Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

τρέχουμε ένα μικρό ερωτηματολόγιο για mobile learning και θα θέλαμε την βοήθεια σας. Ο στόχος είναι να μελετήσουμε την πρόθεση των χρηστών να χρησιμοποιήσουν mobile συσκευές για λόγους μάθησης.

Το link για το ερωτηματολόγιο είναι αυτό και χρειάζονται περίπου 5 λεπτά για να απαντηθεί.

https://goo.gl/xnvmbR

Ευχαριστώ!

:) 

• Like 1
Δημοσ.

Σκοπός της έρευνας ειναι να μάθετε το κατα πόσο ειναι διατεθειμένοι οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν τις κινητές συσκευές τους για να εκπαιδευτικούς λόγους...

αλλά στην φόρμα θεωρείτε εκ των προτέρων δεδομένο ότι ήδη το κάνουν μιας και δεν υπάρχει ερώτηση τύπου "Do you use mobile devices for educational porpuses?" ή κάτι τέτοιο... (μια άλλη καλή ερωτηση θα ήταν αν ναι πόσο συχνά και μετά ποια συσκευή προτιμούνε με σειρά προτίμησης πχ κινητό λαπτοπ ταμπλετ κτλ  ή μια άλλη ερώτηση αν δεν το κάνουν τώρα θα το σκεφτόντουσαν/θα τους φαινόταν καλή ιδέα μελλοντικά να χρησιμοποιήσουν μια κινητή συσκευή για εκπαιδευτικούς σκοπούς και αν ναι ποια θα τους βόλευε περισσότερο -πχ κινητό,τάμπλετ κτλ)  

και πάει απευθείας στο ψητό και ρωτάει πόσο συχνά το κάνει κάποιος αυτό κτλ...

και αν δεν το κάνει; ή δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κινητό/ταμπλετ  του για κάτι τέτοιο; δεν συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο; εγώ αυτό έκανα μιας και για τέτοια πράγματα χρησιμοποιώ το λαπτοπ μου ή τον σταθερό υπολογιστή .... οπότε ό,τι και να έβαζα θα ήταν ψέματα. και γιαυτό βγήκα απο το ερωτηματολόγιο.

Επίσης αφού ειναι στα αγγλικά και άρα δεν απευθύνεστε μόνο σε ομιλούντες την ελληνική διορθώστε αυτό το "αλλο" και βάλτε "Other"

• Like 2
Δημοσ.

Κι εγώ το παράτησα επειδή δεν είναι καλά γραμμένο. 'Εχει αρκετά συντακτικά που δεν καταλαβαίνεις τι θέλει να πει ο ποιητής και γενικά οι πιθανές απαντήσεις είναι περιορισμένες.

Δημοσ.

Σκοπός της έρευνας ειναι να μάθετε το κατα πόσο ειναι διατεθειμένοι οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν τις κινητές συσκευές τους για να εκπαιδευτικούς λόγους...

αλλά στην φόρμα θεωρείτε εκ των προτέρων δεδομένο ότι ήδη το κάνουν μιας και δεν υπάρχει ερώτηση τύπου "Do you use mobile devices for educational porpuses?" ή κάτι τέτοιο... (μια άλλη καλή ερωτηση θα ήταν αν ναι πόσο συχνά και μετά ποια συσκευή προτιμούνε με σειρά προτίμησης πχ κινητό λαπτοπ ταμπλετ κτλ  ή μια άλλη ερώτηση αν δεν το κάνουν τώρα θα το σκεφτόντουσαν/θα τους φαινόταν καλή ιδέα μελλοντικά να χρησιμοποιήσουν μια κινητή συσκευή για εκπαιδευτικούς σκοπούς και αν ναι ποια θα τους βόλευε περισσότερο -πχ κινητό,τάμπλετ κτλ)  

και πάει απευθείας στο ψητό και ρωτάει πόσο συχνά το κάνει κάποιος αυτό κτλ...

και αν δεν το κάνει; ή δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κινητό/ταμπλετ  του για κάτι τέτοιο; δεν συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο; εγώ αυτό έκανα μιας και για τέτοια πράγματα χρησιμοποιώ το λαπτοπ μου ή τον σταθερό υπολογιστή .... οπότε ό,τι και να έβαζα θα ήταν ψέματα. και γιαυτό βγήκα απο το ερωτηματολόγιο.

Επίσης αφού ειναι στα αγγλικά και άρα δεν απευθύνεστε μόνο σε ομιλούντες την ελληνική διορθώστε αυτό το "αλλο" και βάλτε "Other"

Ευχαριστώ για τα σχόλια. Απευθύνεται σε όσους έχουν εμπειρία σε mobile learning. Αλλά δεν καθορίζει απο μόνη της η συσκευή το αν είναι mobile learning. Δηλαδή και μέσω του laptop που χρησιμοποιείς εσύ μπορείς να κάνεις mobile learning! 

πιθανώς το "other/άλλο" να εμφανίζεται με τη γλώσσα που έχει ο καθένας στις ρυθμίσεις (εγω το βλέπω other) 

Κι εγώ το παράτησα επειδή δεν είναι καλά γραμμένο. 'Εχει αρκετά συντακτικά που δεν καταλαβαίνεις τι θέλει να πει ο ποιητής και γενικά οι πιθανές απαντήσεις είναι περιορισμένες.

Ευχαριστώ για τον κόπο να κάνεις ένα σχόλιο και ας μην απαντησες :)

Όλες οι ερωτήσεις είναι adopted απο published papers, αλλά θα βοηθούσε πολύ αν έδινες ένα παράδειγμα για το ποια σου φάνηκε μπερδεμένη.

Δημοσ.

Δηλαδή και μέσω του laptop που χρησιμοποιείς εσύ μπορείς να κάνεις mobile learning! 

Ναι αν παρακολουθώ όμως πχ μια διάλεξη στην καφετέρια η στο αεροπλάνο.... εγω εννοούσα ότι το κανω αυτό αποκλειστικά σπίτι και το λάπτοπ όσο αφορά την συγκεκριμένη χρήση το λειτουργώ πχ όταν πιάνομαι στην καρέκλα του γραφείου αλλά θέλω να παρακολουθήσω κάτι οπότε αράζω στο καναπέ/κρεβάτι με το laptop άρα  δεν ειναι τόσο mobile :P

Ευχαριστώ για τα σχόλια. Απευθύνεται σε όσους έχουν εμπειρία σε mobile learning.

Όχι σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο, στην πρώτη γραμμή αναφέρει "The aim of this survey is to examine users' intention to use mobile devices for learning purposes."

Δηλαδή θέλει να εξετάσει την πρόθεση τους ως προς το αν θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν κινητές συσκευές για εκπαιδευτικούς λόγους.

Εκτός και αν τα αγγλικά μου έχουν σκουριάσει εντελώς ....

Αν δεν έχουν τότε πιστεύω ότι εξετάζοντας την πρόθεση κάποιου πάει να πει καταρχήν ότι δεν ξέρεις αν ήδη χρησιμοποιεί αυτό που ψάχνεις να δεις αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει και πως κατά πάσα πιθανότητα δεν το χρησιμοποιεί ήδη και γιαυτό θέλεις να εξετάσεις την πρόθεση του... γιατί αν το χρησιμοποιούσε ήδη θα την ήξερες την πρόθεση του εκ των πραγμάτων...

Δημοσ.

Παραδείγματα:

C. Education
The highest level of education you have completed
  • Primary Education
  • Secondary Education
  • Bachelor or equivalent
  • Master or equivalent
  • Doctoral or equivalent

Λείπει το post-secondary

D. Occupation
  • Student
  • Employed for wages
  • Self-employed
  • Both Student and Employee
  • Unemployed

Employed for wages? Και αν είναι salary, per-project, part-time κλπ? Μην το βάλεις καν το wages αν σε ενδιαφέρει να καλύψεις τον μη ελεύθερο επαγγελματία. Ο συνταξιούχος που ανήκει? Ο φοιτητής και ελεύθερος επαγγελματίας?

F. How do you mostly use mobile learning content?
  • Learning by downloading contents (content, χωρίς το s)
  • Real-time video lectures
  • Internal contents in mobile devices

Το streaming που είναι? Με το internal τι εννοείς? Pre-installed? Αυτοί που μεταφέρουν αρχεία από PC τι επιλέγουν?

G. For what purpose do you mostly use mobile learning content?
  • Major courses in university
  • Language study
  • Lectures for exam getting certifications (ε? εννοείς για πιστοποίηση?)
  • Lectures for getting a job

Αν είναι minor courses? Αν είναι για λόγους αυτοβελτίωσης ή χόμπι?

Αυτά από την πρώτη σελίδα, στην δεύτερη γίνεται πανηγύρι με την λάθος σύνταξη και θα μου πάρει πολλή ώρα.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι αν παρακολουθώ όμως πχ μια διάλεξη στην καφετέρια η στο αεροπλάνο.... εγω εννοούσα ότι το κανω αυτό αποκλειστικά σπίτι και το λάπτοπ όσο αφορά την συγκεκριμένη χρήση το λειτουργώ πχ όταν πιάνομαι στην καρέκλα του γραφείου αλλά θέλω να παρακολουθήσω κάτι οπότε αράζω στο καναπέ/κρεβάτι με το laptop άρα  δεν ειναι τόσο mobile :P

Όχι σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο, στην πρώτη γραμμή αναφέρει "The aim of this survey is to examine users' intention to use mobile devices for learning purposes."

Δηλαδή θέλει να εξετάσει την πρόθεση τους ως προς το αν θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν κινητές συσκευές για εκπαιδευτικούς λόγους.

Εκτός και αν τα αγγλικά μου έχουν σκουριάσει εντελώς ....

Αν δεν έχουν τότε πιστεύω ότι εξετάζοντας την πρόθεση κάποιου πάει να πει καταρχήν ότι δεν ξέρεις αν ήδη χρησιμοποιεί αυτό που ψάχνεις να δεις αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει και πως κατά πάσα πιθανότητα δεν το χρησιμοποιεί ήδη και γιαυτό θέλεις να εξετάσεις την πρόθεση του... γιατί αν το χρησιμοποιούσε ήδη θα την ήξερες την πρόθεση του εκ των πραγμάτων...

Ναι όντως δεν εισαι και πολυ mobile (κακώς!) χαχα

Δεν έχεις άδικο έτσι όπως το λες. Μας ενδιαφέρει η πρόθεση να το χρησιμοποιήσει κάποιος. Αυτο όμως σημαίνει ότι μπορει να το έχει κάνει πιο παλιά αλλά μπορεί και όχι. Τους ζητάμε να απαντήσουμε με βάση την προσωπική τους εμπειρία (based on your personal experience with mobile learning). Θέλω να πω οτι και να το χρησιμοποιουσε κάποιος δεν σημαίνει ότι θα το κάνει και στο μέλλον, αρα δεν ξέρεις την πρόθεση του. 

Παραδείγματα:

C. Education
The highest level of education you have completed
  • Primary Education
  • Secondary Education
  • Bachelor or equivalent
  • Master or equivalent
  • Doctoral or equivalent

Λείπει το post-secondary

D. Occupation
  • Student
  • Employed for wages
  • Self-employed
  • Both Student and Employee
  • Unemployed

Employed for wages? Και αν είναι salary, per-project, part-time κλπ? Μην το βάλεις καν το wages αν σε ενδιαφέρει να καλύψεις τον μη ελεύθερο επαγγελματία. Ο συνταξιούχος που ανήκει? Ο φοιτητής και ελεύθερος επαγγελματίας?

F. How do you mostly use mobile learning content?
  • Learning by downloading contents (content, χωρίς το s)
  • Real-time video lectures
  • Internal contents in mobile devices

Το streaming που είναι? Με το internal τι εννοείς? Pre-installed? Αυτοί που μεταφέρουν αρχεία από PC τι επιλέγουν?

G. For what purpose do you mostly use mobile learning content?
  • Major courses in university
  • Language study
  • Lectures for exam getting certifications (ε? εννοείς για πιστοποίηση?)
  • Lectures for getting a job

Αν είναι minor courses? Αν είναι για λόγους αυτοβελτίωσης ή χόμπι?

Αυτά από την πρώτη σελίδα, στην δεύτερη γίνεται πανηγύρι με την λάθος σύνταξη και θα μου πάρει πολλή ώρα.

thank you.

εβαλα το other σε καποια που προτείνεις, σε άλλα υπήρχε ήδη.

γενικά το streaming παραδόξως είχε μείνει απ έξω.

τα υπόλοιπα όποιος παίρνει μισθό έχει μια κατηγορια, ασχετα πως. Ο ελ. επ. είναι self-employed. ολοι οι αλλοι θα ειναι λίγοι (αν είναι) οπότε στο other.

Δημοσ.

Ναι όντως δεν εισαι και πολυ mobile (κακώς!) χαχα

Δεν έχεις άδικο έτσι όπως το λες. Μας ενδιαφέρει η πρόθεση να το χρησιμοποιήσει κάποιος. Αυτο όμως σημαίνει ότι μπορει να το έχει κάνει πιο παλιά αλλά μπορεί και όχι. Τους ζητάμε να απαντήσουμε με βάση την προσωπική τους εμπειρία (based on your personal experience with mobile learning). Θέλω να πω οτι και να το χρησιμοποιουσε κάποιος δεν σημαίνει ότι θα το κάνει και στο μέλλον, αρα δεν ξέρεις την πρόθεση του. 

ναι το θέμα ειναι ότι αν δεν έχει μέχρι στιγμής experience στο θέμα (= δεν χρησιμοποίησε ποτέ) δεν μπορεί να απαντήσει καμιά ερώτηση που έχει βάλει απο εκει και κάτω... αν θέλει να ειναι ειλικρινής δηλαδή και να  μην βάζει στην τύχη μουφες..

Εγώ ας πούμε απο την ερώτηση F και κάτω δεν μπορώ να απαντήσω τίποτα...

Με άλλα λόγια για να συμπληρωθεί στην παρούσα κατάσταση το ερωτηματολόγιο σου πρέπει

1) κάποιος να ειναι ήδη χρήστης Μ-leanring (οπότε δεν ξέρω τι αξία έχει να συμπεριλαμβάνετε στο ερωτηματολόγιο)

ή

2) απλα να "παίξει" και να απαντήσει τις ερωτήσεις ανειλικρινώς χρησιμοποιώντας την φαντασία του (που δεν έχει κανένα νόημα και το ιδανικό θα ήταν να μην στο κάνει κάνεις αυτό έλα μου ντέ όμως που προτρέπεις με αυτό το στήσιμο άτομα να το κάνουν... γιατι σου λέει ο άλλος έφτασα μέχρι το F θέλω άλλο τόσο για να τελειώσω ας βάλω κάτι και στα άλλα να μην χάσω και τζάμπα τον χρόνο μου)

και τέλος δεν αξιολογείς καθόλου όσους δεν ειναι χρήστες M-learning αλλά χρησιμοποιούν e-learning που θα μπορούσαν να σου πουν την γνώμη τους για το αν μεταφερόταν σε m-learning πλατφόρμες και πως βλέπουν γενικά την όλη ιδέα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...