Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν είναι, ειδικά αν δεν παίζει πετρέλαιο ή αέριο. και όταν μένεις σε πόλεις με ΥΓΡΑΣΙΑ πρέπει να ανάβεις συχνα.

πίστεψέ με αν είχα vdsl στην περιοχή θα έβαζα. το ίντρενετ είναι εργαλείο πλέον για τους φοιτητές, αξίζει να επενδύσεις σε αυτό

Εσύ μιλάς για τον χειμώνα..δλδ για έναν λογαριασμό τον χρόνο ουσιαστικα. Εδώ βάζουμε μέσο όρο. Τους υπόλοιπους λογαριασμούς ΔΕΗ από Μάρτη έως μέσα Νοέμβρη ξανά για να καταφέρεις να τους φτάσεις 90 ευρώ το δίμηνο σε φοιτητική γκαρσονιέρα (που κουζινάκι  πλυντήριο που είναι η με διαφορά πιο ενεργοβόρες συσκευές δουλεύουν λίγο..γιατί είσαι φοιτητής και όχι οικογένεια που έχει 5 πλυντήρια την εβδομάδα και μαγείρεμα κάθε μέρα σε κανονική κουζίνα) θέλει απίστευτη προσπάθεια.

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά εντάξει οι απόψεις και οι φιλοσοφίες δεκτές και προσθέτουν θετικά στο τοπικ αλλά πείτε ΝΟΥΜΕΡΑ... δεν γνωριζόμαστε προσωπικά.. μιλήστε για τα "ξαδέρφια σας" τον γείτονα  ή οτιδήποτε τέτοιο αλλά πείτε πραγματικά νούμερα που ξέρετε ότι υπάρχουν πχ 600 ευρώ 1000 ευρώ κτλ

πληρώνεις και ενοίκιο με αυτά τα λεφτά;

Είδα το post σου και πιάσαμε συζήτηση με συναδέλφους (Αγγλία). Εκτός ενός που δίνει 100 λίρες το μήνα, ενώ έχει μισθό £80Κ το έτος, όλοι οι άλλοι απάντησαν το ίδιο ακριβώς που ξέρω από όλους εδώ, αλλά και φίλους, πρώην σύζηγο κλπ.

Τους δίνουν £500 στην αρχή, για να επιπλώσουν το σπίτι/διαμέρισμα/δωμάτιο που θα νοικιάσουν, και για κανένα παλαιό αμάξι να πηγαινοέρχονται.

Για τα δίδακτρα πέρνουν φοιτητικά δάνεια (εξ ού και όλοι ξεκινάνε με περίπου 30-40,000 δάνειο την καριέρα τους), και όλα τα άλλα έξοδα με εργασία (νυχτερινή/ΠΣΚ) δική τους.

Αν μένουν σπίτι, από τα 16-17 ζητάνε από τα παιδιά να τους πληρώνουν ενοίκιο για το δωμάτιο που μένουν, και έναντι για λογαριασμούς, φαγητό κλπ.

Και δεν τους σφάλω αντίθετα το ίδιο θα κάνω και εγώ. Δεν είναι κατάσταση να θρέφονται κηφήνες.

Ενώ εγώ εργάζομαι non stop ως προγραμματιστής από τα 20 μόλις τελείωσα το Στρατό επίσης, ενώ από τα 15 χτυπούσα  ένα 7ώρο (12ωρο το ΣΚ/Αργίες/Καλοκαίρι) στο μαγαζι που είχαμε για 7 χρόνια.

• Like 2
Δημοσ.

Αν μένουν σπίτι, από τα 16-17 ζητάνε από τα παιδιά να τους πληρώνουν ενοίκιο για το δωμάτιο που μένουν, και έναντι για λογαριασμούς, φαγητό κλπ.

τεράστια παπαριά κατ'εμε, λες και είναι ξένος που τον φιλοξενούν...

εδιτ: μιλάω από προσωπική εμπειρία με την δική μου οικογένεια, όπου ποτέ δεν ήμασταν κηφήνες.

• Like 2
Δημοσ.

Έχουν καταργηθεί οι τριετίες εδώ και λίγα χρόνια. Βασικός για άνω των 25 ετών είναι 493 και για κάτω των 25 είναι 420 ευρώ.

Οι τριετιες που συμπληρωθηκαν μεχρι κ το 2012, υπολογιζονται κανονικα. Απλα οι περισσοτεροι εργοδοτες "ξεχνανε" να το αναφερουν, αφου γενικα ακουγεται οτι κοπηκαν.
Δημοσ.

Είδα το post σου και πιάσαμε συζήτηση με συναδέλφους (Αγγλία). Εκτός ενός που δίνει 100 λίρες το μήνα, ενώ έχει μισθό £80Κ το έτος, όλοι οι άλλοι απάντησαν το ίδιο ακριβώς που ξέρω από όλους εδώ, αλλά και φίλους, πρώην σύζηγο κλπ.

Τους δίνουν £500 στην αρχή, για να επιπλώσουν το σπίτι/διαμέρισμα/δωμάτιο που θα νοικιάσουν, και για κανένα παλαιό αμάξι να πηγαινοέρχονται.

Για τα δίδακτρα πέρνουν φοιτητικά δάνεια (εξ ού και όλοι ξεκινάνε με περίπου 30-40,000 δάνειο την καριέρα τους), και όλα τα άλλα έξοδα με εργασία (νυχτερινή/ΠΣΚ) δική τους.

Και δεν τους σφάλω αντίθετα το ίδιο θα κάνω και εγώ. Δεν είναι κατάσταση να θρέφονται κηφήνες.

Ενώ εγώ εργάζομαι non stop ως προγραμματιστής από τα 20 μόλις τελείωσα το Στρατό επίσης, ενώ από τα 15 χτυπούσα  ένα 7ώρο (12ωρο το ΣΚ/Αργίες/Καλοκαίρι) στο μαγαζι που είχαμε για 7 χρόνια.

Εκεί υπάρχει η έκφραση «πρέπει να παντρέψεις το παιδί σου»; :P (το άκουσα σήμερα σε μια συζήτηση)

Δημοσ.

οταν σπουδαζα γιανενα 10 χρονια πριν ηθελα περιπου 900ευρω μονο το ενοικιο εβγαινε στα 280ε κοινοχρηστα αλλα 45-60 και κατι θερμανση κλπ το χειμωνα που σημειωτεον ξεκινουσε οκτωμβρη και τελειωνε απριλη μου περισευε κανα 100αρι .το τεταρτο ετος εβγαζα και κανα μεροκαματο δουλεουοντας σε internet cafe  και ετσι επεσαν τα χρηματα που μου στελαν στα 700 αλλα γενικα τοτε υπηρχε χρημα και μπορουσε καποιος να δουλεψει ευκολα

• Like 1
Δημοσ.

οταν σπουδαζα γιανενα 10 χρονια πριν ηθελα περιπου 900ευρω μονο το ενοικιο εβγαινε στα 280ε κοινοχρηστα αλλα 45-60 και κατι θερμανση κλπ το χειμωνα που σημειωτεον ξεκινουσε οκτωμβρη και τελειωνε απριλη μου περισευε κανα 100αρι .το τεταρτο ετος εβγαζα και κανα μεροκαματο δουλεουοντας σε internet cafe  και ετσι επεσαν τα χρηματα που μου στελαν στα 700 αλλα γενικα τοτε υπηρχε χρημα και μπορουσε καποιος να δουλεψει ευκολα

Εντάξει άλλο τα καλά τα χρόνια που οι γονείς είχαν λεφτά και υπήρχαν και καλές φοιτητικές δουλειές με λεφτά (νετ καφέ,ντιβιντάδικα). Τότε απλά τελειώναν τα λεφτά και έλεγαν στους γονείς στείλτε μου τελείωσαν. Δεν είχε "Αυτά έχεις για τόσες μέρεςδεν υπάρχουν άλλα" 

Άλλα χρόνια...ωραία χρόνια...οι σημερινοί φοιτητές ζούνε τελείως διαφορετική φοιτητική ζωή από μας (και λόγω οικονομικών και λόγω ιντερνετ)

• Like 3
Δημοσ.

καλά το τελευταίο μου φαίνεται ψιλομούφα... και να μην είναι μούφα είναι ανούσιο.

Όσο για τα άλλα λογικό είναι  1) μπορούν να βρούνε part time δουλειά σχετικά εύκολα με μισθό τουλάχιστον 6.000 λίρες

2) Το πανεπιστήμιο κατα πάσα πιθανότητα θα τους παρέχει δωμάτια που θα είναι μια γαμάτη εμπειρία ειδικά αν είναι με κοινό μπάνιο :P

3)Το δάνειο δεν θα χρειάζεται να το πληρώσουν  κατα την διάρκεια των σπουδών τους καθώς μπορεί να μην χρειαστεί να το πληρώσουν γενικά αν δεν βρούνε δουλειά σε εύλογο χρονικό διάστημα με σοβαρές αποδοχές.

και οι entry δουλειές εκει αρχίζουν απο περίπου 25.000 λίρες...

Τέλος το πιο σημαντικό απόλα κατα όλη αυτή την διάρκεια οι γονείς επενδύουν τα λεφτά τους για τα γεράματα τους πεθαίνουν και μένει μια αυγατισμένη περιουσία στα παιδιά... win-win

Καλά κοίτα μην πάθεις καμιά δισκοκήλη με τον ιδρώτα που ρίχνεις :P

https://www.youtube.com/watch?v=LB5utwRnfH4

Δημοσ.

μπορούν να βρούνε part time δουλειά σχετικά εύκολα με μισθό τουλάχιστον 6.000 λίρες

6000 λίρες τον μήνα παρτ τάιμ? Νευροχειρούργοι παρτ τάιμ θα είναι?

• Like 6
Δημοσ.

6000 λίρες τον μήνα παρτ τάιμ? Νευροχειρούργοι παρτ τάιμ θα είναι?

εκει οι φρέσκοι πτυχιούχοι ιατροί ξεκινάνε στα 30 k οπότε οι part time (αν υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο) θα είναι πάνω απο 12κ :P

πέρα απο την πλάκα όμως υπάρχουν και άτομα (βέβαια μειοψηφία αλλά όχι μικρή μειοψηφία) που καθαρίζουν 200+ λίρες σε part time δουλειές

Ρώτα τον Apoll πόσα παίρνει στην δουλειά που  ειναι αν και λίγο μούφα στην αγγλία  το Industry... θα σου φύγει το τσερβέλο :P

Δημοσ.

Δουλειές με πτυχίο πάντως όπως νοσηλευτές και τέτοια είναι γύρω στο 22.000-25.000 λίρες τον χρόνο!! Χωρίς πτυχίο πιο κάτω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...