Προς το περιεχόμενο

Παρουσίαση του Xiaomi Mi5 σε ευρωπαϊκό έδαφος με κορυφαία χαρακτηριστικά και τιμή (video)


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τον ξεκλείδωτο bootloader τον χρειάζεσαι για να φλασαρεις μια καθαρή ROM από εκεί και πέρα κάνεις ότι γουστάρεις με τα Google apps

 

Καλησπέρα,

 

Δεν ισχύει ακριβώς αυτό που λες.

Για παράδειγμα, αν θέλεις να πάρεις ένα "πλήρες" backup της συσκευής σου με προγράμματα τύπου Titanium Backup μέσα από το ίδιο το λειτουργικό ή με μέσω μίας custom recovery τύπου TWRP, χωρίς ξεκλείδωτο bootloader δεν το καταφέρνεις.

Φιλικά Θανάσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καταρχήν, πρέπει να νομίζω όλοι να παραδεχθούμε ότι πιο value for money...πεθαίνεις!! Εντυπωσιακά specs, όμορφη σχεδίαση και εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα /UI.

Όμως, όσα αναφέρθηκαν από ορισμένους συμφορουμητες σχετικά με την "πραγματικότητα" εκτός Κίνας ειναι αλήθεια. Για την Xiaomi, δεν ειναι "καλή θέληση" η χαμηλή τιμή... Ούτε σέβεται τον καταναλωτή-πελάτη, ούτε τίποτα... Αν μπορουσε θα "βαρούσε" στο κεφάλι όπως και οι άλλες. Η χαμηλή τιμή ειναι θέμα "πατεντών" (που όσο απολαμβάνει τη στήριξη και την προστασία του καθεστώτος της Κίνας δεν θα εχει πρόβλημα εκεί), χαμηλού κόστους παραγωγής, διαφήμισης και διανομής (υπάρχει ειδικό καθεστώς για τα "μεταφορικά" στις εξαγωγές της Κίνας). Για την Xiaomi η επιτυχία αυτού του κινητού κυρίως "εντός των τειχών" ειναι μεγάλο στοίχημα. Όσο περισσότερα τα κέρδη, τόσο ευκολότερη η διείσδυση στις χώρες εκτός Κίνας...πώς; ...μα φυσικά όπως οι άλλες! Αύξηση το budget R&D και...αγορά "πατεντών" μεμονωμένα ή οργανωμένα, ως εξαγορά ολόκληρων εταιριών! Γενικά, το πηγαίνουν καλά το ζήτημα εκεί...τόσο στην Xiaomi, όσο και στη Lenovo και τη Huawei! Έτσι γίνεται μια οικονομία ισχυρή και εύρωστη μακροχρόνια.

ΥΓ Αν η Xiaomi σέβεται τον πελάτη εκτός Κίνας (η γενικά...) τότε θα φανεί από το service και την υποστήριξη εκτός Κίνας! Μια καλή κίνηση θα ήταν η "δωρεάν αποστολη(δηλαδή έξοδα πληρωμένα) σε περίπτωση βλάβης για service οπουδήποτε στον κόσμο! (Πχ ορισμένοι resellers στη Γερμανία και στη Μεγ..Βρετανια το κάνουν ως πάγια τακτική για τα refurbished προϊόντα...

...αλλά ειναι πολλά τα λεφτά Άρη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλή παρατήρηση...

Εφόσον το παρουσίασαν στο Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη (Ευρώπη), μήπως αλλάξουν πολιτική για αυτό το μοντέλο; Σίγουρα πάντως θέλει προσοχή αυτό το θέμα

 

 

Πιθανόν εκεί να οφείλεται και το κλείδωμα του bootloader ταυτόχρονα με την παρουσίαση της συσκευής στη MWC και όχι στην Κίνα. Μάλλον πλησιάζει η επίσημη κυκλοφορία των συσκευών στην Ευρώπη και δεν θέλουν να αγοράζει ο κόσμος φτηνότερα τις συσκευές από Κίνα και να περνάει την ευρωπαϊκή ROM που θα έχουν οι ευρωπαϊκές συσκευές.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έβγαινε εκτός Κίνας και έπρεπε να αρχίσει να πληρώνει πατέντες.ποιά θα ήταν η τιμή του?

 

Και αν η γιαγιά μου είχε ροδάκια θα ήταν τρόλεϊ μεγάλε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

64704879.jpg

Ας μην σχολιάσω περαιτέρω το παραπάνω σχόλιο.. και ας στραφώ στο κινητό, αξιοπρεπέστατη συσκευή, δυνατά Specs, άσχημο Home Button θα μπορούσε να έλλειπε, πολύ ωραία τιμή για το Pro μοντέλο, κρίμα όμως που δεν θα είναι η ίδια αν κυκλοφορήσει ποτέ στην Ευρώπη. Αν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη θα πρέπει να υποστηρίζει τα ευρωπαϊκά LTE δίκτυα, γιατί τα προηγούμενα μοντέλα απόσο ξέρω είχαν θέμα και τέλος δεν θα έχει δυστυχώς αυτήν την ελκυστική τιμή γιατί θα χρειαστεί να πληρώσει εκτελωνισμό, πατέντες και να ανοίξει επίσημο Service καθώς και παράρτημα σε μεγάλα καταστήματα όπως Mediamarkt, Saturn. Οπότε η τιμή του θα ανέβει σίγουρα στα 500-600 Day One. Οι τιμές της Xiaomi στα κινητά είναι φτηνές γιατί κυκλοφορούν επίσημα δυστυχώς μόνο στην κίνα. Πέρα από αυτά, η Xiaomi έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και εξαιρετικά Gadget. MiBand,Power Bank κλπ. μακάρι να κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα Gadget της στα ευρωπαϊκά Amazon.

7a4f8ed4f1455820f9d0fb4e53e8a1cd094be00f

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και θα έρθω να σας ξενερώσω, οι πρώτες τιμές στα γνωστά μαγαζιά είναι με τρομακτικό καπέλο,αν μείνουν έτσι δεν υπάρχει λόγο συζήτησης δυστυχώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και θα έρθω να σας ξενερώσω, οι πρώτες τιμές στα γνωστά μαγαζιά είναι με τρομακτικό καπέλο,αν μείνουν έτσι δεν υπάρχει λόγο συζήτησης δυστυχώς.

 

Γνωστά όπως;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να στο θέσω αλλιώς; με τέτοιες κάμερες μία φωτογραφία είναι 4-5MB, αν δε HDR ή Panorama το μέγεθος φτάνει στα 18mb ανα φωτογραφία. Full HD βίντεο ή Time Lapse; Ανα βίντεο 1-3GB, Μουσική; Δεν κατεβάζουν όλοι MP3, υπάρχει κόσμος που πληρώνει Play Music, Spotify και επιλέγει την άριστη ποιότητα ήχου για Download Offline άρα ανά κομμάτι 9-10Mb. Βάλε και κανένα Offline Navgiation σύστημα, ή άλλες παρόμοιες εφαρμογές που είναι 1gb το ελάχιστο να σε δω πώς θα σου φτάσουν τα 20GB. Ξαναυπολόγησε με τα παραπάνω δεδομένα. Δεν κάνουν όλοι οι χρήστες την ίδια χρήση.

Αυτο ακριβώς είναι το point μου ότι δεν κάνουν όλοι οι χρήστες την ίδια χρήση.

Δεν πιστεύω να θεωρείς τον εαυτό σου average user.

Ούτε καν εγώ δεν είμαι average user που δεν κάνω ούτε τα μισά από αυτά που κάνεις εσύ.

 

Btw 18ΜΒ raw φωτογραφία τραβάνε οι DSLR και όχι τα κινητά. :P

Επίσης αν κάποιος είναι τόσο ψείρας με τον ήχο, όπως εγώ... έχει ξεχωριστή συσκευή γιαυτό τον λόγο και μόνο γιατί η ποιότητα στον ήχο έχει τεράσια διαφορά.

Μεγαλύτερη διαφορά από ότι έχουν τα 128Kbps με τα 320Kbps! :P

 

Συμφωνώ πάντως, ότι αν έχεις τέτοιες ανάγκες δεν σου φτάνουν... αλλά για έναν average χρήστη νομίζω ότι αρκούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι φιλε μου μαλλον εσυ εχεις μπερδευτει.

Δεν νομιζω απο τα γραφομενα μου να φαινεται πως ειμαι μπερδεμενος. Αντιθετως μαλιστα.

 

Απλα θελω να εχω ανα πασα στιγμη οτι προσωπικο αρχειο στην διαθεση μου ΑΜΕΣΑ.

 

Θελω να δω ενα βιντεακι που τραβηξα το 2004? Θα το δω αμεσα. Θελω να ακουσω οτιδηποτε κομματι απο τη συλλογη μου. Παλι αμεσα. Δεν θα περιμενω να συνδεσω ουτε δισκους ουτε να παω σπιτι να ανοιξω τον υπολογιστη. Βασικα θελω να εχω τα παντα ανα πασα στιγμη. Και ο λογος ειναι επειδη μπορω.

 

Αλλα αυτα ειναι γουστα οποτε καλα λεω, περι ορεξεως...

 

Και ορος κινητο πλεον απλα δεν υπαρχει, ειναι λαθος. Ειναι φορητες συσκευες που απλα μπορουν να κανουν και κλησεις.

 

Αλλα μην το κουραζουμε γτ ξεφυγαμε απο το θεμα.

 

Το mi μια χαρα ειναι και για τα λεφτα του. Το sd vs nosd ειναι offtopic

cloud λέγεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν σου φτανουν 128 giga??

 

αν δεν υπάρχει επιλογή mass storage των 128 τοτε δικιο έχει...! προτιμω 32 με επιλογή mass storage χωρις να χρειάζεται να κανω root παρα 128 και να παλεύω να τα συνδέσω οπουδήποτε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...