος δωρου; Αν οι ανθρωποι που τον καλεσαν ειναι στο (σχετικα) στενο περιβαλλον του, λογικα θα γνωριζουν αν μπορει να δωσει ενα μικρο η μεγαλο ποσο για το δωρο τους. Ισως να μη τους ενδιαφερει καν αν θα παρουν δωρο κ να χαρουν με την παρουσια του απλα. Αν ειναι ατομα του ευρυτερου κυκλου του, που δεν θα σχολιαστει το αν πηγε η οχι, οκ, χαλαρα μπορει να μην παει. Αλλα ελεος δηλαδη αν φτασουμε να υπολογιζουμε αν το φαι κ η μπομπονιερα του καλεσμενου κοστιζουν περισσοτερο απο το δωρο του! 6
zio10 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Συγνωμη ρε παιδια αλλα οταν καλειτε καποιον στο γαμο σας, οριζετε κ χαμηλοτερο αποδεκτο κοστος δωρου; Αν οι ανθρωποι που τον καλεσαν ειναι στο (σχετικα) στενο περιβαλλον του, λογικα θα γνωριζουν αν μπορει να δωσει ενα μικρο η μεγαλο ποσο για το δωρο τους. Ισως να μη τους ενδιαφερει καν αν θα παρουν δωρο κ να χαρουν με την παρουσια του απλα. Αν ειναι ατομα του ευρυτερου κυκλου του, που δεν θα σχολιαστει το αν πηγε η οχι, οκ, χαλαρα μπορει να μην παει. Αλλα ελεος δηλαδη αν φτασουμε να υπολογιζουμε αν το φαι κ η μπομπονιερα του καλεσμενου κοστιζουν περισσοτερο απο το δωρο του! Εγώ το σκέφτομαι πάντως. Όλο αυτό γίνεται και για να βγάλει κάποια λεφτά το ζευγάρι (ή να μη μπει μέσα στη χειρότερη). Δεν λέω ότι είναι σωστό ή ότι πρέπει να δίνει κάποιος παραπάνω από όσα μπορεί. Ούτε θα παρεξηγούσα κάποιον και τσίχλες να μου έφερνε, απλά επειδή μπορώ το κάνω. Άλλη ερώτηση, σε γάμο που δεν μπορέσαμε να πάμε δίνουμε δώρο αργότερα;
Nelnel Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Συγνωμη αλλα δε χωραει στο κεφαλι μου αυτο το "το ζευγαρι θελει να μαζεψει λεφτα και οχι να μπει μεσα". Παντρευονται κ καλουν κοσμο επειδη ειναι μια ξεχωριστη στιγμη που θελουν να μοιραστουν. Καποιοι κ για δημοσιες σχεσεις, οταν χρειαζεται για χ,ψ λογους. Αν δε θελει "να μπει μεσα" το οποιοδηποτε ζευγαρι, χρειαζεται ενα κουμπαρο κ ενα παπα ή δυο μαρτυρες κ ενα δημαρχο (απ οσο θυμαμαι) για την τελετη. Δεν καλει κοσμο κ κραταει τα φραγκα που θα χαλαγε. Προσωπικα αν/οταν παντρευτω, δε θα κατσω να ασχοληθω με την υπαρξη κ την αξια οποιουδηποτε δωρου, αλλα θα χαρω να ερθουν τα 5/10/100/500 ατομα που θα χω καλεσει και να το κανουν με την καρδια τους κ οχι απο υποχρεωση. Ειδικα στις μερες μας που δεν ξερεις απο που εχει "κοψει" ο αλλος για να σου προσφερει οτι μπορει. Σε γαμο που δεν πηγα, θα εστελνα μια ομορφη ανθοδεσμη με μια καρτα με τις ευχες μου. 7
