mcharis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 θελω να βγαλω το παραπονο μου για την νομοθεσια για τον ελευθερο επαγγελματια. να ζητησω και συγνωμη για οποιοδηποτε ορθογραφικα, εχω ψιλοξεχασει λογο και δουλειας που ειναι στο εξωτερικο. Σαν καποιους αλλους εχω βρει ενα τροπο να κανω καποια χρηματα προσφεροντας της υπηρεσιες μου μεσω ιντερνετ στο εξωτερικο. Αυτο το ειχα αποφασισει για τον απλουστατο λογο δεν μου αρεσει να δουλευω για αλλους, σε οποια δουλεια και να εχω παει η ανασφαλιστη θα με εχουν η θα τρωνε υπερωριες. Τελος παντων καταφερα με μεγαλο κοπο να μαθω καποιες τεχνες και εχουν καποια περασει, μην φανταστητε οτι κανω τιποτα τρελλα χρηματα, αλλα εχει μεγαλες προοπτηκες, για τωρα απλα ζω με καποια μετρια ανεση χωρις να φοβαμαι οτι το κρατος θα μου μειωνει τον μισθο λογο κρισης. ΦΟΒΑΜΑΙ, βλεπω τι θελει με το καλημερα σας να κανεις εναρξη επαγγελματος, και τι πρεπει να πληρωνεις, και αν αυριο εχω λιγο πεσμενη την δουλεια μου οπως την ειχα τον προηγουμενο χρονο? και ισα ισα ειχα για το φαγητο μου και το ενοικιο μου? και αντε και καποια προσωπικα εξοδα? πως θα πληρωνω αυτα τα ποσα που ζηταει το κρατος? ξερω οτι θα εχω την κριτικη σας οτι πρεπει να τα δηλωνουμε και δεν διαφωνω, οπως μου αρεσει να μην πληρωνω στα νοσοκομεια και να υπαρχει δωρεαν η τουλαχιστον με λιγα χρηματα καποια περιλθαψη, πρεπει να δινω και εγω τον οβολο μου, αλλα στην πραξη για τον μικρο μεσαιο επαγγελματια ειναι σχεδον αδυνατο! εχει λογικη αυτο? ειναι εναντια του φυσικου μου δικαιωματος να επιζησω και οδηγει πολλους ανθρωπους στην παρανομια. Δεν θα επρεπε να ειναι αντισυνταγματικο? θα προτεινα ολοι εμεις οι μικρο επαγγελματιες που θελουμε να ξεκινήσουμε να αλλαξει ο νομος και να ειναι πιο ευκολο και να πληρωνουμε οταν κανουμε πανω απο ενα ποσο τον χρονο και να ειναι ο ιδιος φορος που πληρωνει καποιος που εργαζεται για καποιον αλλο. Διαβασα εδω http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=113285681 και καπου αλλου διαβασα, που δεν μπορω να βρω τωρα, για τα παραδείγματα ενος εργαζομενου και ελευθερου επαγγελματια, ο ελευθερος επαγγελματιας πληρωνει μεγαλυτερο φορο στα ιδια εσοδα! λες και εμεις καθομαστε και τα κανουμε, δεν δουλεύουμε το ιδιο! Φετος βλεπω η δουλεια να πηγαινει καλυτερα και θα ΠΡΕΠΕΙ να δηλωσω, δεν υπαρχει συζήτηση γι αυτο, εαν κανω για παραδειγμα 17.000 ο φορος ειναι περιπου 5.000, δηλαδη μενω πισω στον "βασικο" μισθο. Αν το super market δεν ηθελε 100ρια για να φαω, και η δεη δεν ηθελε αλλα 100ρια, που ολοι ξερουμε οτι τα βασικα εχουν αυξηθει, τοτε μαλιστα, να δινουμε αυτα που ζηταει, αλλα τετοια ποσα με την ακριβεια γινεσαι σκλαβος, παρανομος, εχεις την ντροπη και την κριτικη του κοσμου, φοβασαι να πεις τι κανεις μην σε καταδωσουν στην εφορια κτλ. Το μονο που με κανει να νιωθω καλα, ειναι οτι τουλαχιστον φερνω χρηματα στην χωρα μου, συμβάλω σε αυτο, και δεν εχω κυνηγήσει ΠΟΤΕ να παρω κανενα χρηματικο ποσο και καλα "ανεργη", δεν επιβαρύνω το κρατος να μου δινει χρηματα. και αυτο που γραφω φοβαμαι μην τα διαβασει κανεις και μου κανει καμια καταγγελια. το να θελω να πω τι κανω, ειναι διοτι μπορει καποιον να τον ενδιαφερει, βοηθας, να θελει να ασχοληθει με το ιντερνετ, και η σηζητηση θα παει στον φορο! τι θα πω εγω μετα? να γινουν ολοι παρανομοι? για να προσπαθησουν τουλαχιστον να κανουν μια δικη τους δουλεια μεσω ιντερνετ? εκανα σχεδια να κανω οικονομια, δεν βγαινω ουτε εξω ουτε τιποτα, ολο μεσα καθομαι και ασχομουμαι με το μαγαζι μου, να ανοιγα ενα εστιατοριο με ζωντανο show για την καλοκαιρινη σεζον, εχω δουλεψει σε τετοια μαγαζια και εχω εμπειρια, βλεπω τι θελει ο κοσμος, ασχολουμαι και λιγο με την μουσικη και τον χορο, και εχω καποιο οραμα και με τις γνωσεις μου εχω καλες ελπιδες να πετυχει. Αν πανε καλα οι δουλειες θα μπορεσω να μαζεψω το κεφαλαιο που δεν ειναι και παρα πολλα μην φανταστείτε, και να κανω πραγματα εδω στην Ελλαδα, βλεπω αναπτυξη, ετσι ειναι το μυαλο μου, δεν το κανω απο κακο ουτε για εναντια στο κρατος. Ομως με την νομοθεσια, αν παω με τον απολυτο νομιμο τροπο, δεν μου μενει φραγκο για τιποτα, δεν θα κανω πολλα η θα μου παρει πολλα χρονια για να το υλοποιησω. Τωρα με την λογικη, πρακτικα! αν το κανω πιο γρηγορα, δεν θα εχει το κρατος μεγαλυτερο κερδος απο μενα με μια τετοια επιχείρηση? δεν θα εχω ανθρωπους να δουλευουν και να περνουν και αυτοι χρηματα πιο συντομα? δεν θα ειναι plus να φερνεις χρηματα στην χωρα σου και να δημιουργεις? μπορει να το σκεφτομαι λαθος, να ειναι λαθος οι υπολογισμοι μου, πειτε ελευθερα την γνωμη σας. αυτα! σχολιαστε! αααα, δεν ειναι αυτα, περιμενε, με αυτα τα χρηματα που εχω κανει εδινα και στην μανα μου και στην γιαγια μου! η κακομοιρα εκανε καποιο λαθος και δεν βαλανε στην συνταξη της καποιο ποσο και για πολλους μηνες ηταν με 300 ευρω, και της εδινα. Η εφορια το πιανει αυτο? η μπα? 1
bedazzled Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Το πρόβλημα είναι ότι ο καθένας σκέφτεται ατομικά και όχι συλλογικά... Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αν μαζευτούν όλοι μαζί (κάνα εκατομμύριο άνθρωποι περίπου?) φτιάχνουν κόμμα και μπαίνουν στην Βουλή άνετα... Προσωπικά αν είχα εξουσία θα έβαζα ένα flat tax 20% και τέλος. Κανένα άλλο φόρο. Ταυτόχρονα θα περιόριζα το μετρητό προωθώντας τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με λογικές προμήθειες και δεν θα υπήρχε καμία δικαιολογία για φοροδιαφυγή. Ναι, ξέρω ξέρω, αυτά δεν είναι εφαρμόσιμα στην Ελλάδα... ας συνεχίσει λοιπόν ο καθένας να σηκώνει τον δικό του σταυρό, αντί να τον σηκώνουν όλοι μαζί ανάλογα με τις δυνάμεις τους. 5
SlickNick Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Φιλέ μου Mcharis, βρίσκομαι σε παρόμοια θέση με εσένα. Η δική μου προοπτική είναι ότι η Ελλάδα απλά δεν είναι σοβαρή χώρα και δεν θέλει και να είναι. Βάλτο καλά στο μυαλό σου: Η Ελλάδα δεν θέλει να πετύχεις! Όλα αυτά που λες είναι λογικά αλλά σε αυτή τη φάση η χώρα περισσότερο ενδιαφέρεται να αρμέξει τους πάντες για να πληρώσει τους δανειστές παρά να έχει λειτουργική οικονομία και παραγωγικούς ανθρώπους. Οπότε άσε τις ενοχές, κάνε ότι καλύτερο μπορείς και άμα χρειαστεί να τα πάρεις μαύρα, πάρτα μαύρα και γράφτους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και άμα μπορείς να φύγεις εξωτερικό ρίχτους δέκα μούντζες και φύγε! 1
ParhsG Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Πάντως δε τα υπολόγισες σωστά. Μακάρι να σου μέναν 12.000 Βάλε τελος αλληλεγγύης. Επιτηδεύματος δε βάζω γιατι εισαι αρχη Επισης ΟΑΕΕ βάλε 250~ ευρώ το μήνα για 1 κατηγορία Οπότε σου μένουν 9.000 χωρις πολλα πολλα Τώρα δε ξέρω για προκαταβολές κτλ τι παίζει. 3
Anastazio Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Ωχ αδερφε η ελλαδα μονο με φωτια σώζεται,να την καψεις και να την ξαναχτισεις γιατι εχει γεμισει παρασιτα και μικροβια...η χωρα της αντιπαραγωγικοτητας,της αντισυνταγματικότητας και του συνδικαλισμού σε συνδιασμο με το θερμο κλιμα ειναι ιδανική για την επιβίωση παρασίτων!Και οχι η χωρα-κυβερνηση δεν ενδιαφερεται να αρμεξει τους παντες για να πληρωσει τους δανειστες,θελει να αρμεξει αυτους που δε μπορουν να τη ριξουν για να εχει ικανοποιημενους τους πελατες της και να ειναι ολοι ξαπλα στις καρεκλες τους μεχρι που δεν θα υπαρχει σαλιο και θα ψοφησουμε ολοι παρεα! 7
panagos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αν μαζευτούν όλοι μαζί (κάνα εκατομμύριο άνθρωποι περίπου?) φτιάχνουν κόμμα και μπαίνουν στην Βουλή άνετα... Με την ίδια λογική, θα μπορούσαν να μαζευτούν ένα τσούρμο αμόρφωτοι τυχοδιώκτες, να τάξουν λαγούς με πετραχήλια και από το πουθενά να γίνουν κυβέρνηση. Oh wait... 15
bedazzled Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ είπα τι μπορεί να γίνει με την οδό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Βέβαια από Ελληνάρες δεν περιμένω κάτι παραπάνω από χλεύη... 100 χρόνια μνημόνιο και λίγα μας είναι. 2
Mr_Proper Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Με την ίδια λογική, θα μπορούσαν να μαζευτούν ένα τσούρμο αμόρφωτοι τυχοδιώκτες, να τάξουν λαγούς με πετραχήλια και από το πουθενά να γίνουν κυβέρνηση. Oh wait... 2
lary7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Ο ελευθερος επαγγελματιας πεθανε στην Ελλαδα, με τα νεα μετρα αμα τα δηλωνεις ολα και βγαζεις λιγα δεν σου μενουν ουτε τους καφεδες σου να βγαλεις. Περνεις απο ενα πελατη 1000Ε για μια δουλεια. Δινεις 186Ε ΦΠΑ 235Ε Φορο 220Ε Για την ασφαλεια σου (στο καλο σεναριο, στο κακο ειναι 308) 641Ε στο κρατος με το καλημερα, δουλεψες και στην τσεπη μενουν 360Ε. Αρα ζητας απο 2,200 απο τον πελατη για να σου μεινουν 1.000Ε στην τσεπη και ο πελατης σου δινει τον π@@λο, παει παρα διπλα στον συναδελφο που θα κοψει μια αποδειξη 50Ε. Και καπου εκει ερχεται το κρατος και λεει στην τροικα "επειδη φοροδιαφευγουν οι Ελ.Επ. και εχουμε ελλειμα εσοδων, θα τους ανεβασουμε τις εισφορες-φορολογια, και θα αυξησουμε τα εσοδα μας" και τραβας τα μαλλια σου για το ποσο ηλιθιοι ειναι... 13
idomeneas7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Αν έχεις έσοδα κάτω από 10.000, παίρνεις απαλλαγή ΦΠΑ. Είχε έρθει ένας υδραυλικός πέρυσι και στην απόδειξη είχε μια σφραγίδα που το έγραφε. Κατι είναι κι αυτό.
4saken Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Ο υδραυλικος ειχε εσοδα κατω απο 10.000 ε?LOL... Oπως εχουν τα πραγματα πλεον δεν μπορω να κατηγορησω καποιον μικροεπιχειρηματια αν φοροδιαφευγει...
Anastazio Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Αναρωτιεμαι ενιοτε τι αρρωστο παθος για την καρεκλα ειναι αυτο που θυσιαζεις το μελλον ολων των νεων >50 ,για να μπορεσεις να επιβιωσεις πολιτικα ενω εχεις λυσει το βιοποριστικο σου σαν πολιτικος και η λυση ειναι απλη και προφανης αρκει να χεις τελειωσει δημοτικο... 3
lary7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Αν έχεις έσοδα κάτω από 10.000, παίρνεις απαλλαγή ΦΠΑ. Είχε έρθει ένας υδραυλικός πέρυσι και στην απόδειξη είχε μια σφραγίδα που το έγραφε. Κατι είναι κι αυτό. Τζιρο κατω απο 10χιλιαρικα, δηλαδη ψιχουλα....Χωρις να φοροδιαφευγεις δυσκολα κανεις τζιρο τοσο χαμηλο στα περισσοτερα επαγγελματα.
TEOKOS Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δουλεύω υπάλληλος 10-12 ώρες καθημερινά τις περισσότερες νύχτα ,με 2 ρεπό την εβδομάδα ,με την άδειά μου και παίρνω περίπου 1100 ευρώ τον μήνα. Η ποιότητα της ζωής μου ειναι ασύγκριτα καλύτερη από όταν είχα μαγαζί με 30.000 τζίρο τον μήνα με 3000-3500 μικτά κέρδη επί του τζίρου. Δουλεύω λιγότερες ώρες και μου μένουν στην τσέπη περισσότερα. 5
bedazzled Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δουλεύω υπάλληλος 10-12 ώρες καθημερινά τις περισσότερες νύχτα ,με 2 ρεπό την εβδομάδα ,με την άδειά μου και παίρνω περίπου 1100 ευρώ τον μήνα. Η ποιότητα της ζωής μου ειναι ασύγκριτα καλύτερη από όταν είχα μαγαζί με 30.000 τζίρο τον μήνα με 3000-3500 μικτά κέρδη επί του τζίρου. Δουλεύω λιγότερες ώρες και μου μένουν στην τσέπη περισσότερα. Φίλε μου αυτός είναι ο στόχος... σε κανένα άλλο δυτικό κράτος δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί Ελ.Επ. Ξεζουμίζουν λοιπόν τους μικρομεσαίους και όποιος αντέξει (hint: το 90% ΔΕΝ θα αντέξει και θα βάλει λουκέτο), με στόχο να γίνουν υπάλληλοι σε πολυεθνικές. Και να πω ότι ο βασικός ήταν κοντά στο 1000άρικο; Εκεί μάλιστα, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Όταν όμως δίνουν 400-500 για full time και 250 για part time, καταλαβαίνεις τι σκλαβιά παίζει για την πλειοψηφία του κόσμου εκεί έξω με 25% ανεργία... αυτά είναι κι άμα σ' αρέσει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα