Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακριβώς.

Τι ακριβώς ρε; :P

εσύ έλεγες

- Ενοικιο 150-250ευρω 

- ιντερνετ 20ευρω

- ΔΕΗ-Νερο 30-40ευρω

- Βδομαδα 10-30ευρω (μαρκετ,μετακινησεις,καφεδες,ποτα)

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι ακριβώς ρε; :P

εσύ έλεγες

- Ενοικιο 150-250ευρω 

- ιντερνετ 20ευρω

- ΔΕΗ-Νερο 30-40ευρω

- Βδομαδα 10-30ευρω (μαρκετ,μετακινησεις,καφεδες,ποτα)

Είπα κιολας ανάλογα την πόλη και με ποσα μπορει να την βγάλει ανετα κανείς. 150 βρισκεις σε πολεις τρομερα σπιτια και σε άλλες πόλεις βρίσκεις τρώγλες με το ζόρι στα 250.Αν κάποιος έχει για φοιτητική γκαρσονιέρα 330 ευρώ που λέει το παιδί τότε προφανώς έρχεται από πιο ευκατάστατη οικογένεια άρα έχει μεγαλύτερο μπάτζετ και για τα υπόλοιπα.

Το ιντερνετ το ιδιο λεμε και ΔΕΗ-Νερό. Τώρα τα βδομαδιατικα εξοδα είπα παλι εξαρτάται το άτομο. Τα χω γράψει αναλυτικά.

Επίσης το ακριβώς πήγαινε και στο υπόλοιπο κομμάτι εκτός του μπάτζετ.

Δημοσ.

Κόψε λίγο από τα δώρα στους γάμους δώσε κάτι παραπάνω.

Κρίμα είναι.

Στην περιπτωση του γαμου ή αλλων κοινωνικων εκδηλωσεων το παιδι "κηφηνας" πηγαινει με το δωρο του!

Δημοσ.
  • 170 ενοίκιο
  • 20 ΜΟ κοινόχρηστα 
  • 30 ΔΕΗ το 2μηνο
  • 20 νερό το 4μήνο
  • 20 ιντερνετ
  • 15 αστικά
  • 200-250 για μένα

Θεωρώ απαράδεκτο το να έχει μια οικογένεια την οικονομική δυνατότητα και να υποχρώνει το φοιτητή παιδί της να δουλέψει. Επίσης θεωρώ απαράδεκτο και από τη μεριά του φοιτητή να ζητάει συνέχεια και άλλα και άλλα λεφτά και να κάνει αλόγιστη σπατάλη λέγωντας: ο μπαμπάς έχει! Νομίζω πως πρέπει οι γονείς να σου καλύπτουν(εφόσον μπορούν) τροφή/στέγη/λογαριασμούς και όσα διαθέτουν για τη ψυχαγωγία σου. Δέχεσαι ότι σου δίνουν, αν δεν είναι ανάγκη δε ζητάς extra και αν δεις ότι δε σου φτάνουν μπορείς να ξεκινήσεις και μια δουλίτσα. Επίσης η λογική βάζω το 15χρόνο να δουλέψει για να δει πως είναι να βγαίνει το μεροκάματο τη θεωρώ κάτι αντίστοιχο του πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι. Η μάνα μου όσο ήμουν πιτσιρίκι δεν με υποχρέωσε/επέβαλε/ζάλισε ποτέ να στρώσω το κρεβάτι μου ή να καθαρίσω το δωμάτιο μου ή να πλύνω τα πιάτα. Φοιτητής μια χαρά στρώνω το κραββάτι μου, καθαρίζω το σπίτι πλένω ρούχα-πιάτα κλπ. Δε καταλαβα ποτέ τι παραπάνω θα είχα αν τα έκανα όλα αυτά από μικρός...

• Like 7
Δημοσ.

Το καλύτερο πριν την επιλογή της σχολής θα ήταν να συζητήσουν οι γονείς με το παιδί να τα βάλουν κάτω και να δουν αν βγαίνουν. Αυτά τα ψυχαναγκαστικά να πρέπει οπωσδήποτε το παιδί να δουλέψει σαν φοιτητής για να χει εμπειρία (ως γκαρσόνι ενώ σπουδάζει πχ πληροφορική) δεν τα καταλαβαίνω. Επίσης από το να πάει το παιδί σε κάποια ηλίθια σχολή που βρίσκεται σε κανένα ξεχασμένο μέρος καλύτερα να πάει σε ένα ΙΕΚ ή κάτι αντίστοιχο στην πόλη του.

Δημοσ.

• 100 ευρώ ΔΕΗ
  • 20 ευρώ ίντερνετ/σταθερό
  • 7 ευρώ νερό
  • 15 ευρώ κοινόχρηστα
  • 150-300 για να ζήσω

Νοίκι δεν πληρώνω.

τοσα πολλα για ρευμα?

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι όπως έχει η κατάσταση στην χώρα μας είναι πολύ δύσκολο να είσαι φοιτητής εκτός της πόλης σου.

Εγώ αν είχα παιδί φοιτητή σήμερα δεν θα μπορούσα να δίνω πάνω από 300€ (και αυτά με το ζόρι).

Οπότε θα του έλεγα ή να σκιστεί να διαβάσει να περάσει στην πόλη του ή να βρει καμια δουλειά (γκαρσόνι πχ) να βγάλει τα υπόλοιπα έξοδα του.

Δημοσ.

Τα δικα μου εξοδα ηταν:

500-600ε το μηνα για ολα τα εξοδα που εκανα:

( κοινοχρηστα,σουπερ μαρκετ, καφεδες , κανα ποτο που και που , εκδρομες, ιντερνετ τηλ, θερμανση, σερβις αυτοκινητου, βενζινες, γυριζα πισω με το αμαξι )

και 300ε το ενοικιο το οποιο το πληρωναν οι δικοι μου σε λογαριασμο.

Βεβαια οταν γυριζα πισω για 3-4 μερες να δω τους δικους μου και τα σχετικα, βοηθαγα στην δουλεια .

Περασα πολυ ανετα με αυτα τα λεφτα που αναφερω δεν μπορω να πω.

Δημοσ.

Έτσι όπως έχει η κατάσταση στην χώρα μας είναι πολύ δύσκολο να είσαι φοιτητής εκτός της πόλης σου.

Οπότε θα του έλεγα ή να σκιστεί να διαβάσει να περάσει στην πόλη του ή να βρει καμια δουλειά (γκαρσόνι πχ) να βγάλει τα υπόλοιπα έξοδα του.

Μη ξεχνάμε όμως πως δεν ζούνε όλοι θεσσαλονικη/αθήνα και γενικά σε μεγαλουπολεις. Σε αυτή τη περίπτωση κοιτάς τη λύση της εστίας. Για φαγητό λέσχη, και στέλνεις  ότι μπορείς

Δημοσ.

Εγώ αν είχα παιδί φοιτητή σήμερα δεν θα μπορούσα να δίνω πάνω από 300€ (και αυτά με το ζόρι).

Ακριβώς, και δεν χρειάζεται το παιδί απειλές και διάφορα, απλά τα βάζεις κάτω του εξηγείς την κατάσταση την οποία κιόλας θα πρέπει να αντιληφθεί και μόνο του και μετά καταλαβαίνει πως έχουν τα πράγματα και οτι δεν γίνεται αλλιώς γιατί τα λεφτά δεν πέφτουν από τον ουρανό.

τοσα πολλα για ρευμα?

Μπορεί να μην εννοεί ανα μήνα.

Δημοσ.

Ανά μήνα εννοώ. Είναι όντως πολλά. Πρέπει να ψάξω το γιατί. Έχω φούρνο και θερμοσίφωνα πολύ παλιάς τεχνολογίας. Ίσως από εκεί.

Δημοσ.

Ανά μήνα εννοώ. Είναι όντως πολλά. Πρέπει να ψάξω το γιατί. Έχω φούρνο και θερμοσίφωνα πολύ παλιάς τεχνολογίας. Ίσως από εκεί.

αν βάζεις αερόθερμο ή σόμπα πάντως καίει τον κώλο της !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...