zio10 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Συγνωμη αλλα δε χωραει στο κεφαλι μου αυτο το "το ζευγαρι θελει να μαζεψει λεφτα και οχι να μπει μεσα". Παντρευονται κ καλουν κοσμο επειδη ειναι μια ξεχωριστη στιγμη που θελουν να μοιραστουν. Καποιοι κ για δημοσιες σχεσεις, οταν χρειαζεται για χ,ψ λογους. Αν δε θελει "να μπει μεσα" το οποιοδηποτε ζευγαρι, χρειαζεται ενα κουμπαρο κ ενα παπα ή δυο μαρτυρες κ ενα δημαρχο (απ οσο θυμαμαι) για την τελετη. Δεν καλει κοσμο κ κραταει τα φραγκα που θα χαλαγε. Προσωπικα αν/οταν παντρευτω, δε θα κατσω να ασχοληθω με την υπαρξη κ την αξια οποιουδηποτε δωρου, αλλα θα χαρω να ερθουν τα 5/10/100/500 ατομα που θα χω καλεσει και να το κανουν με την καρδια τους κ οχι απο υποχρεωση. Ειδικα στις μερες μας που δεν ξερεις απο που εχει "κοψει" ο αλλος για να σου προσφερει οτι μπορει. Σε γαμο που δεν πηγα, θα εστελνα μια ομορφη ανθοδεσμη με μια καρτα με τις ευχες μου. Συμφωνώ, το έγραψα. Αλλά συμβαίνει και το άλλο που έγραψα, οπότε εφόσον μπορώ βοηθάω
idomeneas7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Συγνωμη αλλα δε χωραει στο κεφαλι μου αυτο το "το ζευγαρι θελει να μαζεψει λεφτα και οχι να μπει μεσα". Παντρευονται κ καλουν κοσμο επειδη ειναι μια ξεχωριστη στιγμη που θελουν να μοιραστουν. Καποιοι κ για δημοσιες σχεσεις, οταν χρειαζεται για χ,ψ λογους. Αν δε θελει "να μπει μεσα" το οποιοδηποτε ζευγαρι, χρειαζεται ενα κουμπαρο κ ενα παπα ή δυο μαρτυρες κ ενα δημαρχο (απ οσο θυμαμαι) για την τελετη. Δεν καλει κοσμο κ κραταει τα φραγκα που θα χαλαγε. Προσωπικα αν/οταν παντρευτω, δε θα κατσω να ασχοληθω με την υπαρξη κ την αξια οποιουδηποτε δωρου, αλλα θα χαρω να ερθουν τα 5/10/100/500 ατομα που θα χω καλεσει και να το κανουν με την καρδια τους κ οχι απο υποχρεωση. Ειδικα στις μερες μας που δεν ξερεις απο που εχει "κοψει" ο αλλος για να σου προσφερει οτι μπορει. Σε γαμο που δεν πηγα, θα εστελνα μια ομορφη ανθοδεσμη με μια καρτα με τις ευχες μου. Αν/όταν παντρευτείς, θα αναθεωρήσεις. Κι εγώ σε δημαρχείο παντρεύτηκα αλλά όταν με καλούν σε θρησκευτικό το θεωρώ υπέρτατη γυφτιά να κοστίσω παραπάνω στο ζευγάρι από το δώρο που πάω. Δεν έχεις = δεν πας (εκτός και αν είναι πάρα πολύ κοντινός). Αλλιώς είσαι ο τσίπης που πήγες για να φας, να πιεις και να γκομενισεις τζάμπα. Μην διαβάσω τίποτα για δήθεν να είσαι εκεί για τη χαρά τους και κουραφέξαλα. 3
mylo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Άλλη ερώτηση, σε γάμο που δεν μπορέσαμε να πάμε δίνουμε δώρο αργότερα; ναι 1
Soufesis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Ο καθένας όπου φτάνει η τσέπη του αλλά σε αυτά τα λεφτά καλύτερα να τους κάνεις ένα όμορφο και πρακτικό δώρο για να σε θυμούνται παρά αυτό το ποσό που σίγουρα θα σχολιαστεί. Θεωρώ τις γαμήλιες δεξιώσεις πεταμένα λεφτά για το ζευγάρι βαρετά μέχρι θανάτου για τους περισσότερος καλεσμένους. Το χειρότερο μου είναι οι γάμοι σε κτήματα ειδικά από ανθρώπους που πας απλά για να πας. Μια φθηνή αίσθηση χλιδής, κάθεσαι σε μια ροτόντα με 10 ακόμα αγνώστους πίνοντας στην καλύτερη περίπτωση ένα μέτριο κρασί. Περιμένεις το ζευγάρι 2 ώρες να τελειώσουν τη φωτογράφιση και να κάνουν την πανηγυρική είσοδο συνήθως με βεγγαλικά και ένα κομμάτι του στυλ το πειρατικό . 'Ερχεται η ώρα του φαγητού και στήνεσαι σε μια ουρά με έναν μπουφέ αχταρμά που έχουν πιάσει την κουτάλα 100 άτομα πριν από σένα και φυσικά ο τύπος που είδες στην τουαλέτα να μην πλένει τα χέρια του. Μετά από ένα σλάλομ απ το μπουφέ στο τραπέζι πρέπει να υπομείνεις το μαρτύριο του διπλανού σου που θέλει να ανάψει το τσιγάρο ενώ εσύ ακόμα μπορεί να τρως και φυσικά δεν σε ρωτάει ποτέ αν σε ενοχλεί. Αρχίζει ο χορός με το πρόγραμμα να είναι πάντα ίδιο ωραία η νύφη μας όταν χορεύει η νύφη κάτι για την λεβεντιά γαμπρού του κουμπάρου, στου παιδιού μου τη χαρά οι γονείς, καμιά ώρα κλαρίνα από τα μέρη των νεονύμφων με τους μερακλήδες να δείχνουν ότι στο σόι τους χορεύουν καλύτερα απ το σόι και κοιτάξτε καλά πόσο λεβέντες συγγενείς κάνατε και δώσε 7πλη περιστροφή στο μαντήλι ο μπάρμπας. Ένα διάλειμμα για να πετάξει η νύφη την ανθοδέσμη στις ξέμπαρκες του τις οποίες κατά την διάρκεια του χαιρετισμού έχει συμβουλεύσει "άντε και στα δικά σας τι περιμένετε" γυρίζοντας όλο με τον άντρα της με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι και ένα μαλάκα με κάμερα από πίσω και να ενθουσιάζεται όταν βλέπει την κυρία Μαίρη που μετακόμισε στα Σπάτα πριν από 15 χρόνια. Στη συνέχεια το πρόγραμμα έχει ζεϊμπέκικα με τους μερακλήδες να δίνουν ρεσιτάλ αεροπλανικών του καημού και τον κόσμο στην πίστα να χτυπάει παλαμάκια μόνο στο δικό του σόι γιατί είναι κακό οι συγγενείς να αναμιχθούν. Κάπου εκεί ξέρεις πως το μαρτύριο σου έχει τελειώσει χαιρετάς το ζευγάρι λέγοντας πως όλα ήταν υπέροχα και μακάρι να καθόσασταν και άλλο αλλά η γυναίκα που κρατάει τα παιδιά πρέπει να σχολάσει και χαίρεσαι που δεν θα ζήσεις το λαϊκό πρόγραμμα με τις πιτσιρίκες με τα φανταχτερά φορέματα να λικνίζονται όπως θα έκαναν στα μπουζούκια. Το χειρότερο είναι η γαμοβάφτιση που είναι το ίδιο σκηνικό με τη μόνη διαφορά πως περιφέρουν ένα μωρό σαν λάφυρο δεξιά αριστερά σε έναν χώρο γεμάτο καπνό και φασαρία. Νοιώθω πραγματικά υπερήφανος που δεν έκανα τέτοιο γάμο 21
zio10 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Ο καθένας όπου φτάνει η τσέπη του αλλά σε αυτά τα λεφτά καλύτερα να τους κάνεις ένα όμορφο και πρακτικό δώρο για να σε θυμούνται παρά αυτό το ποσό που σίγουρα θα σχολιαστεί. Θεωρώ τις γαμήλιες δεξιώσεις πεταμένα λεφτά για το ζευγάρι βαρετά μέχρι θανάτου για τους περισσότερος καλεσμένους. Το χειρότερο μου είναι οι γάμοι σε κτήματα ειδικά από ανθρώπους που πας απλά για να πας. Μια φθηνή αίσθηση χλιδής, κάθεσαι σε μια ροτόντα με 10 ακόμα αγνώστους πίνοντας στην καλύτερη περίπτωση ένα μέτριο κρασί. Περιμένεις το ζευγάρι 2 ώρες να τελειώσουν τη φωτογράφιση και να κάνουν την πανηγυρική είσοδο συνήθως με βεγγαλικά και ένα κομμάτι του στυλ το πειρατικό . 'Ερχεται η ώρα του φαγητού και στήνεσαι σε μια ουρά με έναν μπουφέ αχταρμά που έχουν πιάσει την κουτάλα 100 άτομα πριν από σένα και φυσικά ο τύπος που είδες στην τουαλέτα να μην πλένει τα χέρια του. Μετά από ένα σλάλομ απ το μπουφέ στο τραπέζι πρέπει να υπομείνεις το μαρτύριο του διπλανού σου που θέλει να ανάψει το τσιγάρο ενώ εσύ ακόμα μπορεί να τρως και φυσικά δεν σε ρωτάει ποτέ αν σε ενοχλεί. Αρχίζει ο χορός με το πρόγραμμα να είναι πάντα ίδιο ωραία η νύφη μας όταν χορεύει η νύφη κάτι για την λεβεντιά γαμπρού του κουμπάρου, στου παιδιού μου τη χαρά οι γονείς, καμιά ώρα κλαρίνα από τα μέρη των νεονύμφων με τους μερακλήδες να δείχνουν ότι στο σόι τους χορεύουν καλύτερα απ το σόι και κοιτάξτε καλά πόσο λεβέντες συγγενείς κάνατε και δώσε 7πλη περιστροφή στο μαντήλι ο μπάρμπας. Ένα διάλειμμα για να πετάξει η νύφη την ανθοδέσμη στις ξέμπαρκες του τις οποίες κατά την διάρκεια του χαιρετισμού έχει συμβουλεύσει "άντε και στα δικά σας τι περιμένετε" γυρίζοντας όλο με τον άντρα της με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι και ένα μαλάκα με κάμερα από πίσω και να ενθουσιάζεται όταν βλέπει την κυρία Μαίρη που μετακόμισε στα Σπάτα πριν από 15 χρόνια. Στη συνέχεια το πρόγραμμα έχει ζεϊμπέκικα με τους μερακλήδες να δίνουν ρεσιτάλ αεροπλανικών του καημού και τον κόσμο στην πίστα να χτυπάει παλαμάκια μόνο στο δικό του σόι γιατί είναι κακό οι συγγενείς να αναμιχθούν. Κάπου εκεί ξέρεις πως το μαρτύριο σου έχει τελειώσει χαιρετάς το ζευγάρι λέγοντας πως όλα ήταν υπέροχα και μακάρι να καθόσασταν και άλλο αλλά η γυναίκα που κρατάει τα παιδιά πρέπει να σχολάσει και χαίρεσαι που δεν θα ζήσεις το λαϊκό πρόγραμμα με τις πιτσιρίκες με τα φανταχτερά φορέματα να λικνίζονται όπως θα έκαναν στα μπουζούκια. Το χειρότερο είναι η γαμοβάφτιση που είναι το ίδιο σκηνικό με τη μόνη διαφορά πως περιφέρουν ένα μωρό σαν λάφυρο δεξιά αριστερά σε έναν χώρο γεμάτο καπνό και φασαρία. Νοιώθω πραγματικά υπερήφανος που δεν έκανα τέτοιο γάμο Ας μην έχει μπουφέ τουλάχιστον να μη πηγαίνουμε και πέρα δώθε! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα