Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης στην ερώτηση για τους εργαζόμενους...συγκρίνεις εργαζόμενους...ανθρώπους που δουλεύουν με φοιτητές?1ον όταν εργάζεσαι δεν πρέπει να το κάνεις για να επιβιώνεις απλά.

Χώρια ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τα προνόμια που έχει ένας φοιτητής. Μειωμένα εισιτήρια,μειωμένες συνδέσεις σε σταθερό και κινητό και το κυριότερο δωρεάν φαγητό.

Πρόσεξε εγώ με τίποτα δεν συμφωνώ πως ένας εργαζόμενος full time  θα πρέπει να αρκεστεί στον βασικό των 650... αλλά απο την άλλη πίστευα ότι ενας φοιτητής χρειάζεται 800 ευρώ....

και λέω με το φτωχό μου το μυαλό αφού κάποιος μπορεί να ζήσει οκ (όχι πολυτέλειες και τρελή ζωή αλλά ούτε στέρηση κτλ όπως λένε εδώ στα ποστ) με 400 ευρώ τον μήνα

τότε ο εργαζόμενος χωρίς πάσο ναι.. χωρίς εστία ναι αλλά με 254 ευρώ παραπάνω μισθό (40 ευρώ να δίνει στα εισιτήρια μιας και βάλαμε πριν οτι ο φοιτητής δίνει 20...)  και πόσο πια να δίνει για φαΐ παραπάνω; 150? του μένουν λοιπόν άλλα 100 για αποταμίευση

Όχι τίποτα άλλο θα διαβάσει κάνας τσίπρας αυτό το ποστ και θα αρχίσει κιάλλες μειώσεις με αυτά που λέτε :P

• Like 1
  • Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άνθρωποι είναι και οι εργαζόμενοι... το λίπος των γονιών/παππούδων θα λιώσει κάποια στιγμή και εκεί θα δούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Επίσης, πότε πήγε 650 ο βασικός και θα πάει 750 το Β εξάμηνο ποιού έτους; Για καθαρά μιλάμε, όχι μικτά.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω γνωστες που δινουν 60Ε την βδομαδα στο Σουπερ γιατι ξερουν να μαγιρευουν.Εγω απλα θα παω στην λεσχη,  θα φαω το φαγητο ή οτι μ αρεσει και αν εχει πορτοκαλι ή μηλο για φρουτο θα παρω 3-4 στο σπιτι μεσα στην τσαντα για μετα...(και μην γελατε , υπαρχουν ατομα που παιρνουν και ψωμι απ την λεσχη για το σπιτι ).Εαν εχω μαθημα μεχρι τις 5.30 θα κατσω και για το βραδινο που ξεκιναει στις 6μμ. οποτε 2 γευματα.

Ντελιβερι σου ειπα Mr.Proper , με 4Ε με βγαζει ολη την μερα εαν παρω απ εξω. και το κανω συχνα , δηλαδη 3-5 φορες την βδομαδα ειδικα τα ΣΚ που δεν παω στην Σχολη.

• Like 1
Δημοσ.

εγώ πέρνω γύρω στα 900 απο τους γονείς μου μαζί με τον αδερφό μου(μένουμε και σπουδάζουμε μαζί ) και δουλευώ παραληλα όπου είμαι υπεράνετος αλλά έχω πολλά έξοδα γιατί τρώω μόνο απ'έξω λόγο χρόνου.

Δημοσ.

Εχω γνωστες που δινουν 60Ε την βδομαδα στο Σουπερ γιατι ξερουν να μαγιρευουν.Εγω απλα θα παω στην λεσχη,  θα φαω το φαγητο ή οτι μ αρεσει και αν εχει πορτοκαλι ή μηλο για φρουτο θα παρω 3-4 στο σπιτι μεσα στην τσαντα για μετα...(και μην γελατε , υπαρχουν ατομα που παιρνουν και ψωμι απ την λεσχη για το σπιτι ).Εαν εχω μαθημα μεχρι τις 5.30 θα κατσω και για το βραδινο που ξεκιναει στις 6μμ. οποτε 2 γευματα.

Ντελιβερι σου ειπα Mr.Proper , με 4Ε με βγαζει ολη την μερα εαν παρω απ εξω. και το κανω συχνα , δηλαδη 3-5 φορες την βδομαδα ειδικα τα ΣΚ που δεν παω στην Σχολη.

ναι συγχώρεσε με αυτό με το ψυγείο δεν το σκέφτηκα καλά και την λύση της λέσχης την σκέφτηκα αφού πόσταρα και βαριόμουν να το διορθώσω :P

Άνθρωποι είναι και οι εργαζόμενοι... το λίπος των γονιών/παππούδων θα λιώσει κάποια στιγμή και εκεί θα δούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Επίσης, πότε πήγε 650 ο βασικός και θα πάει 750 το Β εξάμηνο ποιού έτους; Για καθαρά μιλάμε, όχι μικτά.

ε μπαίνει καμιά τριετία στην μέση στρογγυλοποιείται και λίγο από το αφεντικό αν είσαι καλός στην δουλειά ... εσύ λες δηλαδή πως όλοι οι έλληνες με βασικό παίρνουν 590?

Δημοσ.

Προφανώς όχι, ο μέσος όρος κατά κεφαλήν είναι κάπου στα 1000.

Εγώ απλά λέω ότι ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας θα παίρνει 500, εκτός αν ανήκει στο 1% που είναι μη αναλώσιμος.

Δημοσ.

Γενικα πιστευω οτι εχει να κανει η πολη, δεν θα μπορουσα να ημουν στα Ιωαννινα για παραδειγμα, οτι κανω εδω με 400Ε , εχει ηθελα 650Ε, πηγα για 12 μερες και δεν βρηκα καφε κατω απο 3.30Ε  και μπυρα απο 3Ε και πανω . 

Γενικα στις μεγαλες πολεις βρισκεις πιο καλες φοιτητικες προσφορες και λυσεις  , αλλα χρειαζεσαι πχ ταξι το βραδυ για γυριζεις σπιτι εαν δεν εχεις αμαξι ή μηχανακι (οκ εδω που τα λεμε τι το χρειαζεται ενας φοιτητης το αμαξι σε αλλη πολη) και απ την αλλη η μικρες πολεις στην επαρχια με 5.000-15.000 Ενεργους φοιτητες μπορουν να βρουν πιο καλα/φθηνα σπιτια (και κεντρο μαλιστα) και να μην χρειαζονται αρκετα για τις μετακινησεις.

• Like 1
Δημοσ.

ναι συγχώρεσε με αυτό με το ψυγείο δεν το σκέφτηκα καλά και την λύση της λέσχης την σκέφτηκα αφού πόσταρα και βαριόμουν να το διορθώσω :P

ε μπαίνει καμιά τριετία στην μέση στρογγυλοποιείται και λίγο από το αφεντικό αν είσαι καλός στην δουλειά ... εσύ λες δηλαδή πως όλοι οι έλληνες με βασικό παίρνουν 590?

Έχουν καταργηθεί οι τριετίες εδώ και λίγα χρόνια. Βασικός για άνω των 25 ετών είναι 493 και για κάτω των 25 είναι 420 ευρώ.

Προφανώς όχι, ο μέσος όρος κατά κεφαλήν είναι κάπου στα 1000.

Εγώ απλά λέω ότι ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας θα παίρνει 500, εκτός αν ανήκει στο 1% που είναι μη αναλώσιμος.

Στον μέσο όρο είναι μέσα οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανεβάζουν τον μέσο όρο στο χιλιάρικο. Στον ιδιωτικό τομέα μισθοί στο 1000αρικο ειναι τρομακτική μειοψηφία. Δεν συζητάω για πάνω απτο χιλιάρικο.

Δημοσ.

Τα πρώτα 2-3 χρόνια φοιτητής μου εμβάζαν 2-2.5k  το μήνα (η αντιστοιχία σε ευρώ δλδ γιατί ήταν δραχμές τότε).Αλλά οκ Λόντον κ ήθελα κ τις ανέσεις μου.Εποχές 1999-2002 φάση.

ναι μετά σας έπιασε η κρίση :P

Δημοσ.

Εγώ είμαι αυστηρή με αυτά και πιστεύω πως ο φοιτητής είναι υποχρεωμένος να δουλεύει για τα έξοδά του. Δέχομαι μέχρι 200 ευρώ το μήνα έξτρα από γονείς με τα σημερινά δεδομένα. Παραπάνω μόνο αν είναι πλούσιοι και το έχουν έτσι κι αλλιώς ήδη κακομάθει το παιδί.

Αν κάποιος πει ''εγώ θέλω να σπουδάσω'' ενώ οι γονείς του λένε ''όχι θα πας για δουλειά'' τότε ναι συμφωνώ με αυτό που λες. Αν όμως οι γονείς ωθήσουν το παιδί στις σπουδές τότε είναι στη θέλησή του αν θα δουλέψει για να βγάλει τα εξοδά του και όχι υποχρεωμένος.

Προσωπικά έπαιρνα 50€ την εβδομάδα, ενοίκιο δεν υπήρχε γιατί έμενα σε συγγενικό σπίτι, μόνο ρεύμα/νερό/κοινόχρηστα καλύπτονταν από τους γονείς. Έξοδα σε s/m για φαγητό δεν είχα. μου στελνε η μαμά  :wub:  οπότε με το 50αρικο κάλυπτε μεταφορές, καφέδες, ποτά, fast food. Όχι μόνο μου φτανε αλλά μου μεναν και στην τσέπη.

Πλέον δεν ξέρω τι ποσά χρειάζονται για τα έξοδα ενός φοιτητή, χωρίς να βάλουμε μέσα ενοίκια και λοιπά πάγια έξοδα.50-60€/βδομάδα νομίζω πως φτάνουν.

Δημοσ.

Επίσης κάτι που σε απίστευτα πιο προηγμένες χώρες είναι αυτονόητο για την φοιτητική ζωή (ακόμα και για τα πρώτα χρόνια της μετεφοιτητικής ζωής) η συγκατοίκηση...στην Ελλάδα ο καθένας θέλει το διαμέρισμα του.

το κακό με την μπανανία μας είναι ότι δεν ξέρεις σε τι φρούτο θα πέσεις, και άρα μετά από κανα τρίμηνο πχ να σπάσεις την συγκατοίκηση.

κοινόχρηστα δεν πληρώνετε; εγώ δεν θυμάμαι ποτέ να είχα κάτω απο 40άρι κοινόχρηστα

ΔΕΗ πάλι δεν θυμάμαι σχεδόν ποτέ να είχα κάτω απο 90 ευρώ.

internet ποτέ δεν πλήρωσα κάτω από 30 ευρώ (αλλά οκ πάντα ειχα ότ,ι πιο γρήγορο υποστήριζε η περιοχή + κάνα double play αλλα και το φοιτητικό αν θυμάμαι καλά του οτε το βασικό ειναι στα 20 όχι 7 που είπε ενας αλλα οκ μάλλον μιλάει για sim αλλά και πάλι 7 ευρώ κανα GB internet παίρνεις ειναι αρκετό;  )

Γιατι οκ όλα τα άλλα αλλά εδώ φτάσαμε να λέμε με 3 ευρώ την ημέρα είσαστε εντάξει :P σίγουρα δεν υπερβάλλετε; τα υπολογίσατε σίγουρα όλα;

κοινόχρηστα ευτυχώς δεν παίζουν λόγω μονοκατοικίας (και μάλιστα παλιά πόλη!). δεη ήρθε 120 εκκαθαριστικός για 5 μήνες (σεπτέμβρη-γενάρη) και πλήρωσα 45 ευρώ. η γραμμή είναι της συγκατοίκου και εγώ χρησιμοποιώ μονο το ίντερνετ, οπότε δίνω ένα δεκαρι εκεί. επίσης με 5 ευρώ παίρνεις 4 γιγα σε στικάκι με το φοιτητικό της βοντα. κινητό πληρώνουν οι γονείς, ωστόσο είναι πολύ καλό πακέτο για 15 ευρώ.

και τέλος όχι, δεν υπερβάλλω, είναι 2 η λέσχη και 1.5 ο καφές (και να κάτσεις μάλιστα), και το μαγαζί αυτό το έχουμε κάνει δεύτερο σπίτι:Ρ

90 ευρώ το δίμηνο είναι πάρα πολλά για ρεύμα γκαρσονιέρας αλλά σου βάζω 80 το πολύ που και πάλι είναι πολλά. Άρα 40 ευρώ τον μήνα. Σε γκαρσονιέρες βγαίνει και πολύ λιγότερο ανάλογα τι θερμοσίφωνα έχει.

Φοιτητής με πάνω από 30 ευρώ ιντερνετ ειναι απίστευτη εξαίρεση.

δεν είναι, ειδικά αν δεν παίζει πετρέλαιο ή αέριο. και όταν μένεις σε πόλεις με ΥΓΡΑΣΙΑ πρέπει να ανάβεις συχνα.

πίστεψέ με αν είχα vdsl στην περιοχή θα έβαζα. το ίντρενετ είναι εργαλείο πλέον για τους φοιτητές, αξίζει να επενδύσεις σε αυτό

Δημοσ.

Παντως για μισθους τωρα που λετε ,εγω σημερα πηγα να παρω μια 1η ιδεα για πρακτικη μεσω ΟΑΕΔ και μου ελεγε κατι πραγματα μεχρι που με ζαλισε , αλλα κρατησα τα 176Ε που θα παιρνω τον μηνα ....

Καλα για ΕΣΠΑ που λενε οτι θα βγει μεσα Μαρτιου να μην πω τι θα παρω...γιατι εκει υπαρχουν ''εξυπνοι'' φοιτητες που κανουν αλλα κολπα για να μπαινουν πρωτοι στις λιστες....

176 ειναι για να κανεις πρακτικη σε δημοσια υπηρεσια - στο δημοσιο γενικα . Για τον ιδιωτικο τομεα ειναι γυρω στο 350 καπου εκει ! Το κακο με το ΕΣΠΑ ειναι οτι μπορει να σου βαλουν τους μισθους μαζεμενους στο τελος η να σου τους βαλουν σε 2 τριμηνιαιες δοσεις , οποτε εχε το υποψιν σου και αυτο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...