kathytherion Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Κανω μια αρχειοθετηση και εκκαθαριση των ψηφιακων μου βιβλιων και διαπιστωσα πως εχω πολλα βιβλια σε αρχειο epub και τα ιδια βιβλια σε mobi. Επισης παιζουν καποια tgz kai azw3. Επειδη δε λεει να αποθηκευω το ιδιο βιβλιο σε πολλα φορματ, τι ειναι προτιμοτερο να εχω? Epub η mobi? 1) τα περισσοτερα βιβλια μου ειναι pdf που ειναι και τ αγαπημενο μου φορματ, αλλα πολλα κυκλοφορουν μονο σε epub kai mobi. 2) τα βιβλια τα διαβαζω στο λαπτοπ αλλα και σε android tablet.
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 δεν ξερω τι διαφορα εχει το epub με το mobi αλλα στο ταμπλετ με Play books το epub ειναι τελειο. Το pdf για να διαβαζεις βιβλια ειτε σε PC ειτε σε κινητο ή ταμπλετ δεν αξιζει καθολου! 1
Iris_89 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Κατεβάζεις epub reader για android. Σε λαπτοπ μπορείς να έχεις το adobe digital extensions αλλά το πληρώνεις και είναι γενικά πολύ καλό πρόγραμμα. Αλλιώς σε free και για epub βάζεις chrome extension, το Readium. 2
Chrisxxx Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 To mobi νομιζω ειναι πιο flexible στο να προσαρμόζεται καλύτερα σε διαφορετικές συσκευες, εχει καλύτερες δυνατοτητες στο να παρεμβεις στο βιβλίο, το epub επίσης ειναι καλό από άποψη προσαρμοστικότητας, το pdf ειναι fixed και αρκετά στριφνό, το εχουμε συνηθίσει απλως γιατι ηταν το standard για πολλά χρονια και τουλάχιστον σε pc ειναι βολική η χρήση του. 1
LongTom Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 epub/mobi/ezw είναι το ίδιο φορμάτ με άλλο όνομα(ας όψεται η amazon με τις μαλακίες της). Κατεβάζεις το calibre σαν σωστός άνθρωπας και κάνεις αλλαγή από το ένα φορμάτ στο άλλο δίχως κανένα πρόβλημα και ουδεμία απώλεια σε περιεχόμενο,εφόσον αυτό χρειαστεί. Εσύ επειδή διαβάζεις στον ταβλέτορα όλα τα apps υποστηρίζουν τα παραπάνω φορμάτ(δεν ξέρω για το kindle app τι φτιάνει). 2
defacer Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 epub/mobi/ezw είναι το ίδιο φορμάτ με άλλο όνομα(ας όψεται η amazon με τις μαλακίες της). Καμία σχέση, epub/mobi είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Γενικά epub > mobi αλλά μη περιμένεις να δεις μεγάλες διαφορές γενικά γιατί το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται περισσότερο από το τι κάνουν οι publishers, όχι από τι υποστηρίζει το format. Και γενικά in my experience δεν ασχολούνται πολύ με formatting που δεν περνάει σε όλα τα formats στα οποία θα εκδόσουν. Επίσης, σε Kindle δεν υποστηρίζεται epub οπότε στα υπόψιν.
LongTom Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Καμία σχέση, epub/mobi είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Γενικά epub > mobi αλλά μη περιμένεις να δεις μεγάλες διαφορές γενικά γιατί το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται περισσότερο από το τι κάνουν οι publishers, όχι από τι υποστηρίζει το format. Και γενικά in my experience δεν ασχολούνται πολύ με formatting που δεν περνάει σε όλα τα formats στα οποία θα εκδόσουν. Επίσης, σε Kindle δεν υποστηρίζεται epub οπότε στα υπόψιν. Για την περίπτωση της είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το περιεχόμενο δεν αλλάζει καθόλου ανάλογα με το φορμάτ ή υπάρχει κάποια ορατή διαφορά μεταξύ των 2 φορμάτ στο ίδιο βιβλίο. Εφόσον δεν προτίθεται να αλλάξει συσκευή ανάγνωσης, το calibre θα της επιτρέψει να αλλάζει από epub<->mobi/ezw3 πανεύκολα και δίχως κανέναν περιορισμό στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτά από εμπειρία 7-8 ετών ενασχόλησης με το άθλημα του e-book reader/ing στα συγκεκριμένα φορμάτ.
