Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δει κάτι βιντεάκια (που ξέρω πως ειναι υπερβολικά) αλλά μπήκα σε σκέψεις γιατι πολλές φορές για περιόδους ημερών έχω περίεργα συμπτώματα που όμως είτε φεύγουν και έρχονται μετά απο μήνες πάλι χωρίς να επιδυνόνονται είτε δεν τα θεωρώ σημαντικά για να πάω να εξεταστώ (αίσθηση κούρασης χωρίς να έχω κάνει κάτι, αϋπνίες, καούρες για συνεχόμενες μέρες χωρίς να έχω αλλάξει κάτι στην διατροφή μου, τσιμπήματα σε άκυρα σημεία του σώματος κ.α)

Εν ολίγοις τα βιντεάκια που έχω δει λένε πως για όλα αυτά φταίνε παράσιτα που προσλαμβάνουμε με την τροφή ειδικά αν τρώμε sushi (που τρώω) fast food (πάλι τρώω) ή και απο κατοικίδια (που έχω φίλους που έχουν) κτλ

και απότι ξέρω υπάρχουν και ιατρικές πράξεις αποπαρασίτωσης και εξέτασης για παράσιτα οπότε δεν ειναι το ίδιο με το ψέκασμα των αεροπλάνων :P

έχει κάνει κανείς; ας μοιραστεί την εμπειρία του (τα συμπτώματα τους/τον λόγο που εξετάστηκε τον τρόπο της θεραπείας κτλ)

Δημοσ.

Εγω μονο στα κατοικιδια ηξερα οτι κανουμε αποπαρασιτωση με Drontal :P

Και εγώ αλλά βάζοντας τα συμπτώματα μου κάτω ένα ένα και ψάχνοντας το είδα πως βγαίνουν αρκετά θέματα στο google που καταλήγουν σε αυτό το σενάριο....

και επειδή δεν το εχω και εγώ ακουστά για ανθρώπους είπα μπας και έχει κάποιος εμπειρία απο πρώτο χέρι να μας πει

Να και μερικά απο αυτά τα βιντεάκια που όπως είπα ειναι υπερβολικά (με την έννοια ότι αφορούν ακρέες περιπτώσεις) αλλά ήταν η αρχή στο να το ψάξω λίγο παραπάνω και υπάρχουν όντως περιπτώσεις να συμβιώνουμε με παράσιτα στον οργανισμό μας και να μας επηρεάζουν αρνητικά μόνο που τα περισσότερα ειναι μικροσκοπικά όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό βέβαια...

Προσοχή το περιεχόμενο των βίντεο ειναι ιδιαίτερα ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ και κάποιοι ίσως το θεωρήσουν ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ παρακαλώ δείτε ΑΝ θέλετε με δική σας ευθύνη.

Δημοσ.

Δηλαδή πιστεύεις ότι έχεις ένα πακέτο μακαρόνια από σκουλήκια στο πεπτικό σου?

Είχαν σκουλήκια κάτι ξαδέρφες μου όταν ήταν μικρές και ξυνόντουσαν συνέχεια στον ποπό. Πήραν κάτι φάρμακα και τους πέρασε ενώ παράλληλα είχαν πολύ αυστηρή υγιεινή σε χέρια-εσώρουχα-πετσέτες.

Δημοσ.

google-medical-degree-doc-sign-145571165

Μα δεν με εξέτασε κανένας γιατρός λέγοντας μου πως δεν έχω παράσιτα και εγώ με την σειρά μου να μην τον πιστέψω γιατι διάβασα πράματα στο ιντερνετ...

Το ότι υπάρχουν τέτοια θέματα στον άνθρωπο υπάρχουν τώρα αν όντως έχω κάτι αντίστοιχο ειναι άλλο θέμα και ο σκοπός αυτού του topic δεν είναι να εξεταστώ εγώ απο εσάς ή κάτι τέτοιο

αλλά να μοιραστούν άνθρωποι που έχουν μια γνώση ή εμπειρία δική τους ή γνωστού τους στο θέμα.

Δηλαδή πιστεύεις ότι έχεις ένα πακέτο μακαρόνια από σκουλήκια στο πεπτικό σου?

Είχαν σκουλήκια κάτι ξαδέρφες μου όταν ήταν μικρές και ξυνόντουσαν συνέχεια στον ποπό. Πήραν κάτι φάρμακα και τους πέρασε ενώ παράλληλα είχαν πολύ αυστηρή υγιεινή σε χέρια-εσώρουχα-πετσέτες.

όχι αλλά υπάρχουν και πιο μικροσκοπικά παράσιτα...  Το σιγουρο είναι ότι εχω περίεργα συμπτώματα που εμφανίζονται και εξαφανίζονται για κάποιους μήνες και που δεν επιδεινώνονται ούτε αυτά ούτε η υγεία μου οπότε είτε ειναι αυτό ή κάτι γενικό τύπου "άγχος" ή ειναι η διατροφή μου αλλά ακολουθώ την ίδια περίπου διατροφή χρόνια τώρα δεν ειναι φούλ υγεία κτλ αλλα δεν ειναι και σουβλάκια κάθε μέρα :P

Δημοσ.

Μα δεν με εξέτασε κανένας γιατρός λέγοντας μου πως δεν έχω παράσιτα και εγώ με την σειρά μου να μην τον πιστέψω γιατι διάβασα πράματα στο ιντερνετ...

Το ότι υπάρχουν τέτοια θέματα στον άνθρωπο υπάρχουν τώρα αν όντως έχω κάτι αντίστοιχο ειναι άλλο θέμα και ο σκοπός αυτού του topic δεν είναι να εξεταστώ εγώ απο εσάς ή κάτι τέτοιο

αλλά να μοιραστούν άνθρωποι που έχουν μια γνώση ή εμπειρία δική τους ή γνωστού τους στο θέμα.

όχι αλλά υπάρχουν και πιο μικροσκοπικά παράσιτα...  Το σιγουρο είναι ότι εχω περίεργα συμπτώματα που εμφανίζονται και εξαφανίζονται για κάποιους μήνες και που δεν επιδένονται ούτε αυτά ούτε η υγεία μου οπότε είτε ειναι αυτό ή κάτι γενικό τύπου "άγχος" ή ειναι η διατροφή μου αλλά ακολουθώ την ίδια περίπου διατροφή χρόνια τώρα δεν ειναι φούλ υγεία κτλ αλλα δεν ειναι και σουβλάκια κάθε μέρα :P

Μπορεί να είναι από αλλεργική αντίδραση μέχρι σκλήρυνση καταπλάκας βάσει του google search. :-D

έτσι πιστεύω να καλύψεις όλα τα ενδεχόμενα.

Αν θες να ασχοληθείς (πριν πετάξεις τρίτο αυτί), ξεκίνα με αλλεργιολόγο.

Αν κόλλησες ψύλλους ή τσιμπούρια θα το είχες καταλάβει. Αν πλένεσαι θα έχουν φύγει..

Δημοσ.

Μπορεί να είναι από αλλεργική αντίδραση μέχρι σκλήρυνση καταπλάκας βάσει του google search. :-D

έτσι πιστεύω να καλύψεις όλα τα ενδεχόμενα.

Αν θες να ασχοληθείς (πριν πετάξεις τρίτο αυτί), ξεκίνα με αλλεργιολόγο.

Αν κόλλησες ψύλλους ή τσιμπούρια θα το είχες καταλάβει. Αν πλένεσαι θα έχουν φύγει..

Δεν μιλάμε για τσιμπούρια αλλά για ταινία ας πούμε  (στο έντερο) ή άλλα μικροσκοπικά παράσιτα στο γαστρεντερικό... δεν είμαι αφελής ούτε το ψάξιμο που έκανα περιορίζεται σε ό,τι βγάλει η πρώτη σελίδα του google βάζοντας μια λέξη πχ "παράσιτα"

και να μην έχω με ενδιαφέρει να μάθω περισσότερα για το θέμα αυτό έτσι και αλλιώς.

Δημοσ.

Πηγαινε σε γαστρεντερολόγο

θα πάω πρώτα σε παθολόγο και θα μου πει αλλά μέχρι τότε μπορεί κάποιος να έχει πάει για παρόμοιά θέμα και να μας πεί την εμπειρία του τι είχε πως το έλυσε κτλ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...