kathytherion Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 εσένα σε κενρούσαν ποτά όμως τα αγοράκια αυτός έπρεπε να κεράσει χαχαχαχα Μπα οχι δε νομιζω. Ο καθενας τα δικα του πλερωνε.
defacer Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 καποιοι εδω μεσα απο οτι βλεπω θεωρουν οτι η παιδικη ηλικια και η νεανικη δεν πρεπει να υφιστανται και να μπαινει κανεις στην δουλεια αμεσα μολις βγει απο το αυγο( τον τονισμο της λεξης δουλειας τον επιλεγετε εσεις) . ωστοσο οτι και αν ακουγετε και την σκληρη ευρωπη βασικη διαφορα ειναι το κοινωνικο κρατος το οποιο στηριζει τον πολιτη,σε αντιθεση με το κρατος μπανανιας οπου ο πολιτης ζει για να πληρωνει το κρατος και στο τελος πεθαινει χωρις να αντιληφθει γιατι εζησε. Κοινωνικό κράτος στηρίζει τον πολίτη και μπαμπάς πληρώνει καφέδες και εκδρομές δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Σα φοιτητής έπαιρνα λεφτά από τους γονείς (δε θυμάμαι πόσα αλλά πάντως λίγα, εστία λέσχη κλπ) μέχρι που ξεκίνησα να δουλεύω με δική μου πρωτοβουλία. Μετά από κάποιο καιρό που αισθανόμουν ότι κολυμπάω στο χρήμα (φοιτητής με ελάχιστα έξοδα καθαρίζεις 1Κ = σχεδόν δε μπορείς να φανταστείς πώς γίνεται να τα ξοδέψεις) αλλά από την άλλη ανα περιόδους έτρεχα και δεν έφτανα, οπότε σκεφτόμουν πως έχω "άπειρα" λεφτά αλλά δεν έχω χρόνο να τα γλεντήσω. Και μια μέρα πήγα και είπα στον πατέρα μου στο ξεκάρφωτο, "μπαμπά, τώρα καταλαβαίνω τι σημαίνει να πίνεις εσύ καφέδες και να τους πληρώνει άλλος". 100% μαζί σου ότι δε θέλουμε να κάνουμε 14 χρονών παιδί ανθρακωρύχο, αλλά την παραπάνω διαπίστωση τη θεωρώ ένα πολύ σημαντικό μάθημα ζωής το οποίο από πολλούς λείπει. Για μένα είναι λυπηρό να αναγκάστεί κάποιος φοιτητής να εργαστεί, ενώ θα μπορούσε στον ελεύθερο χρόνο του να ασχοληθεί με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα και να χαρεί ίσως την τελευταία φάση της ζωής τους όπου μπορεί να είναι ανέμελος. Ούτε θα είναι μπαμπόθρεφτος εφ' όρου ζωής αυτός ο χορηγημένος φοιτητής, ούτε ανίκανος, ούτε τεμπέλης. Τη σκληραγώγηση ας την αναλάβει η ίδια η ζωή. Οι γονείς πρέπει να είναι το ασφαλές καταφύγιό μας. Είναι λυπηρό οτιδήποτε άλλο από το να τα ξύνει κανείς ασχολούμενος με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα τα οποία μέσες άκρες είναι μπάλα γκόμενες games και μπάφοι; Το ασφαλές καταφύγιο των γονέων το ανάγεις σε ασφαλές πορτοφόλι, και πραγματικά δε νομίζω πως αυτό είναι το νόημα της έκφρασης. Και το πώς θα βγει κανένας δε θα εξαρτηθεί βέβαια μόνο από το αν τον πληρώνουν σα φοιτητή, αλλά just saying: κάποια μέρα είχα πιάσει κουβέντα στο ΚΤΕΛ σε μια κυρία με 3 παιδιά. Ο μεγαλύτερος είχε περάσει σε κάποια σχολή whatever και για "επιβράβευση" ήθελε αυτοκίνητο. Όταν του είπαν ναι ΟΚ τι λες π.χ. για ένα Golf (!!!) η απάντηση ήταν "δε γίνεται να βάλετε λίγο παραπάνω να πάρω μερτσέντα"; Αυτή η κυρία και ο άντρας της μόνοι τους τα γάμησαν. Ίσως επειδή το παράκαναν με το ασφαλές καταφύγιο. Εγω δεν καταλαβαίνω τι ακριβός θες να διδαξεις σε ενα παιδι που παει Γυμνάσιο (που αναφέρθηκες πριν) με το να το βαλεις να δουλεψει. Να το σκληραγωγησεις; Να σέβεται τα χρήματα των γονιών του; Να σέβεται τα χρήματα τελεία, να καταλαβαίνει τι σημαίνει άλλος πίνει άλλος πληρώνει, και ποιά είναι η αξία κάποιων πραγμάτων σε "ιδρώτα". Να αρχίσει να καταλαβαίνει πως υπάρχουν και άλλου είδους ανθρώπινες σχέσεις πέρα από το γονείς-παιδί, κολλητοί και γκομενάκια. Να αρχίσει να μαθαίνει όσο ακόμα είναι κάπως μαλακά από κάτω πως υπάρχει ένα περιβάλλον το οποίο λέγεται δουλειά και το οποίο έχει δικούς του κανόνες, τους οποίους πρέπει κανείς να μάθει και να χρησιμοποιεί όπως έμαθε για το σπίτι και το σχολείο. Σε σημαντικό αριθμό σπουδών,ιδίως ανώτερες, δεν γίνεται να δουλέψεις full-time, λόγω χρόνου που περνάς αναγκαστικά στις βιβλιοθήκες-εργαστήρια. Εάν το κάνεις θα γαμήσεις απλά τις γνώσεις σου. Δεν υπάρχει γκρι εδώ, είτε το κάνεις σωστά το πτυχίο είτε όχι. Καλά μη το δένεις και κόμπο το "δε γίνεται". Προσωπικά τελείωσα ΗΜΜΥ χωρίς ιδιαίτερα πολλά πάρε-δώσε με τη σχολή. Από τα 5.5 χρόνια τα 3.5 δούλευα σε άλλη πόλη, τα τελευταία 2 full time. Η συμφωνία ήταν πως 3 μήνες το χρόνο έχω άδεια άνευ, οπότε και μετακόμιζα τον κώλο μου στη σχολή και τον έστρωνα. Ούτε και νομίζω πως έπαθαν τίποτα οι γνώσεις μου, υποκειμενικά ένιωθα πολύ παραπάνω από την πλειοψηφία των συμφοιτητών και αντικειμενικά πολυτεχνείο με 8 δεν το λες και άσχημα. Βέβαια, η δουλειά μπορεί να ήταν ψιλοάσχετη με τη σχολή αλλά επίσης δεν ήταν barman (ήταν αυτό που κάνω και σήμερα). Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις κάτι σωστά, και αυταπόδεικτα υπάρχει κάποιου είδους γκρι. 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δεν είναι καθόλου άχτι, όπως εγώ θεωρώ σωστή την εργασία από μικρή ηλικία και θα την διδάξω στο παιδί μου έτσι κι εσύ θεωρείς σωστό να τα έχεις όλα έτοιμα μέχρι τα 28 και θα το παρέχεις στο παιδί σου. Ο καθένας κάνει ο,τι νομίζει πως είναι καλύτερο. Αυτό το πράγμα ορισμένων που πιάνουν περιπτώσεις των άκρων με ξεπερνάει. Και γιατί αγαπητή ή δουλειά στο γυμνάσιο ή δουλειά στα 28-30; Για μένα ο γονεας πρέπει να παρέχει τα πάντα των πάντων μέχρι τα 18, μετά όταν το παιδί γίνει φοιτητής ας δοκιμάσει να δουλέψει ένα καλοκαίρι να βγάλει κάποια χρήματα, να πιεστεί να τελειώσει την σχολή όσο γρηγορότερα γίνεται και όχι όπως κάποιοι άλλοι που κάνουν 8 και 10 χρόνια και μετά να βάλει τα δυνατά του να βρει δουλειά και να καλύπτει όλα του τα έξοδα. Αυτό θεωρώ εγώ κάτι λογικό, ούτε αηδίες με δουλειά από το γυμνάσιο λες και δεν φτάνει τόση ταλαιπωρία που περνάει ο μαθητής με τα φροντηστήρια και τις εξωσχολικές δραστηριότητες την πλειοψηφία των οποίων επιβάλλει πάντα ο γονέας, ούτε σάπισμα στο σπίτι μέχρι τα 28-30 ή ακόμα παραπάνω που υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις. 1
forgotten Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό το πράγμα ορισμένων που πιάνουν περιπτώσεις των άκρων με ξεπερνάει. Και γιατί αγαπητή ή δουλειά στο γυμνάσιο ή δουλειά στα 28-30; Για μένα ο γονεας πρέπει να παρέχει τα πάντα των πάντων μέχρι τα 18, μετά όταν το παιδί γίνει φοιτητής ας δοκιμάσει να δουλέψει ένα καλοκαίρι να βγάλει κάποια χρήματα, να πιεστεί να τελειώσει την σχολή όσο γρηγορότερα γίνεται και όχι όπως κάποιοι άλλοι που κάνουν 8 και 10 χρόνια και μετά να βάλει τα δυνατά του να βρει δουλειά και να καλύπτει όλα του τα έξοδα. Αυτό θεωρώ εγώ κάτι λογικό, ούτε αηδίες με δουλειά από το γυμνάσιο λες και δεν φτάνει τόση ταλαιπωρία που περνάει ο μαθητής με τα φροντηστήρια και τις εξωσχολικές δραστηριότητες την πλειοψηφία των οποίων επιβάλλει πάντα ο γονέας, ούτε σάπισμα στο σπίτι μέχρι τα 28-30 ή ακόμα παραπάνω που υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις. ξερω περιπτωσεις φοιτητων που δουλευαν παραλληλα που εκαναν τοσο χρονο για να τελειωσουν την σχολη τους λογω της εργασιας τους που δεν τους αφηνε χρονο ,και επισης φοιτητες που εκαναν τοσο χρονο γιατι χρωστουσαν 1-2 μαθηματα και οι καθηγητες ηταν μουλαρια . οποτε το παραδειγμα σου ειναι αστοχο. αν καποιος θελει να δουλεψει θα δουλεψει,εγω γουσταρα και δουλευα οταν ειδα οτι μπορουσα και με επαιρνε η σχολη και επισης δουλευα τα καλοκαιρια πιο μικρος για να αγοραζω οτι θελω .
Mr_Proper Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Νομίζω ότι όλοι προσεγγίζεται λάθος το θέμα τόσο αυτοί που θέλουν να βάλουν τα παιδιά τους απο τα 5 σε ρινκ με ενα στιλέτο το καθένα να παλέψουν το ένα με το άλλο για ενα μπούτι κοτόπουλο που θα κρέμεται απο πάνω τους στην μέση του ρινκόσο και αυτοί που λέτε πως οι γονείς πρέπει να παρέχουν τα πάντα στα παιδιά τους και να τα προστατεύουν κτλ κτλ (προκειμένω να βρει την καλή δουλειά)Και γιατί πιστεύω ότι και οι δύο αυτές προσεγγίσεις είναι λάθος;Γιατί είναι υπό την μορφή "μπούσουλα" ή αλγόριθμοι αν θέλετε.Στην ζωή τα πράγματα είναι ρευστά έτσι και οι άνθρωποι έτσι και οι αποφάσεις τους.Αυτό που έχει την μεγαλύτερη αξία όλων είναι το να αισθάνεται κάποιος καλά με τον εαυτό του να ξυπνάει και να χαίρετε που ξύπνησε να κοιτάει στον καθρέφτη και να βλέπει ευχάριστό παρόν και μέλλον με προοπτική.Αυτό δεν το πετυχαίνεις ακολουθώντας εναν αλγόριθμό μια συνταγή επιτυχίας ή έχοντας εναν προκάτ στόχο για μια generic προκάτ ζωή....Αυτό το καταφέρνεις μόνο όταν ψαχτείς και βρεις τι σου αρέσει τι σε ευφραίνει (όχι τι πλερώ πιο γρήγορα ή τι έχει ανώτερο στάτους στην γειτονιά)Γιατι αν το βρεις αυτό ό,τι και να είναι θα διαπρέψει και οι δυσκολίες του θα σου φαίνονται απλά ως προκλήσεις η παραπάνω δουλειά σαν επιπλέον χαρά που θα ασχοληθείς λίγες ώρες ακόμη με αυτό που θές πριν πας σπίτι κτλ θα μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις λάθει αλλα το σημαντικότερο να μάθεις απο τα λάθει σου γιατι αν το αγαπάς δεν θα σε φθείρει το λάθος και δεν θα το προσπερνάς όπως η νύφη που πετάει την σκόνη κάτω απο το χαλάκι για να μην το δεί η πεθερά... αλλα θα το αναλύσεις θα σκέφτεσαι όλη μέρα πως το έκανες και πως θα μπορούσες να αποφύγεις απο το να το ξανακάνεις τι φταίει και τι μπορείς να κάνεις για να το καλυτερεύσεις... και έτσι εξελίσσεσαι σε αυτό που κάνεις.Άρα λοιπόν πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι γονείς πάνω από όλα είναι να στηρίζουν τα όνειρα των παιδιών τους όποια και αν ειναι αυτά όσο απίθανο και αν φαίνεται το να πετύχουν σε αυτά να σταθούν αρωγοί στην ελπίδα τους και να βάλουν τα δυνατά τους απο μεριά τους να κάνουν ότι είναι δυνατόν να βοηθήσουν στην προσπάθεια του παιδιού τους να καταφέρει αυτό που κυνηγάει... όχι μόνο αν αυτό ειναι ιατρική ή αρχιτεκτονική (που γιατί όχι κάποιοι όντως έχουν όνειρο ζωής και ταλέντο για να εξασκήσουν τέτοια επαγγέλματα και δεν το επιλέγουν μόνο για τα λεφτά το ψώνιο και το δήθεν κύρος) είτε είναι κομμωτική κάποια τέχνη ή κάτι που κανείς δεν σκέφτηκε μέχρι σήμερα να κάνει...Αυτό ειναι το σημαντικότερο και έτσι η οικογένεια θα είναι μονοιασμένη και αγαπημένη και στο τέλος όλα θα πάνε καλά όπως έλεγε και ο Μπομπ αν δεν πάνε καλά δεν ήρθε το τέλος. Αν ο Ζόχαν είχε τέτοιους γονείς θα έφτανε πολύ νωρίτερα στην ευτυχία 1
Anastazio Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Μετα απο 11 σελιδες μαθαμε τελικα αν για να κανεις το παιδι σου ανθρωπο θα πρεπει να δουλευει στα καπνα απο τα 15? 5
thanasis00 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Πριν ξεκινήσω αντικειμενικά την απάντηση να αναφέρω ότι συμφωνώ με defacer. Συμφωνώ ότι ο γονέας πρέπει να προστατεύει και να στηρίζει τα παιδιά του, αλλά (ειδικά σήμερα) υπάρχουν περιπτώσεις που η οικονομική δυνατότητα των γονέων δε μπορεί να στηρίξει τη παραπάνω άποψη. Η δε περίπτωση που υπάρχει η οικονομική δυνατότητα θα πρέπει να εξασκείται με προσοχή, γιατί πάνω απ΄όλα δεν είναι η καλοπέραση του φοιτητή, αλλά η προετοιμασία του για το επόμενο βήμα της ζωής του, η αγορά εργασίας. Το να "καλομαθαίνεις" το παιδί δίνοντας του λεφτά με το παραπάνω (για έξοδα διαβίωσης και προσωπικά έξοδα), σίγουρα θα του δώσει το αίσθημα της ασφάλειας και άνεσης, αλλά του μαθαίνει επίσης και το αίσθημα της εξάρτησης. Σαν σωστός γονέας, δε πρέπει να στηρίζεις παθητικά το παιδί σου που έχει πάει σε μια πόλη να σπουδάσει, αλλά να το κάνεις να καταλάβει ότι αυτά τα λεφτά που του δίνεις έχουν προκύψει από προσωπική εργασία και κόπο. Και σίγουρα αν αυτό του το μάθεις πολύ πριν περάσει σε σχολή, θα καταλάβει μόνο του ότι δε μπορεί να ζητήσει παραπάνω λεφτά γιατί δεν είναι χρήματα που τα έχει δουλέψει μόνο του. Συνεπαγωγικά, το θέμα δεν είναι αν πρέπει να στέλνεις πολλά λεφτά ή λίγα, αλλά να δείξεις ότι πρέπει να είναι ανεξάρτητο από γονείς, και αυτό μπορεί να το καταφέρει έχοντας δικά του έσοδα. Έτσι κι αλλιώς, όπως προαναφέρθηκε, δικά του είναι τα όνειρα που κυνηγάει, οπότε θα πρέπει να τα υποστηρίξει και με πολύ περισσότερο προσωπικό κόπο. 1
zio10 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 'Οχι, απλά θέλω το παιδί μου να είναι ανεξάρτητο όπως ήμουν εγώ και να τα έχει λίγο πιό εύκολα από εμένα. Πχ να φύγει από το σπίτι στα 18 και όχι στα 16, να δουλεύει μια δουλειά και όχι 2-3 κλπ. Δεν είναι θέμα κόστους όπως νομίζετε μερικοί, είναι θέμα διαπαιδαγώγησης ώστε να γίνει ένας αυτάρκης και ανεξάρτητος άνθρωπος. Εγώ νομίζω πως δεν θα το κάνεις πάντως!
bedazzled Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ αυτό που παρατηρώ είναι ότι πολύς κόσμος έχει μεγαλοποιήσει τα πτυχία στην Ελλάδα, παρ' όλο που υπάρχει τρελός πληθωρισμός στην εποχή μας (κάποτε 1 στους 10 είχε πτυχίο, ενώ τώρα έχουν σχεδόν όλοι) και δεν σου ανοίγουν διάπλατα πόρτες στην ελληνική αγορά εργασίας (πλέον)... τρελή πτυχιολαγνεία και ελιτισμός στην Ελλάδα (ειδικά από κάτι ΕΜΠ κλπ). Στην πραγματική ζωή οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι είναι college dropouts σαν τον Bill Gates. Στην Αμερική δεν κοιτάνε τόσο τα πτυχία, αλλά τι μπορείς να κάνεις. Και για να προλάβω κάποιους που θα νομίσουν ότι υποτιμάω την επένδυσή τους (human psychology 101), το point μου δεν είναι να εγκαταλείψει κάποιος την σχολή του και να περιμένει να γίνει Bill Gates (προφανώς δεν είναι τόσο απλό). Δεν μπορούν να γίνουν όλοι CEOs. Κάποιοι θα πρέπει να δουλεύουν και για τους CEOs... όχι όμως να το παίζουν κάμποσοι κιόλας, λες κι είναι Bill Gates. Πως το είχε πει κάποιος εδώ μέσα (ο Apoll νομίζω); Το πανεπιστήμιο δεν θα σε κάνει ιδιοφυία (αν δεν είσαι ήδη), αλλά ένα εκπαιδευμένο/εξειδικευμένο drone. Το 90% των αποφοίτων δεν πρόκειται να σχεδιάσει ούτε το επόμενο iPhone, ούτε την επόμενη Intel CPU. Μια (καλοπληρωμένη?) administrative θεσούλα θέλουν να πιάσουν και να αράξουν (παλαιότερα και στο δημόσιο, πλέον πιο δύσκολα λόγω μνημονίου). Εξάλλου αν τους ρωτήσεις πράγματα που έχουν διδαχτεί, οι περισσότεροι τα έχουν ξεχάσει, αλλά παρ' όλ' αυτά συνεχίζουν να μιλάνε με ύφος 1000 καρδιναλίων, λες κι είναι Steven Hawkin ξέρω γω...
Mr_Proper Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ νομίζω πως δεν θα το κάνεις πάντως! Ποτέ μην λες ποτέ http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/12100549/Nursery-teacher-who-ran-baby-fight-club-found-guilty-of-child-cruelty.html Εγώ αυτό που παρατηρώ είναι ότι πολύς κόσμος έχει μεγαλοποιήσει τα πτυχία στην Ελλάδα, παρ' όλο που υπάρχει τρελός πληθωρισμός στην εποχή μας (κάποτε 1 στους 10 είχε πτυχίο, ενώ τώρα έχουν σχεδόν όλοι) και δεν σου ανοίγουν διάπλατα πόρτες στην ελληνική αγορά εργασίας (πλέον)... τρελή πτυχιολαγνεία και ελιτισμός στην Ελλάδα (ειδικά από κάτι ΕΜΠ κλπ). Ναι τι παίζει με το ΜΠ?? δεν υπάρχει άνθρωπος που να γνώρισα απο εκει και να μην νομίζει πως είναι ο νέος Νεύτωνας.... και η σχολή μας έτσι και αλλιώς και το αντικείμενό μου έτσι και αλλιώς και στο τεστ που κάναμε είχα ήμουν στο 1% της κατανομής και μπλαμπλαμπλα Βέβαια τριπλή χαρά όταν τους προσγειώνω στην πραγματικότητα όπως ο Κράτος εκείνο το άλογο του Ποσειδώνα 1
bedazzled Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Χαχα, έγραψες με το GOW3 reference. 1
Backpacker Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Η ειρωνεία του τόπικ είναι ότι τα άτομα που θέλουν να μάθουν στα παιδιά τους αυστηρά όρια και κανόνες είναι οι πρώτοι που ξέφυγαν τελείως οφ τόπικ και πήγανε το θέμα από το "Με πόσα λεφτά την βγάζετε σαν φοιτητές" σε "Σωστούς τρόπους διαπαιδαγώγησης παιδιού" και τρόπους απογαλακτισμού. Δεν μπορούν να κρατήσουν τους εαυτούς τους σε ένα θέμα και θα κρατήσουν τα παιδιά τους σε ένα μπάτζετ και σε ένα αυστηρότατο τρόπο ζωής. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 ξερω περιπτωσεις φοιτητων που δουλευαν παραλληλα που εκαναν τοσο χρονο για να τελειωσουν την σχολη τους λογω της εργασιας τους που δεν τους αφηνε χρονο ,και επισης φοιτητες που εκαναν τοσο χρονο γιατι χρωστουσαν 1-2 μαθηματα και οι καθηγητες ηταν μουλαρια . οποτε το παραδειγμα σου ειναι αστοχο. αν καποιος θελει να δουλεψει θα δουλεψει,εγω γουσταρα και δουλευα οταν ειδα οτι μπορουσα και με επαιρνε η σχολη και επισης δουλευα τα καλοκαιρια πιο μικρος για να αγοραζω οτι θελω . Δεν αναφέρομαι εγώ για όσους σπουδάζουν και δουλεύουν αναφέρομαι για όσους τεμπελιάζουν και παραμελούν τις σπουδές τους για αρκετά χρόνια χωρίς να δουλεύουν. Το παράδειγμα μου είναι μια χαρά, ανέφερα αντι να κάτσει ο άλλος να δουλεύει και να σπουδάζει παράλληλα δήθεν για σκληραγώγηση και άλλα τέτοια και να κάνει 8-10 χρόνια να τελειώσει ας κάτσει να τελειώσει γρήγορα και να το κοιτάξει μετά το εργασιακό θέμα ή να κοιτάει να δουλέψει τα καλοκαίρι. Αν αναγκαστεί κάποιος να δουλέψει επειδή το έχει ανάγκη αυτό είναι άλλο θέμα, εγώ αναφέρομαι στην επιλογή που δεν είναι αναγκαίο να δουλέψεις εκεί προτιμώ ως καλύτερη την τακτική που ανέφερα. Τα περι μουλαριών καθηγητών συγχώρεσέ με αλλά τα ακούω τσάμπα και βερεσέ, και στην σχολή μου έτσι αποκαλούσαν αρκετοί διάφορους καθηγητές που έκοβαν αρκετό κόσμο και το πρόβλημα ήταν οτι δεν διάβαζαν όσο έπρεπε.
iCyd Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ :- Ενοικιο 200-330 ευρω - ιντερνετ 20ευρω - ΔΕΗ-Νερο 50-60ευρω - Βδομαδα 80-110ευρω (μαρκετ,μετακινησεις,καφεδες,ποτα) Μια φορα ζουνε τα παιδια σας την φοιτητικη τους ζωη,μην βγαζετε τα δικα σας αποθυμενα πανω τους και τους επιβαλλεται τα δικας σας πρεπει. Η φοιτιτικη ζωη ειναι κατι που θα το θυμουνται για μια ζωη. Ξερω πολλους γονεις που ζοριζονται για να εχει το κατι παραπανω το παιδι τους στην φοιτητικη του ζωη. Δεν μιλαω για το αλλο ακρο που μια οικογενεια με το ζορι τα βγαζει περα,εκει δεν μπορει να πει κανεις τιποτα. 6
Backpacker Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ : - Ενοικιο 200-330 ευρω - ιντερνετ 20ευρω - ΔΕΗ-Νερο 50-60ευρω - Βδομαδα 80-110ευρω (μαρκετ,μετακινησεις,καφεδες,ποτα) Μια φορα ζουνε τα παιδια σας την φοιτητικη τους ζωη,μην βγαζετε τα δικα σας αποθυμενα πανω τους και τους επιβαλλεται τα δικας σας πρεπει. Η φοιτιτικη ζωη ειναι κατι που θα το θυμουνται για μια ζωη. Ξερω πολλους γονεις που ζοριζονται για να εχει το κατι παραπανω το παιδι τους στην φοιτητικη του ζωη. Δεν μιλαω για το αλλο ακρο που μια οικογενεια με το ζορι τα βγαζει περα,εκει δεν μπορει να πει κανεις τιποτα. Ακριβώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα