Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το κακό με την μπανανία μας είναι ότι δεν ξέρεις σε τι φρούτο θα πέσεις, και άρα μετά από κανα τρίμηνο πχ να σπάσεις την συγκατοίκηση.

Ε καλά ούτε έξω το ξέρεις αυτό!

Είδα το post σου και πιάσαμε συζήτηση με συναδέλφους (Αγγλία). Εκτός ενός που δίνει 100 λίρες το μήνα, ενώ έχει μισθό £80Κ το έτος, όλοι οι άλλοι απάντησαν το ίδιο ακριβώς που ξέρω από όλους εδώ, αλλά και φίλους, πρώην σύζηγο κλπ.

Τους δίνουν £500 στην αρχή, για να επιπλώσουν το σπίτι/διαμέρισμα/δωμάτιο που θα νοικιάσουν, και για κανένα παλαιό αμάξι να πηγαινοέρχονται.

Για τα δίδακτρα πέρνουν φοιτητικά δάνεια (εξ ού και όλοι ξεκινάνε με περίπου 30-40,000 δάνειο την καριέρα τους), και όλα τα άλλα έξοδα με εργασία (νυχτερινή/ΠΣΚ) δική τους.

Αν μένουν σπίτι, από τα 16-17 ζητάνε από τα παιδιά να τους πληρώνουν ενοίκιο για το δωμάτιο που μένουν, και έναντι για λογαριασμούς, φαγητό κλπ.

Και δεν τους σφάλω αντίθετα το ίδιο θα κάνω και εγώ. Δεν είναι κατάσταση να θρέφονται κηφήνες.

Ενώ εγώ εργάζομαι non stop ως προγραμματιστής από τα 20 μόλις τελείωσα το Στρατό επίσης, ενώ από τα 15 χτυπούσα  ένα 7ώρο (12ωρο το ΣΚ/Αργίες/Καλοκαίρι) στο μαγαζι που είχαμε για 7 χρόνια.

Το να πληρώνει το παιδί ενοίκιο στο γονιό το βρίσκω κι εγώ εντελώς άκυρο και υπερβολικό. Για οικογένεια μιλάμε όχι για αγνώστους. Η οικογένεια γι'αυτό είναι, για να στηρίζει ο ένας τον άλλον.

Back in my days, αν και οι parents ηταν στην ιδια πολη, κλασσικα εφυγα νωρις, (Αγγλιδα μητερα βλεπεις. :P )

το monthly cheque ηταν £1500 για το rent (all inclusive) και £2000 για τα διαφορα εξοδα μου.

(Αν και ειχα την δυνατοτητα να μενω στο campus του Uni, προτιμησα με αλλα 2 παιδια να μεινουμε σε ενα warehouse conversion το οποιο ηταν τεραστιο,και να κανουμε τα all time parties.... :-D )

Από νωρίς στα βάσανα...:P :D

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από νωρίς στα βάσανα... :P :D

Δεν ηταν βασανα..... Ισα ισα, εμαθα απο μικρος να διαχειριζομαι τα χρηματα, και να μαθω τι και πως , γινεται σε αυτο που αποκαλουμε ''life''   :-)

16 years old... 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ηταν βασανα..... Ισα ισα, εμαθα απο μικρος να διαχειριζομαι τα χρηματα, και να μαθω τι και πως γινεται σε αυτο που αποκαλουμε ''life''   :-)

Πλάκα έκανα βασικά γιατί μου φάνηκαν πολλά τα λεφτά, αλλά δεν ξέρω αν είναι τόσα πολλά για εκεί! :)

• Like 1
Δημοσ.

Zio, είναι άλλα τα ήθη και έθιμα του Βορρά...

Στην Σουηδία αν θυμάμαι καλά πας σε οικογενειακή μάζωξη να φάτε όλοι μαζί και τα παιδιά ως καλεσμένοι βάζουν λεφτά με ρεφενέ για το τραπέζι.

Αυτό το πολιτισμικό χάσμα Βορρά/Νότου είναι που μας ταλαιπωρεί 6 χρόνια τώρα και δεν τα βρίσκουμε και η πολιτική ένωση είναι pipe dream υπό τις παρούσες συνθήκες.

Δημοσ.

Ειναι δυνατον να αποκαλουμε ενα παιδι 16-17 χρονων κηφηνα? Η να το αναγκαζεις να δουλεψει για να σου πληρωνει ενοικιο στο σπιτι που μεγαλωσε?

Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι, τα παιδιά πρέπει να δουλεύουν από το γυμνάσιο (καλοκαίρια, ημιαπασχοληση, περιστασιακά μεροκάματα κλπ) και να διαχειρίζονται τα δικά τους χρήματα. 'Οπως και να κάνουν τις δουλειές τους (να πλένουν τα ρούχα τους, να καθαρίζουν κ.α.).

Και στο τελος να πει ευχαριστω φανταζομαι που μπορει και μένει στο σπιτι.

Παιδια δεν ξερω που και πως μεγαλώσατε αλλα αυτο για τα Ελληνικά πρότυπα ακούγεται παρα πολυ σκληρο και ακαρδο.

• Like 5
Δημοσ.

Πλάκα έκανα βασικά γιατί μου φάνηκαν πολλά τα λεφτά

Για έναν Ανναμπόμπα αυτά είναι ψίχουλα, να ξέρουμε τι λέμε.. :ρ

• Like 1
Δημοσ.

Zio, είναι άλλα τα ήθη και έθιμα του Βορρά...

Στην Σουηδία αν θυμάμαι καλά πας σε οικογενειακή μάζωξη να φάτε όλοι μαζί και τα παιδιά ως καλεσμένοι βάζουν λεφτά με ρεφενέ για το τραπέζι.

Αυτό το πολιτισμικό χάσμα Βορρά/Νότου είναι που μας ταλαιπωρεί 6 χρόνια τώρα και δεν τα βρίσκουμε και η πολιτική ένωση είναι pipe dream υπό τις παρούσες συνθήκες.

Δεν βλέπω κανέναν πολιτισμό σε τέτοιες πρακτικές προσωπικά :)

Για έναν Ανναμπόμπα αυτά είναι ψίχουλα, να ξέρουμε τι λέμε.. :ρ

Μπορεί να ήταν 2000 τη βδομάδα :P

• Like 1
Δημοσ.

Όσο ανοησία είναι να μένεις με γονείς έως τα 40 άλλο τόσο είναι γελοίο να πληρώνεις ενοίκιο στους γονείς σου. Ότι και να λένε, είναι ξεφτίλα.

• Like 7
Δημοσ.

Δεν ηταν βασανα..... Ισα ισα, εμαθα απο μικρος να διαχειριζομαι τα χρηματα, και να μαθω τι και πως , γινεται σε αυτο που αποκαλουμε ''life''   :-)

16 years old... 

Αυτήν ακριβώς την εντύπωση είχε και ο Tσιπρας αλλά και ο Jeffry και να τα ωραία μας τα χάλια :P αυτό που έμαθες απο μικρός ειναι ότι μαθαίνει κάποιος για ενα mmo αν ειναι donator :P Ο ίδιος πιστεύει πως ειναι imba αλλά πέφτουν τα pk αβέρτα απο τους legit εκτός και αν φορτώσει άπειρα πανάκριβα potions :P

Και ο Trump που πήρε ενα μικρό και ασήμαντο δάνειο (το χαρακτήρισε έτσι αυτολεξεί)μόλις $1.000.000 απο τον πατέρα του θεωρεί τον εαυτό του Ναπολέοντα της οικονομίας και αυτοδημιούργητο :P

Δημοσ.

Ο καθένας όπως έχει μεγαλώσει. Και έναν Σουηδό/Άγγλο να ρωτήσεις τι γνώμη έχει για τα «παιδιά» που μένουν μέχρι τα 30-35 με γονείς, τα χειρότερα θα σου πει.

Δεν διαλέγουμε σε ποιά χώρα θα γεννηθούμε, ούτε τι ανατροφή θα λάβουμε...

Δημοσ.

Ο καθένας όπως έχει μεγαλώσει. Και έναν Σουηδό/Άγγλο να ρωτήσεις τι γνώμη έχει για τα «παιδιά» που μένουν μέχρι τα 30-35 με γονείς, τα χειρότερα θα σου πει.

Δεν διαλέγουμε σε ποιά χώρα θα γεννηθούμε, ούτε τι ανατροφή θα λάβουμε...

Απλά να μη θαυμάζουμε ακόμα και το πιο άκυρα επειδή τα κάνουν έξω...

• Like 5
Δημοσ.

Δεν νομιζω κανεις μας εδω να μίλησε για τετοιες περιπτώσεις που αναφέρεις. Προσωπικα το 30-35 και γονεις το κατακρίνω και εγω (ισως με ελαχιστες εξαιρέσεις) 

Δημοσ.

Απλά να μη θαυμάζουμε ακόμα και το πιο άκυρα επειδή τα κάνουν έξω...

Αν εννοείς να μην θαυμάζουμε αυτόν που έμαθε από τα 16-17 του να επιβιώνει the hard way σε σχέση με αυτόν που περιμένει χαρτζιλίκι στα 35, θα διαφωνήσω... δες που είναι αυτοί και που είμαστε εμείς.

Δημοσ.

Αν εννοείς να μην θαυμάζουμε αυτόν που έμαθε από τα 16-17 του να επιβιώνει the hard way σε σχέση με αυτόν που περιμένει χαρτζιλίκι στα 35, θα διαφωνήσω... δες που είναι αυτοί και που είμαστε εμείς.

Το συγκεκριμένο που γράφτηκε εννοώ, να πληρώνεις ενοίκιο στους γονείς σου. Μπορείς να μάθεις και χωρίς αυτό :)

Δημοσ.

Και χωρίς ρεφενέ στο οικογενειακό τραπέζι και χωρίς το ενοχικό σύνδρομο των Γερμανών που έχουν την ίδια λέξη για χρέος και ενοχή, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι η κουλτούρα τους εκεί πάνω... αυτοί έχουν το leverage.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...