defacer Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Για την περίπτωση της είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το περιεχόμενο δεν αλλάζει καθόλου ανάλογα με το φορμάτ ή υπάρχει κάποια ορατή διαφορά μεταξύ των 2 φορμάτ στο ίδιο βιβλίο. Εφόσον δεν προτίθεται να αλλάξει συσκευή ανάγνωσης, το calibre θα της επιτρέψει να αλλάζει από epub<->mobi/ezw3 πανεύκολα και δίχως κανέναν περιορισμό στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτά από εμπειρία 7-8 ετών ενασχόλησης με το άθλημα του e-book reader/ing στα συγκεκριμένα φορμάτ. Είναι σα να λέμε π.χ. ότι BMP και PNG είναι το ίδιο πράγμα. Τεχνικά δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Άμα το δεις από τη σκοπιά του άσχετου που θα κλικάρει και θα ανοίξει ο photo viewer και θα δει το ίδιο αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις τότε χαίρω πολύ. Θεώρησα όμως ότι από τη στιγμή που κάποιος ρωτάει "τι είναι προτιμότερο" το κριτήριο δεν είναι αυτό.
LongTom Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Είναι σα να λέμε π.χ. ότι BMP και PNG είναι το ίδιο πράγμα. Τεχνικά δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Άμα το δεις από τη σκοπιά του άσχετου που θα κλικάρει και θα ανοίξει ο photo viewer και θα δει το ίδιο αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις τότε χαίρω πολύ. Θεώρησα όμως ότι από τη στιγμή που κάποιος ρωτάει "τι είναι προτιμότερο" το κριτήριο δεν είναι αυτό. Φυσικά και είναι έτσι,ειδάλλως θα ήξερε ότι μπορεί πολύ απλά να μετατρέψει το ένα φορμάτ στο άλλο δίχως κόπο. Για τον απλό χρήστη τα φορμάτ είναι τα ίδια(σε ότι τους αφορά) και η διαφορά παίζει στην συσκευή ανάγνωσης/app. 1
defacer Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Φυσικά και είναι έτσι,ειδάλλως θα ήξερε ότι μπορεί πολύ απλά να μετατρέψει το ένα φορμάτ στο άλλο δίχως κόπο. Για τον απλό χρήστη τα φορμάτ είναι τα ίδια(σε ότι τους αφορά) και η διαφορά παίζει στην συσκευή ανάγνωσης/app. Παρόλα αυτά δε θα χρειαζόταν να συζητάμε για το πως είναι ή δεν είναι (by the way, δε συμφωνώ) αν είχες πει "δεν κάνει διαφορά" ή "είναι το ίδιο για σένα" αντί για "είναι το ίδιο με άλλο όνομα". Το ίδιο με άλλο όνομα είναι αυτό με αυτό.
kathytherion Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 δεν ξερω τι διαφορα εχει το epub με το mobi αλλα στο ταμπλετ με Play books το epub ειναι τελειο. Το pdf για να διαβαζεις βιβλια ειτε σε PC ειτε σε κινητο ή ταμπλετ δεν αξιζει καθολου! Στην αρχη ατο πιστευα κι εγω αλλα στην πορεια βρηκα ενα προγραμμα που διαβαζει pdf και ειναι πολυ βολικο γιατι κανει ζουμ και περικοπη στη σελιδα και οταν τη γυρνας εχει εφε γυρισματος. Προυποθεση βασικη να ειναι καθε σελιδα του Pdf μονη. Τα περισσοτερα τα χω στο pc παντως γι αυτο θελω να κρατησω και καποια εναλλακτικα για το tablet... Καμία σχέση, epub/mobi είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Γενικά epub > mobi αλλά μη περιμένεις να δεις μεγάλες διαφορές γενικά γιατί το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται περισσότερο από το τι κάνουν οι publishers, όχι από τι υποστηρίζει το format. Και γενικά in my experience δεν ασχολούνται πολύ με formatting που δεν περνάει σε όλα τα formats στα οποία θα εκδόσουν. Επίσης, σε Kindle δεν υποστηρίζεται epub οπότε στα υπόψιν. Kindleδεν εχω ουτε σκοπευω ν αποκτησω αμεσα, οποτε μαλλον καταληγω να σβησω τα mobi και να κρατησω τα epub. Ο προβληματισμος μου ειναι που εχω το ιδιο βιβλιο σε 2-3 φορματ και πιανει χωρο πολυ οποτε κατι πρεπει να φυγει... Φυσικά και είναι έτσι,ειδάλλως θα ήξερε ότι μπορεί πολύ απλά να μετατρέψει το ένα φορμάτ στο άλλο δίχως κόπο. Για τον απλό χρήστη τα φορμάτ είναι τα ίδια(σε ότι τους αφορά) και η διαφορά παίζει στην συσκευή ανάγνωσης/app. Ξερω πως μπορουν να μετατραπουν τα αρχεια απο το ενα στο αλλο, και παλιοτερα ειχα μετατρεψει καποια σε pdf apo epub γιατι δεν ειχα φορητη συσκευη. Δεν εχω τετοιο θεμα λοιπον, απλα εχω διπλα βιβλια και θελω να κρατησω τα βιβλια στο καλυτερο και ευρυτερο φορματ.
LongTom Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Στην αρχη ατο πιστευα κι εγω αλλα στην πορεια βρηκα ενα προγραμμα που διαβαζει pdf και ειναι πολυ βολικο γιατι κανει ζουμ και περικοπη στη σελιδα και οταν τη γυρνας εχει εφε γυρισματος. Προυποθεση βασικη να ειναι καθε σελιδα του Pdf μονη. Τα περισσοτερα τα χω στο pc παντως γι αυτο θελω να κρατησω και καποια εναλλακτικα για το tablet... Kindleδεν εχω ουτε σκοπευω ν αποκτησω αμεσα, οποτε μαλλον καταληγω να σβησω τα mobi και να κρατησω τα epub. Ο προβληματισμος μου ειναι που εχω το ιδιο βιβλιο σε 2-3 φορματ και πιανει χωρο πολυ οποτε κατι πρεπει να φυγει... Ξερω πως μπορουν να μετατραπουν τα αρχεια απο το ενα στο αλλο, και παλιοτερα ειχα μετατρεψει καποια σε pdf apo epub γιατι δεν ειχα φορητη συσκευη. Δεν εχω τετοιο θεμα λοιπον, απλα εχω διπλα βιβλια και θελω να κρατησω τα βιβλια στο καλυτερο και ευρυτερο φορματ. Όπως έγραψα epub/mobi/ezw3 για εσένα, την απλή χρήστη, δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά. Σε ότι φορμάτ και να τα έχεις,τα αλλάζεις εύκολα και γρήγορα. PDF<->epub/mobi είναι περισσότερο μπελαλίδικη διαδικασία(να μην αναφέρω με περισσότερα λάθη) και καλύτερα απέφυγε την εάν μπορείς. 1
kathytherion Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Όπως έγραψα epub/mobi/ezw3 για εσένα, την απλή χρήστη, δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά. Σε ότι φορμάτ και να τα έχεις,τα αλλάζεις εύκολα και γρήγορα. PDF<->epub/mobi είναι περισσότερο μπελαλίδικη διαδικασία(να μην αναφέρω με περισσότερα λάθη) και καλύτερα απέφυγε την εάν μπορείς. Τελεια, οποτε θα κρατησω τα epub! Thanks everybody!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα