Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

300 για ενοίκιο,ΔΕΗ,νερό,ίντερνετ και περίπου 150-250 ανάλογα τον φόρτο της σχολής και της ορέξεις της παρέας.

Όσο για δουλειά που αναφέρθηκε πιο πάνω, το βρίσκω αδιανόητο αν θες να βγάλεις την σχολή μου στην ώρα σου(μηχανικών πληροφοριακών & επικοινωνιακών συστημάτων). Ο μόνος τρόπος για για δουλειά είναι freelancer και αυτό μόνο αν δεν έχεις εκείνη την περίοδο πολλές εργασίες.

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σαν φοιτητρια επαιρνα 400 το μηνα για τα προσωπικα μου εξοδα, τυπου σουπερ,αρκετ, τηλεφωνο, ιντερνετ, βενζινες ,γιατρους, μετακινηση.(εμενα μονη μου)

Μπορω να πω οτι ειχα κανει και μια μικρη αποταμιευση, οποτε πιστευω ηταν υπεραρκετα για τη ζωη στην Αθηνα.

Δημοσ.

Ειμαι επαρχια σε Studio (35τμ) και δινω 160 με κοινοχρηστα και νερο μεσα σ αυτην την τιμη.Το σπιτι απ την αρχη γνωριζα οτι δεν εχει θερμανση καθως δεν υπαρχει τηλεθερμανση στην πολυκατοικια και οι αλλοι φοιτητες  δεν βαζουν πετρελαιο , οποτε αναγκαστικα ειμαι τον χειμωνα με ηλεκτρικο καλοριφερ. Δινω ρευμα περιπου 80-100Ε καθε 2 μηνες και γενικα παιρνω 200-230Ε απ τους δικους μου οποτε μπορουν κ αυτοι(εαν εχω κατι στην ακρη τοτε δεν ζηταω).

Συνολο για ολα τα εξοδα κατω απο 400-430(εαν γινει κατι απροοπτο τοτε 450-470).

Μεσα στα 400 εχω να παρω φακους και υγρο 15Ε , να πληρωσω 7Ε το ιντερνετ , να πηγαινω καθε μερα στην σχολη με τα λεοφορεια 1.2Ε πανε ελα  και 9-12Ε(απο 3Ε πανε ελα  καθε φορα) να παω στην πολη μου στους γονεις μου που ειναι διπλα γιατι πηγαινω 3-4 φορες τον μηνα.

Εαν ξερεις ποιες μερες θα βγεις , ποιες θα εισαι σπιτι για ταινια με φιλους , ποιες να κατσεις να διαβασεις και ποιεες να μεθας τοτε με 500Ε εισαι μια χαρα(και ας μην πηγαινεις στους γονεις καθε 15μερες).Οκ δεν βγαζεις γουστα που λεει ο λογος , αλλα δεν σου λειεπει και κατι.
Βεβαια ειμαι στην Κοζανη... εαν ημουν Ιωαννινα θα ηθελα 600Ε στο νερο ή Κομοτηνη/Θεσσ 
Ολα τα παραπανω ειναι για εναν φοιτητη, για φοιτητρια πιστευω οτι θελει +50-100Ε  για προσωπικους διαφορους λογους(προσωπικη γνωμη)

• Like 1
Δημοσ.

Μπράβο παιδιά εντύπωση μου κάνουν αυτά που λέτε  πίστευα ότι οι περισσότεροι φοιτητές θα χρειαζόταν γύρο στα 800 ευρώ όλα μαζι και εδώ εσείς κάποιοι παίρνετε 500 και περνάτε με πληρωμένα τα νοίκια!  και εδώ να πω την αλήθεια βλέπω μιλάτε για 250 ευρώ γκαρσονιέρα ως ακριβή... ενω εμένα πάλι με εκπλήσσει πως βρίσκετε γκαρσονιέρα κάτω των 200 ευρώ και παράλληλα σε λογική απόσταση απο την όποια σχολή.

Βεβαία οκ δεν απαντήσανε αρκετοί ακόμη αλλά παρόλα αυτά η πρώτη εντύπωση μου ειναι θετική :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν σπουδαζα Θεσσαλονικη θαρρω 1100 - 1200 συνολο. Βεβαια ειχα αρκετα ακριβο σπιτι. Δεν ημουνα αρκετα οικονομικος η αληθεια ειναι, ουτε οι γονεις μου μεγιστανες, απλα ειχανε καλες δουλειες. Και μου αρεσε να βγαινω. 

Παρεμπιπτόντως δεν κακοεμαθα, αντιθετα θα ελεγα εχοντας ως στοχο να βελτιωνω συνεχως τα κριτηρια διαβιωσης μου με εκανε να εχω αρκετο ζηλο για την δουλεια μου και να θελω να ειμαι καλος σε αυτο που κανω. Δεν ειδα ποτε την δουλεια σαν μια αναγκαια αγγαρεια. 

Και πλεον χαλαω λιγοτερα αποτι σαν φοιτητης. Ακομη και το σπιτι μου ειναι πιο φτηνο. 

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Like 2
Δημοσ.

Ως φοιτήτρια ήμουν στο πατρικό με τους γονείς αφού πέρασα στην πόλη μου. Οπότε με 100-150€ το μήνα την έβγαζα μια χαρά, παραπάνω δεν ήθελα. Εξαρτάται και τί ζωή κάνει ο καθένας βέβαια, και σε ποιά πόλη. Άλλοι χαλάνε 100 σε δύο μέρες.

Φίλοι/ες που νοικιαζαν γκαρσονιέρες κοντά στην σχολή [Πανεπιστημιουπολη Ζωγράφου] έδιναν 200€ περίπου ενοίκιο.

Δημοσ.

Εγώ Ηράκλειο όταν σπούδαζα παρότι δούλευα και δεν έπαιρνα λεφτά από γονείς...τα πρώτα 2 χρόνια με νοίκι ξόδευα ανάλογα τον μήνα από 500 μέχρι και 1000ρικο. Μετά το 2ο έτος που μπήκα εστίες είχα έξοδα 45 ευρώ τον μήνα που ήταν το νοικι στις εστίες και έτρωγα το 90% φαί απ'την λεσχη που ήταν διπλα τις περισσότερες φορές και έτσι όσα έβγαζα απ'τις εκάστοτε δουλειές (700-1000 ευρώ τον μήνα) πήγαιναν όλα για διασκέδαση,μεταμεσονύχτια ντελιβεράδικα και ταξίδια οπότε ήταν ζωάρα.

Βέβαια είχαν τύχει και περίοδοι αφραγκίας που την έβγαζα με 80-100 ευρώ τον μήνα όλα μαζί.

Αλλά πιστεύω με 600 ευρώ ένα φοιτητής την βγάζει αξιοπρεπέστατα με ένα ενοίκιο των 200 ευρώ...ιντερνετ-ρευμα-νερό-κινητό άλλα 100 πες τον μήνα βαριά βαριά. Με άλλα 300 ευρώ αν τρως συχνά στην λέσχη έχεις λεφτά για καφέδες μπυράκια στις εξόδους. Τώρα αν θες ντελίβερι συνέχεια τότε ξεφεύγει το μπάτζετ. 

Εξαρτάται επίσης και ο τρόπος διασκέδασης. Αν είσαι τρέντουλας που θες καφετέριες των 4 ευρώ ο καφές και κλαμπάκια των 7-8 ευρώ το ποτό και εκδρομές ΔΑΠ σε Αράχωβες και Μυκόνους τότε είσαι στριμωγμένα.

Αν πάλι γουστάρεις ροκάδικα με 2,5 ευρώ μπύρα, καφετέριες των 2 ευρώ ο καφές ή φοιτητικά ρακάδικα και φοιτητικές βραδιές σε κινηματογραφικές λέσχες τότε βγαίνεις πολύ πιο οικονομικά.

ΥΓ Επίσης βοηθάει πάρα πολύ ανάλογα και την πόλη ένα μηχανάκι. Σώζεις λεφτά από βραδινά ταξί και άπειρο χρόνο σε αναμονές για λεωφορεία και μετακινήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

150 ένοικο με συγκάτοικο (300 σύνολο), 30 ίντερνετ και κινητό, κάπου 50 νερό-ΔΕΗ, και μετα ειναι τα καθημερινά έξοδα, όπου μπορω να την βγάζω και με 3 ευρώ την ημέρα. Και όλα αυτά στην Κέρκυρα

• Like 2
Δημοσ.

150 ένοικο με συγκάτοικο (300 σύνολο), 30 ίντερνετ και κινητό, κάπου 50 νερό-ΔΕΗ, και μετα ειναι τα καθημερινά έξοδα, όπου μπορω να την βγάζω και με 3 ευρώ την ημέρα. Και όλα αυτά στην Κέρκυρα

Επίσης κάτι που σε απίστευτα πιο προηγμένες χώρες είναι αυτονόητο για την φοιτητική ζωή (ακόμα και για τα πρώτα χρόνια της μετεφοιτητικής ζωής) η συγκατοίκηση...στην Ελλάδα ο καθένας θέλει το διαμέρισμα του.

• Like 2
Δημοσ.

κοινόχρηστα δεν πληρώνετε; εγώ δεν θυμάμαι ποτέ να είχα κάτω απο 40άρι κοινόχρηστα

ΔΕΗ πάλι δεν θυμάμαι σχεδόν ποτέ να είχα κάτω απο 90 ευρώ.

internet ποτέ δεν πλήρωσα κάτω από 30 ευρώ (αλλά οκ πάντα ειχα ότ,ι πιο γρήγορο υποστήριζε η περιοχή + κάνα double play αλλα και το φοιτητικό αν θυμάμαι καλά του οτε το βασικό ειναι στα 20 όχι 7 που είπε ενας αλλα οκ μάλλον μιλάει για sim αλλά και πάλι 7 ευρώ κανα GB internet παίρνεις ειναι αρκετό;  )

κινητά δεν είχατε; κάρτες δεν βάζατε για καφέ δεν βγαίνατε; βενζίνες αυτοί που είχατε μηχανάκι ή αυτοκίνητο; εισιτήρια αυτοί που δεν είχατε; 

και έπειτα έριξα μια ματιά spitogato κ.α και δεν βρήκα και πολλές περιπτώσεις γκαρσονιέρας κάτω των 250 ευρώ...

Γιατι οκ όλα τα άλλα αλλά εδώ φτάσαμε να λέμε με 3 ευρώ την ημέρα είσαστε εντάξει :P σίγουρα δεν υπερβάλλετε; τα υπολογίσατε σίγουρα όλα;

Δημοσ.

κοινόχρηστα δεν πληρώνετε; εγώ δεν θυμάμαι ποτέ να είχα κάτω απο 40άρι κοινόχρηστα :P

ΔΕΗ πάλι δεν θυμάμαι σχεδόν ποτέ να είχα κάτω απο 90 ευρώ.

internet ποτέ δεν πλήρωσα κάτω από 30 ευρώ (αλλά οκ πάντα ειχα ότι πιο γρήγορη υποστήριζε η περιοχή + κάνα double play)

κινητά δεν είχατε; κάρτες δεν βάζατε για καφέ δεν βγαίνατε; βενζίνες αυτοί που είχατε μηχανάκι ή αυτοκίνητο; εισιτήρια αυτοί που δεν είχατε; 

Γιατι οκ όλα τα άλλα αλλά εδώ φτάσαμε να λέμε με 3 ευρώ την ημέρα είσαστε εντάξει :P σίγουρα δεν υπερβάλλετε;

Αρκετοί βρίσκουν σπίτια χωρίς κοινόχρηστα. Ειδικά την σημερινή εποχή που πολλές πολυκατοικίες δεν βάζουν πετρέλαιο είναι πολύ εύκολο να βρεις.

90 ευρώ το δίμηνο είναι πάρα πολλά για ρεύμα γκαρσονιέρας αλλά σου βάζω 80 το πολύ που και πάλι είναι πολλά. Άρα 40 ευρώ τον μήνα. Σε γκαρσονιέρες βγαίνει και πολύ λιγότερο ανάλογα τι θερμοσίφωνα έχει.

Ιντερνετ ολοι οι φοιτητες βρίσκουν το πιο φθηνό που είναι 15-20 ευρώ τον μήνα. Με 29.90 πλέον έχεις 3 play με nova μαζί και απεριόριστα σταθερά και κινητά και 24αρι ιντερνετ. Φοιτητής με πάνω από 30 ευρώ ιντερνετ ειναι απίστευτη εξαίρεση.

Κινητά όλες οι εταιρείες έχουν φοιτητικό πακέτο που με 5 ευρώ έχουν 1000 λεπτά προς όλα τα δίκτυα για έναν μήνα άρα με ένα τάληρο βγάζεις τον μήνα άνετα. Θέλει πραγματικό κόπο να εξαντλήσεις 1000 λεπτά τον μήνα.

Άρα σούμα όλα μαζί 40 ΔΕΗ-20 Ιντερνετ-5 κινητό βγαίνουν 65 ευρώ. Τα κοινόχρηστα σε φοιτητική γκαρσονιέρα ΑΝ υπάρχουν...μέσο όρο θα βγαίνουν κάνα 20ευρω τον μήνα( τον χειμώνα περισσότερα αλλά τους υπόλοιπους μήνες μπορεί να είναι 5-6 ευρώ τον μήνα μονο για ασανσέρ).

Δημοσ.

Αν το βασικο ειναι 5 ,6 κατοσταρικα αντε να πεσει λιγο πιο κατω (γενικα μιλαω) δηλαδη σε 'φοιτητικο' 350-400 με τιποτα εκτακτα να πηγαινουν παλι σε γονεις ,παππουδια .Δηλαδη και συγκατοικο να βρεις και για ενα καφε να πας μια στο τοσο το επιασες το 300 αρι .Μετα ανεβαινει αναλογα την οικονομικη ευχερεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...