fotaras13 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Είσαι σίγουρος; Γιατί εδώ μαθαίνουμε οτι αν δεν είσαι στο πηλοφόρι από τα 10 δεν πρόκειται να κάνεις προκοπή και θα γίνεις αλήτης/μπαρόβιος/βάρος της κοινωνίας. Οι περισσότεροι από αυτούς είτε δεν έχουν υπάρξει φοιτητές για να ξέρουνε είτε βγήκαν από μικροί στο κλαρί για x,y λόγους και δυστυχώς αυτό το κόμπλεξ θα το περάσουνε και στα παιδιά τους... Να μας πουν όμως οι ξερόλες αυτοί ένας χημικός πχ πώς μπορεί να δουλέψει με 16 ώρες εργαστήρια τη βδομάδα ή και πώς προλαβαίνει να παρακολουθεί μαθήματα ένας φοιτητής άλλης απαιτητικης σχολής.... Μη μου πιάνετε για παράδειγμα κάτι βολεμένα παιδάκια σε κάτι σχολές που πατάνε στο πανεπιστήμιο μόνο για δημόσιες σχέσεις και τους βλέπεις μόνο σε παρτάκια με καμιά γκόμενα ή λιώνουν στο σπίτι τους παίζοντας playstation. Προσωπικά σαν φοιτητής ήθελα ενοίκιο (240) + ιντερνετ, δεη, νερο, κοινοχρηστα (80) + προσωπικά έξοδα, μετακίνηση, φαγητά (250-300). Δλδ το λιγότερο ένα 550αρι το μήνα, που έφτανε μέχρι και 700 με αυτοκίνητο (βενζίνες/σερβις). Θεωρώ ότι ο μέσος φοιτητής αξιοπρεπή ζωή μπορεί να κάνει από 500 ευρώ και ανω, νοικιαζοντας ενα σπιτι 200 ευρω με τα εξοδα που εγραψα. Τώρα αν νοικιαζει κανα υπογειο η καμια ταρατσα με 100 ευρω ενοικιο, κλεβει ιντερνετ απο το γειτονα, κυκλοφορει με κερια μεσα στο σπιτι, αναβει το θερμοσιφωνα 3 φορες το μηνα απο 10 λεπτά και τη βγαζει με πατατακια και σοκοφρετες ε νταξει ετσι ανετα φτανουν και τα 200 το μηνα... Το ασφαλές καταφύγιο των γονέων το ανάγεις σε ασφαλές πορτοφόλι, και πραγματικά δε νομίζω πως αυτό είναι το νόημα της έκφρασης. Και το πώς θα βγει κανένας δε θα εξαρτηθεί βέβαια μόνο από το αν τον πληρώνουν σα φοιτητή, αλλά just saying: κάποια μέρα είχα πιάσει κουβέντα στο ΚΤΕΛ σε μια κυρία με 3 παιδιά. Ο μεγαλύτερος είχε περάσει σε κάποια σχολή whatever και για "επιβράβευση" ήθελε αυτοκίνητο. Όταν του είπαν ναι ΟΚ τι λες π.χ. για ένα Golf (!!!) η απάντηση ήταν "δε γίνεται να βάλετε λίγο παραπάνω να πάρω μερτσέντα"; Αυτή η κυρία και ο άντρας της μόνοι τους τα γάμησαν. Ίσως επειδή το παράκαναν με το ασφαλές καταφύγιο. Εγω ειχα συμφοιτητες που μετραγαν μέχρι και τα 50 λεπτά που εδιναν για φωτοτυπιες στο βιβλιοπωλειο. Άλλοι εψαχναν για δουλεια κανα τριμηνο αλλα τη παραταγαν στις εξεταστικες γιατι πολυ απλά δε βγαίνει σχολη με δουλειά. Τώρα αν εσύ ή εγώ μπορέσαμε και βγάλαμε το yale με άριστα και πίσω είχαμε και οικογένεια που λεει ο λογος είναι άλλη κουβέντα. Και αλλοι βγαζουν σχολες σε 3,5 χρονια και αλλοι κανουν 7 χρονια... Καταλαβαινω το point σου αλλά το θεωρώ ακραίο το παράδειγμα με την κυράτσα, δεν ειναι ετσι ολοι οι γονεις. Στην τελικη ποια οικογενεια σημερα ταζει δωρακια μερσεντες στα παιδιά της; Aυτα ηταν πριν 10 χρονια, σήμερα και με δουλειά δυσκολα τα φερνεις περα εκτος και αν μενεις με γονεις που εχεις το φαγητο ετοιμο + το κρεβάτι σου ... Το πιο πιθανό πάντως για τον κανακάρι που ανέφερες είναι ούτως ή άλλως να τον ζουν ακόμα και με δουλειά οι γονείς του. Ξερω περίπτωση ανθρωπου 36 χρονων, παντρεμμένος με παιδιά, που αν και δουλευει, η μανα του ακόμα του καθαριζει, πλενει, σιδερωνει, μαγειρεύει, πληρωνει τους λογαριασμους του... Οχι γιατί αυτός είναι ανίκανος και δεν μπορεί, έχει δουλειά όπως έγραψα και καλή μάλιστα, αλλά είναι κακομαθημένος από μικρός και δυστυχώς δεν κατάφεραν να τον αλλάξουν όπως δείχνουν τα πράγματα 2
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Τα περισσότερα που είχα να πω έχουν ήδη αναφερθεί. Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι σε σχολές εργαστηριακής φύσης (βιολογικά, χημικά κλπ), αν θέλεις να αποκτήσεις λίγη παραπάνω εμπειρία και να προχωρήσεις πέρα από τα βασικά, θα πρέπει να κάνεις κάποια πρακτική (συνήθως δωρεάν) σε κάποιον καθηγητή πριν ακόμα ξεκινήσεις τη διπλωματική σου.Φυσικά, οι ώρες εργασίας ποικίλλουν ανάλογα με τον καθηγητή και το αντικείμενο. Για να αναφέρω ένα ακραίο παράδειγμα, έχω περάσει από εργαστήριο το οποίο απαιτούσε από τους 2-3ετείς (προπτυχιακούς έτσι; ) που δούλευαν εκεί να αφιερώνουν τουλάχιστον 3-5 ώρες τη μέρα, ενώ οι 4ετείς 8ωρο+. Εννοείται πως αυτές οι ώρες ήταν ακατέβατες, ανεξάρτητα των άλλων υποχρεώσεων της σχολής, με εξαίρεση τις περιόδους της εξεταστικής.Οι περισσότεροι από τους συμφοιτητές μου που δούλευαν αναγκαστικά, έκαναν τουλάχιστον 2 χρόνια επιπλέον να τελειώσουν σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν τα 3.5 χρόνια επιπλέον, χωρίς να ήταν άτομα που δεν τους ενδιέφερε η σχολή.
mastoras007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Εγώ όταν σπούδαζα πρό κρίσης βέβαια που εβρισκες δουλεια ευκολα 2005-2010 δουλευα νυχτα και απο το σπίτι δέν μου εστειλαν ποτέ χρήματα εκτός τους πρώτους μήνες.. τα μαθήματα μου ηταν ολα υποχρεωτικά κάθε μέρα 5-6 ωρες (εμπορικό ναυτικο) δουλευα νυχτα και πολυ συχνά πήγαινα κατευθείαν για μάθημα μετα τη δουλειά, κάποιες φορές εστειλα και λεφτά σπίτι μάλιστα.. και μια χαρα τα εβγαζα πέρα και τη ζωάρα μου εκανα τα γουτα μου τα εκανα γιατι είχα χρήματα επερνα 50ευρο για 10 ώρες+ μπουρμποάρ..και τη σχολή την εβγαλα και ολα...σε κάποια φάση δουλευα σε 2 μαγαζια διαφοερικά. Απλά έχασα 1 εξάμηνο μόνο..οχι 10....χρόνια... δυστιχός τώρα δουλεια να βρεθει ειναι δυσκολότερο και τα χρήματα θα είναι πολύ λίγα αν βρεθεί.. οπος και να έχει εφυγες απο το σπίτι πρεπει να κάνεις τα κουμάντα σου καλοι οι γονείς πρεπει να βοηθάνε αλλά πολοί το παρακάνουν.. να στελνεις λευτα να σπουδάσει ο άλος και να το τρώει σε ποτά τσιγάρα καφέδες κτλ κτλ κτλ και να μήν πατάει στη σχολή... άπειρα παραδείγματα δέν νομίζω να διαφωνεί κάποιος με αυτο. 2
idomeneas7 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μου βγήκαν τα μάτια αλλά συμφωνώ. Τα λεφτά πλέον δεν είναι πολλά όμως έχει πέσει το κόστος διαβίωσης οπότε πάλι μπορεί κάποιος να το κάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα